fredag 30. april 2010

En rosa morgenstundVåkn opp med et smil og jag etter livet ... Lev det, nyt det, smak det, lukt det, føl det. (Joe Knapp)


En morgenstund hos Sunhome. Den stille tiden hvor dagen skal møtes med åpne armer. Ønsker om å ta imot det den bringer. Med et smil. I forventning om å gjøre den til et godt sted å være.


Viser et glimt fra stuen vår. Litt rosa er tenkt å være med på kveldens gjestebord. Jeg bruker mye lys, og Lene Bjerre har nydelige lys med det lille ekstra. Silkegardinene er fra KA, og har holdt utrolig godt tross mye sol. Grunnen er nok det tykke fóret som skjermer godt mot solen. I vårt land har vi dessverre ingen tradisjon for å bruke tykke fór med flosset innside. Jeg vil absolutt anbefale å overveie dette neste gang du skal sy deg nye gardiner. De vil falle mye bedre, og derav se mye flottere ut.
Tapetet kommer fra Osborn & Little, og er kun brukt på en vegg i stuen. Etter fem år er den like vakker. Joda, jeg kunne godt ha tenkt å bytte den, men jeg blir nedstemt hver gang. Jeg er glad i kunst og en av de tingene som har fulgt meg i mange år er en skulptur laget av kunstneren Linda M. Pettersen. Det tøffe skiferfatet kommer fra Hødnebø og lysestakene fra Sia.


♥ Da ønsker jeg dere alle gode bloggvenner en deilig fredag! ♥ Tusen takk for alle koselige hilsener! ♥
Klem fra
Anette Willemine


Foto: Anette Willemine Sunhome
   

torsdag 29. april 2010

UtemøblerVåg å være ærlig, våg å være fri.
Våg å føle det du gjør, si det du vil si. (Hans Olav Mørk)I disse dager er det nok mange av oss som er i ferd med å plassere ute-møblementet på terrasse, balkong eller have. Etter en lang og kald vinter gleder jeg meg stort til å tilbringe vår- og sommerdager i haven og late stunder på terrassen. Dagene oppleves lengre om våren og sommeren med god hjelp av lyset og varmen. I år blir det litt nytt og litt brukt på terrassen her hjemme. Hva slags planer har dere for uteplassen i år?
Kanskje du kan få noen ideer fra Pottery Barn? Jeg synes for eksempel det lave bordet med hjul var en morsom og tøff idé, og veldig enkel å kopiere.
Ønsker dere alle en glad dag! 
• Anette Willemine •


Foto: Pottery Barn

tirsdag 27. april 2010

Adirondack stolerVirkelig visdom er å vite hva en ikke vet. (Sokrates)


I nærheten av Adirondack Mountains ligger det en liten by ved Lake Champlain som heter Westport. Her ferierer Thomas Lee hvert år sammen med sine 22 slektsmedlemmer. Året er 1903 og Lee sitter på terrassen  og tenker på hvordan han kan løse det praktiske problemet med for få stoler til terrassen . Han begynner derfor å snekre sammen treplanker til stoler. Han tar så prototypen med seg til en bekjent, snekkeren Harry Bunnell, som på den tiden trengte nye oppdrag. Bunnell mente stolen kunne tilbys til andre sommergjester i Westport, og satte igang produksjonen av stolene. Etter et par års produksjon forstår Bunnell hva slags potensiale det ligger i stolen og søker derfor patent. Dette uten Lees kunnskap. I 1905 er Adirondack stolen patentert i navnet Westport Chair, etter den lille byen. Etterhvert ble stolen kjent som Adirondack etter regionen i stedet for byen. I dag blir Adirondacks velkjente utseende produsert i flere møbelvarianter, og er kjent over store deler av verden.


Håper dere liker presentasjonen og historien bak disse flotte møblene.
Ønsker dere alle en super tirsdag!
• Anette Willemine •


Foto fra Adirondack Chair Showroom, Earthshot, Adirondack Chairs Store, Pottery Barn

søndag 25. april 2010

SøndagssysselLykken vokser på vår egen åker og kan ikke plukkes i fremmede hager. (Douglas Jerrold)


Ønsker dere alle en strålende søndag! Skal dere ut i haven i dag? Ikke glem å si ifra hvor du går! :o)
Klem fra Anette Willemine


Noton The High Street

lørdag 24. april 2010

Stup i det!Man skal være - tror jeg visst -
realist,
men på ingen måte fatalist,
og i grunnen optimist,
samt fremfor alt og først og sist
idealist.

(Nils Simonsson)


Ønsker alle en nydelig lørdag! Stup inn dagen! Uten frykt! Kun i glede!
Solskinnsklem fra Anette Willemine


Foto: Cottage Coastal Store 

fredag 23. april 2010

Par CourrierDejligst af alle glæder
er glæden for slet ingenting,
ikke for noget du kan eller vil,
glæden for intet og glæden for alt,
glæden fordi du er til.

(Axel Juel)


Skjønne Magdalena Ahlberg som eier og driver nettbutikken Par Courrier, har nå åpnet butikk i Stockholm. Den ligger i en vakker bygning i Kalrbergsvägen 36, Vasastan. Gå inn på nettsiden hennes og se på alt det lekre hun har der, eller ta deg en tur innom den flotte butikken i Stockholm neste gang du er der. 
Bildene jeg viser i dag er både fra nettbutikken og forretningen i Stockholm. Nyt!


Ønsker dere alle en glad fredag!
Klem fra Anette Willemine


Foto: Magdalena Ahlberg, Par Courrier

torsdag 22. april 2010

Bedswing

Ekte vennskap finnes der hvor taushet mellom to mennesker er behagelig. (Dave Tyson Centry)


Tenk å sitte stille i en bedswing og la tankene vandre. Tanker om det gode. Som er. Og som kommer.


Ønsker dere en deilig torsdag. Kunne dere trenge en stund for dere selv?
♥ Anette Willemine ♥


Foto: Outer Banks Trading Group

onsdag 21. april 2010

Gustavianske og vintage møbler

I vår familie gjør barna akkurat som vi sier og sier og sier ... (Ukjent)


Hos svenske Garbo Interiors finner du klassisk innredning. De reproduserer gustavianske møbler og blander produktene sine med antikviteter. De fører også Diesel Home Collection, vintage møbler og accessories.
Jeg anbefaler en kikk inn i nettbutikken deres, eller et besøk i deres forretning i Stockholm.


Her ved Oslofjorden kom det sne (!) i morgentimene. Hallloooo! Jeg har pakket bort både ski og vinterklær!
Hvordan er været hos dere?
Ønsker dere en glad dag! Med eller uten ski på bena!
Klem fra Anette Willemine


Foto: Garbo Interiors


tirsdag 20. april 2010

En morgen i aprilMorgenens luft er som bølgeskum.
Dagen har varme å gledes ved.
Kvelden har fred.
Men bare 
natten har verdensrom! (André Bjerke)Morgenstund og en kopp nytrukket kaffe. På terrassen alene. Nyter utsikten. Til båter som ligger i ro og håpefullt venter på en ny og ubrukt dag. Venter på kapteinen av dagens reise. Ut på eventyr.


Ønsker dere alle en fin dag. Gjør dagen til en eventyrreise!
♥ Anette Willemine ♥


Foto: Anette Willemine Sunhome

mandag 19. april 2010

Se muligheteneSkulle jeg ønske meg noe, da ville jeg ikke ønske meg rikdom eller makt, men mulighetenes lidenskap. Det øye som overalt, evig ungt, evig brennende, ser muligheten. (Søren Kierkegaard)


Mandag og enda en begynnelse. Jeg skal bruke den til å se mulighetene og ikke begrensningene. Det er skummelt å trå utenfor min endimensjonale sfære, men jeg prøver å utfordre det trygge i meg. Hver eneste dag. Prøver å tenke at det velkjente betyr stillstand som ikke fører meg fremover. Mot det ukjente. Å tørre og kjenne på meningen med livet er for meg å kjenne på det vanskelige i meg. Det som tviler. Det som ønsker å bli. I stillstand. I tryggheten. For så å finne styrke til å gå ut i det ukjente på nytt. Å møte det forgjengelig. Selvforklarende. Selverkjennende. I en evig fornyelse. I meg selv.


Hjemmet mitt er tryggheten. Det gode. Kjøkkenet er hjertet av vekst og fornying.Til foring av mer enn den fysiske sulten. Det er symbolet på det samlende. Det gode rundt et bord. Sammen.


Viser et glimt inn i mitt kjøkken. Fra gårsdagen. Som vil være blant minnene. Og dagen som vil føre meg inn i det ukjente. Morgendagen.


Foto: Anette Willemine Sunhome  

fredag 16. april 2010

HamskifteLivet er ikke det værste man har og om lidt er kaffen klar. (Benny Andersen)


Fredag og starten på helgen. Deilig! 
Sofaen i stuen har skiftet ham og rommet fremstår lysere og lettere. Det er godt med litt forandring. Puter fra Gant, Moltex og Palma, samt et par hjemmesydde og -strikket. Jeg elsker å pynte med puter og skifter stadig med nye funn. Rommene mine forandrer raskt karakter ved hjelp av puter, pledd og accessories. Farveskalaen mellom vinter, vår, sommer og høst lar jeg skje gradvis her i huset. Jeg hopper ikke rett fra vinterfarver til sommerfarver, men følger naturens tempo. På denne måten får jeg skiftet ut uttrykket i huset fire ganger i året. Er det rart jeg stadig kjøper nye puter? Mr. Sunhome hever ikke lenger øyebrynene. Det er lenge siden han kom med hyggelige (not) kommentarer som "er det rart jeg har liten plass til klærne mine?" hver gang han kom hjem og fant stuen forandret. Han har blitt en klok mann - med årene. Eller har han bare resignert?


Hvordan er det med stuen deres? Har den skiftet ham?
Ønsker alle en deilig start på helgen!
♥Anette Willemine♥


Foto: Anette Willemine Sunhome

torsdag 15. april 2010

Maritime signalflaggLet ikke etter store ord når et lite tegn er tilstrekkelig. (Phil Bosmans)


Internasjonale maritime signalflagg er betegnelsen på bestemte flagg som benyttes maritimt, dels for å angi bestemte bokstaver og dels for å angi en bestemt kode (melding) ved heising av et enkelt flagg. Det maritime uttrykket finner vi også i interiørbildet, med elementer og kopier av signalflaggene. Hvorfor ikke like så godt lære seg flaggenes betydning? Ta en titt på nettsiden til IB Designs USA. De lager flagg og bannere med initialer eller navn du ønsker. Vertikal eller horisontal? På barnerommet eller terrassen? Your choice!
Har du lyst til å se hvordan navnet ditt vil se ut som en banner med signalflagg? Gå inn på denne linken her.
Ønsker alle en deilig torsdag kveld!
♥Anette Willemine♥


Foto: IB Designs USAonsdag 14. april 2010

Her skal det plantes!Ja visst gör det ont, när knopper brister. Varför skulle annars våren tveka. (Karin Boye)


Stemorsblomster er et must for meg om våren! I går var jeg innom et havesenter og plukket med meg noen nydelige eksemplarer i blåtoner. Butikken hadde også fått inn sesongens nye krukker, og jeg falt for noen fine i sommerens turkistone. Jeg synes de er så fine at det er mulig jeg må tilbake å kjøpe noen flere. ♥♥♥
Solen skinner denne morgenen og jeg har tenkt til å få plantet i noen av krukkene. Gleder meg!


Har dere plantet ennå? Hva er deres favoritt om våren?
Ønsker dere alle en glad dag - med eller uten havehansker!
♥Anette Willemine♥


Foto: Anette Willemine Sunhome


mandag 12. april 2010

Vakker vintageGi mange ditt øre, men få din stemme. (William Shakespeare)


Å dekorere med vintage effekter er populært i interiørverden. Noen har gjort det til sitt yrke å lage slike produkter i høy kvalitet, og betegnes som en blanding av artister og kunstnere. En av disse er kunstneren Brian Laurich. Han kombinerer design og mønster fra tradisjonelle amerikanske perioder med den spesielle karakteren og det vakre som finnes i antikt treverk til å kreere sine håndmalte skilt og tavler. Alle er autentiske design og motiv han har funnet fra slutten av 1700-tallet og frem til begynnelsen av 1900-tallet. Alt trevirke er også fra autentiske perioder for å få frem maksimalt med realisme i produktene. Motivene er utført i håndskårete sjablonger og malt på frihånd.


Jeg vet ikke om noen leverandører i Norge som importerer produkter fra Brian Laurichs firma Vintage Sign Co. i dag, men Marlena Ahlberg med den svenske nettbutikken Par Courrier undersøker nå muligheten for å importere produktene fra USA. Er du interessert i å se flere av hans flotte arbeider så ta en titt inn på hans nettside her.


Ha en glad dag!
Klem fra Anette Willemine


Foto: Vintage Sign Co.