mandag 29. mars 2010

Farvevalg og hjelpemidler
Et forår farger jorden grønn, og atter er den ung og skjønn. (Arnulf Øverland)


Er du usikker på hvilken farve du skal velge på ditt nye kjøkken, eller hva du skal bruke for å friske opp veggene i stuen? Å stå i farvehandelen og stokke alle de små farveprøvene som du har plukket fra produsentenes utvalg, er ikke lett. De fleste har opplevd og synes en farve ser bra ut i butikken, for så å komme hjem og male opp farven på veggen, og lure på om du har fått malingspannet forbyttet hos farvehandleren! Det er vanskelig å velge riktig farve til et rom, utifra en 2x3 cm prøve. De små farveprøvene er trykket på papir, og klarer ikke å gjengi eksakt hverken farve eller glans slik den vil fremstå på veggen. De bør kun brukes som veiledende farver.
Å velge den "riktige" farven, avhenger mye av hvilken retning rommet vender, og hvor lyset kommer inn. Én og samme farvekode vil fremstå kaldere dersom rommet er nordvendt, mens et sørvendt rom vil få farven til og oppleves mykere og varmere. Vestvendte rom har mye ettermiddagssol og påvirker rommet tilsvarende med et mykere lys. Lyset fra øst bringer rikelig med morgensol og er derfor noe varmere enn lyset fra nord. Med dette i mente kan du justere farvevalgene mot ønsket effekt. For å få et sørvendt rom til og oppleves svalere, bør farven og farvetonen ha et kaldere preg. Men for å få et nordvendt rom til å virke lunere, bør du velge en varmere farvepalett.


Før du går til innkjøp av mange liter med maling, anbefaler jeg deg å få blandet noen farvevarianter i produsentenes små bokser. Disse maler du opp på gråpapir som du igjen henger på veggen. Nå kan du flytte malingsprøvene rundt på veggene, og du vil få et godt inntrykk av hvordan farven fremstår i rommet. Se farveprøvene i forskjellig lys. Du vil se at dagslys og kveldslys også påvirker farven. Lyset fra lamper, downlights og punkt vil igjen forandre farveinntrykket. Bestem deg så for hvilken farvenyanse du liker best, utifra når på døgnet du er mest i rommet, og  vil oppleve ønsket farve. De fleste ser jo ikke farven på veggen mens de er på jobb, og hensyn tar dette ved valg av nyanse.
I tillegg til å benytte seg av hjelp fra farvehandelen, interiørkonsulenter og interiørarkitekter, finnes også andre hjelpemidler til rådighet. Du kan i dag benytte deg av ulike programmer på nettet som du lett kan leke deg med. Jeg viser i dag dag ett slikt verktøy; PaintBrush som er tilgjengelig på sidene til Country Living. Her kan du velge deg ulike rom, og farvesette vegger, lister, tak og detaljer. Gå inn på linken her, og prøv deg på et rom! Håper du kan få inspirasjon til å sette igang!
Ønsker dere alle en deilig mandag! Og til dere som har tatt påskeferie allerede; God Påske!
Klem,
Anette Willemine
   
Foto: Country Living

lørdag 27. mars 2010

Møbler fra B&B ItaliaIroni er å si en ting, mene noe annet og antyde en tredje. Ironi er helgardering, borte, hjemme og uavgjort. (Lars Saabye Christensen)


Dagens bilder er hentet fra den anerkjente italienske møbelprodusenten B&B Italia. Jeg lar bildene tale for seg.
Ønsker dere alle en flott lørdag! Noen av dere er allerede i ferd med å reise avgårde på påskeferie. God påske!
Klem fra Anette Willemine
Foto: B&B Italia

torsdag 25. mars 2010

Et delikat kjøkkenDe fleste mennesker haster så sterkt etter nytelsen, at de haster forbi den. (Søren Kierkegaard)Myk som pudderrosa fløyel setter det sarte uttrykket i taklampen stemningen i dette lekre kjøkkenet. De bleke farvene i rommet og den noe landlige følelsen skaper den nødvendige kontrast til de stramme linjene i hvitevarene. Kjøkkenet er plassbygget, og arkitekten har klart å tegne et rom som både er praktisk, innbydende og estetisk. Det er brukt en kombinasjon av åpne hyller og opplyste vitrine skap. Spiseplassen er hjertet i rommet, og står godt til vinduets benkeplass. Med alle putene inviterer den til å krype oppi og lese en god bok. De lette kurvstolene passer godt til det antikke spisebordet.
Kjøkkenet rommer hvitevarer i beste kvalitet og design fra Smeg og Miele. Benkeplatene i beige italiensk kvartssten går et stykke opp på veggen, og erstatter dermed fliser. Den kvadratiske vasken og kranen er tegnet av italienske møbel- og industridesigner Antonio Citterio. Alt i alt, et gjennomtenkt kjøkken i høy kvalitet. 
Ønsker dere alle en glad torsdag! Klem fra Anette Willemine
Foto: Sköna Hem

onsdag 24. mars 2010

Makeover på sofaen?Å leve er å gjøre seg selv sårbar. Derfor velger så mange å holde seg i live fremfor å leve. (Jan Vincents Johannessen)


Er du lei av sofaen din? Har du som jeg en stor og god Ekeskog fra Ikea? Ekeskog er en deilig sofa som jeg har hatt i 6 år, og den er fortsatt veldig god i stopp og puter. Trekket som jeg valgte til sofaen da den var ny, ble jeg etterhvert litt lei, og jeg ønsket meg noe nytt. Utvalget av trekk på Ikea var ikke så veldig spennende, og jeg ønsket derfor å finne noen andre alternativ. Det var da jeg kom over Bemz, et firma som produserer trekk som passer til de fleste sofaene fra Ikea. De har et vell av stoff å velge blant, og er du i tvil om hvilket stoff du skal velge til din sofa, så kan du bestille inntil 5 stoffprøver gratis.
Nå går vi mot lysere tider, og denne våren ønsker jeg meg et nytt lyst trekk. Om noen dager dumper det ned nye prøver i postkassen, og jeg gleder meg til å bestille trekk nummer 4 til sofaen!
Mange av dere har Ektorp hjemme. Trenger deres sofa en makeover?
Ønsker dere en glad dag!
Klem fra Anette Willemine  

tirsdag 23. mars 2010

Smeg
Det er ikke dråpen som får begeret til å flyte over. Problemet er at da dråpen kom, så var begeret allerede fullt og det har ikke dråpen noe med, den har jo nettopp kommet. (Karsten Isachsen)

En rosa drøm eller en rosa fornøyelse? Det er ingen tvil om at vi i økende grad omgir oss med flere farver. I alt det hvite vil det gjøre seg med en farveklatt eller to. Enten det er pastellfarver vi faller for, eller det er små bomber av farver, vil det være et synlig innslag i et ellers nøytralt interiør.
Smeg har tatt pulsen på hva som gjelder, og går gjerne tidlig ut med trender de har tro på. De nostalgiske formene på deres serier av husholdningsprodukter er mer aktuelle enn noen gang. Smeg har hatt en trofast kundegruppe i mange år, og er nå utvidet med tilhengere i nye generasjoner. Det ingen tvil om at kvalitetsproduktene fra Smeg nå har fått et fornyet og godt fotfeste i interiørbransjen.
Hva med dere? Kunne dere ha lyst på en Smeg?
Ønsker dere en deilig tirsdag!
Klem fra Anette Willemine  


søndag 21. mars 2010

Mote 50-talletDet eneste du må bestemme deg for, er hva du vil gjøre med den tiden du har fått. (J. R. R. Tolkien)

50-tallet var preget av optimisme og oppgangstid. Dette ga seg til kjenne også i klesmoten. De feminine trekkene var fremtredende. Markert midje, skrå skuldre og vide skjørt. "New Look" ble et begrep i motepressen, med utgangspunkt i Christian Diors kolleksjon fra 1947.


Jeg synes mange av bildene er vakre å se på, og motefotografene sto ikke tilbake for de som er i dag.
Ønsker alle en deilig søndag kveld!
Klem fra Anette Willemine

lørdag 20. mars 2010

HelgIkke noe menneske er lykkelig hvis det ikke selv tror det er det. (Publius Syrus, 50 f.Kr)


Lørdag og fri! Jeg skal ut å kjøpe meg blomster. Mange blomster. Det er ikke vanskelig å bli fristet med alle de skjønne farvene som bugner hos blomsterhandlerne nå. Hvilken blomst er deres favoritt på denne tiden av året?
Ønsker alle en glad og deilig helg!


Klem fra Anette Willemine


Foto: Martha Stewart

fredag 19. mars 2010

Er du der?Når du er sammen med en du stoler på, en du ikke behøver å spille en rolle overfor, en som hjelper deg til å lære deg selv bedre å kjenne… da vet du at du er sammen med en venn.(Amanda Bradley)


Fredagen er her, frokosten er inntatt og vi går inn i en ny helg. Ingen planer? Lag deg en. Ring til noen du har hatt i tankene lenge. En som trenger en klem, eller en som trenger en som lytter. En som vil dele glede, eller en som trenger å le. En som har mistet, eller en som har fått. Alle trenger vi noen. Som er der. For oss. I glede og i sorg. Denne helgen er det noen som trenger begge deler. Er du der?
Ønsker dere alle deilig helg!
Klem fra Anette Willemine


Foto fra kjøkkenet hos Anette Willemine Sunhome

torsdag 18. mars 2010

Takk!I believe in angels,
The kind that heaven sends,
I am surrounded by angels,
But I call them friends. (Aizabel Parinas)Hurra! Jeg har vært så heldig å vinne en giwe away fra Rosemary and thyme. Tusen, tusen takk! Et lekkert putetrekk fra Moltex og en såpe som dufter herlig, lå sammen med et nydelig kort. Hun har en utrolig flott blogg med mye inspirasjon! Jeg anbefaler absolutt at dere tar et besøk på bloggen hennes. Hun er en veldig kreativ dame med mange ferdigheter, og legger alltid igjen positive hilsener på blogger. Jeg er veldig glad for å ha henne som min blogge-venn! 


Foto: Anette Willemine Sunhome
Så har jeg vært så heldig å få awarder. Tusen takk for at dere tenkte på meg!
Sunshine award fra disse positive jentene med blogger jeg anbefaler dere å besøke:
Beautiful blogger award fikk jeg fra Småenglenes verksted  

tirsdag 16. mars 2010

Lyseblått potensialDet er ikke fordi tingene er vanskelig at vi ikke våger. Det er fordi vi
ikke våger at de er vanskelige. (Seneca)Dagens bilder er fra spisestuebordet vårt i morges. Dekket med noe gammelt og noe nytt.
Det smelter på småveiene her på åsen hvor vi bor, og vårfølelsen kommer krypende. Jeg fikk derfor lyst til å dekke med noe lyst og fagert.


Himmelen og havet i en vakker sammenheng. Kontrastene mellom det lyse og det mørke, samt alle nyansene imellom. I lyseblått det unge potensialet, i mørkeblå det erfarne. Akkurat som livet. Kanskje det er derfor jeg liker det lyseblå best. Det minner meg om å huske på det lyse. På potensialet. I meg selv.


Ønsker dere flotte jenter en nydelig dag! Tusen takk for alle positive og varme tilbakemeldinger dere legger igjen hos meg. Det setter jeg veldig stor pris på!
Klem fra Anette Willemine


Foto: Anette Willemine Sunhome

mandag 15. mars 2010

En normal dagNormal day,
let me be aware of the treasure you are. 
Let me learn from you, love you, bless you before you depart. 
Let me not pass you by in quest of some rare and perfect tomorrow. 
Let me hold you while I may, for it may not always be so. 
One day I shall dig my nails into the earth, or bury my face in the pillow, 
or stretch myself taut, or raise my hands to the sky and want, 
more than all the world, your return.
(Mary Jean Iron)Med disse orden om å ta vare på hverdagen, vil jeg ønske dere en nydelig mandag! Bildene under tok jeg på tur med min familie, i går. En normal dag, og likevel en perfekt dag! En dag i solskinn. En dag i glede. Over livet.
Klem fra Anette Willemine


Foto: Anette Willemine Sunhome

søndag 14. mars 2010

Sky PlanterDet finnes verken dårlige planter eller dårlige mennesker, bare dårlige dyrkere. (Victor Hugo)


Designeren Patrick Morris fikk en idé. En genial idé! Han satt bokstavelig talt verden på hodet. Plantenes verden, vel og merke. En helt ny og innovativ måte å holde liv i en plante ble født; Antipode Planter, populært kalt Sky Planter. Det revolusjonære ved produktet er dens vannbeholder. Med en lukkemekanisme som jevnlig slipper ut en dosert mengde vann til planten, kan man holde plantene sine i perfekt tilstand. Systemet er selvfølgelig laget dryppfri. Noe av det beste jeg liker ved dette vanningssystemet er at påfylling av vann kun skjer hver 20-30 dag. Ja, men vil planten få nok vann da, tenker du kanskje. Joda, vannet konserveres på en slik måte at du bruker opp til 90 % (!) mindre vann enn vanlig. Det lave vannforbruket blir i så måte en måte å spare miljøet på.
Sky Planter kan brukes både innendørs og utendørs. I tillegg til å spare plass i små boforhold, ser jeg for meg at den er et dekorativt innslag på kjøkkenet, slik som vist på bildene. Kanskje du vil prøve deg på tomater inne? Nå kan det faktisk være en mulighet! Jeg synes dette var et morsomt og praktisk produkt. Dette må jeg bare prøve!
Likte du Sky Planter? Du kan bestille produktet direkte fra Morris Design Office i New Zealand, eller du kan gå inn på den amerikanske leverandøren A+R Store sine nettsider. Sky Planter leveres i 3 størrelser, hvorav den minste koster 25 dollar. Overkommelig, med andre ord.


Ønsker dere alle en deilig søndag!
Klem fra Anette Willemine


Foto: Morris Design Office