mandag 31. mai 2010

Ut å maleDu er aldri rik før du har noe penger ikke kan kjøpe. (Garth Brooks)


Ønsker alle en glad dag! Her skinner solen, og jeg skal ut å male!
Klem fra Anette Willemine
Foto: Gwyn Duggan Designsøndag 30. mai 2010

Henge i det friStraks man blir tredve, bestemmer kroppen seg for å leve sitt eget liv. (Bette Midler)


Leter du etter en hengekøye, eller kanskje en bed swing/sofakøye? Ta en titt på dagens inspirasjons-bilder. Får du lyst på en?
Tar meg en tur ut i haven, tenker jeg. Sammen med Mr. Sunhome og 9 uker gamle Herman. Han er i lære hos husets gartner, og er med på luking. Mr. Sunhome starter med det viktigste, og Herman er storfornøyd med å være lærling.  Lurer på om han kan hjelpe meg med å plante blomster i krukkene også?!
Ønsker dere alle en solfylt søndag!
Klem fra Anette Willemine


Foto: Wave, Tensionnet, Landromantikk, Stern, Furniture for less, Design Shark, Express Sunroom


lørdag 29. mai 2010

Valget er mitt"Forelskelsen er aldri redd. Var mennesket like fryktløst som forelskelsen, ville vi være uovervinnelige." (Tore Renberg)


Dagen er deilig! Lørdag, og ingen planer er lagt. Kanskje skal jeg male litt. Kanskje skal jeg plante litt. Kanskje skal jeg nyte en stund i solen. Mangt å kunne gjøre. Valget er mitt. Jeg tror jeg velger Herman. Gode Herman. Vår lille, store gledestråle. Som griper dagen. Og livet. Uten frykt eller skepsis. Kun i glede. Gode Herman.


Måtte alle få en glad dag!
Klem fra Anette Willemine


Foto: Sunhome

fredag 28. mai 2010

PlanleggingLangt der borte i solskinnet er mine høyeste mål. Kan hende når jeg dem ikke, men jeg kan kikke opp og se hvor flotte de er, og tro på dem ... (Louisa May Alcott)


Fredagen er her - igjen. Er det bare jeg, eller er det flere av dere som opplever at ukene er kortere enn før? Seriøst, jeg har ikke før startet på uken så er det helg igjen. Jeg tror at jeg har et hav av tid når uken starter, men oppdager på fredag morgen at det jeg trodde jeg skulle få tid til på tirsdag må flyttes til fredag. Fredagen blir derfor en form for oppsamlingsheat, hvor gjøremål må utføres på mindre tid enn planlagt. Det blir litt som å ha en 80% stilling, men hvor du egentlig utfører 100% arbeid på fire dager. "Planlegging, vennen min. Planlegging!", sa min far alltid. Akkurat som om det skulle løse alt, tenkte jeg. Jeg måtte bli voksen før jeg egentlig forsto meningen bak hans lærdom. Det meste i en travel hverdag består jo faktisk av å planlegge. Jeg har møtt meg selv i døren mang en gang hvor ordene "Planlegging, vennen min. Planlegging", har kommet, noe formanende, ut av min munn. "Akkurat som om det skulle løse alt, mamma!", er svaret jeg får!
Ha en deilig helg - Planlagt eller ikke! Og jeg? Jeg har IKKE planlagt noe som helst!
Klem fra Anette Willemine


Foto: Jean Allsopp

torsdag 27. mai 2010

Terrasseidéer

Prøv ikke å bli vellykket, prøv heller å bli et verdifullt menneske. (Albert Einstein)


Terrassen på baksiden av huset vårt er modent for oppgradering, og vi sitter med mange planer og ideer. Noe kan vi få tid til å utføre denne sommeren, mens andre må taes etappevis. Uteområdene våre er noe vi egentlig aldri blir ferdig med, og det er forsåvidt greit. Dessuten er det hyggelig å ha nye prosjekter, eller videreføre noe fra forrige sommer. Jeg klipper og limer nye ideer, og skissene har etterhvert blitt mange ettersom jeg stadig kommer på nye ting jeg kunne tenke meg (yrkesskade). Ja, ja, jeg blir nok etterhvert enig med meg selv, og det er da klart for å legge solsiden til for å få Mr. Sunhome til å gå med på planene. Jeg har alltid en innstilling om å prøve og gjøre prosjekter så rimelig som mulig, uten at det trenger å gå ut over kvaliteten på materialer eller håndverk. Dette er i de fleste tilfeller mulig å gjennomføre. Man bør ha en god plan på det som skal utføres, og bruke tid på å undersøke ulike løsninger på materialvalg. 
I dag viser jeg litt inspirasjon fra en terrasse med mange fine ideer. Har du terrasseprosjekter på gang denne sommeren?
Ønsker dere alle gode en deilig torsdag! Nå skal jeg en tur på Ikea! :o)
Klem fra Anette Willemine


Foto: Lowes Creative Ideas
onsdag 26. mai 2010

TerrasseVisdommens begynnelse er tvil. Tvilen stiller spørsmål. Når vi leter etter svaret, kommer vi nærmere sannheten. (Pierre Abelard)


Ønsker dere alle en glad dag! Her er dagens alle timer fylt opp av hektiske gjøremål. Senere ser jeg for meg at det hadde vært deilig å kunne sette seg ned med en god bok, for eksempel her!
Klem fra Anette Willemine


Foto: Eric Roth

tirsdag 25. mai 2010

Tid for haveKunsten er å dyrke sin egen hage, selv om naboen har bedre jord. (Margot Sandsmark)


Nå som det er tid for have, trenger jeg mye inspirasjon. I dagens bilder fant jeg flere ideer som kan brukes. Hva med deg? Kan du finne noe du liker her?
Ønsker dere alle en glad tirsdag! 
Klem fra Anette Willemine


Foto: Eric Roth

mandag 24. mai 2010

Ryddig grønt i haven

"Optimisten ser grønt lys overalt, mens pessimisten bare får øye på det røde stopplyset. Den virkelig kloke er fargeblind." (Albert Schweitzer)


Dagen er deilig her ved Oslofjorden, og jeg er på full fart ut på terrassen for å male siste strøket på sofabenken. Det er meldt regn i ettermiddag, og timene må utnyttes til fulle. Sofaen står under tak så den er forskånet for regnet.
Legger ut noen grønne haveideer idag. Hva er deres planer for haven i sommer?
En strålende dag ønskes dere alle gode!
Klem fra Anette Willemine


Foto: Aralia Garden Designsøndag 23. mai 2010

VæreAlder er som å bestige et fjell. Man blir nok litt andpusten, men får en mye bedre utsikt. (Ingrid Bergman)


Åpne øyne. Nyte en utsikt. Slumre i skyggen. Lytte til livet. Være. Her.


Med ønske om en god dag til alle dere gode. 
Klem fra Anette Willemine


Foto: Claudio Santini


fredag 21. mai 2010

Malt terrassegulvMange mennesker løper etter lykken som en distré mann som febrilsk leter etter hatten sin, mens han hele tiden har den i hodet eller i hånden. (Sydney Smith)


Vi har ikke i noen særlig grad hatt tradisjon for å bygge terrasse i tilknytning til inngangspartiet på hus i Norge. De siste årene har vi etterhvert latt oss inspirere av andre lands byggeskikker, og adaptert dette inn i våre egne. Å male  terrassegulv er vi heller ikke vant med, og velger aller mest beis på våre tregulv ute. Jeg synes derimot et malt terrassegulv kan være flott, enten det er malt i matt eller blank glans (80-90).
Kunne du tenke deg å male ditt tregulv ute? Ønsker alle en flott fredag, og til dere som skal reise bort i helgen en deilig pinse!
Klem fra Anette Willemine


Foto: House Beautiful

torsdag 20. mai 2010

TakkekortEn høflig mann er en som lytter interessert til ting han vet alt om - fortalt ham av en person som ikke vet noe om dem. (Mueller Clipper)


God morgen! Jeg har venner i USA som jeg holder kjært, og det blir mye korrespondanse oss imellom. Det blir mange mail, kort og brev, men det er én ting som mine amerikanske venner er mye mer opptatt av enn vi nordmenn; takkekort. De sender alltid takkekort, uansett hva de mottar av presanger, blomster eller oppmerksomheter. Jeg synes det er en vakker tradisjon, og en gest til den som har gitt en gave. Å motta et håndskrevet kort eller brev i posten er ikke lenger så vanlig som før, så det er ekstra hyggelig når det kommer.
Firmaet Rock Paper Sissors er et av mange som lager vakre, estetiske og humoristiske kort og brev. Jeg anbefaler å ta en titt inn på deres nettside å se om det er noe du liker. Kanskje du blir inspirert til å sende noen et takkekort i stedet for å ta det over telefon?
Ønsker dere en deilig torsdag!
Klem fra Anette Willemine


Foto: Rock Paper Scissors

onsdag 19. mai 2010

Forvandling av skapSannheten er ikke noe som kan stadfestes én gang for alle, den er hele tiden i vekst og forvandling, likesom vårt opphav naturen er det. (Bergljot Hobæk Haff)


Eddie Ross er en kapasitet og velkjent i den store amerikanske interiørverdenen. Ta en titt inn på hans flotte blogg , for å få gode tips til blant annet oppussing av gamle møbler. Han elsker å dra i bruktbutikker og på loppemarkeder, og forvandler håpløse møbler til vakre gjenstander.


I dag står mye på programmet. Ønsker dere alle gode en deilig onsdag!
Klem fra Anette Willemine

Foto: Eddie Ross

søndag 16. mai 2010

RussejenteDe er ganske umulige - de unge piker, så snart det er tale om fest eller dans. (Alexander Kielland)Det banker forsiktig på soveromsdøren ut til terrassen. Klokken er 05.15 og hun står der med et stort smil. Som så mange russe-morgener før. Mr. Sunhome synes det er like morsomt hver gang å se henne slik - hun er sååå fornøyd. Hun ELSKER å være russ, og kunne i grunnen tenkt seg det som livsstil en lang stund til! Hittil har hun "ikke saget av den grenen hun sitter på", så jeg tror faktisk jeg skal klare å holde ut en stakket stund til! For dette tar på mammakroppen mer enn russejentekroppen! Samtidig er jeg veldig, veldig glad for at jeg får oppleve denne flotte tiden sammen med henne. Tenk så heldig jeg er! 


Jeg summerer opp russetiden med følgende ord:

spenning     dugnad     planlegging     sparing     dekknavn     dekk-sang     dekk-konsept     festing     glede     russebuss     designing av logo     konseptklær     konseptsang     konseptlansering     rulle     party     vennskap     Tryvann     Kongeparken     alkohol     grilling     knuter     sprittusj     Eartha Kitt-stemme     "her-sover-en-russ"-skilt     ren-og-pen-russ     møkkete-russ     "ha det gøy, jenta mi'"- (mor med klump i maven)     "ta vare på deg selv" (fortsatt klump i maven)     "dette-går-bra-mantra"     feber (jippi, hun blir hjemme en natt)     sliten russejente     sliten mor     mors nedtelling

Ett døgn igjen til jeg kan puste lettet ut!

Er det noen av dere som er russemammaer i år? Har dere overlevd?
Ønsker dere alle en glad søndag, og en flott feiring av nasjonaldagen!
Hurra for 17. mai!
Klem fra Anette Willemine

lørdag 15. mai 2010

Trekning av Giveaway!En krig kan man alltids vinne -
men hvordan beseirer man fred?
(Michael Holmboe)Bloggen min har passert 50 000, og med det ville jeg markere dette med en
Giveaway.
Tusen takk til alle faste lesere som legger igjen positive og vakre hilsener! Det varmer! Tusen takk til alle dere andre som følger og besøker bloggen med jevne mellomrom. Det er interessen fra dere som gjør at det er så gøy å blogge!Nå er trekningen foretatt og den heldige vinneren av min første Giveaway er Anette med den utrolig flotte bloggen
Ekstra morsomt at du vant Anette, for jeg tror gaven vil passe veldig godt hos deg. Håper du vil like den! Jeg har brukt Random for å velge ut vinneren.
Ønsker alle en glad lørdag!
Klem fra Anette Willemine

fredag 14. mai 2010

SommerlengselVåren kommer en gang i året, og vi ønsker den velkommen. Dagen kommer en gang i døgnet, men vi tar den som en selvfølge. (Margot Sandsmark)


Drømme om en sommerdag. På stranden. Alene. Med seg selv. Og så. Plutselig sammen. Om gleden. I en sommerdag.


Ønsker dere alle gode en deilig fredag! Nyt den med noen du er glad i. Sammen!
Klem fra Anette Willemine


torsdag 13. mai 2010

Fantastiske Ekatherina S.

Painting is a vehicle I use to step closer to life, behind the ordinary structures, behind the world of appearance, behind the measureable reality. The world, that animates me, that I am trying to understand, lies beyond any logical thought. (Ekatherina S.)Ekatherina S. er kunstner og filosof. Hennes 2 store prosjekter er ”Unity” og ”Dialog”. Disse prosjektene er hennes livsoppgave – hennes bidrag til at verden skal bli et enda bedre sted å være.
Ekatherina mener at vi må fokusere på kjærlighet og fellesskap – ikke hat og ulikheter. ”Når et menneske er forelsket, blir det fyllt av en sterk og positiv energi. Man står lettere opp om morgenen, man blir mer produktiv, man blir god til å prioritere og – man blir mye mer tolerant. Mennesket blir bedre når det er forelsket.” ”Alle har kjærlighet inne i seg. Finn den – og hold på den.” 

Født og oppvokst i St. Petersburg (Leningrad). Har danset og tegnet siden hun var liten. 10 år gammel ble hun ansett som et stort kunstnerisk talent og fikk plass ved ”Barnekunstskolen” - en eliteskole for kunstbegavelser. Der gikk hun i 6 år. Har diplom på at hun var beste elev. Underveis oppdaget man at hun var matematisk geni. Hun har konstruert flere matematiske formler. Hun er dipl.ing. innen computer science – med Leningraduniversitetets beste eksamen. Videre har hun 2 år ved St. Petersburg Kunstakademi (var en av de 7 Glasnost-kunstnerne) – og 4 år ved Düsseldorf Kunstakademi (var ”Master student” under sjefen selv, prof. A. R. Pench).
Ekatherina S. er Leningradmester i sjakk fra 1990, hun er matematiker, fysiker, religions/mytologi-ekspert osv,osv. Hun er rett og slett et unikum. (Tekst hentet fra nettsiden til Galleri Pingvin, som representerer hennes arbeider i Norden.)
For å få vite mer om denne flotte kunstneren, vil jeg anbefale å gå inn på hennes nettside www.savtchenko.de eller www.galleri-pingvin.no
Ønsker dere alle en deilig Kristi Himmelfartsdag!
Klem fra Anette Willemine


Foto: Galleri Pingvin og Ekatherina S.

onsdag 12. mai 2010

Sarte pastellerDet er godt å ha få venner og mange bekjente - og å vite hvem som er hva. (Lis Byrdal)


Måtte bare dele denne delikate kombinasjonen av grått og rosa. En av de hotteste farvekombinasjonene for tiden. Trender eller ikke - for min del har de alltid vært vakre!


Ønsker dere alle en nydelig onsdag!
Klem fra
Anette Willemine


Foto: Coco Kelley

tirsdag 11. mai 2010

Vakre BurleighJeg elsker sitater fordi det er en fornøyelse å finne tanker man selv har, uttrykt vakkert og med stor autoritet av noen som betraktes som klokere enn en selv. (Marlene Dietrich)


Burleigh er det siste viktorianske keramikkverkstedet i England. Etablert in 1851, Burgess Dorling & Leigh er en av de få firmaene som  fremdeles drives som et familieselskap. De er kjent for å ha produsert keramikk i beste kvalitet i over 150 år. Navnet Burleigh Ware er berømt verden over og er forbundet med håndverk i aller høyeste målestokk. Burleigh har en rik arv av design og håndverk, og en fascinerende historie som holdt på å bryte sammen, men som ble reddet i siste liten. Fra firmaets etablering har generasjon etter generasjon produsert arbeider av keramisk kunst.

Burleighs produkter lages fremdeles for hånd og benytter den tidløse ferdigheten Stoke - on - Trent , som blant annet består av den spesielle metoden med overføring av inngraveringsmønster ved trykkingen. Dette var en gang en vanlig metode i den engelske keramikkindustrien , men som i dag er ytterst sjelden å finne.
Burleighs nydelige keramikk blir fortsatt laget i  fabrikken Middleport Pottery som ble bygget i 1889.


Har noen av dere noe av Burleighs vakre produkter i hjemmet? Ønsker dere alle en deilig dag! Her skinner solen!
Klem fra
Anette Willemine


Har du lyst til å bli med på min Give Away? Klikk her for å melde deg på!
Hint 3: Vakkert


Foto: Burleigh, Burgess Dorling & Leigh