søndag 31. oktober 2010

Gresskar-ballerina på Halloween-party!

Kvinner bør aldri gå med noe som skremmer katten. (P. J. O'Rourke)


Å være 11. En lykke i livet! Få danse. Synge. Le. Være rampete og skummel. Få mamma til å sy fantasikostyme hun selv har tegnet. Ha en storesøster som sminker og ordner med håret. Glede seg med sommerfugler i maven. For i dag skal hun på Halloween-party!


Ha det superdupert på festen i kveld, godjenta mi'!


Og Mr. Sunhome og jeg? Vi skal ta imot en skokk skumle barn fra nabolaget. Med kurven full av bestikkelser håper vi at de velger knask og ikke knep! :o)


Har noen av dere barn som har gledet seg til Halloween?
Uansett ønsker jeg dere alle en flott kveld!
Klem,
Anette Willemine


PS! Christine kom inn døren full av glede. :o) Og gjett! Hun vant "Beste kostyme"! 


Foto: Sunhome


fredag 29. oktober 2010

God helg!

Å elske er å beundre med hjerte. Å beundre er å elske med hjernen. (Théophil Gautier)

Familie + peiskos + stor sofa + hjemmelaget pizza + god vin + fredags-tv = hverdagslykke! 
Ønsker dere alle en deilig fredagskveld!

♥ Anette Willemine ♥ 

Foto: Sunhome

tirsdag 26. oktober 2010

En rett og to vrange

Hver gang du skal møte et nytt menneske, forsøker du å danne deg et bilde av den ukjente: Kun for på ny å konstatere at mennesket er en evig fornyelse. (Aasmund Brynildsen)


Jeg har ligget i hardtrening. Med strikkepinnene. Ha! Modig? Vel, la meg si det slik; på et tidspunkt var det Sunhomske hjem okkupert av en lettere (les: eitranes forbanna) frustrert amatørstrikker. Stakkars Hakk-i-hæl-Herman. Valpen lurte nok på hvorfor matmor hadde ute-stemme og stadig kastet pinner rundt seg - INNE! Alt dette maset for en pute?
I disse tilbake-til-røttene-og-tørk-støv-av-dine-kunst-og-håndverkkunnskaper-fra-6.klasse-tider ER det faktisk ikke så rart om det tar litt tid før strikkepinnene ligger like naturlig i hånden som en i-Phone. Hjernen har ikke bare tatt seg fri fra påtrengende strikkehukommelse, den har ganske enkelt slettet filene på harddisken.  Å stille med stort engasjement og godt humør er et bra utgangspunkt til de fleste oppgaver, men hva i huleste gjør man når øynene blir såre av å prøve og tyde hva bfg., vrm., mfg, vrsm og loop cast-on betyr? Jo man kaster tilslutt oppskriften over skulderen og .......... finner på en selv. Jada, på tredje forsøket gikk det gitt! Og resultatet? Det ser dere bilder av her! Stolt? Gjett!


Glad kveld ønskes dere alle gode! Tusen takk for skjønne hilsener til min svigermor. Hun ble veldig overrasket og glad, og sender mange takker tilbake til dere alle. Og til dere som synes eldstefrøken hadde bra håndlag med diagnosen på det brukne ribbenet - hun skal faktisk studere medisin fra neste år ;o) Å ha en farmor som forsøkskanin er derfor bare spennende - og nyttig! :o)
Klem fra Anette Willemine


Foto: Sunhome

fredag 22. oktober 2010

Avslappende rekreasjon i godstolen

Livet består også av å gå på trynet! (Wenche Myhre)


Min godeste svigermor tok her om dagen Wenche Myhres ord til sine da hun bokstavelig talt tryna i asfalten. Med hjelp fra barnebarnet, som hun besøkte i Trondheim, kom hun seg på bena igjen. Det er intet understatement å si at flyturen ned til oss var en ubekvem opplevelse.


Vel i hus og klemmer utvekslet, tar eldstefrøken på 19 styringen. "Farmor!", lyder det bestemt! "Nå legger du deg ned på gulvet slik at jeg kan sjekke deg". Svigermor og jeg ser kjapt på hverandre, mens vi konstaterer at her er det i grunnen ikke rom for motargumenter. " Rett på gulvet?", kommer det litt forsiktig fra svigermor. "Ja, du må ligge på et hardt underlag. Ta det helt med ro, jeg er fort ferdig! Jeg er ganske sikker på hva det er du feiler." Som en lydig pasient legger svigermor seg ned på parketten. Hun har tydelig smerter. "Nå må du trekke pusten og slippe den ut når jeg sier fra. Dette kan nok gjøre litt vondt. Er du klar?" Svigermor nikker. "Jeg tror det", kommer det litt avventende og spakt. "Pust inn - og slipp ut. Pust inn - og slipp ut." Eldstefrøken trykker forsiktig på brystet og deretter på siden. "Aaahhh", kommer det fra svigermor. Dette er tydelig vondt. Etter en ny trykktest på siden, kommer dommen fra barnebarnet. "Ja, det var som jeg trodde, farmor! Du har brukket et ribben! Det er ikke vanskelig å kjenne!" Jeg står mildt sagt overrasket på sidelinjen og følger med. "Hvor i all verden har du lært dette?", spør jeg, som en mor gjør når man skjønner at noe har gått henne hus forbi - igjen!! "På Røde Kors hjelpekurset, vel!", svarer hun med en stemme og et ansiktsuttrykk som sier: "jøss, følger du'kke med eller?". "Lærte dere sååå mye?", repliserer jeg, med Titten-Tei-store øyne og en mine som sier: "haaalllooo, det er ikke aaalt du gidder å oppdatere meg som mamma med, heller da!". Svigermor blir hjulpet opp i loddrett igjen og ned i en behagelig lenestol, hvor hun ble sittende resten av torsdagskvelden. Og i natt? Ja, da har hun sovet som en ekte Tornerose i vår nye gjesteseng - uten å falle ut og pådra seg flere ribbensbrudd! Heldigvis!


Viser dere i dag noen bilder fra en deilig plass i stuen. En perfekt godstol for å lese, kose seg med et håndarbeid, eller til svigermødre som trenger avslappende rekreasjon etter ribbensbrudd!  
Ønsker dere alle en deilig helg!
Klem fra Anette Willemine


Foto: Sunhome

tirsdag 19. oktober 2010

Haste langsomt

Du kan ikke velge hvordan du vil dø. Eller når. Du kan bare velge hvordan du vil leve. Nå. (Johan Baez)


I dag skal jeg haste langsomt. Til gjøremål som trenger konsentrasjon og klart hode. Jeg vil prege den med mine tanker og min vilje. Det er jeg som legger premissene for nettopp det. Målet for dagen? Å komme hjem i ettermiddag, med smil om munnen og glad i hjertet. Fornøyd med dagens innsats som jeg har klart å fylle med mening.
Ønsker alle dere gode en glad og meningsfylt dag! :o)
Tusen, tusen takk for skjønne kommentarer på det forrige innlegget. Jeg er rørt over så mange pene ord!


Klem fra Anette Willemine


Foto: Sunhome Bord: Slettvoll

lørdag 16. oktober 2010

Enden på terrassekosen?

Hösten är kommen, hör stormarnas gny! (Carl Fredric Dahlgren)


Jeg gleder meg! Akkurat nå. Nå er alt godt! Jeg kjenner på det. Akkurat nå. Jeg er i den. Akkurat nå. I gleden. Av å være. Her. Akkurat nå.


Er du i nuet?
Dagens bilde fotograferte jeg i går ettermiddag. I sofaen på terrassen sitter jeg mye. I badende sol, i oppoverregn, i lyn og torden. Høsten er intet unntak, jeg nekter å gi opp terrassekosen. Med saueskinn under føttene, pledd, varm te og masse tente lys, fortsetter jeg å nyte det å sitte ute.


Så sitter vi foran peisen i går kveld og hygger oss med vin og Skavlan, Mr. Sunhome tar vinglasset og fanger min oppmerksomhet med å se meg flørtende inn i øynene før han visker; "Vennen min, nå er det vel på tide å slippe taket. Det er på tide å rydde bort resten av terrassemøblene!" Jeg setter den gode Barolovinen i halsen. "Haaallllloooooooo!", utbryter jeg uforståelig. "Gi meg én god grunn!" Valpen vår Herman hopper opp på fanget mitt, litt usikker på om han skal holde fokus på pizzaen eller meg. "Fukten, vel!. Det er den beste grunnen!", repliserer Mr. Sunhome, fortsatt med glimt i øyet. Det går en liten stund. "Skal du svare meg da?", spør han undrende. "Jeg TENKER!!!", svarer jeg, og prøver å virke streng. "OK!", sier jeg og fortsetter i en mine som ikke er til å ta feil av: "Vi kan gjøre en avtale! Jeg kan starte å rydde terrassen i morgen, hvis DU rydder i garasjen!" Fjeset til Mr. Sunhome endrer litt uttrykk. Nå er det HAN som må ha en tenkepause...


I dag er det lørdag og terrassen og garasjen skal ryddes!


Ønsker dere alle skjønne lesere en nydelig helg!
Klem,
Anette Willemine


Foto: Sunhome

torsdag 14. oktober 2010

Skjermbrett

Det uvirkelige er mektigere enn det virkelige, fordi ingenting er så perfekt som når du kan forestille deg det. Fordi det er kun immaterielle ideer, konsepter, oppfatninger og fantasier som varer. Stein forvitrer, treverk råtner, mennesker, vel, de dør. Men ting så skjørt som en tanke, en drøm, en legende, kan vare og vare. ( Chuck Palahniuk)


Torsdag og snart helg igjen dere :o) Midtveis i oktober allerede? Om et par uker regner jeg med at vi kommer til å se mange innlegg om jul. :o) Jeg har så smått begynt å tenke på at i år (!) skal jeg være tidlig ute med innkjøp av presanger. Ha! Vi får nå se om det blir en realitet! :o)


I vår nyoppussede tv-stue/musikkrom/ungdomshule har jeg tenkt å sette opp et skjermbrett. Hvorfor? For å skjerme noe vel! Vi jobber med å få til en kjøkkenkrok, etter at vi rev ned den gamle. Det gamle kjøkkenet hadde i grunnen gjort jobben sin. Vi har bestemt oss for å lage det nye kjøkkenet om til en kjøkkenkrok, med de mest nødvendige tingene. Kjøleskap, vask, komfyr, skap og benk skal på plass, mens jeg velger å holde meg unna overskap. Her har jeg heller tenkt å ha hyller, som gir et letter inntrykk. I og med at kjøkkenplassen har en åpen løsning, vil dette også passe bedre inn til det øvrige i rommet. MEN, inntil kjøkkenkroken er på plass, så skal jeg sette opp et skjermbrett. :o) Har derfor vært en liten tur rundt forbi i butikker og på nett for å finne noe jeg liker. Her ser dere noe av det jeg fant. Kanskje dere har noen gode ideer om hvor jeg kan finne noen? Tips tas imot med et stort takk! :o)


Ønsker å takke for alle skjønne hilsener her på bloggen! Det gleder meg stort! ♥♥♥
Klem,
Anette Willemine


Foto: 1 Decorpad, 2 Skøna Hem, 3 + 5 Carolyn Espley-Miller, 4 Modern Country

tirsdag 12. oktober 2010

Vaskerom - del 2

We come to love not by finding a perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly. (Sam Keen)


I dag fortsetter jeg på temaet vaskerom. Jeg viser flere inspirasjonsbilder, hvor alle har en eller flere viktige detaljer. Meningen er at du skal finne ideer til ditt eget vaskerom, slik at det kan bli mer praktisk og hyggelig . Kanskje sitter du med nye hustegninger, og ser at arkitekten ikke helt har samme mening om utformingen av et vaskerom som deg? Det er på planleggingsstadiet du har sjansen til å påvirke hvordan dette viktige rommet i huset skal fungere, så frem med blyant og linjal.


Gjennom årenes løp har jeg vært på jobbefaring på mange vaskerom, og jeg kan trygt kan si at jeg har sett det meste. Ut fra disse erfaringene har jeg opparbeidet meg mange synspunkter på hva som fungerer. Det finnes selvfølgelig mange innfallsvinkler til å lage det optimale vaskerommet, så de følgende rådene og forslagene er å anse som mine, og ikke nødvendigvis ideelle for alle. Nytt eller gammelt? Bruk de rådene som passer for deg.


1) Lag en plan! Sett ned ønsker og behov. Økonomiske rammer? Budsjett? Tidsaspekt? Tenk overordnet logistikk! Det er det praktiske som er viktigst. Ha riktige mål av rommet og av de elementene du vet skal være der (vaskemaskin etc). Bygger du nytt, sørg for å plassere vaskerommet i tilknytning til soverom og bad. Dersom vaskerommet bygges direkte under et bad i etasjen over, vurder sterkt en skittentøyssjakt. Da slipper man å ha en skittentøyskurv til alle familiemedlemmer.


2) Bruk håndverkere! Med fagbrev! Få flere anbud! Skriv kontrakt! Enklere ting som maling, tapetsering, montering av hyller etc. kan man eventuelt gjøre selv.


3) Lys! Naturlig lys gjennom et vindu og/eller dør er bra, gjennomlys til et tilstøtende rom er enda bedre. Har du et rom uten vindu kan du prøve å åpne et felt i veggen til tilstøtende rom, og sette inn et frostet glass. Det kan utgjøre en stor forskjell. Montér godt med lys i taket og over arbeidsbenk. Innvendig i store skap vil jeg anbefale å montere lys. Du kan også bruke noe så enkelt som små batteridrevne lys. Funker veldig bra.


4) Lufting! Å kunne åpne et vindu eller en dør, er deilig i et vaskerom. Montér uansett en avtrekksvifte, gjerne med fuktsensor. Tenk igjennom valget av tørketrommel. Utluftingstørketrommel trenger løp gjennom yttervegg for å kvitte seg med den fuktige luften, mens kondenstørketrommel med kondensskuffe. Du kan også velge å lufttørke klærne og bruke en kraftig luftavfukter i rommet.


5) Innred praktisk!
* Benkeplass til å brette tøy kan monteres oppå vaskemaskin og tørketrommel. Dersom du har maskinene montert i høyden, bør du likevel sette av plass til en arbeidsbenk. Nedtrekkbare sjalusidører fra overskap til benkeplate kan dessuten være et godt alternativ til en vanlig skapdør. Den er lett å trekk opp og ned, og du får kjapt en ryddig benk
* Hyller over maskinene, med lett tilgang til vaskemidler. Bruk bokser og kurver til oppbevaring, i stedet for å la ting ligge eller stå løst. Ha en egen liten boks til løse knapper spenner, leppepomader etc, som du finner i lommer før vask. Ha også en nødvendig boks til enslige sokker! De tingene du bruker sjeldnere, plasserer du på de øverste hyllene. Husk merking! Glasshåndklær, vaskekluter, gummihansker kan entes oppbevares i kurver eller i skap. 
* Skap til utstyr. Langkost, moppestativ, vaskebøtter, vindusvaskeutstyr, strykebrett. Sett gjerne av et høyskap til dette. Du kan også få strykebrett som monteres i skap og som lett kan slås ut ved bruk. På øverste hylle i skapet setter du vaskemidler som bør oppbevares utilgjengelig for barn! På skapdørens innside monterer du en laminert vaskeanvisning, med forklaring av symboler. Husk å skrive opp telefonnummeret til Giftinformasjonssentralen 22 59 13 00, dersom uhell oppstår!
* Tørkestativ som er sammenleggbare, eller tørkesnorer som kan dras ut fra en veggbeholder er et must i rommet. De klærne som ikke kan tromles må ha mulighet og plass til å henge til tørk!
* Skittentøyskurver bør du plassere i direkte nærhet til vaskemaskinen. En god løsning kan være å henge kurver/bokser på veggen. De kan også stå på hjul under en benk slik at de lett kan trilles frem til vaskemaskinen. La gjerne barna ha ansvaret for å putte sitt eget skittentøy i riktig kurv.
* Rent tøy har merkelig nok en tendens til å hope seg opp på vaskerommet, før det finner veien tilbake til familiemedlemmenes respektive skap. Dette kan du lett gjøre noe med. La alle i familien få sin egen boks eller kurv som står i en hylle på vaskerommet. Sørg for at alle tar en tur innom vaskerommet og henter sin navnemerkede kurv med rent tøy. Her i huset fungerer det faktisk veldig bra (utrolig nok!).  
* Søplebøtte bør være lett tilgjengelig.
* Gardiner i tekstil bør unngås, da det lett tiltrekker seg støv fra rommet. Bruk heller en rullgardin eller en lamell. Disse er lett å stryke en klut over, tar minimalt med plass slik at det slipper dagslyset inn.
* Utslagsvask er praktisk å ha til vask av ting som ikke går i vaskemaskinen. Jeg vil anbefale en uttrekkslange på armaturet. Veldig praktisk for de med mellomstore og små hunder. Husk likevel på at det er god nok avstand mellom blandebatteri og vaskekum. Du skal ha god nok plass i kummen til å fylle en vaskebøtte.
* Sluk anbefales på vaskerom da også rommet gjerne brukes til spyling av støvler og regntøy. Da er det lett å få vannsøl på gulvet. Har du derimot et vaskerom uten sluk, bør du huske på å montere vaskemaskinen med en spesiell tilkobling som er beregnet for rom uten sluk. Den har en stoppeventil. Nyere maskiner pleier å ha dette innebygget, men har du en eldre vaskemaskin bør du ettermontere dette, på kranen før tilkobling av maskinen.
* Varmekabler anbefales på vaskerommet. I tillegg til å være med på å tørke klær, gir det en behagelig temperatur når man skal oppholde seg i rommet.
* Dusjnisje/-kabinett vil jeg gjerne anbefale hvis du har plass nok. Et ypperlig sted å ha en ekstra mulighet for å dusje møkkete barnehagebarn, vaske hunden din eller avlaste andre bad for sportsungdommer med hyppig dusjebehov. 
* Materialvalg kommer etter at du har bestemt deg for det praktiske utstyret du trenger. Velg lyse farver som får rommet til å virke luftig, så kan du heller tilsette noen morsomme detaljer, som du lett kan bytte ut. Husk at det bør være noe som tåler hyppig vask og som tåler litt røff behandling. Styr unna for mye profilerte lister på skap da rommet gjerne blir lett støvete fra tørketrommel og klesfiber. Velg helst maling beregnet for våtrom hvis du vil male veggene, da vått tøy som lufttørkes avgir mye fuktighet. Du kan også velge blant våtromstapet eller fliser. Synes du knaselyden fra sand på flisegulv er plagsomt, kan du velge å legge et våtromsbelegg i stedet. Bruk en gulvlegger for å få dette forskriftsmessig lagt, med sveisede skjøter og riktig montert i sluk.
* Hobbyplass på vaskerommet er veldig greit å ha plass til. Et sted du kan sette en symaskin, pakke inn presanger eller stelle planter og blomster da sommersesongen er ferdig.
* Musikk  eller en liten tv kan være hyggelig selskap hvis du skal stå på vaskerommet å stryke.


6) Maskiner og miljø (neste innlegg, Vaskerom - del 3) Se også Vaskerom - del 1.


Å bruke tid på å planlegge vaskerommet er en viktig forutsetning for å få et vellykket resultat. Fikk du noe å tenke på? I neste og siste del av serien tema vaskerom, skal jeg ta for meg maskiner og miljø. Følg med videre!
Ønsker dere alle en flott dag!
Klem,
Anette Willemine

lørdag 9. oktober 2010

Etterlysning!

"Livet er som en konfekteske. Du vet aldri hva du får." (Forrest Gump)
Det er lørdag og jeg trenger hjelp! Da jeg har oppdaget at jeg ikke har det strikke-genet som så mange av dere andre har, trenger jeg hjelp til å finne en lettfattelig oppskrift. Og da mener jeg en som ikke ser ut som morsetegn nedtegnet på en serviett med en ubrukelig kulepenn.

Jeg har faktisk strikket både gensere og skjerf (hæ?). Da jeg oppdaget at skjerfet var både morsomt og lett (!) å strikke, fortsatte jeg i ren glede - helt til skjerfet ble ørlite for langt, så selv en frossen giraff ville ha synes det var litt too much. Men skjerfet? Jo, det kom faktisk til nytte på høyfjellet i en påskestorm - som sikkerhetslenke for et følge på 10! Ha!  Hvem ville trodd det!

Den observante leser vet at det ligger flere gensere - nesten ferdig - her hjemme. De mangler bare en arm. Men, da det ikke finnes enarmede banditter i vår slekt, har derfor disse genserne fått være i fred, som støvsamlere. At jeg nå tør å komme ut av strikkeskapet og innrømme at jeg er en elendig strikker, og står opp for mitt misbruk av garn og strikkepinner, håper jeg det vil hjelpe meg å nå mitt mål; å bli en ekte og skikkelig strikker. Å kunne oppleve gleden ved å strikke - uten å føle skyld over min egen utilstrekkelighet og over manglende strikkekompetanse. Ja, at man med vilje alene kan klare det umulige; å forstå en strikkoppskrift.

Kunnskap er makt, heter det seg. Det skal være mitt mantra fremover. Kunnskapen må dog i mitt tilfelle mates inn med teskje strikkepinner - meget sakte og forsiktig. Jeg setter likevel et ambisiøst mål om å strikke en pute i flettemønster, og det er her dere kommer inn! Er det noen av dere bloggejenter som har en knakende god og lett oppskrift, så blir jeg mer enn super-duper-glad.

Da minstefrøken nå har tatt over influensa-stafettpinnen litt motvillig, og mor er ute av dynene, er det mammaservice på gang for den febersyke jenta vår. Hva passer bedre enn å kose seg i sofaen med en lett strikkeoppskrift fra dere? Så please, la meg høre fra dere!

Ønsker dere alle en flott lørdag. Legger ved et bilde fra årets Høstutstilling. Det er Wenche Gulbransen som står bak bildet som hun har kalt Apokryf. Jeg slo opp på ordnett.no og deres definisjon på apokryf er: "de apokryfe skrifter, skrifter som ikke er anerkjent som ekte bibelske". Det er en papirmontasje laget av gamle aviser som er flettet i et mønster. Lyset falt så vakkert inn over bildet, og gjorde opplevelsen helt spesiell. Hva synes dere?


Foto: Anette Willemine 

torsdag 7. oktober 2010

Vaskerom - del 1

Å gjøre rent i huset mens dine barn vokser opp, er som å måke fortauet før det har sluttet å snø. (Phyllis Diller)


Jeg har ennå tilgode å møte en som faktisk synes det er gøy å vaske klær. Ok, selv om det ikke er min favorittbeskjeftigelse heller, så hater jeg det ikke. Det er bare en av de tingene som gjøres. Det var en periode da alle tre barna droppet skittent treningstøy på vaskerommet hver dag - i tillegg til vanlig klesskift selvfølgelig. Ikke rart vaskemaskin og tørketrommel gikk 3-4 ganger om dagen. Jeg skal likevel ikke klage, og er bare takknemlig for at jeg ikke lever i en tid da de måtte håndvaske alt.


I dag er det "bare" jentene som bor hjemme, men med hyppigere klesskift enn en modell på catwalken, synes kleskurvene (legg merke til flertall) fortsatt å være mistenkelig fulle - av halvskittent tøy. Eldstemann er student og er nå sin egen vaskesjef. Ha! Han reiste hjemmefra med lærdommen om at "hvitt er bare hvitt hvis det vaskes med hvitt". Han lærte også sin bo-kamerat at "alt tøy skal vrenges før vask". "Seriøst!, hva er vitsen?", fikk han til svar.
De gode vaskerutinene holdt, utrolig men sant, ett års tid. Da var det slutt! På et av sine besøk hjem til mors kringle, skulle jeg vaske noe tøy for ham. Ha! Beviset kunne ikke bortforklares. Alt tøyet var plutselig blitt studentgrått. Ansiktsuttrykket mitt må ha vært ganske tydelig. Min førstefødte hevet nemlig nonchalant på skuldrene og sa "Seriøst, mamma! Hva er vitsen?"


I hus som bygges i dag, er vaskerom regnet som en selvfølgelighet. Mange av oss med 27 år gamle hus er også heldige å ha et eget vaskerom. Vårt vaskerom (les: mitt!???) hadde jeg ikke klart meg foruten! Når jeg tenker over hvor mange timer i løpet av et år jeg egentlig tilbringer der inne, skjønner jeg egentlig overhodet ikke hvorfor ikke jeg har laget dette til det peneste rommet i hele huset!


Denne sommeren har jeg gjort noen små praktiske forbedringer, og tro meg,  jeg ble veldig fornøyd, men det fikk også resten av rommet til å rope etter fornyelse. Nå sitter jeg derfor å planlegger, og drømmer, om et større løft for nettopp dette rommet.


Da jeg har sett mange av dere leter etter inspirasjon til fornyelse av vaskerommet viser jeg i dag det første knippe med inspirasjon til denne forsømte arbeidsplassen. Jeg vil også komme med noen tips til hva som er lurt å huske på når man skal planlegge et nytt, eller pusse opp et eksisterende. Så følg med på videre innlegg. Vaskerom - del 2 og Vaskerom - del 3


Hvordan er statusen på ditt vaskerom? Ønsker alle en deilig høstdag!
Klem,
Anette Willemine


Foto: 1 Artistic Design, 2 Homenix, 3 Decor Pad, 4 Design Inc, 5 Home Designing, 6 Keith Scott Morton

mandag 4. oktober 2010

Høst = forkjølelse

"Vi kan bare bevare en god helse ved å spise det vi ikke har lyst på, drikke det vi ikke liker og gjøre det vi helst vil slippe." (Mark Twain)


Utfordring = høst = våte turer utendørs med hund = kasta-på-meg-forkjølelse = hoste + feber + kroppsverk = 
innendørs = sofa + bøker + bøker + magasiner + tv + blogging = utopi


Løsning = hostesaft + nesespray + Repsils + Cognac + varm melk med honning + varm te med honning


Resultat = selvmedlidenhet  


Ønsker alle en god dag, med eller uten forkjølelse! :o)
Luftklem fra Anette Willemine ;o)


fredag 1. oktober 2010

Nytt i stuen

"I vår familie gjør barna akkurat som vi sier og sier og sier ... "(sitat ukjent, men kunne godt ha vært meg!)


Deilige hverdager. Blir til helg. Nyte stille stunder. Sammen. Lange frokoster i søvnige koseklær. Dele historier fra ukens dager. Noe morsomt. Noe trist. Noe nytt og noe vanskelig. Alle like viktige. For hver og én. Å bli sett. Å bli hørt. Å kjenne tilhørighet. Å være betydningsfull. Kjenne trygghet. I seg selv. Og likevel sammen. I en familie.


Denne helgen skal stuen få en liten makeover. Noe skal ut og noe skal ommøbleres. For "noe" nytt har nemlig kommet på plass denne uken! Vi (les: Fru Renovering) har lenge sett etter et nytt salongbord. Nå er jakten endelig over. Det var faktisk kjærlighet ved første blikk. :o) Og det skal man jo ta på alvor. Sant? På prislappen sto det helt opplagt Anette Willemine (det sa jeg i alle fall til Mr. Sunhome). Bordet er fra Slettvolls nyeste kolleksjon og heter Kasabi. Akkurat passe tøft og akkurat passe stilig. Slik jeg liker det. Kombinasjonen med det grove resilkulerte treverket, herdet glassplate og ben i polert stål, synes jeg utgjør et flott uttrykk.


Morsomt  høre hva dere synes om vårt nye bord?
Ønsker dere en flott fredag!
Klem,
Anette Willemine


Vinneren av bloggens giveaway er trukket ut av Random.org, og den heldige vinneren er nr. 51, anonyme Britt. Gratulerer så mye! Hvis du e-mailer meg adressen din, så skal jeg sende deg en fin gave fra Villa Collection i posten! :o) Tusen, takk til alle dere som har lagt igjen de skjønneste hilsninger. Det har betydd utrolig mye for meg! 


Foto: Sunhome