torsdag 31. desember 2009

Godt nytt år!
2009 nærmer seg en ende og vi kan ønske et nytt år velkommen. De siste 365 dagene har bestått av glede, forventninger, utfordringer, tilfredsstillelse, sykdom, sorg og takknemlighet.
Vennskap og håp har stått i fokus!


Kontrastene i livet er store og i ettertenksomhetens lys trenger vi kanskje både lykke og sorg for å sjeldne den ene fra den andre.
Jeg takker alle dere som har besøkt bloggen min siden oppstart i september, og tusen takk til dere som har lagt igjen hyggelige og positive hilsener. Det har jeg satt utrolig pris på! Å besøke deres flotte og inspirerende blogger har gitt meg mange koselige stunder. Jeg ser frem til å fylle 2010 med glede!

Varm nyttårshilsen fra
Anette Willemine

tirsdag 29. desember 2009

Romjulsfred
Årets julehøytid nytes forsatt her i huset. Stemningsbilder fra dagene vil for alltid være noe å se tilbake på og minnes med glede.
Julepynten skal snart tilbake i sine esker, for å sove sin Tornerosesøvn i ett år, på en seng av bomull.
Azaliane har blomstret vakkert gjennom hele julen.
Tulipaner med utsikt til vinterlandskapet.
Kan man ønske seg en mer hvit jul enn denne?
Hvordan er romjulen deres?

Romjulsklem fra
Anette Willemine

mandag 28. desember 2009

Romjuls-ekko


Fra stuen


Gjester har reist, og det er første dag "alene" i huset. Det er romjuls-ekko i veggene. Nå? Krype opp i sofaen iført koseklær og med en god bok. Nyte kvelden med et glass rødvin og en "feel-good-movie". Ahh!

Håper dere også koser dere!? Hører jeg et ja?

Romjulsklem fra
Anette Willemine

søndag 27. desember 2009

Gledelig Jul!


Bilde fra vårt trappevindu med julestemning.

Ønsker alle en God Jul og et Godt Nytt År

Tusen takk for alle besøk og til alle dere som legger igjen hyggelige meldinger. Jeg setter stor pris på hver eneste en! Gleder meg til å møte noen av dere på blogg-treff på nyåret!
Anette Willemine

tirsdag 22. desember 2009

Overtalelsens kunst


Foto: Decodir


Bittelille julaften i dag. Vanligvis betyr det å ha oversikten på det meste. Legen mener at jeg burde ta det litt mer med ro. "Serr", som ungdommen i huset ville sagt. "Kan du ikke bare gi meg en hestekur", sa jeg til legen i morges. Han så på meg med et overbærende smil og sa; "Fru Sunhome, det er visse ting som ikke lar seg gjøre å styre inn i et tidsskjema!". "Du har nemlig pådratt deg en kraftig infeksjon", sa han litt strengere.
"Jommen sa jeg smør!", repliserte jeg og så han bestemt inn i øynene med en desperat kvinnes touch. "Du skjønner vel at det er JULEN vi snakker om her. Ikke en hvilken som helst blåbærtur på sommeren", sa jeg og la det usminkede ansiktet i mindre flatterende folder - og sukket dypt.

Jeg fikk en tredagers hestekur med antibiotika! "Så tar vi det før det blir en lungebetennelse".
Han synes nok synd på meg - stakkaren!

Jul blir det okke som, jenter. Ligger dere før eller etter tidsskjema? Ønsker deg en super bittelille julaften!

Klem fra
Anette Willemine

søndag 20. desember 2009

Dørdekorasjoner

Foto tatt i USA

Grunnet bronkitten ligger jeg litt etter skjema. Dørdekorasjonene er derfor ikke i mål før i ettermiddag. Viser i dag noen ideer til pynting med kranser. Har dere dekorasjonene på plass?

Ønsker dere en koselig 4. søndag i advent!

Klem fra
Anette Willemine

Foto: BHG

Foto fra Williamsburg, USA
Foto: BHG

Foto fra Williamsburg, USA

fredag 18. desember 2009

Jul ved sjøen


I dag har jeg lyst til vise et nydelig knippe juledekorerte hjem hvor alle ligger nær sjø og hav. Bildene avspeiler inspirasjon hentet fra det maritime. Håper dette kan være til inspirasjon for noen av dere. Du rekker nemlig fortsatt å dekorere huset vakkert til jul!

Forkjølelsen sitter fortsatt hardt i og i dag høres jeg mest ut som Eartha Kitt på en dårlig dag. Forsøket på å synge med på hennes legendariske "Santa Baby" ble i morges høylytt avbrutt av eldstefrøken. Gestikulerende med munnen full av tannpasta kom hun med en gepards hurtighet inn på kjøkkenet og utbrøt; "Stopper du ikke det skrålet nå Mor så dør azaliane dine!" For en azalia-elsker var det trussel stor nok! Jeg knep nebbet kjapt igjen!

Ønsker dere en strålende fredag!
Klem fra
Anette Willemine
torsdag 17. desember 2009

Når Kråka bør kneppe igjen...Med jule-CD på full guffe koser jeg meg med skriving av de siste julekortene. Da jeg har blitt sylte forkjølet og stemmebåndene har blitt utsatt for bakholdsangrep, funker det merkelig nok dårlig å synge duett med Sissel Kyrkjebø. Jeg tenkte at det var bedre å senke stemmeleie ned til Odd Norstågas, men det resulterte bare i at hunden min Børre kjapt stakk inn og la seg på vaskerommet. Der sto tørketrommelen på! Say no more! Liker dere å høre på julemusikk? I så fall hva er favoritten?

Ønsker dere en glad dag!
Klem fra
Anette Willemine

onsdag 16. desember 2009

Heisan hvor det går!


Foto: BHG

Vi skriver onsdag 16, desember og med en grundig gjennomgang av "to-do-listen" er det bemerkelsesverdig (not) mye (les: ekstremt) som står igjen. Julegavelisten på 3,2 meter har minsket til 1,3. (ha, ha!) Fortsetter kjøpegleden (not) i dette tempo er jeg heldig om jeg er ferdig til 3. januar. ;-) Ah! Nå forstår jeg hvor begrepet "Jula varer helt til påske" kommer fra!

Hvordan er det med dere i dag? Henger dere med i svingene? Nå er pausen min i alle fall over. Pliktene kaller!
Advent-klem fra
Anette Willemine

mandag 14. desember 2009

Teater og julekonsert

Foto: Trygve Indrelid
Som kulturinteressert er det kanskje naturlig å ha abonnement på hovedstadens teatre. Da er man blant annet sikret å få med seg de virkelig store godbitene. Jeg har nettopp vært på stykket "Fanny og Alexander". Som første teater i verden er Nationaltheatret naturlig nok stolt av å presentere Ingmar Bergmans drama på scene. Med bl.a. Kåre Conradi, Kari Simonsen, Kim Haugen, Kjersti Holmen, Nils Ole Oftebro, Mari Maurstad og Sverre Anker Ousdal. Glitrende skuespillerprestasjoner.


Foto: Trygve Indrelid

Med Fanny og Alexander skapte den svenske mesterregissøren et av de rikeste familieportrettene som er festet til film. Vi følger Ekdahlene fra julens overdådige og livsglade selskaper til tilværelsens kaldeste og mest ensomme øyeblikk. Et mektig "må se" stykke som ble mottatt med ovasjoner av anmeldere. Dette er en ypperlig julegave å gi til de som har "alt"


I går var vi tre venninner som var på "Juleevangeliet", sunget av Oslo Bach-kor i Helgerud kirke i Bærum. Vi kjenner en som synger i koret og gledet oss derfor ekstra mye til å komme. Iver Kleive var organist og dirigent, Jon Eikemo sto som tekstleser. Anne Gravir Klykken gjestet som sopran, og Yngve Søberg med sin vakre baryton. Forestillingen ble filmet av Nrk, så du har sikkert mulighet til å få med deg denne vakre konserten i løpet av julen. Gåsehud, gåsehud!


Har dere fått vært på noen julekonserter ennå?
På full fart ut av døren - en glad klem fra
Anette Willemine

søndag 13. desember 2009

Sukkertøybutikk!Sukkertøybutikk!
Det pleier jeg å kalle de få, unike forretningene. De som alltid har det lille ekstra, - det spesielle. Du skjønner det med en gang du setter din fot innenfor. Det er som om du har ventet på denne følelsen lenge. Å finne et sted som møter dine ønsker, og hvor det oppleves som om forretningen er laget ene og alene for deg. Mine favoritt sukkertøybutikker kan telles på en hånd. De er representert innen klær, interiør og blomster.


Å gå i en vakker blomsterforretning er som å være i drømmeland. Duftene, synet, stemningen kan gjøre meg gladere, og er noe å ta med seg videre i hverdagen. Jeg endte opp med flere godbiter i gårsdagens besøk, og fikk blant annet med meg et stort dekke med mose, noen svibler og en ny lav glassvase. Som prikk over i'en kom minstefrøken med et herlig hjerte hun hadde laget mens jeg var og handlet. Synes selv det ble en vakker dekorasjon.Med denne skjønne engelen som jeg også fikk fra Snupp ønskes dere en glad 3. søndag i advent og en koselig Luciafeiring. Jentene i huset skal på årets Julespill og jeg skal i kirkekonsert med noen venninner.
Og Mr. Sunhome? Ja, han skal trene og pusse sølv! Hva fyller dere dagen med?
Klem fra
Anette Willemine

lørdag 12. desember 2009

Adventstidens hyggelige stunder


Foto: Robin Stubbert
Holder i dag på å lage noen nye kranser til inngangsdøren. Synes det er koselig å nyte denne tiden nå, og slippe inn det gode den tar med seg. Å pynte en krans er faktisk ganske så deilig. Jeg får jo sitte ned!

Mang en dør skal pyntes og vi skal jo passe oss for å ikke glemme dyrene. Heldig er den som har stall og en hest som denne sjarmerende karen på bildet. Han synes meget fornøyd med årets julekrans.


Foto: Robin Stubbert

Merker at yngstefrøken og eldstefrøken er godt inne i julemodus. Fra hver sin etasje høres det "En stjerne skinner" og "Tenn lys, et lys skal brenne". Mor er glad for at sangundervisningen har gitt så gode resultater, og at arven etter hennes mindre heldige kvaliteter innen sang, faktisk lot seg genmanipulere.

Med ønske om en koselig lørdagskveld!
Klem fra
Anette Willemine

fredag 11. desember 2009

På jakt


Popper bare innom før jeg skal fortsette jakten på den perfekte julegaven!

Ha en glad dag!
Klem fra
Anette Willemine

torsdag 10. desember 2009

Sløse eller døse
Foto: BHG
Vi er omringet av mange velmenende og gode forslag til hvordan vi kan, skal og bør forberede oss for å skape den perfekte jul. I fleng blir vi bombadert av sms'er, reklamepost og glansede magasiner fra kjøpesentre. Undres om ikke det finnes et vikarierende motiv for å få oss i opphisset kjøpemodus. Kan handelstandens utopiske budsjett ha noe å gjøre med dette mon tro? Vi synes å ha en svært dårlig korttidshukommelse. Finanskrisen er for de fleste et tilbakelagt stadium. Det bekreftes av at mange faktisk nå ofrer nøkternheten på overflodens alter.

****

Å rydde derimot er helt gratis om enn ikke like motiverende. Eldstedatteren i huset mener jeg bruker altfor mye tid på denne aktiviteten (les; omplassering), og sendte følgende e-mail til sin mor i går.

1. Lag en fil på PC'en din.
2. Navngi filen "Rotet i huset".
3. Slett filen!
4. PC'en vil da spørre:
Er du sikker på at du vil slette filen "Rotet i huset"?
5. Svar JA!
6. Legg bena på bordet.
7. Ta en gløgg.
8. Les en bok.

Passer du på å unne deg noen små pustehull om dagen, eller går du på autopilot?

Ønsker deg en flott dag i passe tempo!
Klem fra
Anette Willemine


onsdag 9. desember 2009

Bedrag og nissevikar!

God morgen!
Nisser er en tradisjon til jul vi ikke kommer utenom. De fleste av oss har vokst opp med nisser som pyntet opp i hjemmet til jul. At nissen også kom med sleden og alle reinsdyrene var noe vi barna tidlig visste. Inntil vi kanskje for første gang oppdaget at selv foreldre evner å lyve. Men, å lyve skulle man jo ikke, for det resulterte i at nesen ble lang. Se hvordan det gikk med Pinocchio! Og hadde vi vært så freidig å pynte på sannheten, så var det aller best å innrømme det med en gang.
Men, Haloooo! Pinnochios beskjedne 20 cm lange nese fremstår beskjeden sammenlignet med de voksnes. Mangeårige løgner har nemlig fått nesen deres til å vokse like stor som stammen på den norske julegrana vi sender i gave til London hvert år!
******
En jul sto vi i beit for julenisse da naboen sviktet oss med å reise til syden i julen. Han var nok lei av jobben som julenisse.
Gode råd var dyre. "Ikke noe problem", sa eldstefrøken, som den gang var 12 år. "Jeg stiller!"
Iført en nissekostyme i str XXL, og med et skjegg som dekket 99 % av fjeset, tråkket hun til lårene i sne for å banke på stuevinduet. En gjennomvåt nisse entret stuen med en jutesekk slepende etter seg. Hun la stemmeleie så lang ned som en sopran i det lokale pikekoret kan klare. Med øyne som tinn-tallerkner møtte 3-åringen årets vikarnisse. En stol ble satt frem slik at han fikk kunne få tilbake pusten og tørke svette av pannen etter den strabasiøse turen. Etter noen dypdykk i striesekken spør Husfruen omsorgsfullt; "Er nissen tørst? Skal det være noe å drikke?" Ansiktet til Julenissen lyser opp i det han svarer; "Ja, takk jeg tror jeg tar en juleøl!!!"
Med et ønske om en deilig dag viser jeg noen bilder fra stuen, tatt i går.
Klem fra
Anette Willemine


tirsdag 8. desember 2009

Glade julegavetips

Det er bare å innrømme det med en gang. Noen julegaver er morsommere å kjøpe enn andre. I dag tenkte jeg å vise noen farverike gavetips man blir  i godt humør av å kjøpe. Alle produktene kan du finne hos Cath Kidston.Fikk du lyst til å finne glade julegaver nå? Ønsker deg en deilig tirsdag
 Farveglad hilsen fra Anette Willemine