mandag 30. august 2010

Vakre wik & walsøe

Nu er det at min arbeidslyst forlater skrivebordet. (André Bjerke)


De norske designerne Linda Svedal Walsøe og Ragnhild Wik lanserte sin første porselenskolleksjon i 2007. Med utdanning fra Esmod International fant de et grunnlag for å jobbe sammen og skape egne produkter. wik & walsøe ble dermed etablert i 2006, og etter hard jobbing tok det ikke lang tid før deres arbeid ble oppdaget og lagt merke til. Deres porselensdesign har fått mye oppmerksomhet og har på kort tid gjort stor suksess både i Norge og internasjonalt.
Inspirasjonen til sine kolleksjoner henter designerne  fra norsk natur og kultur, samt eventyrlige myter og fenomener. Jeg synes wik & walsøes design er helt spesielt vakre, og jeg ble straks forelsket i deres organiske mønster med blanke og matte overflater ispedd metalliske farver. I tillegg til å være bruksgjenstander er de som små skulpturelle kunstverk. 

Hva synes du om deres design og produkter? Jeg har allerede den store vakre blomstervasen og krus på min ønskeliste.
Med ønske om en deilig mandag fra,
Anette Willemine


Foto: wik & walsøe

søndag 29. august 2010

Purpurregn

Ironi er å si en ting, mene noe annet og antyde en tredje. Ironi er helgardering, borte, hjemme og uavgjort. (Lars Saabye Christensen)


Farven lilla kommer i mange vakre nyanser. Purpur, lavendel, drue, plomme, lyng og aubergine er noen av dem. Dette året har vi sett at lilla har seilt opp til å bli en farve som vi benytter både i klær og interiør. Denne høsten er intet unntak. Så er jo spørsmålet hvor godt denne farven gjør seg i de ulike norske hjem. Kanskje mer enn mange andre farver, skal man trå varsomt med hvilken nyanse og styrke man velger å bruke i interiøret. Det er lett at lilla kan bli for voldsomt på alle vegger i et rom, spesielt dersom farven er for sterk. Hemmeligheten er å finne en nyanse som komplimenterer karakteren i hjemmet forøvrig. Liker man sterke farver, kan én vegg i et rom være nok som et blikkfang. Lilla har lett for å bikke over til å bli glorete og overveldende, så å ta med noen små bokser maling med favorittene kan lønne seg. Da kan man lettere se hva som egner seg best.
Ønsker man ikke å ha lilla farve på veggene, kan også enkle innslag som en pute, stearinlys, en lampeskjerm, vakre blomster, en vase eller vakkert bilde være nok. For min del holder jeg meg til de enkle små innslagene. Av bildene jeg presenterer i dag synes jeg de støvete nyansene er de vakreste, gjerne i kombinasjon med grått!
Liker du lilla? Kanskje noen av bildene kan gi deg noen ideer til hjemmet ditt?
Ønsker alle dere gode bloggere en deilig søndag. Her er det i grunnen ikke så fristende å gå ut i dag, så dagen skal faktisk bare benyttes til kos, lesing og litt blogging.
Jeg vil takke alle dere som legger igjen så mange hyggelige hilsener på bloggen min. Dere skal vite at jeg setter veldig stor pris på alle sammen!
Klem,
Anette Willemine


Foto: Cottage Home and Decorating, House Beautiful, Chic Tip, Arhtzine, William Yeaward, E.K. Boyd Interior, Coastal Living, Antonie Bootz, House and Home, Norman Mc Crary, Kartell

torsdag 26. august 2010

Studio Slettvoll Ski med før-premiere på høstens kolleksjonIngenting er bedre enn å lete hvis du vil finne noe. Leter du, finner du helt sikkert noe, men ikke alltid akkurat det du lette etter. (J.R.R. Tolkien)


Hei godtfolk! Er tilbake fra vakre Kreta, i godt humør etter dager med nytelser fra morgen til kveld. Da jeg gikk gjennom mail-kontoen lå en hyggelig invitasjon fra Studio Slettvoll i Ski, Akershus. De skulle feire innvielse av  deres nye lokaler, samt vise frem Slettvolls nye kolleksjon for 2010/2011. Den er designet i samarbeid med Helene Hennie. Studio Slettvoll i Ski kunne, som de første i landet, stolt presentere en førpremiére på kolleksjonen.
Å flytte fra 250 kvadratmeter til nærmere 500 må være utrolig deilig. Plenty med utstillingsplass og høyt under taket, ligger alle forhold til rette for å vise frem delikate miljøer og tiltalende produkter. Marianne, som driver butikken, har i samarbeid med ansatte Hege, Helene og Daniel stått hardt på for å få Studio Slettvoll Ski på bena i nye lokaler. Med hjelp fra Slettvolls dyktige folk fremstår studioet utrolig lekkert! 
Jeg dro hjem med en lang ønskeliste, og hvis du leser dette Mr. Sunhome (you better be!) så står sjeselongen Essex og salongbordet Kasabi øverst på den listen!
Ønsker dere alle en deilig torsdag kveld!
Klem,
Anette Willemine   

søndag 15. august 2010

So long!

"Å reise er å leve." (H. C. Andersen)


Etter en deilig sommer med mye besøk fra inn- og utland, stikker vi av en tur til varmere strøk. Med åpne armer skal vi ta imot sol og varme, noe vi ikke har opplevd for mye av i sommer. Nå er interiørmagasiner, bøker og kofferter pakket. So long! Er plutselig tilbake!
Sommerklem fra,
Anette Willemine

søndag 8. august 2010

Landlig og sofistikert kolonialt

August er det mykeste myke jeg kjenner, denne skjelvende streng mellom sommer og høst, denne dugg av avskjed i mine hender. (Einar Skjæraasen)


New England ligger på USAs østkyst. I området ligger det små idylliske steder og byer med kritthvite koloniale New England-hus. Byggestilen gjenkjennes med liggende trepanel, store verandaer og vindusskodder som gjerne er svarte. Linjene er ganske stramme og rene, og med symmetrisk plassert inngangsparti som også er markert med søyler på hver side. Innvendig er huset oftest i en lun og hyggelig stil, og samtidig lys og frisk. Lyse vegger mot mørke gulv er også mye brukt. Interiøret kan være både landlig og sofistikert kolonialt. Mange bruker maritime dekorasjoner og tekstiler i blått, rødt og gjerne striper og stjerner. Det amerikanske flagget går også igjen til de rustikke møblene. Mye av stilen tiltaler meg, og jeg viser derfor i dag et flott eksempel på et New England hus. Dette ligger faktisk i Sverige og er bygget av en familie som bodde noen år i en liten by i New England, og ønsket å bringe med seg bygge- og interiørstilen hjem.
Ønsker dere alle en deilig søndag! Her skinner solen og jeg skal ut å luke litt med Mr. Sunhome. Det trengs å få unna til vi mottar ny ladning amerikanere i kveld. Gleder meg til å se igjen gode venner!
Anette Willemine
Foto: Willa Nordic

torsdag 5. august 2010

Nancy Fishelsons vakre hjem

Det er stor forskjell på å høre et insekt på soverommet og i haven (Robert Staughton Lynd)


Designer Nancy Fishelson har et naturlig talent for tekstil, antikviteter, farge og design. Hun er en kjent person innen den amerikanske interiørbransjen, og har vært omtalt i Country Living Magazine en rekke ganger. Hennes arbeid har også blitt publisert i Country Home and Better Homes and Gardens, utallige designbøker og var med på HGTV show, "Country Home", et kjent tv-program i USA. Hun har alltid elsket malte møbler og brukskunst, og leter kontinuerlig etter antikviteter hun kan kjøpe og selge. Hennes andre lidenskap er tekstiler. Gjennom hele sitt hjem finner man de vakreste stoffer på møbler, sengetøy og puter. Noen antikke og andre nye.
Dagens bilder er hentet fra hennes hjem, Rosebush Farm i Litchfield, Connecticut USA, hvor hun bodde i fire år.
Jeg synes det er et vakkert hjem, med et interiør som tiltaler meg. Den nøytrale paletten med nøye utvalgte farver kombinert med flotte antikviteter, er noe av grunnen til det.
Her hos oss fortsetter ferieukene, denne uken med dansk besøk. "Det er vidunderligt at være dansk i Norge også", sier våre danske venner! Vi kan jo neppe være uenige i det!
Med ønske om en deilig torsdag til dere alle!
Klem,
Anette Willemine
Foto: Nancy Fishelson Design