torsdag 29. juli 2010

Kontraster

En optimist er en mann som tror at en kvinne har avsluttet en telefonsamtale når hun har sagt ha det. (Harald Leipnitz)


Skjørt eller sterkt, lyst eller mørkt. Jeg liker best å leve med kontraster. Kanskje fordi livet består av nettopp det. Kontraster.
Hva liker du?
Ha en deilig torsdag!
Klem,
Anette Willemineonsdag 28. juli 2010

Molly Frey DesignDen som aldrig lever nu, lever aldrig. Hvad gjør du? (Piet Hein)


Molly Frey har over 10 års erfaring i boligdesign. Hennes bakgrunn i arkitektur og interiørdesign gir henne en unik tverrfaglig tilnærming, som er avgjørende for å skape et sammenhengende og godt utformet hjem. Hun fokuserer på fornying, renovering, tilbygg og nybygg. Prosjektene tar hun fra den første planleggingen og designutforming og følger hele veien gjennom til siste finpuss med møbler og dekorering. Hjemmene som hun designer er vakre og levelig, og har en tendens til å være rene og enkle i sin utforming. Hun har en forkjærlighet for støvfarver, som skaper en ro i interiøret.
Bildene jeg viser i dag synes jeg er vakre eksempler på noe av det hun står for.
En deilig ettermiddag ønskes av,
Anette Willemine
Foto: Molly Frey Design


mandag 26. juli 2010

Sommeropplevelse i høyden


"I all opplevelse av stor natur: En kraft utover det menneskelige. Den lar seg ikke temme til uttrykk for menneskereaksjon og heller ikke kan vi tjene den som uttrykk i menneskelig reaksjon." (Dag Hammarsjöld)
Våre venner fra USA har fått med seg mange flotte opplevelser mens de har besøkt oss. En av de som virkelig gjorde inntrykk var en tur til Preikestolen i Stavanger. Min datter, Caroline, tok som vanlig opplevelsen til det maksimale, og måtte jo selvfølgelig sette seg ytterst på Preikestolen å dingle med bena! "Bare" 604 meter rett ned til Lysefjorden! Tøffing? Jada, men jeg får hjertet i halsen noen ganger. Dagen var regnfull, men det satte ingen stopper for turen, faktisk. Det var en flott opplevelse!
Har du lyst til å ta deg en tur? Jeg legger ved litt informasjon som er hentet fra Visit Norway.
Ha en fiiin mandag!
Klem,
Anette Willemine


Foto: Caroline/Kelsey


Preikestolen er 604 meter høy og ligger som en prekestol over Lysefjorden. Den ble trolig dannet ved frostsprenging i den tid da isbreen lå ved og like ovenfor selve stolen, det er 10 000 år siden. Preikestolen som turistmål ble oppdaget rundt 1900.
I 1949 bygde Stavanger turistforening Preikestolhytta for at turistene lettere skulle kunne få tilgang på dette området.


Adkomst til Preikestolen:
  • Fra begynnelsen av mai begynner bussen fra Tau til Preikestolhytta å gå på både lørdager og søndager.
  • Fra midten av juni til ut i august går bussen fra Tau til Preikestolhytta fire ganger daglig.
  • Fra slutten av mai til midten av juni går bussen tre ganger daglig.
  • Fra midten av august til begynnelsen av september går den tre ganger daglig.
  • Bussen korresponderer med ferjeavganger fra Fiskepirterminalen i Stavanger.
  • Det er en to timers fottur på merket sti til Preikestolen.

søndag 25. juli 2010

I et skjulMange menn skulle gjerne vært gift - bare ikke tjuefire timer i døgnet. (Ursula Herking)

Noen drømmer om lysthus i haven, lekkert innredet med vakre sommermøbler og sjenerøst med tekstiler. Lys og luft, og store vinduer. Utsikt over sjøen er plusspoeng. Å ha lysthuset i en have med gamle epletrær kan også friste mange. Så er det noen av oss som finner små skjeve vedboder eller skur ganske sjarmerende. Om det er fordi det bringer frem en "wanna be Moder Theresa kopi" er jeg ikke sikker på, men det kommer i alle fall en overveldende følelse for å ta seg av slike puslete og skjøre uthus. :o) Kan det reddes? Vil det noen gang komme seg på bena igjen? Det er i dette øyeblikket jeg skjønner hva Märtha Louise mente da hun følte hun ble en lysfontene. Varme, sjel, engler og kjærlighet? Lyset kan tydelig gå opp for en på ulike vis... ;o) Resultatet kan jo bare bli bra. Legger man inn innsats med malekosten og symaskinen, vil resultatet for eksempel bli som vist på dagens bilde. Et sted å nyte en stille stund - alene eller med noen du er glad i.

Håper dere har en deilig ferie, og at dagene er som dere ønsker og håper. :o)
Søndagsklem fra,
Anette Willemine

Foto: Ideal Home Magazine

fredag 23. juli 2010

Vakkert hus i Water Mill, Long Island, USAHåpet er våken drøm. (Aristoteles)

Motedesigner Dennis Basso bruker det meste av sin tid med å lage trendsettende mote vist på catwalken. Helgene tilbringer han i Water Mill med sin samboer, Michael Cominotto, tiden med gode venner, nydelig mat og lett underholdning. Tross alt, når du har 400 kvadratmeter med utendørs plass, skreddersydd for festlige måltider, og poolhouse bygget for nettopp slike anledninger, hvorfor ikke nyte det så mye som mulig? Hvis du ønsker å lese mer om huset kan du gå inn her.


I 1644 ga England Edward Howell 40 hektar med land, nær den nye bosetningen Southampton. Han skulle bygge opp en vannmølle for bosetterne til å male kornet sitt til mel. Det ble et landemerke, og folk begynte å henvise til andre bosetninger som dukket opp som "øst eller vest av vannmøllen." Ved 1700-tallet var området kjent som Water Mills og ble senere endret til Water Mill. Howell's Water Mill ble notert i nasjonalt register for historiske steder i 1983. I dag har byen sin status som den eneste bosetningen på South Fork på Long Island, New York med både en fungerende vannmølle og vindmølle. Per 2009 var Water Mill oppført som den sjette dyreste lille byen i USA å kjøpe hus i. Gjennomsnittsprisen lå på $ 2,250,000.
Ønsker dere alle en solrik fredag!
Klem fra Anette Willemine
Foto: Eric Piaseck for Elle Decor
torsdag 22. juli 2010

New England-stil på IngaröBedre og bedre dag for dag. (Ernst Rolf)


Sommerferie og besøk. Sightseeing står på programmet. Oslo, here we come!


Dagens bilder er fra Ingarö, Sverige. Nyt!


Kos dere alle gode! Takk for alle hyggelige hilsener!
Sommerklem,
Anette Willemine


Foto: Pernilla Hed

mandag 19. juli 2010

Lefkas - en gresk perleÅ undre seg er begynnelsen til større innsikt. (Gresk ordtak)


Hellas er og blir et deilig land å feriere i. Lefkas er en av øyene jeg har besøkt, og som jeg kan anbefale et besøk til. Lefkas , også kjent som Lefkada er en øy, og linket til fastlandet med en bro. Den kom til etter at korinterne i sin tid gravde en kanal 500 år F. Kr. mellom øya og fastlandet.
Øya er kupert og spennende. Vestkysten er barsk og åpen, med rene hvite klipper som tårner over det azurblå havet og noe fabelaktig strender, noen kan bare nåes med båt. Fjellene elllers på øya er henrivende grønne med mange små landsbyer å utforske. En av dem, Karia, er kjent for dens vakre håndverkstradisjoner, spesielt broderier. Alle landsbyene kan lett nåes med bil. Lefkas er kjent for sin gode vin og den årlige folkedansfestivalen, som avholdes i august. Sitter du på en bar eller restaurant må du regne med å bli dratt med ut på gulvet av dansere. En festlig opplevelse, kan jeg love deg. Det blir mye latter ut av slike stunder.
Har du lyst til å finne på noe, i tillegg til å bade og sole deg? Da er det mange aktiviteter på Lefkas. Dra på en godt organisert tur som inkluderer båtturer til Kefalonia og Ithacathaca, den lille øya Meganissi, og rundt Onassis' kjente Skorpios. Besøk den kjente stranden Porto Katsiki, eller ta en rundttur på øya med sykkel eller scooter. Har du lyst til å være påeller i vannet, kan du enten leie en liten motorbåt eller lære deg å styre en yacht!
Som de fleste andre steder kan du bo både rimelig og dyrt på Lefkas. Mitt råd er at du i alle fall finner et med aircondition. Det vil du få bruk for! Vi bodde godt på Hotel Red Tower, med praktfull utsikt over havet. Herlig!
Her følger noen bilder som kanskje frister?
Ønsker dere alle en fortsatt flott ferie og sommer!
Sommerklem fra Anette Willemine

fredag 16. juli 2010

Nordens RivieraOm å pakke til ferie: Legg ut alle dine klær og alle dine penger. Ta så vekk halvparten av klærne og ta med dobbelt så mye penger. (Susan Butler Anderson)


Med huset fullt av amerikanere, er det ikke så lett å få tid til bloggen. Jeg er derfor bare innom for å si hei, og for å legge inn noen flotte bilder fra et fristende sommerhus i Stockholms skjærgård.
Her i Oslofjordens skjærgård har vi det også suuupert! Nyt ferien videre, alle gode! See you!
Sommerklem


Foto: HELÉN PEmandag 5. juli 2010

Blomstrende knaggerAlt avhenger av tanken. Tanken er alle tings begynnelse. Med tanken kan man herske. (Leo Tolstoj)


Å bruke knagger som et dekorativt element i et rom kan være flott. Et lite blikkfang som utgjør den lille forskjellen som rommet kanskje trenger. Noe å tenke på neste gang du skal finne en knagg?
Utvalget jeg viser her synes jeg er vakre.


Vi er i feriemodus her i huset, men dagene er likevel fulle. Jeg håper dere har gode dager, enten det er på ferie eller på jobb.
Sommerhilden fra Anette Willemine


Foto: Really Linda Barker


torsdag 1. juli 2010

Sommerlykke!"Jeg har liten tro på at vi bør vente med å leve." (Jostein Gaarder)


Dagene her ved Oslofjorden er fylt med sommer og fri fra skole. Ferien for oss voksne har ikke startet ennå, og jentene finner derfor stadig på nye hyggelige ting å gjøre. Markjordbær plukkes i en kopp, røres til syltetøy og inntas på nystekt brød. Hva smaker vel mer sommer enn det? Overnatting i telt under furutrær i haven, og visking av skumle skrekkhistorier lest med lommelykt. Vannkrig med haveslangen, hvor vinneren får bestemme innholdet i dagens smoothie. Sykkeltur til badestranden med mål om å hoppe fra bryggens høyeste punkt. Spille fotball på sletten med guttene i nabolaget. Blåbærplukking på tomten med lillebror Herman, vår herlige valp som har rukket å bli 14 uker. Han nyter sommeren og spiser blåbær og jordbærkart i haven, og hjelper Mr. Sunhome med å samle kvist og pinner. Sliten og fornøyd soler han seg på terrassen med dagens beste pinnefangst. Sommergleder for sommerkropper.
Hvordan er dine sommerdager?
Ønsker dere alle en solrik dag, enten det er på jobb eller på ferie.Anette Willemine