lørdag 31. oktober 2009

Gratulerer Catherine!

Jeg vil gjerne få gratulere Catherine med åpningen av Norges første Rivièra Maison Concept Store. Bergen er byen og det er skikkelig utspekulert å legge denne interiørforretningen til byen med de syv fjell. Hmm, lurer på om Catherine har en skjult aksjepost i byens turistbyrå og en fetter i hotellbransjen... Noe må det være, for folketallet i Bergen vil stige i helgene, NSBs rute over Hardangervidda vil slippe opp for sovekupeer, Norwegian og SAS vil overbookes og byens beste hotell vil kun ha 4 mannsrom mot bakgården og dusj i gangen ledig. Selv Laila fra Løten setter seg i bil, motvillig utlånt av onkel, for å skaffe seg to marineblå New York Wingchairs og et Winston Winetable with Lamp, som fraktes på tilhenger hjem. Alt dette oppstyret på grunn av en interiørforretning? Ja, det stemmer. Her er noe av grunnen til at du bør ta turen til Rivièra Maison i Bergen - snarlig!

Så sprett champagnen og nyt at du kom i mål! Nå begynner festen! Masse lykke til!

Klem fra Anette Willemine

fredag 30. oktober 2009

Gullrekka
Med Mr Sunhome helt for meg selv skal jeg nå krype godt opp i sofaen, foran peisen - og selvfølgelig Gullrekka! Ha en deilig kveld!

Anette Willeminetorsdag 29. oktober 2009

Bambi er her!

Det er mange, mange år siden min fasinasjon for Bambi startet. Denne skjønne skapningen som bare er snill og god tvers igjennom. Dersom jeg hadde trodd på reinkarnasjon ville jeg nok ha ønsket å bli født som en Bambi. Søt, bløt og tilbedt. Jeg ser at det ikke bare er meg som har et godt øye til Bambi. Mange har nå skjønt at det kan forskjønne et hjem med en vakker bambi eller to. Alle varianter i hjorte-familien er representert i år; rådyr, hjort og reinsdyr. Nå som du skal ut å handle inn årets nyheter til jul, kan det jo være du faller for en av disse variantene fra Pottery Barn.
Fikk du lyst til å pynte med Bambi nå? Ha en deilig dag!
Klem fra Anette Willemine

onsdag 28. oktober 2009

Vil være dronning - NÅ!

images/W3573-large.jpg

Lurer litt på hvordan det føles å være en dronning. Akkurat nå kunne jeg tenke meg å ha muligheten til å leke Dronningen Befaler! Jeg skulle nemlig egentlig ha vært på Det Norske Teatret og kost meg med rockeoperaen Jesus Christ Superstar. Neida, hodet ville det annerledes. Det har en tendens til å spille meg et puss når jeg som minst trenger det. Men, alle vi som har migrene vet jo at det ikke kan planlegges å få et anfall. Å gå på en rockeopera med migrene sier seg jo selv er en dårlig idé. Medisiner er nå tatt og det begynner å hjelpe. Så lurer jeg på; hva er det med produsenter av migrenemedisiner? Hvorfor i huleste lager de medisiner for denne brukergruppen med smak? De burde vite at smak, lukt, lys og lyd er sterke faktorer i et migreneanfall. Ja, man blir rett og slett overfølsom for en eller flere av disse tingene. Bare jeg tenker på en av mine tre ulike medisiner, blir jeg uvel. Det føles derfor veldig lite fristende å ta medisiner, men hvis jeg skal unngå at anfallet forverrer seg så jeg bare.
Tenk om jeg kunne leke Dronningen Befaler! Da ville jeg forlangt denne tilstanden nedenom og hjem! Som en ekte dronning går jeg derfor til sengs tidlig og sover bort det vonde. Om bare Kong Sunhome hadde vært hjemme! Hjertesukk fra Dronning Anette Willemine

PS! Ville det hjelpe å gå til innkjøp av denne herlige kronen fra Wisteria mon tro?
Den vil i alle fall gjøre seg godt på et konsollbord eller en kommode.


Ønsker alle bloggere en koselig kveld - med eller uten krone!
Klem fra Anette Willemine

Kulturell fóring med Jesus Christ Superstar


Tiden er inn for å være litt kulturell, og i dag skal jeg i Det Norske Teatret å se den legendariske rockeoperaen Jesus Christ Superstar, skrevet av Tim Rice (tekst) og Andrew Lloyd Webber (musikk). Historien skildrer Jesus´ siste dager med musikk, rock og dans som ramme, noe som vekte både protester og jubel da filmen kom ut i 1973. Til et slikt stykke med en så stor rolle å fylle, hva er da mer naturlig å velge Hans-Erik Dyvik Husby (fra Turboneger) til jobben? 

Foto: Det Norske TeatretFoto: Det Norske Teatret

Foto: Det Norske Teatret


Jeg gleder meg! En deilig dag ønskes av
Anette Willemine


mandag 26. oktober 2009

Oppussingen går fremover

Prosjekt musikkrom/tv-stue holder Fru Renovering i gang. Det er fortsatt MYE å gjøre, men nå begynner det i alle fall og synes at vi har gjort noe. Alt grunnarbeid tar utrolig mye lenger tid enn først antatt. Det er heldigvis ingen overraskelse for verken Mr Sunhome eller meg. Vi har vært igjennom dette maaange ganger før. Her viser jeg en collage av farvene, tapet og noen av stoffene som skal brukes i rommet.
Foto: Anette Willemine
Tapet fra Ralph Lauren. Foto: Anette Willemine


Harbour tapet fra RLFoto: Anette Willemine


Nå må løven fóres, så er det "på han igjen". Arbeidslyst kom treng deg på - her skal du motstand finne! Ha en deilig ettermiddag!

Klem fra Anette Willemine

søndag 25. oktober 2009

En mor puster lettet ut etter en meget spesiell uke

Årets svineinfluensa har skapt mye oppmerksomhet. Jeg må vel innrømme at jeg synes mye av omtalen i media har vært på grensen til hysteri, og kanskje et incitament for media til å få flere lesere og derav økte salgstall. Dette har ført til en litt laid back holdning fra min side og tenkt at dette ikke er så veldig mye å være så redd for. Men, det var inntil vår ene datter ble syk. I hurtigtogsfart  gikk hun fra å være en frisk og godt trent idrettsjente, til å bli meget syk. Vi så henne vel avgårde om morgenen til et arrangement i politikken. Hun følte seg litt uggen, men i fin nok form til å dra på noe som var viktig for henne å delta på. Vi holdt kontakt i noen pauser og formen viste seg å bli raskt verre. Vi forsto instinktivt at dette ikke var normalt, og insisterte på å hente henne hjem og få henne til legevakten i kommunen hvor vi bor. Mr Sunhome dro avgårde, i en fart han aldri vil innrømme. De rakk ikke hjem. I stedet bar det rett på intensiven på nærmeste sykehus hvor hun straks ble tatt godt hånd om for pusteproblemer og meget høy feber. På isolatet fikk hun medisiner og det ble tatt mange prøver, blandt annet for svineinfluensa. Etter to dager ble det bekreftet at det var det det var. En lang uke med bekymring og klump i maven. Nå kan vi puste lettet ut over at alt gikk bra. Vi er ubeskrivelig glade for at hun kom så raskt til sykehuset og fikk behandling i tide. Vår datter var en av de som hører blandt de 1%  som blir veldig syke. Har jeg forandet holdning til svineinfluensa etter dette? Vel, jeg tror fortsatt at for de fleste så er dette en influensa som rammer ganske mildt. Men, etter vår opplevelse denne uken er vi skremt av hvordan den også er i stand til å utvikle seg til noe mye mere alvorlig.


Dette var et hjertesukk fra en bekymret mamma som nå bare er veldig, veldig lettet og takknemlig for at alt gikk bra med sommerfuglen sin.


Da min datters yndlingsblomst er roser og yndlingsfarven hennes blå, hva er da mer naturlig enn å vise en Rapsody in Blue, en rose som er kjent for å trosse frost og evner å blomstre videre? Et meget passende bilde på en jente som klarte seg bra, tross alt.
Nå skal jeg ut på kjøkkenet å  lage søndagsmiddag og pynte et pent bord. Imens fyrer Mr. Sunhome på peisen og gjør klart til kveldens samling rundt varmen med mors kakao og hjemmelagde boller. Livet er herlig!


Ønsker alle en deilig søndagskveld!
Varm hilsen fra Anette Willemine

torsdag 22. oktober 2009

Forny sengen

Tiden før jul innebærer for mange mye mas og man glemmer (les; makter ikke) av og til å sette pris på de små tingene i denne perioden som egentlig er herlig. Hva med å starte denne sesongen med å kjøpe seg noe lekkert nytt sengetøy? Da har man noe å glede seg til når dagen er ferdig. Bildene jeg viser her har i alle fall klart å friste meg til fornyelse på soverommene.


Foto: Pottery BarnFoto: Pottery Barn


Foto: Ocean House

Foto: Ralph Lauren


Foto: Gant


Foto: Lexington

tirsdag 20. oktober 2009

Halloween

Allehelgensaften 31. oktober eller Halloween som de fleste kaller den, nærmer seg med stormskritt. Ønske om å friske opp inngangsparti og bord med nye dekorasjoner og farver følger med. Norge har ikke hatt så lang tradisjon for å feire Halloween, men sakte og sikkert har den krøpet inn til oss. Viser her noen varianter av dekorering som er ganske diskré til USA å være.

Foto: Pottery Barn


Foto: BHGFoto: Martha Stewart


Foto: Martha Stewart

lørdag 17. oktober 2009

Perfekt sminkeplass


Foto: Country Living

Hadde jeg hatt en slik sminkeplass... Da hadde blitt pen da... Herlig hvitt og nesten sakralt lys igjennom vakre skodder. Ønsker alle en deilig helg!

Hilsen Anette Willemine

torsdag 15. oktober 2009

Ha det på badet!

Foto: Elle Decor

Bad med dusj er en nødvendighet, mens bad med badekar er en nytelse. Hvem har ikke lyst til å senke sitt legemet ned i et av disse badekarene (les: humørmaskiner). Viser her et lite knippe på noe av hva som finnes der ute. Kanskje du blir fristet til å sette det øverst på ønskelisten til jul?Foto: Elle Decor


Foto: House BeautifulFoto: Metropolitan HomeFoto: Elle Decor


Foto: Metropolitan HomeFoto: Elle Decor

Bevisstløs i gjerningsøyeblikket kastet jeg ut vårt gamle badekar for en stund siden. Jeg har gitt Mr Sunhome skylden selfølgelig. Han burde skjønt at jeg ikke var ved mine fulle fem da jeg tvang igjennom mitt ønske om større gulvplass på badet. Jeg innrømmer motvillig at jeg ikke alltid har de beste idéene, i alle fall ikke de som dukker opp kl 00:26, way past prinsessesøvn-leggetid. Det tok litt tid før jeg forsto betydningen av å sove på det.

Å stå i dusjen å høre NRKs hørespill på en lørdag,  er ikke helt det samme som å ligge i et badekar. Dessuten kommer du deg kjappt ut når varmtvannstanken går tom etter 40 minutters dusjing. Nå om dagen er jeg derfor meget lykkelig over Mr Solheims innsats på det ene badet vårt. Badekar er allerede innkjøpt og står utålmodig og venter på innstallasjon. Forventningen min stiger for hver dag som går til jeg atter en gang kan nyte et bad i denne humørmaskinen. Ja, for det er nemlig det det er. Jeg dimmer belysningen og nyter en stille stund alene med bløtt vann som lukter av blomster. Har jeg et glass musserende vin tilgjengelig - ja da begynner vi å snakke hverdagluxus. Og hvorfor kaller jeg det humørmaskin? Ganske enkelt. Jeg forsvinner inn på badet som en brølende løvinne og kommer ut som en malende pusekatt - til glede for hele familien. Mjau!

En deilig dag ønskes av
Anette Willemine

tirsdag 13. oktober 2009

En hyggelig velkomst!

Inngangspartiet på huset er og blir førsteinntrykket våre venner og gjester får. Det er også alltid deilig å åpne døren å ha plass nok. Synes disse bildene viser romslige og luftige rom i et inngangsparti.
Foto: Sara Richardson

Å prioritere plass til en romslig hall kan gjøre slutt på snublingen over sko i vindfanget. De (les; menn) som i sin tid startet å tegne disse ekstremt upraktiske snublerommene kan ikke ha vært mye hjemme når alle barna skulle inn i vindfanget på én gang - selvfølgelig fullt utstyrt i sandete parkdresser og sølete fotballtøy. Jada, jeg vet at dette bittelille rommet opprinnelig ble laget fordi vi bor i et kaldt land og dørene var dårlig isolerte. Men, hallooo - det er veldig lenge siden dørprodusentene fant en bedre måte å isolere dører på og vannbåren varme faktisk legges i alle rom. Denne utviklingen må ha gått arkitektene hus forbi (bokstavelig talt) da altfor mange fortsatt tegner hus med vindfang! Det første jeg gjorde da vi flyttet inn i huset vårt var å fjerne dette upraktiske frimerke. Det har vi aldri angret på. Legger ut bilde av hallen senere. Foto: BHG

mandag 12. oktober 2009

Slettvoll 2009/2010 kolleksjon - Love it!Slettvoll har i høst kommet med en ny sofa; Bloomsbury. Designet av Helene Hennie. Da kan det jo ikke bli annet enn lekkert. Hvem har ikke lyst til å kose seg i denne herligheten foran DEN peisen? Me want!


Bloomsbury i hvitt med kappe.
Enten man liker naturtoner og hvitt eller kontraster i mørkt mot lyst så passer disse møblene så godt sammen. De kan faktisk skli inn i de fleste miljøer. Slettvolls 2009/2010 kolleksjon spiller fortsatt mye på kontraster, men en del dypere nyanser i sand, mocca og grått er også kommet med. Det brukes fortsatt mørke møbler sammen med lyse - en variant som gjør at møblene ikke virker statiske, men utfordrer fantasien til å skape en spennende balansegang i et miljø.