tirsdag 29. september 2009

Interiørbok fra Helene Hennie
En av mine favoritt designere, Helene Hennie, har nettopp kommet ut med en praktbok. Virkelig en inspirerende bok med lekre bilder fra noen av hennes interiørprosjekt. 320 deilige sider å nyte i godstolen foran peisen.

En solfylt dag ønskes av
Anette Willemine

søndag 20. september 2009

Med fiffen i Operaen


Jeg er definitivt ingen kultursnobb, men det må innrømmes at å overvære en forestilling i Operaen med H.M. Kong Harald V og H.M. Dronning Sonja tilstede er litt stas! Når 50-årsjubileet til Den Norske Opera & Ballett skulle feires onsdag 16. september satt jeg og Fru Mattisen på våre faste abonnementsplasser i orkester, rad 6, plass 11 og 12.


Som Operaens beskytter holdt Dronningen en tale i forkant av forestillingen. Det samme gjorde kulturminister Trond Giske, styreleder i Den Norske Opera & Ballett, Ellen Horn og leder Pål Remlov.
Kveldens flotte jubileumsforestilling var ingen ringere enn Rusalka. Wow! Antonín Dvořáks praktfulle musikk tok oss med inn i en eventyrlig verden.


Rusalka er en vann-nymfe som lengter etter å bli kvinne og å kunne føle lidenskap. Hun søker hjelp hos heksen Jezibaba, men opplever at det å bli forvandlet til noe man ikke er, har en høy pris. Rusalkas forelskelse i den vakre prinsen skal bli hennes skjebne.


Rusalka har aldri før vært oppført i Norge. Solveig Kringlebotn, i tittelrollen, var bare helt fantastisk. Ett av høydepunktene var da hun fremførte Rusalkas sang til månen i 1. akt, som er noe av det vakreste som er skrevet for en sopran.


Det var uunngåelig denne gangen også, lommetørklet måtte frem ved flere anledninger. Ved alle store kunstneriske prestasjoner jeg overværer blir hjertet bløtt og tårene triller. Kan ikke noe for det. Klarer ikke gjøre noe med det. Men, so what? Jeg er takknemlig for å få oppleve stor kunst, i ulike uttrykk. Det beriker mitt liv. 
Ulykkelig kjærlighet, uoppnåelige drømmer, uforløst lidenskap. Ta deg en tur i Operaen og opplev Rusalka!
Kunsthilsen fra
Anette Willemine

onsdag 16. september 2009

I gang


Allroom, fritidsrom, TV-stue, kjellerstue, lekestue, ølstue, vinstue, peisestue eller musikkrom. Ja, da rommet uten identitet skulle bli døpt, fant trollungene ut at det mest opplagte navnet måtte være Musikkrommet. Her skulle det nemlig spilles piano, gitar, fiolin, keyboard - ja for de hjemmelagde rytmeinstrumentene til Mor (som en gang i tiden var meget populære) skulle IKKE over dørstokken, nei. Men, bandet til Storebror DET kunne øve der. Ok, jeg må innrømme at de dagene jeg visste at gutta øvde så hadde jeg, meget beleilig, et viktig ærend. Ok, jeg var groupie det meste av tiden - bare jeg slapp å følge låtene deres fra første ustemte klang. Drilla låter derimot - noe helt annet.

Som kjent vokser barn opp og forlater redet før en stakkars Mor får tid til å områ seg. Førstefødte fløy egentlig alt i fjor da han valgte å forsvare Fedrelandet ved russergrensen. Etter endt år var gutten blitt til mann, med kunnskaper som fremtidig svigerdatter vil kunne dra nytte av. Tellekanter og støv på hjernen kommer også til nytte nå som Jegeren har blitt student.

Musikkrommet gikk fra utagerende progressiv rock til noen mykere ballader da Storesøster inntok det gamle pianoet. Lillesøster trakterte en kort stund fiolinen, men ble så forferdet av lyden hun selv klarte å lage at hun, med overbevisende argumentasjon, ba om å ende forsøket. For alles skyld. For en gang skyld var jeg enig! Strykeinstrument er byttet ut med keyboard og sang.

Nå er rommet strippet for det meste og MYE jobb er allerede nedlagt i grunnarbeid. Mr Sunhome har gått i gang med sitt eget prosjekt, nemlig badet i samme etasje. Opprinnelig plan var å forskjønne badet med moderate ambisjoner, men pytt, pytt, når vi først er i gang, hvorfor ikke begynne forfra her også. Så da jobber vi i hvert vårt rom, Fru Renovering med cd-spilleren på full guffe (det får opp tempoet på arbeidet) og Mr Sunhome med iPod'en på øret, der han koser seg med opplastet verson av gårsdagens 17:30 fra NRK!

Nå må jeg videre i programmet for i dag.
Hilsen fra
Anette Willemine

Potensialet
Ja, jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen; Jeg digger å se ugly become beautiful. Det er noe med den prossen. Litt som Askepott egentlig. Hun hadde potensialet til å bli en vakker svane. Utgangspunktet var jo utrolig bra, det skulle bare litt sparkling, pussing og tekstiler til. Ja, og så en prins da.
Denne gangen var det i vårt eget hjem det skulle skje. Etter mye fokus på andre saker, har nå Fru Renovering gått i gang med musikkrommet. Mr Sunhome er selvfølgelig med, som moralsk støtte og med oppmuntrende ord når Fru Renovering får et raserianfall over at "Noen" (les; Fru Renovering) har satt fra seg malingspannet uten lokk! Jeg skylder som vanlig på at multitasking er fullstendeig oppskrytt! For å si det sånn; det har blitt noen ekstra turer til farvehandelen.

Solrik dag ønskes av
Anette Willemine

Blomster i høstskrudDet er ikke bare vi nordmenn som ønsker å tviholde på sommeren så lenge som mulig. Blomstene i haven min holder ut. Noen av de mest utholdende har herved blitt foreviget. Foto: Anette Willemine

mandag 14. september 2009

Vann er en velsignelse...Vel, ikke alltid. Ta her i går for eksempel. Mr Sunhome og jeg fant ut at vi skulle forskjønne (les; sjaue) utearealet før høsten skulle rekke å gå over i vinter. Som alle vet har Moder Jord blitt utsatt for mer enn nok av flytende væske i løpet av sommeren og høsten. Er dette ny norm? Jeg aner en konspirasjons-teori mellom "wanna be - meteorologer" på TV-2 og Han i penthouseleiligheten, Engleveien 1. Som alle vet betyr mye vann mye vekst. Vel og bra, men det får da være grenser. Denne sesongen har uttrykket "fritt spillerom" fått en utvidet betydning. Planter har druknet, jordbær-sesongen avkortet pga gjæring og sommerblomster (innkjøpt i dyre dommer) har sett ut som de har blitt behandlet med Round Up. Men, det aller verste har dog vært Mr Sunhomes veksthus. Stakkars Mr Sunhome, han har jobbet så hardt med frø, spiring og utplanting og øm omsorg jeg har blitt misunnelig på. Synet av agurkene og chilipepperen var sørgelig. Tomatene ble modne her om dagen og brukes nå i salat hver dag (mest for å oppmuntre gartneren). For Mr Sunhome har dette gjort en knekk på hans selvtillit som en vellykket gartner blandt venner. Nå ligger ett helt år foran meg med oppmuntrende ord til min kjære. Jeg vil jo tross alt unngå en vinter-depresjon.

Men, ett utrolig pågangsmot gav likevel godt resultat. Nå fremstår forsiden av huset med fornyet glans. Da gjenstår resten av tomten... Mr Sunhome vet at Dragen (ja, det er ett av kallenavnene han bruker på sitt livs utkårede) ønsker seg skifer lagt bak huset. Har en følelse av at det ikke kommer til å skje før vi har lagt brosten i oppkjørselen. Ja, ja, den som venter på noe godt den venter ikke forgjeves heter det seg. Bare så synd at jeg er så utrooolig utålmodig!

Etter endt innsats ute står musikk-og TV-rommet for tur. Der ligger det mye festlig jobb for Fru Renovering (jada, årelangt kallenavn). Jeg digger faktisk å forvandle håpløst til vakkert. Så, arbeidslyst kom treng deg på!

En strålende dag ønskes av
Anette Willemine

Velkommen til min blogg!Ja, så er første steg tatt ut i den store verden av bloggere. Jeg har lenge vært interessert i andres blogger, og synes mange er morsomme å følge. Det er lett å se at noen legger ned mye tid på sidene sine. Min blogg vil nok finne sin form etterhvert. Da jeg har jobbet med interiør og design i mange år kan det være spennende å se om jeg kan dele noen av mine erfaringer med andre interiør-elskere. Hvem vet? Kanskje jeg til å med blir hekta på dette...

En deilig dag ønskes av Anette Willemine