mandag 30. november 2009

Nyte kveldenØnsker deg en deilig kveld med et stemningsfullt bilde! Nå skal behagelig musikk nytes mens 48 advent-pakker skal på plass.
Hva med deg? Nyter du kvelden?
Klem fra
Anette Willemine

søndag 29. november 2009

Advent

1. søndag i advent. Her er adventsdekorasjonen kommet frem på kjøkkenet. Med gode venner har vi julegrantenning med pepperkaker og gløgg. Tradisjonen tro stiller store og små i julenisseluer. Med fyr i bålpannen og julemusikk i øret, kommer julefølelsen krypende. Forventninger skapes, og samhold om en tradisjon næres av et felles ønske om å gjøre en forgjengelig hverdag til noe evigvarende. Det abstrakte og uhåndgripelige som kalles tiden, opphører i stunder som dette.

Møt standhaftige Trulte Sara - hun har okkupert kjøkkenet i dag! Det blir en utfordring for husfruen å ha denne unge damens skarpe blikk hengende over seg når julebaksten tar til. Her er det ikke mye som går upåaktet hen. Julebaksten overvåkes nøye, og stoppeklokken finnes frem for å få den perfekte steketiden på krumkakene.

Så er det stødige Per Hjalmar! Han er gromgutten på kjøkkenet, og skaper den høyst nødvendige balansen mellom hygge og nytte. Kanskje ikke den fødte leder, men tar det igjen med bøttevis av sjarme og gamle skrøner. Han passer på at husfruen får velfortjente pauser, og legger forholdene til rette med vikarer for å unngå overbelastning. Det er også kjent at han sørger for påfyll av næringsrik og høyst nødvendig druedrikke. En kjernekar med andre ord!


Med adventstaken tent på stuebordet avslutter jeg en deilig dag. Hvordan var din advent-feiring?
Klem fra
Anette Willemine

fredag 27. november 2009

En tålmodighetsprøve


Fredagsrengjøringen er unnagjort. Jeg overlevde denne gangen også. Rengjøringsdager er ingen spøk. Med støvsugeren i hoftehøyde, klar til angrep, haster Fru Renovering fra rom til rom. Med høye spark og krypende som en indianer på jakt etter et bytte, lyner det i øynene hennes hver gang det innkasseres fangst. Noen ganger kommer det noen uforståelige brøl. Det er alltid når hun er under sengen til Mr. Sunhome. Det er nok fordi hun blir veldig, veldig glad over fangsten! Og slik fortsetter det gjennom hele huset. Helt til stuen står for tur. Da skjer det noe nytt - og litt skremmende! Fru Renovering er nok litt redd for stuen, for hun starter å rope veldig høyt. Dette er samtidig med at det kommer musikk fra veggene. Fru renovering må nok høre veldig dårlig for jo høyere musikken er - desto høyere skriker hun!
Opera kaller hun det. Tro meg - det er ikke pent å høre på. Men, hva skal en stakkars gjøre? Ingen er mer happy enn jeg da støvsugeren, musikken og skrikingen er over. Jeg slukner på yndlingsteppet mitt. Utslitt!

En støyfri fredag ønskes fra
Børre
PS! Skal hilse fra Fru Renovering (les: Skrika) å si at bildene er tatt i stuen.

torsdag 26. november 2009

Pakke, pakke, pakke, pakke

Innpakking av gaver er morsomt. Det å finne vakkert papir og bånd er en glede. Å gi bort en gave som er kjøpt med omtanke, og som er nennsomt pakket inn, gir en god følelse. Derfor setter jeg av tid til å planlegge gavene til hver enkelt, og sørger for at jeg har nok av innpakkingsutstyr i huset. MEN! Noen ganger så går bare ikke alt helt som det skal. Den nøye planlagte "to do" listen blir forstyrret av uforutsette ting og en sviktende hukommelse. Uventet venninnebesøk (superhyggelig!), hunden får lus (hvor pokker kom de fra?), sandkakene blir brent og jeg har glemt å kjøpe kokos til kokosmakronene. På vei ut av døren for å kjøre til butikken blir jeg stående måpende på gårdsplassen. Hvor er bilen? Så slår det meg. Den har jeg jo lånt bort. Til 18-åringen med en dag gammelt førerkort. Jeg tror jeg begynner å bli pre-senil. For mange slike rokkeringer på dagens plan kan lett føre til ytterligere slitasje på husfruens noe begrensede tålmodighet i disse hektiske tider. Ja, ja - det er bare å innse det først som sist. Påtenkt tid til vakker innpakking må i noen av tilfellende prioriteres om til den geniale oppfinnelsen; Gaveposer! Her finner du noen fine eksempler på hva som finnes hos Gift Pack  Hva gjør du med gavene? Pakker du inn selv eller lar du supermotiverte (not) skoleelever i underbetalte julejobber ta jobben? "Chill litt'a Mor", sier 18-åringen. "Det blir jul!" Med eller uten full dagsplan - ha en deilig dag!

Klem fra
Anette Willemine

onsdag 25. november 2009

Morgenstund med feiring

Utsikt over Oslofjorden en onsdag morgen i november. Det er tåke ute, men deilig og varmt inne på kjøkkenet. Å tenne lys om morgenen gir en god start på dagen. Sammen med en oppstammet azalia blir det vakkert. I dag har jeg tenkt til å overraske jentene mine med å bake skolebrød. Både for kos og for å feire at eldstefrøken bestod førerprøven i morges! Gratulerer jenta mi'! I dag har hun tilbudt seg å være sjåfør. Bombe!

Ønsker deg en deilig dag! Ute og inne!
Klem fra Anette

tirsdag 24. november 2009

Prinsesse på Prom
Prom er STORT i USA! Eldstefrøken på 18 har tilbragt ett år i Wisconsin, som utvekslingsstudent. En fantastisk opplevelse har gitt dyrbare minner, lærdom på mange plan og venner for livet. Alle tenker på Prom som det aller viktigste i løpet av high school. Det er en flott avslutning på mange års skolegang. Kjolen står naturligvis i fokus denne dagen, og det skal prøves en uendelig rekke kjoler før man finner den rette.

Valget falt på denne drømmen av en kjole!


Det var mange fotografer og det ble mange bilder av jentene.


Og under kjolene...


Å ha det morsomt med fotografen er også viktig!


Skolens idrettshelt var Prom-date.

Prinsessen!

Sukk - Å eia var jeg der... Med tåre i øyekroken ønsker jeg deg en deilig dag!
Klem fra
Anette Willemine

mandag 23. november 2009

Inspirasjon fra ArtwoodMandag er en fin dag til å starte fra scratch. Bra eller dårlig gårsdag kan i dag fornyes med en positiv innstilling. Legge gode planer for dagen. Kanskje du skal bestemme deg for å gi deg selv en velfortjent oppmuntring. Uansett hva grunnen din måtte være for det - anbefaler jeg deg til å ta en titt på Artwood sitt lekre utvalg av møbler og interiørartikler. Går du for lyst eller mørkt? Her er litt av begge.

Fikk du lyst på noe som kan settes på din ønskeliste til jul?
Ønsker deg en deilig mandag!

Klem fra
Anette Willemine

søndag 22. november 2009

Julemarked 2009


Foto: Norsk Folkemuseum
Etter inspirasjon fra Anettes Hus som foreslår å gå på Julemarknaden i Haga, Gøteborg, anbefaler jeg deg å gå på Norsk Folkemuseums Julemarked 5.-6. desember og 12.-13. desember, kl 11.00-16.00
Her vil du finne historiske juletradisjoner, 100 markedsboder, pyntede stuer, underholdning, konserter og mange morsomme aktiviteter.Friluftsmuseet har mange av husene nydelig pyntet til jul, og du kan se hvordan tidligere beboere feiret høytiden helt tilbake til 1720.

Foto: Norsk Folkemuseum
Tradisjoner er utgangspunktet for hvordan  juletrærne er pyntet. På tunene er julenek satt opp etter ulike lokale skikker.Foto: Norsk Folkemuseum
Det er også mange aktiviteter for barna, og de fleste ligger rundt Festplassen. Julenisse-verksted, ponniriding, hestekjøring og skøytebane, er noe av det barna kan oppleve. Og vil du komme i rette julestemning så kan du innta et glassert eple mens du ser på Norsk Folkemuseums Dansegruppe opptre.Selv skal jeg ta med meg familien søndag 6. desember, og oppleve St. Hallvard-guttene synge på Torget kl 15.00.
Ønsker deg en deilig dag!
Klem fra
Anette Willemine

lørdag 21. november 2009

Danseløven


Foto: TV2
Etter en superhektisk dag skal nå lørdagskvelden nytes. Foran peisen med familien. God mat og et glass vin. Og Carsten. Her blir det blankpussede sko og nyvasket glittertricot. Topptrente lårmuskler og hoftevrikk. Og masse sjarm! Stokker han bena riktig og legger inn det siste giret, så skal dette kunne gå rette veien. Vi heier!

Kos deg i kveld du også! Med eller uten Carsten...
Klem fra
Anette Willemine

fredag 20. november 2009

Hvite drømmer


Foto: Alvas Hus
Fri! Slutten på en arbeidsuke og begynnelsen på
O'herlige helg!
Fylt med arbeid behagelige gleder. Herved innvilges en fri-for-alt-av--gjøre-liste, og bytter det ut med lenge-siden-vi-så-hverandre-venninne-treff! Skravling, lunch og  nymalt kaffe. Mor skal nyte alenetid! Jeg tror faktisk jeg skal sette mobilen på stille. Hva med deg? Skal du hoppe av karusellen for en stakket stund? Å nyte? Eller har du planlagt dagen med rulleskøyter for å rekke over alt? Uansett ønsker jeg deg en deilig helg!

Klem fra
Anette Willemine

I dag presenterer jeg nok en flott nettside: Alvas Hus

torsdag 19. november 2009

Morgenstund

Å nyte en kopp kaffe, alene om morgen,
er et must for meg. Før dagen starter for fullt, og "to do-listen" skal angripes med et lyst sinn og positivt pågangsmot. Men, noen ganger er det vanskelig å få maskineriet til å lystre. Det er akkurat som en trassig 3-åring som stritter i mot. Tålmodigheten settes hardt på prøve slike morgener, og jeg er nok ikke særlig medgjørlig. Det hjelper ikke noe særlig på humøret når jeg titter inn i speilet. Det er ikke noe fruktfat, for å si det sånn.
Jeg skjønner at arbeidet på badet (les; vaske- og smørehall) vil bli langvarig. Jammen er jeg glad for at vi lever i 2009, og ikke 1899. Det ikke rart de så fort gamle ut. Nei, takke meg til rynkekrem og oppstrammende serum. Hvordan er dine morgener? Er du alltid like fresh og opplagt? Ønsker deg en våken dag!
Klem fra
Anette Willemine