søndag 27. juni 2010

Hverdagslykke!En optimist er en kvinne som betrakter fettansamlinger som kurver. (Francoise Hardy)


En pust i bakken og sol som luner. Hardkokt egg og søt tomat. Salat med smak av sommer. Duft av nytrukket kaffe. Og så tilslutt. En nystekt muffin. Bakt av minstefrøken. Herlig hverdagslykke! 


Hva er din hverdagslykke?


Ønsker alle en deilig søndag!
Klem fra Antte Willemine


Foto: Anette Willemine

torsdag 24. juni 2010

Benk, sofa eller stolHva lykke er?
- Gå på en gressgrodd setervei
i tynne, tynne sommerklær,
klø sine ferske myggestikk
med doven ettertenksomhet
og være ung og meget rik
på uopplevet kjærlighet.
Å få et florlett spindelvev
som kjærtegn over munn og kinn
og tenke litt på vær og vind.
Be prestekravene om råd
og kanskje ja - og kanskje nei -
han elsker - elsker ikke meg.
Men ennå ikke kjenne deg. (Inger Hageup)


Jeg sier hei midt i lunchpausen. Dagen er proppfull av fotballskole for småjenter med plaster på knærne og sommerfugler i maven, date i Oslo for store jenter med blomsterparfyme og i sommerkjole, ........ og gardintrapp-klatring for gamle jenter fru Renovering. Som dere skjønner,- dagen er flott for alle glade jenter!


Ønsker dere en deilig dag!
Klem fra Anette Willemine

Foto: Cottage Chic Store

onsdag 23. juni 2010

Historiske roserNoen mennesker ergrer seg over at roser har torner. Jeg for min del er mer tilbøyelig til å glede meg over at torner har roser. (Ukjent)


Det er opplest og vedtatt at roser er vakre. Vi kan velge og vrake i type, sort og farve, og det kommer stadig nye sorter på markedet. MEN, det finnes også disse spesielle, historiske rosene. Betegnelsen for en vakker, levende skatt som gjennom flere århundre er blitt dyrket og bevart overalt på kloden. Med få unntagelser, er historiske rosers kjennetegn framhevet ved en særdeles vidunderlig duft og mangfoldighet i uttrykk og ynde. Dette gjør at man alltid kan finne nettopp den rosen som passer til det ønske man har om duft, form og farge. 

Rosa Røyse er et firma som har spesialisert seg på nettopp historiske roser. De har utvalgt et stort sortiment av de mest hardføre, historiske roser som gjør seg for norske forhold. Kjennskapet til de historiske rosene er opparbeidet etter studieopphold i Rosarie L'Haÿ Les Roses, Frankrike 1977, og gjennom avprøvning av hardførhet på Røyse-landet i Buskerud. Utover de meget hardføre rosene, fører Rosa Røyse også klatreroser, sjeldnere roser og roser for krukker og drivhus.
Jeg vil anbefale å ta en titt på nettsiden deres for å se om du kan bli fristet. Kanskje du finner akkurat den rosen du har lett etter!
Ønsker alle en dag full av glede!
Klem fra Anette Willemine

tirsdag 22. juni 2010

Jeg elsker deg!"Jeg elsker deg ... slik duggen elsker blomstene; slik fuglene elsker solskinnet; slik krusningene elsker brisen." (Mark Twain)


Foto: Earth Shots, Kirk Jordan

mandag 21. juni 2010

Estetisk hallEt menneske kan ikke ha det bra uten sitt eget samtykke. (Mark Twain)


Helgen har vært deilig og aktiv! Akkurat passe vær til å være inne i og jobbe med oppussing. På søndagen løyet vinden som vi har hatt mye av de siste dagene, og vi delte oss i gjøremål. Noen tok en golfrunde, noen gravde litt i haven, og jeg tok med meg skisseblokken ut på terrassen i godt selskap med solen. Jeg fikk plutselig noen nye ideer. Pussig!


Hvordan har din helg vært? Ønsker dere alle en glad dag!
Klem fra Anette Willemine


Jeg fant et bilde for en tid tilbake som jeg synes er så vakkert og estetisk, både i farve og komposisjon. Av en eller annen grunn har jeg ikke skrevet ned hvor jeg fant bildet, men jeg tror det er fra Coastal Interior.  

fredag 18. juni 2010

Oppussingen går fremoverLivet slutter ikke å være morsomt når folk dør, og det slutter ikke å være alvorlig når folk ler. (Georg Bernard Shaw)


Hei alle gode! Dagene strekker ikke helt til her for tiden. Jeg skulle gjerne hatt tid til å besøke hver og en av dere og legge igjen hilsener, men dere får ha meg unnskyldt.
Vi venter storinnrykk i sommer av amerikanske venner, og det gleder vi oss veldig til! Det er to forskjellige familier som kommer i to puljer. Da jeg er av den formening at" der det er hjerterom er det husrom" ønsker jeg å ta imot familiene til å bo hos oss. Vi har derfor brukt lang tid på (med noen gode lange pauser) å sette i stand første etasje i huset. Huset ble i sin tid bygget som generasjonsbolig, og etterhvert leid ut av tidligere eiere. Da vi overtok huset valgte vi derimot å åpne mellom leiligheten og resten av huset. I utgangspunktet var det meningen å bare male litt her og der, MEN fru Renovering så et nødvendig behov for noen mer omfattende arbeider. Bad, kjøkken, vegger og gulv ble strippet for materialer og tilbake sto bare et skall. Klar til noe nytt og fresht. Nå begynner vi heldigvis å se slutten på arbeidene. Vi venter på rørlegger, flislegger og elektriker skal gjøre seg ferdig. DA gjenstår det morsomme: dekorering. Da tidsaspektet vårt sprakk "noe", har vi levd med en innpakket, ny hjørnesofa i hallen en stund. "Jøss, står den her enda!", sa en venninne av meg her om dagen. "Nææ, se det!, svarte jeg - overrasket! (NOT). Som dere skjønner gleder jeg meg stort til å ha innvielse! Da skal det feires med champagne! 


Imens synes jeg dere skal kose dere med et interiørfoto av Meg Braff.


Ønsker alle en deilig helg! Her blir det oppussing!
Klem fra Anette Willemine

torsdag 17. juni 2010

På en solsengIkke gjør mot andre det du vil at andre skal gjøre mot deg. Det er ikke sikkert de har samme smak. (Georg Berard Shaw)


Fri! På en solseng. Under en parasoll. Med en bok. Kanskje den leses. Hvem vet? Kanskje jeg sovner.


Ønsker dere den torsdagen dere ønsker dere!


Klem fra Anette Willemine


Foto: Pottery Barn

onsdag 16. juni 2010

Sommermorgen

I et landskap, nytt og uten minner,
står et epletre i blomst og skinner.
Epletreet dufter nyskapt sommer.
Her har tiden aldri vært. Den kommer.
(Inger Hagerup)Ahhh, for en deilig morgen! En ekte sommerdag ønskes velkommen. Morgensolens varme kjeler på bar hud, mens føttene kjenner på terrassegulvet, ennå kaldt etter nattens stille timer. Jeg lukker øynene et øyeblikk, i forvisning om at når jeg åpner de igjen vil fortsatt dagen være her. Så vakker som den klarer å gjøre seg. I en sommermorgen.


Dagens bilder er fra gårsdagens ettermiddag. Noen av sommerens blomster i krukker og bed.
Ønsker dere alle gode en dag fylt med sol og glede!
Klem fra Anette Willemine


Foto: Anette Willemine

mandag 14. juni 2010

PåfyllTenker du på din kone når du er på fotballkamp, da er du ennå forelsket. (Clark Gable)


Påfyll. I dag skal hjernen min lære. Ta inn, som det også heter. Bli klokere. Kanskje til og med smartere. I ett emne. Som jeg trenger. Tror jeg. Eller andre. Hvor blir det egentlig av det som jeg fyller på med? Blir det brukt opp? Eller har det en "Best før" dato, og må brukes før den surner? Blir det ikke noen gang så fullt at det er lov å si "takk, men nå er jeg forsynt!"?


Jeg får se å komme meg av gårde da. På kurs. For å fylle på. Enda mer. Jeg tror jeg tar med meg silen. For sikkerhetsskyld. Det kan jo hende det er noe jeg ikke trenger. ;o)


En strålende mandag ønskes av,
Anette Willemine


Foto: House Beautiful
  

lørdag 12. juni 2010

Hva står på tapetet?Gleden er meddelsom, og derfor underviser ingen bedre i glede enn den som selv er glad. (Søren Kierkegaard)


"Hva står på tapetet i dag?", spør Mr. Sunhome i det han fyller sin andre kopp med nytrukket kaffe. Jeg griper straks sjansen til å svare med lørdags-kvinnelist-stemmen min. Når sjefen over alle sjefer er i "fit-for fight-humør" er det bare å dra opp Fru Renoverings 2 meter lange to-do-liste. "Hva har du mest lyst til?", kvitrer jeg tilbake. "Snekring? Flislegging? Maling?" Jeg kjenner jeg blir ivrig og slenger med et modig "kjøpe belegningsstein?!". Med fjeset i mine vakreste folder, ser jeg ham forelsket inn i øynene. Spent på om han synes jeg gikk litt vel langt i mine ønsker. "Tapetsere!", svarer Mr. Sunhome med en mine som ikke kan misforstås. "Tapetsere?", repliserer jeg med en så behersket tone som jeg kan. "DU tapetsere? Ha, ha, ha! Den må du dra lenger ut på landet med!", svarer jeg. "DU får IKKE lov å TAPETSERE! Er du gææern!" Med Mr. Sunhomes siste, mislykkede tapetseringsoppdrag i 1999 friskt i minne, VET han at skal han holde seg lang unna slikt arbeid. Halllooo! "Du må ha en skjult agenda, sier jeg med skepsis i stemmen. "VIL du ikke at jeg skal tapetsere, Elskling, så gjør jeg ikke det. Det er helt greit!", repliserer mannen min i en litt for lett tone. "Men, da tror jeg faktisk jeg tar med meg Calle (vår 20 år gamle student som har kommet hjem på ferie) og GOLFER en runde!" Mr. Sunhome ser nesten overrasket ut over sitt eget geniale forslag. "Nei, sier du det!", svarer jeg med en LITE overraskende stemme. "Bonding, skjønner du vennen min! Bonding! Det er det dette dreier seg om. Blant oss gutta!" Han kommer bort og legger armene rundt meg og sier: "Har jeg sagt at jeg elsker deg i dag?"
Gutta mine feier ut av døren, selvtilfredse og klar for en runde golf i duskregn. DA har du lyst til å golfe da!
I det jeg er i ferd med å trekke på meg mitt velbrukte maletøy, kommer jeg på at det er ÉN ting som er viktigere denne lørdagen. Jeg tar opp mobilen og slår nummeret. "Hei, B! Skal vi ta en lunch i dag?"


Ønsker dere alle flotte jenter en herlig lørdag!
Klem fra Anette Willemine


Foto: Dusty Lu
      

fredag 11. juni 2010

På en terrasseOrd er trylleformler. De setter fingeravtrykk etter seg i hjernen, og i en håndvending kan de forvandle seg til historiens forspor. Man må vokte seg for hvert ord. (Franz Kafka)

torsdag 10. juni 2010

I en sofaDet er alt for lite av ingenting på alt for manges program. ( Piet Hein)

Myke puter
I en sofa
Dagen starter med spørsmålstegn?
Nå skal timene fylles med svar
Av meg
Kan jeg det?
Vil jeg det?
Skoene står klare til å gå
Ut der
I det kjente
Og likevel så ukjente
For å samle svar
I en ubrukt dag
Som ingen eier
Uten farve
Til å gjøre den synlig
Uten opplagte svar
På dagens spørsmål
Jeg velger
Tiden tar med seg skoene ut døren
Alene
Uten meg
Jeg velger ingenting
I en sofa
Med myke puter
Uten svar
Så deilig bare å være
I ingenting

(Tekst: Anette Willemine)

Finner du svar på dine spørsmål?
Ønsker dere alle en glad dag!
Klem fra Anette Willemine
tirsdag 8. juni 2010

Fliiink!Det er stor forskjell på å høre et insekt på soverommet og i hagen. (Robert Staughton Lynd)


Helgen var deilig! Været viste seg fra sin beste side, og det var bare å nyte solen og varmen. Mr. Sunhome lekte skogsarbeider og ryddet deler av tomten vår for små busker og trær som popper opp overalt. Han er nesten ikke til å stoppe når han først setter i gang, og vurderer lett fine bjerketrær, furuer, eik eller osp til å være unyttige på vår tomt. "Blir det ikke fint?", roper sjefen over alle sjefer, med et selvtilfreds smil og kvae langt oppover armene. :o) "Du er fliiink!", roper jeg tilbake. Etter mange år med gjensidig ektefelleoppdragelse har jeg lært at skryt er viktig!


Imens skogsarbeideren bruker rå muskelkraft går jeg i vedboden og finner frem to slitne kurvstoler. De var egentlig ment for årets lokale loppemarked, men kom merkelig nok aldri ut av boden i tide. Jeg titter litt nøyere på dem og finner ut at de er verdt et forsøk på livredning. Etter en god børsterunde og to strøk maling fremstår kurvstolene freshe og kan absolutt holde en stund til. "Jøss", kommenterer Mr. Sunhome, som er klar for litt forfriskninger. "Jeg visste ikke at du har hevet deg på gjenbruksbølgen!" Han smiler lurt. "Aner jeg en viss ironisk tone her,?", repliserer jeg. "Overhodet ikke Elskling, overhodet ikke!. Du er fliiink!"


Ønsker alle en glad tirsdag! Hvordan er dagen din?
Klem fra Anette Willemine


Foto: Anette Willemine

lørdag 5. juni 2010

GartnerlærlingTanken er en av luftens fugler, og i et bur av ord kan den nok folde ut vingene, men ikke fly. (Kahlil Gibran)


God morgen alle gode! Lørdagen sto opp med nydelig sol og varme nok til å blidgjøre en stiv kropp. Nå gleder jeg meg til å tilbringe dagen i haven med Mr. Sunhome. Han er sjefen over alle sjefer i haven, og jeg er hans trofaste lærling. :o) Nå har jeg fått en kollega, og det er lille Herman. Det er utrolig hvor fort han lærer. Kun 10 uker gammel er han allerede en kløpper i luking, og han får lett tak i de dypeste røttene av ugress i blomsterbedene. Jeg er storveis fornøyd kan dere tro. Det eneste jeg er litt bekymret for er at hans iver over jobben skal resultere i at han tar meg igjen på rangstigen, og fullfører lærlingtiden før meg. Så i dag har jeg bestemt meg for å smiske litt med sjefen over alle sjefer, gartneren selv, å servere forfriskninger med jevne mellomrom. :o) Det tenker jeg skal heve  konkurransen mellom "wannbe- garneren" Herman til et nytt nivå. Lurer på hva hans neste støt er!

Foto: Deborah Whitlaw Llewellynfredag 4. juni 2010Man skal være - tror jeg visst -
realist,
men på ingen måte fatalist,
og i grunnen optimist,
samt fremfor alt og først og sist
idealist.
(Nils Simonsson)
torsdag 3. juni 2010

SolSlik som du vil ønske å ha levd ved enden av livet, slik kan du leve alt nå. (Marcus Aurelius)onsdag 2. juni 2010

Sainte-MaximeGolf er et spill hvor målet er å få en veldig liten ball oppi et veldig lite hull, med våpen som ikke passer til formålet. (Winston Churchill)


Sainte-Maxime er en deilig by som ligger i Provence, Frankrike. Det er et herlig sted å feriere, og for deg som spiller golf er det flere gode muligheter. Jeg kan anbefale å ta en titt på Hotel Amarante Golf Plaza, hvor jeg selv har bodd. Godt synlig fra Golfe de Saint-Tropez, troner det i fjellsidene til Sainte-Maxime. Fra ethvert rom i hotellet har man en fantastisk utsikt utover byen. Det mediterranske havet skaffer det perfekte bakteppet for den 18-hull golfbanen. Med 300 soldager i året kan du være sikker på å få noen flotte turen på golfbanen. Jeg håper å snart komme tilbake til denne deilige byen. 
Ryggen og jeg er ikke på bølgelengde for tiden, og det er derfor blitt smått med trening. Nå håper jeg det snart har tenkt å snu seg slik at jeg kan få spilt litt golf med Mr. Sunhome! I mellomtiden ser jeg på bilder fra deilige Sainte-Maxime.
Driver dere med noen sommersportaktiviteter?
Ønsker alle en strålende dag!. Her ved Oslofjorden er det sol og varmt vær!
Klem fra Anette Willemine
tirsdag 1. juni 2010

Glam rockHvilken vei skal jeg gå, spurte Alice
Hvor er det du skal, svarte haren.
Jeg vet ikke, sa Alice.
Da har det ikke så mye å si hvor du går, svarte haren.
(Alice i eventyrland)Da jeg var barn var jeg fascinert av små steiner og mineraler som jeg puttet i en liten fløyels-pose, så når jeg så disse lampene av Brenda Houston , var jeg ganske fornøyd. Noen ganger er det vanskelig å forbedre hva naturen gir. Få designere forstår dette så godt som Brenda Houston som bruker naturlige mineraler i sine smykker og interiørdesign. Houston har alltid vært tiltrukket av de mystiske og helbredende egenskaper naturlige mineraler har. Hun begynte å jobbe med dem for mer enn 15 år siden, og etter å ha reist mye har hun transformert stenene til en samling av lamper og tilbehør som gjør det meste ut av den naturlige skjønnheten til steinene. De skulpturelle kvaliteter mineralene har fra naturens side åpenbarer seg i lamper, illustrasjoner og smykker laget av en av hennes nøye utplukkede håndverkere. Jeg må innrømme at jeg er spesielt betatt av hennes vakre smykker, og neste gang jeg er i Chicago har jeg bestemt meg for å nyte hennes smykker på nært hold. Kanskje jeg får et ønske oppfylt? Hvem vet?!
Nyt dagen! Her er det enda en dag med nydelig vær og deilig temperatur, og jeg skal selvfølgelig ut!
Klem fra Anette Willemine


Foto: Brenda Houston