søndag 31. januar 2010

Praktisk galleriJeg har noe som jeg må ha plass for, men som der slett ikke er plass for, hvis der ikke ryddes. (Knut Hamsun)


Kreative barn er glade barn, pleier jeg å si. Barn trenger utløp for tanker, følelser og inntrykk. Å forløse dette gjennom ulike kreative uttrykksformer er ikke bare viktig, men nødvendig. Det finnes utallige måter å være kreativ på. Musikk, tegning , maling, skriving, teater, ja til og med sport kan være en flott måte å formidle hva som bor i et barn. Noen av uttrykksformene gjøres alene og noen i samspill med andre. Man gjør hverandre gode i et fellesskap og barn kan dra veksler på hverandres kreative måte å utfolde seg på.


Når mine elskelige avkom gjennom årene har kommet gledestrålende hjem fra barnehave eller skole med nok et kunstverk, setter jeg selvsagt opp et stort smil og tenker; hvor i all verden skal jeg få plass til denne? Som regel har en egen vegg på kjøkkenet vært utstillingslokalet.
Hva med å lage et lite galleri med plass til et utvalg av tidens kunstverk barna selv er mest fornøyd med? Jeg synes denne løsningen er både morsom og praktisk. Kanskje en idé å kopiere?


Ønsker dere en deilig søndag! Tusen takk for alle hyggelige og positive kommentarer og hilsener! Jeg setter utrolig pris på det!
Klem fra
Anette Willemine


Foto: Daniel Farmer

lørdag 30. januar 2010

Vær glad!Livet er for kort til å være grått. Fyll deg selv og dine dager med farger. (Karsten Isachsen)


Med disse ordene ønsker jeg dere en glad og farverik helg! Har dere noen farverike planer?
Klem fra
Anette Willemine


Foto: Chris Everard

fredag 29. januar 2010

BerikelseKunstens mål er å berøre de helligste og dypeste av de strengene som skaper musikk i vår sjel. (Oscar Wilde)

Kunst betyr mye for meg. Det beriker mitt liv. Samtidskunst er vel det som treffer meg aller mest, og Jan Groth er en av mine favoritter innen norsk billedkunst. Han er en av de mest suksessrike nålevende norske kunstnere internasjonalt. Groth har hatt en rekke utstillinger i anerkjente gallerier og museer verden over, og er innkjøpt av bl.a. Tate Gallery i London, Museum of Modern Art, i New York, Guggenheim Museum, Whitney Museum og Metropolitan Museum i New York, en by han forøvrig var bosatt fra slutten av 70-årene og til 2002, da han flyttet hjem til Norge. I 1982–94 gjestet han som professor ved New York School of Visual Arts.
Karakteristisk for Jan Groths arbeider er en enkel, organisk strekform som gjentas og undersøkes innenfor flere ulike teknikker, som tegning, skulptur og tekstil. Groths største arbeid til nå er det fantastiske sceneteppet på Det Norske Teatret, med sine overveldende dimensjoner på 200 kvadratmeter.
De som har fulgt Groths arbeider opp gjennom årene vil huske overgangen fra den sorte strek på hvit bakgrunn til den hvite markering på sort. Groth sier selv at han med dette skiftet oppnådde det han ville uttrykke.
Håper dere likte presentasjonen av denne flotte kunstneren! Har dere noen kunstneriske favoritter?
Jeg ønsker dere en god helg full av inntrykk!
Klem fra
Anette Willemine  

torsdag 28. januar 2010

Fellesskap
Barnet røper ute hva det har lært hjemme. (Talmud, en jødisk skriftsamling)


Skolene har fokus på mobbing. Læreren til minstefrøken på 10 år setter nå av tid til å snakke om dette viktige tema. Det har vært tilfeller av mobbing i klassen hennes og det er satt i gang tiltak for å få bukt med dette. Elevene har sittet sammen og jobbet med ulike oppgaver knyttet til løsninger og metoder for å forhindre at mobbing skal utarte seg. En dag kom hun hjem med en tegning som hun hadde laget etter en slik time. Jeg synes den var så fin så jeg hadde lyst til å vise den frem her inne. Måten hun har tolket oppgaven på var god, synes jeg. Men så er jo jeg mamma da.


- Respektere hverandre
- Våge å reagere på krenkende handlinger
- Si fra når vi ser, eller selv opplever mobbing
- Vise omsorg for hverandre og våge å bry oss når vi ser at andre ikke har det bra.


Har dere synspunkter på tema så kom gjerne med de! Ønsker dere en glad dag!
Klem fra
Anette Willemine

onsdag 27. januar 2010

Ship o'hoi!Sjømannen ber ikke om medvind. Han lærer seg å seile. (Gustav Lindborg)Etter å ha snublet over et parti gamle seil begynte formgiveren Oscar Borgström å lage vesker i maritim stil, nå kjent som Sjöhästenkolleksjonen. Siden da har den maritime arven fra første del av 1900-tallet preget hans inspirasjon og arbeid. Patinert av vær og vind lager han nå innredningsdetaljer, presangartikler og bilder.
Hvert håndmalte bilde av Oscar Borgström er unikt, det finnes ikke en som er eksakt lik. Dette pga at seilduken og kanvasen er den samme som ble anvendt innen segl- og båtverden fra lang tid tilbake og er nøye utvalgt. Ikke sjelden er de vanskelige å finne. En del er gamle og naturlig patinert av vær og vind. Et Oscar Borgström maleri er faktisk en bit sjøfartshistorie.


Den svenske nettbutikken Par Courrier har Oscar Borgström i sitt sortiment. Med stor sjel og drivkraft driver og eier søte og proffe Magdalena Ahlberg, Par Courrier. Jeg vil absolutt anbefale å gå inn på hennes nettbutikk. Her finnes et stort utvalg av produkter som er inspirert av den klassiske franske og belgiske stilen, den nordiske med mye hvitt, det maritime New England og et krydder av tidløs innredning med historiske vingeslag.


Hvordan er deres forhold til hav og sjø? Er dere landkrabber eller trives dere på sjøen? Ønsker dere alle en glad dag, tørrskodd eller ei!
Klem fra
Anette Willemine
tirsdag 26. januar 2010

Når kun det beste er godt nok
En baby er sånn en flott måte å starte et menneske på. (Don Herold)


Barnerom er et av de rommene som er morsomst å innrede. Spesielt hvis det er første barnet! De fleste bruker lang tid på å velge ut det perfekte rommet for deres barn. I mange tilfeller kan ektepar være ganske uenige om utseende på et rom i huset, men det er sjelden jeg har opplevd at de er uenige i utformingen av et barnerom. Da blomstrer motivasjonen, gleden og iveren etter å være samstemte om å finne løsninger. Utålmodige og med stjerner i øynene blar de vordende foreldre i tapetbøker fylt med bamser, engler og polkadotter. Glemt er svai rygg og bekkenløsning. Glemt er urolige netter med 8 turer på toalettet grunnet selskapsblære som har tatt ferie. Glemt er våkenetter hvor blivende far prøver å stokke om på de neste 3 måneders budsjetter og reiser i jobben. Glemt er de urolige tankene rundt fødselen. Og glemt er redselen for ikke å bli gode nok foreldre. Ingenting annet betyr noe akkurat da. For det er barnerommet det gjelder!


Hvordan innredet dere det første barnerommet? Ha en glad tirsdag!
Klem fra
Anette Willemine


Foto: Eijffinger 

mandag 25. januar 2010

Pro tempore - for tidenDet kommer alltid et øyeblikk da du må handle, på tross av din frykt, og hoppe ut i det ukjente. (Helene Lerner-Robbins)


I dag brukes sitatet for å takke for utfordringer jeg har mottatt fra Hvite PastellerEddas Kreativiteter og New England Style.


Dagens inspirasjonsbilder er noe av trendbilde dette året. Pudderfarver i blått, rosa, grått og beige nyanser. En dempet industrigrønn er med og en lekende dash av gul. Hvilken farve er deres favoritt?
Ønsker dere en glad dag! Hos meg skinner solen!
Klem fra
Anette Willemine


Foto: 1 + 2 Anna Kern. 3 Nordsjø. 4 + 5 + 6 Elle Interiør 

søndag 24. januar 2010

OppdagelseDen sanne oppdagelsesreise består ikke i å finne nye landskaper, men å se med nye øyne. (Marcel Proust)


Å glede seg til å reise er for meg en viktig del av en ferie. Tenke deilige og spennende bilder om stedet og menneskene. Hvordan vil stemningen være og hva skal jeg oppleve? Kjenne duften av fremmede blomster og smake nyoppdaget mat? Jeg har ennå tilgode å bli skuffet når jeg ankommer nye steder, for det er gjerne enda bedre enn mine tanker. Kanskje har jeg for små forventninger eller kanskje er det gleden over de små nyansene. Ulikhetene som finnes i det like. Så når reisen er over kan jeg gledes over minnene. Ta de frem igjen og igjen. På dager som er hvite og på dager som er blå. Med nye øyne.


En av de deilige reisene var sist sommer, i USA. Vi besøkte vår eldste datter, som var utvekslingsstudent det skoleåret. Bildene er fra sommerstedet til den nydelige vertsfamilien hennes, og ligger i Green Lake, Wisconsin. Et meget populært sted å feriere.
Hvor drømmer dere om å reise til? Ønsker dere alle fine jenter en deilig søndag!
Klem fra
Anette Willemine


lørdag 23. januar 2010

Å vente ♥


Jeg vil lage rosebed til deg. Og tusen duftende buketter. (Christopher Marlowe)


Lørdag og fri. Lørdag og jeg venter. På deg. Som kommer hjem. Til meg. ♥


Ønsker alle dere jenter en deilig lørdag. Si til noen at du er glad i dem. I dag.
Klem fra
Anette Willemine
fredag 22. januar 2010

Blått til lystMye kan utrettes av få ingredienser. Kunstneren skaper det flotteste maleri av tre grunnfarger. La oss glede oss over kunsten, men enda mer over livet. For det er livet som inspirerer til kunsten. (Margot Sandsmark)


Det kan være en kunst i seg selv å la seg motivere og inspirere. Kan man bruke øvelser og teknikker? Har man et kreativt yrke er nyutvikling og arbeidsglede en forutsetning. Å være inspirert påvirker sluttresultat i et mål man setter seg eller en jobb som skal gjøres. Våre interesser og verdier i livet er sammen med talent med på å påvirke inspirasjonen vi søker.
Alle kan la seg bli inspirert! Har man et konkret mål om for eksempel å pusse opp et rom så er dette en handling som skal utføres. Selv om lysten til å begynne på selve jobben trenger man kanskje litt motivasjon før handling. Da trenger man å la seg inspirere. Det kan man få overalt og av hva som helst. Det være seg en tur på café, gå innom en antikkbutikk, ta en tur i parken eller skogen, besøke et galleri, se en film, høre på musikk eller rett og slett dagdrømme litt. Jeg blir ofte inspirert av kunst, litteratur og musikk, eller i samtaler med mennesker. Men som oftest er det de daglige, nære situasjonene som gir meg mest næring til inspirasjonen og motivasjonen.


I dag ønsker jeg å inspirere dere med et utvalg i blått, en farve som er en del av årets trendbilde. Intervallene mellom blått som en populær farve i interiørbildet er lengre enn andre farver, så nyt den mens den er som mest i fokus. Hva inspirerer dere aller mest? Med ønske om en inspirerende helg!
Klem fra
Anette Willemine


Foto: Sara Keye

torsdag 21. januar 2010

Husmorferie på blå reseptJeg legger ikke skjul på at jeg heller vil ligge oppå sofaen enn å feie under den. Men man må være effektiv for å kunne være lat. (Shirley Conran)


Ferie er å ha ingenting å gjøre, og hele dagen å gjøre det på. (Robert Orben)


Ok- husmorferie er for mange kanskje et fremmedord, for hvem er husmor lenger? Og hvorfor ferie? Fra hva? Opprinnelsen til husmorferie går så langt tilbake som rett etter den annen verdenskrig, hvor et sosialt hjelpetiltak ble utbygd. Dette gav støtte til kortvarige ferieopphold for vanskeligstilte husmødre med barn. Som statsstøttet ordning ble husmorferie opphevet i 1981.
Betydde det slutten på en husmor-karriere og begynnelsen på en wannabe-blekksprut-karriere? Ble det opplest og vedtatt at begrepet husmor var blitt et belastet uttrykk og trengte en språklig make-over? Å ha et bevisst forhold til språket er sunt og vil bidra til en mer kjønnsbalansert språkbruk og med det til større likestilling mellom kvinner og menn i vårt samfunn. Dog klinger ikke husperson like bra som husmor i mine ører. Wannabe-blekksprut derimot, er noe jeg gjerne bruker om meg selv. Rekke alt, overalt. Og feiler jeg så tar jeg det ikke så tungt (nei vel?). For en ekte blekksprut kan miste en arm i et feilskjær, og da vokser en ny ut igjen. Målet er å bli en blekksprut med mastergrad i  multitasking.


Hvordan står det til med titler i hjemmet jenter? Kunne blekkspruten i dere trenge en husmorferie som madonnaen her så klart nyter?
Ønsker dere en dag full av glede og refleksjon!
Klem fra Anette Willemine


Foto: Gandia Blasco


onsdag 20. januar 2010

Drømmefanger


Sterke drømme, fagre drømme, kom i flokk som ville svaner, løftet meg på brede vinger. (Henrik Ibsen)

Sjø og hav
Skaper en mediterende ro i kroppen
Være alene
Eller sammen
Kjenne at tanker og drømmer får rom til å vokse
Kjenne på gleden
Den er der
Den bare gjemte seg litt
Et øyeblikk
Jeg gleder meg nå
Til å nyte synet av sjøen
Som speiler seg i himmelen

(Tekst: Anette Willemine)

Hvordan er dagen deres? Har dere tid til å drømme? 
Med ønske om en dag med gode tanker og mange drømmer,
Anette Willemine

Foto: Jean Allsopp

tirsdag 19. januar 2010

Skjør i vingenDen som utfordrer seg selv, former sin egen vei.
(Erik Lerdahl)


Å hente frem krefter og pågangsmot når batteriene er flate, kan være litt av en utfordring. I dag er det en slik dag. Av erfaring setter jeg på slike dager kun små delmål - veldig små. For hvert delmål jeg klarer å oppnå, belønner jeg meg selv med det som Grethe Roede pleide å kalle "kosemerker" - eller sjokolade som jeg kaller det. Jeg har klappet meg selv på skulderen fire ganger i dag, så godte-skuffen på kjøkkenet har vært besøkt like mange ganger. Det minner meg i grunnen litt om å være hos legen med barna. De blir jo så lykkelige (!) når legesekretæren, med et flaut smil, drar ut den slitne skuffen og tilbyr de samme spinkle lekene som har vært der siden jeg gikk gravid, en gang i slutten av det siste tusenårsskiftet. Ja, ja min belønning smaker i alle fall godt! Lurer på om jeg kanskje trenger kosemerker i morgen også? Hvis jeg kjenner veldig godt etter så tror jeg faktisk det...
Men nå, - ja nå skal jeg sette meg ned i en godstol å hvile kroppen min. Eller som minstedamen i huset sa da hun var 6 år, og skulle forklare meg hvorfor en venninne måtte hvile fordi hun ikke klarte så mye fysisk som de andre, "...du skjønner hun er litt skjør i vingen". Det må nok være det som er forklaringen med meg i dag også; jeg er nok litt skjør i vingen.
Hvordan er det med dere i dag? Full av energi? Ønsker dere i alle fall en deilig tirsdag ettermiddag!
Klem fra Anette Willemine
  
Foto lånt

mandag 18. januar 2010

Førsteinntrykket
Bare mygg og veps bør bedømmes etter førsteinntrykket. (Ivar Wallensteen)


Da vi flyttet inn i huset vårt for fem år siden var trappen opp til annen etasje en 180 grader åpen repos trapp. Den var i lakkert furu, som med årene hadde blitt mørk og gul. Det fristet til fornyelse. Å male trappen kunne vært en variant, men vi valgte å bytte ut hele trappen med en 180 grader svingtrapp. Det ble en lukket hvit trapp med mørk-beisede og lakkerte trinn og håndløpere.


I dag viser jeg en trapp fra Homes and Gardens hvor eieren har valgt å legge teppe i trinnene. Jeg vil komme tilbake til et mere utfyllende innlegg om trapper, så la dette være en forsmak.
Jeg ønsker dere en super start på denne uken!
Klem fra Anette Willemine


Foto: Homes and Gardens

søndag 17. januar 2010

Å bli satt pris på

... det er ikke det hinder du ikke kan overkomme, den utfordring du ikke kan møte, den frykt du ikke kan overvinne, uansett hvor umulig det noen ganger kan se ut. (Erin Brockovich-Ellis)


Jeg har vært så heldig å få denne hyggelige awarden fra søte Lene og Alexandra med bloggen Ocean Showrom/ New England Style. Tusen takk!
Jeg vil gjerne sende awarden videre til positive og kreative Edda i Eddas Kreativiteter. Takk for at du sprer glede og deler med oss andre av din interesse for nostalgisk gjenbruk!
Jeg har også fått denne hyggelige awarden fra søte Nina i Hvit Perle. Tusen takk!
Med awarden følger det en utfordring. 


1.Kopier Awarden på bloggen din
2.Link til personen som gav deg den
3.Fortel 7 fakta om deg sjølv
4.Velg 7 andre bloggara som du sender Awarden til
5.Link til deira blogg
6.Legg att ein kommentar i bloggen deira,så dei får vite om awarden


Vel så var det syv fakta om meg selv:
1. Må uttrykke meg gjennom ulike kreative kanaler.
2. Setter personlig integritet, trofasthet og raushet i høysetet.
3. Viljesterk og utholdende til å stå i utfordringer som smerter. Bevarer fokus i en prosess. 
4. Tegner med begge hender.
5. Operert, operert operert (medisinsk). Mr. Sunhome mener jeg er laget av krisematerialer.
6. Tegnet og skrevet barnebok som ligger i skrivebordskuffen. 
7. Tenker mest på her og nå - i flyt, men gleder meg også over å drømme om nye horisonter og mål.


Jeg ønsker å sende awarden og utfordringen videre til kun én blogg i denne omgangen og det er Blått til lyst.


Håper dere alle har en fin søndag! Klem fra Anette Willemine

fredag 15. januar 2010

Å reise er å leveDu mormor, vet du hvem jeg er mest glad i? Mamma, for hun har jeg kjent lengst!
(Min datter Caroline da hun var 3,5 år)
Sist sommer var min datter Caroline og jeg på ferie i London. Vi hadde fem koselige og opplevelsesrike dager sammen. Tid til å skravle, dele, spise, leke seriøse turister, fotografere, shoppe og aller mest le. Det var mange historier som ble fortalt. Inntrykk som ble formidlet. Etter ett år fra hverandre, var det veldig godt å få være bare hun og jeg - mor og datter - på jentetur i London.
Jeg kan love dere at det ikke var lett å sende henne til USA, som utvekslingsstudent. Jeg trodde jeg var forberedt. Hennes storebror hadde vært der to år tidligere. Savnet var stort den gangen også. Så hvorfor la de reise da? Hvordan tør du? Jo, det er ikke vanskelig å svare på. Fordi de fikk oppleve sin drøm. Om å komme ut i verden som ungdommer, bo og bli en del av en amerikansk familie, gå på high school. Leve i en annen kultur og lære å respektere hverandres ulikheter, skikker og verdier. Lære å stå i utfordringer alene og vokse på det. Få muligheten til å møte mennesker fra mange andre nasjoner gjennom en utvekslingsorganisasjon. Oppleve å se Norge utenfra samt få vite et annet lands synspunkter og inntrykk av Norge. Alt dette og mye mere er nok for en mor til å vite at det var verdt det - å være fra hverandre. Fordi gleden var den sterkeste!
Hele familien reiste over og besøkte begge ungdommene mot slutten skoleåret. Herlig å få et lite innblikk i hvordan de hadde det, og gjorde det lettere å forstå hva de snakket om etter hjemkomst. Jeg kan ikke forklare hvilken letteste det var å se sitt barn komme helskinnet og happy gjennom døren i ankomsthallen.
Fordi gleden var den sterkeste!
I dag vil jeg gjerne dele noen bilder fra det fine hotellet vi bodde på i London. Jeg brukte litt tid på å finne et hotell som skulle være i gangavstand til de sentrale shoppinggatene og turistattraksjonene, dog var det viktigst å finne et bra hotell. Etter en rekke opphold i London, både privat og forretningssammenheng, visste jeg hvor stor forskjell det er på kvalitet og pris. Valget falt på Doyle Collection Marylebone Hotel, et hotell som oppfylte alle mine ønsker. Enkelte bilder er hentet fra noen av hotellkjedens andre hotell. Enjoy!
Har dere noen favoritthotell? Nå er det helg og her står det flytting for venner og sammenkomst i fokus. Ønsker dere en super helg! Klem fra Anette Willemine


torsdag 14. januar 2010

Valg av sofa og sjeselongJeg må hvile på mine laurbær, sier mange, men det kan jeg ikke, for de stikker sånn. (Håkon Bleken)
I mange år forbandt man en salong med en treseter, toseter og eventuelt en stol. Vi har i dag byttet ut salongen med sittegrupper, og det er ikke lenger viktig at alt må stemme eller matche. Faktisk kan det være både mere personlig og spennende å sette sammen ulike møbler. Det går likevel an å skape en balanse og et helhetlig miljø.
Møblene i dag er fleksible både i utforming og bruk, og variasjonsmulighetene er mange.
Et av møblene jeg liker godt er sjeselongen. Den heter opprinnelig chaise longue, fransk for lang stol. I Nord-Amerika er den kjent under navnet lounge chair. Jeg holder fortsatt på med "prosjekt musikk- og tv-rom", og har vippet frem og tilbake når det gjelder valg av sofa kontra sjeselonger. Det er fortsatt litt tid igjen til avgjørelsen må tas, så jeg tok frem noen av forslagene jeg har gitt meg selv å velge blant.
Liker dere sjeselonger? Ønsker dere en glad torsdag!
Klem fra Anette Willemine


onsdag 13. januar 2010

Helt matt eller totalt blank?Håp, planer og illusjoner er livets foryngelseselementer. De er morgenrøden, hvis glans stadig fortryller. (Martin Kessel)


Å skape illusjoner i et interiør er spennende. Valg av materiale kan spille en stor rolle i hvordan rommet fremstår. Dette gjelder også for maling. Det er ikke alltid lett å vite om, når og hvor man skal velge matt eller blank glans. En enkel regel å huske på er at matt glans demper og skjuler, mens blank fremhever og avslører. Har man noe man ønsker skal synes godt, så velger man blank maling. Så har man alle glansgradene mellom matt og blank, som de fleste velger å bruke. 
Mange av oss bloggere liker en hvit interiørstil. For at ikke rommet skal fremstå og oppleves statisk, er det fint og virkningsfullt å benytte seg av de ulike glansgradene. Det skaper en illusjon av bevegelse i rommet.
Dersom man skal male en mørk farve i blank glans vil farven fremstå mørkere enn om den samme farven ble malt i matt. Dette er lurt å huske på når man har plukket ut en farve fra farvekartet i malerbutikken. 

De helt matte malingene anbefales praktisk sett og brukes på vegger i husets oppholdsrom (utenom våtrom). Ønsker man å kunne vaske med en litt fuktig klut, så bør man øke til silkematt (07 eller 10). På steder som listverk og dører anbefales det å bruke halvblank og blank. En matt vegg mot en høyglanset (80 og 90) dør er vakkert. Et møbel man ønsker å fremheve blir spennende blankmalt. Husk bare på at jo høyere glans malingen får jo sprøere blir den. Det er greit å vite når man med et smil om munnen (not!) slenger støvsugeren ved et uhell borti et hjørne, eller når toåringen krasjer sykebilen med fire ulike sirener (takk svoger!) inn i stolene på kjøkkenet.
Håper noen av dere kan bruke informasjonen til noe nyttig. Hvilken glansgrad bruker dere oftest?
Ønsker deg en skinnende blank dag! Klem fra Anette Willemine