mandag 29. november 2010

Ekte glede

Vi hadde vøri fattige om vi itte hadde hatt peisvarmen å ty tel. (Alf Prøysen)

Vind og kulde frister ikke akkurat nå. Hakk-i-hæl-Herman på 8 måneder, synes imidlertid at det ikke er så mye å bry seg om. Han har nemlig oppdaget det morsomme hvite som drysser fra oven. Med forlabbene på vindusruten følger han konsentrert med på hvite fjoner som beveger seg, oppover, nedover, bortover. Sakte, så raskt. Utålmodig setter han seg foran døren som fører ut til haven. Han synes det er utrolig irriterende når mor ikke skjønner at døren må opp. Å se den lille pelskroppen stupe ut i sneen er litt av et syn. Han borer hodet ned i den kalde sneen og uttrykker stor tilfredshet med sitt første møte med norsk vinter. Tenk om vi hadde tenkt og kjent det samme? Han viser en ekte livsglede. Uten pålagte begrensninger. Og jeg? Jeg deler gleden med ham, og blir varm i hele meg. Det kjennes godt å være så heldig!

Første søndag i advent ble en dag fylt med ettertanke og glede. Viser noen bilder jeg tok av årets adventsdekorasjon. Hvordan var din første adventssøndag?

Ønsker dere en glad start på uken! Håper at dere har gode dager. :) Tusen takk for alle skjønne hilsener, de varmer!
Klem,
Anette Willemine

Foto: Sunhomefredag 26. november 2010

Sutulade

Hvis det er noen laster jeg ikke har hatt, skyldes det tidsnød. (Ole Paus)


Det startet i bryllupet. Forloveren til Mr. Sunhome nærmet seg slutten på sin tale til brudgommen. "Blir han en utfordring og hanskes med, og det meste er utprøvd av forhandlinger, så vet du at det gjenstår det eneste middelet du med suksess kan ta i bruk: "Sutulade"! Han har jo aldri kunnet motstå denne smaken av mørk, søt sjokolade!". "Ja, jeg og Molière foretrekker en behagelig last fremfor en kjedelig dyd!", repliserte Mr. Sunhome straks.
    
Summen av alle laster er konstante, sies det. Det vil nok Mr. Sunhome ha vanskelig for å forsvare. Satt til veggs måtte han nok innrømmet at den i grunnen er konstant stigende. Det har noe med at hans positive livsinnstilling bidrar til å ønske stadig nye laster velkommen. Å la en annen last vike, er derfor ikke så enkelt når han anskaffer seg en ny. "The more, the merrier", sier Mr.Sunhome. Et uttrykk han liker godt. Han er raus slik. "Jeg eeer så glad at det også gjelder meg, vennen!", pleier jeg å svare med et lettet blikk... 


Sjokolade og mint er en uslåelig kombinasjon, og i dag legger jeg ut en oppskrift på nydelig brownies med mint. Prøv den, så skal du se at du også kanskje ender opp med å kalle sjokolade for "Sutulade".
Ønsker dere alle en fiiin fredagskveld!
Klem,
Anette Willemine


Foto og oppskrift hentet fra Boligpluss
Brownies med mint

Disse herlige, seige sjokoladerutene har en mild og herlig mintsmak. Server dem med pisket krem, mascarpone eler iskrem.

Dette trenger du:
(24 BITER)
• 150 g smør
• 200 g mørk mintsjokolade
• 2 dl rørsukker
• 3 egg
• ½ dl hvetemel
• 1 ts bakepulver
• 2 g salt
• 250 g kesam
Dette gjør du:
1. Sett ovnen på 175 grader. Smelt smør og sjokolade på svak varme i en stor kjele. Avkjøl.
2. Rør inn sukkeret og deretter eggene, ett om gangen.
3. Bland mel, bakepulver og salt og bland dette inn i massen før du har i kesam.
4. Hell massen i en smurt og melet langpanne (30 x 20 cm).
5. Stek midt i ovnen i ca. 25 minutter. Avkjøl i formen før du skjærer kaken i biter.

torsdag 25. november 2010

Happy Thanksgiving!

As we express our gratitude, we must never forget that the highest appreciation is not to utter words, but to live by them. (John Fitzgerald Kennedy)
Feirer du denne dagen?
Det finnes mye å takke for, og egentlig burde man ikke trenge en egen dag for dette. La likevel akkurat denne dagen være dagen da du takker noen som fortjener det!
Jeg gir dere noen nydelige bilder fra en av mine favoritter innen dekorering og matkunst: Paul Löwe. Ta en titt inn på bloggen hans. En estetisk og fristende nytelse, både for øyne og gane!
PS! Legger ved historien bak Thanksgiving, i tilfelle du hadde lyst å kjenne til opprinnelsen. Kilde: Wikipedia
Klem,
Anette Willemine
Foto: Paul Löwe

USA feires Thanksgiving den fjerde torsdagen i november. Thankgivingshelgen, Thanksgiving Holiday, varer i fire dager, det vil si fra torsdag til søndag. Vanlig markering er å spise thanksgiving-middag sammen med familie og slekt, der hovedretten vanligvis er fylt kalkun, yams (søtpotet) og gelé av tranebær, samt gresskarpai til dessert. Helgen preges av stor utfart i trafikken, men foregår ellers fredelig. Helgen innleder også den omfattende julehandelen.
Opprinnelsen til den amerikanske feiringa begynte med pilegrimsfedrenes første høsttakkefest i 1621. Hele 46 medlemmer av kolonien omkom den første strenge vinteren, men takket være gode råd fra indianeren Squanto, som snakket engelsk etter å ha bodd flere år i London, fikk de en fin maisavling på de 80 målene de hadde plantet. De engelske nybyggerne takket Gud for naturens gaver, ifølge tradisjonen sammen med indianerne. Menyen dengang var likevel ikke som i dag: Gresskar ble nok spist, men ikke i pai, for man manglet kveg og hadde derfor ingen melkeprodukter. Og all villfugl ble kalt turkey av nybyggerne, så det er ikke sikkert at det var kalkun de hadde fanget. 
Noen sammenhengende tradisjon fra 1621 er det heller ikke snakk om. Den neste takkefesten ble holdt etter tørkesommeren 1623, og da ble det invitert en del vennligsinnede indianere. Så var det ingen takkefest før i 1676, 53 år senere. Først i 1777 ble det en felles feiring av Thanksgiving i alle tretten koloniene, og den gjaldt seieren over britene ved Saratoga. 
Det var imidlertid først da president Abraham Lincoln i 1863 innførte Thanksgiving som nasjonal fridag at feiringen fikk det omfanget og posisjonen den har i dagens USA.Franklin D. Roosevelt prøvde å skyve feiringen frem en uke i 1941 for å forlenge sesongen for julehandel, men dette vakte et slikt ramaskrik at Kongressen erklærte Thanksgiving for nasjonal helligdag fjerde torsdag i november. Feiringen har etterhvert mistet sitt religiøse innhold, men er den eneste felles fridagen for hele landet og den viktigste høytidsdagen, større enn både julen og den opprinnelig hedenske halloween-festen. Thanksgiving blir likevel fremdeles betraktet som et uttrykk for takknemlighet for høstens avlinger og livets gaver.

onsdag 24. november 2010

Gjensyn med julen 2009

Håp: sammensmeltingen av ønske og forventning. (Ambrose Bierce)


Mens vi venter på en ny jul, viser jeg noen glimt fra julen 2009.


Ønsker alle en glad onsdag!


Vil du glede en annen i dag? Vær raus - gi en klem! Si til noen at du er glad i dem!


Klem,
Anette Willemine


Foto: Sunhome

mandag 22. november 2010

Manda` morra blues?

En baby er sånn en flott måte å starte et menneske på. (Don Herold)


Stakkars Mr. Sunhome. Manda` morra blues får en helt ny betydning! Første fly til Stockholm krever viljestyrke. Å bo et stykke unna hovedstaden er ikke alltid like romantisk. Snarere litt upraktisk, når man skal til Gardermoen for å nå et morgenfly.
Vekkerklokken skulle ringe i natta-tid. Da sov jeg og drømte søtt om en raus og kjekk julenisse, som parkerte doningen sin med reinsdyr og slede utenfor mitt oppgraderte drømmehus. Ja, det var egentlig sleder, i flertall, han hadde nemlig med seg ALT som sto på ønskelisten. Snille nissen. Han sjauet julepakker til skjegget falt av. Og hvem befant seg bak det? Mr. Sunhome, selvfølgelig! Stram som en prins og med "kjente" desembermuskler, som han hadde bygget for å tåle alle julemiddagene og akevitten han visste han ville bli invitert til. Han tenker nå på alt, den nissen. Gode forberedelser er tydeligvis halve jobben for en nisse.
Og Mr. Sunhome? Ja, han mener det samme. Klokken halv fire ringte vekkerklokken hans. På GJESTEROMMET! Er det rart jeg digger nissen!


Jeg deler i dag et uimotståelig bilde. Et herlig julekort av en skjønn personlighet. Ønsker alle en flott start på uken!
Klem,
Anette Willemine


Foto: Chris Everard

fredag 19. november 2010

Forandring + fredag = fryd!

Bruk de evner du har! Det ville bli svært stille i skogen hvis ingen andre sang enn de fuglene som synger best. (Ukjent)


Å hei og hopp!  Alt fredag kveld. Jeg elsker fredager. "Nei, du elsker meg du", sier Mr Sunhome og blunker ertent. "Ja, jeg ELSKER deg, men jeg eeeeelsker fredager. Skjønner forskjellen?", svarer jeg med fredagstemme. "Ja. så lenge du elsker MEG mest, så er det greit å dele på kjærligheten", humrer Mr. Sunhome. "Bare ikke sløse!" ♥


En liten titt inn i stuen her hos meg fra i ettermiddag. Var en tur innom Ikea og fant saueskinn på dagens tilbud til 149,- Det ble med to hjem. Det gjorde også den brune lysestaken med det store lyset og et par nye planter. Det er jammen ikke lett å komme ut fra Ikea uten noen poser med "må ha, bare må ha". Den nye reinsdyrvasen er fra Bohus. Det er egentlig en champagnekjøler, men jeg synes den også gjør seg flott til blomster. Så står det jo så lekkert til bordet fra Slettvoll. :)
Så flyttet jeg rundt på noen av møblene og vips ble det litt forandring! Forandring fryder, som det heter. Det må bety at jeg fryder meg ofte det da!
Ønsker dere alle en deilig fredag og helg til de som er innom!
Klem fra Anette Willemine


Foto: Sunhome

torsdag 18. november 2010

Vinterkolleksjon 2010 fra BC

Lesning er en bra ting - bare du ikke får bokstøv i undringens blå øyne. (Hans Børli)


God morgen alle gode! Takk for mange søte tilbakemeldinger på bildene av serviset mitt i går. Jeg har fått noen spørsmål på mail om hvor man kan få kjøpt dette. Jeg fikk tak i mitt hos Home & Cottage. Leverandøren er Bastion Collections i Nederland. Jeg tok en tur innom nettsiden deres for første gang i dag, og ser at de har mye fint! Legger ved noen lekre bilder fra vinterkolleksjonen 2010.
Dagen er fullbooket, så nå må jeg skynde meg - langsomt. Viktig å puste med maven!
Ønsker alle en strålende dag!
Klem fra Anette Willemine


Foto: Bastion Collections

tirsdag 16. november 2010

En liten, men stor lykke!

Den som mener at man hele dagen må holde fast på hverandre for å kunne holde av hverandre, vet ikke hva kjærlighet er. (Phil Bosmans)


Hei alle gode! Dagen er solrik. Himmelen er deilig lyseblå og høy, og jeg tenkte at det var en god anledning å vise vårt vakre nye servise. Etter mye og lang leting, fant jeg endelig et jeg virkelig ville ha. Dere som har fulgt med på bloggen min en stund, vet at lyseblått er en av de vakreste farvene jeg vet om. At jeg tilfeldigvis datt over dette servise på sensommeren var ren lykke. Jeg synes det er akkurat passe tøft, og akkurat passe enkelt og elegant. Man skulle kanskje tro at man blir låst av en lyseblå farve som dette, men faktisk så passer de aller fleste farver til serviset. Både lyse og nøytrale hvittoner og sandfarver, men også grått og brunt. Selv rødt er lekkert til lyseblått. Så bli ikke overrasket om dere ser igjen dette servise i løpet av juletiden! Tulipaner og azalea er to andre favoritter jeg har. Kunne ikke motstå å kjøpe en stor rosa azalea og en bunke hvite tulipaner hos blomsterbutikken i går. :o)
Håper dere har en fin tirsdag!
Klem,
Anette Willemine


PS! Ser at besøktelleren er i ferd med å runde 100 000. Det er utrolig morsomt og veldig hyggelig! Det må jo selvfølgelig feires med en giveaway! Kommer tilbake til saken! 


Foto: Sunhome

lørdag 13. november 2010

Hjort er hjort!Å få det som fyller ens tid til også å fylle ens liv, er livskunst. (Frithiof Brandt)

Med symaskinen durende i stadig høyere tempo, kommer Mr. Sunhome nysgjerrig inn på kontoret-vil-jeg-ha-for-meg-selv-takk. Han ser seg rundt med en mine som egentlig røper "Ja, dette var modig, men det ender vel som de fleste slike prosjekt - i den stadig voksende "skal ferdigstilles"- hyllen. Jeg kommer ham i forkjøpet med en optimistisk tone: "Er jeg ikke fliiink? Jeg syr! Julegaver! Tenk at jeg er ute i sååå god tid!"

Mr. Sunhome ser på meg, med et blikk bare en godmodig bamse kan få til. "Jada, vennen min, det er flott. Hva er det du syr?", spør han i en dårlig skjult mine. "Det er meningen at det skal bli puter, vel", svarer jeg med ivrig stemme. "Du skjønner det, jeg tror jeg har blitt påvirket av den globale finansielle kollapsen. Det er omveltningenes tid. Tilbake til det nære. Hjemmet. Vi må finne frem de viktige kjerneverdiene. Jeg kjenner at det er nok nå. Jeg vil la fornuften herske, fremfor det evigvarende maset. Stille de eksistensielle spørsmålene! Komme nærmere naturen. Det er tid for å stikke fingeren i jorden og kjenne at naturen og tiden sammen er enda viktigere enn før! Sant?"

Mr. Sunhome humrer i skjegget. "Altså, det du egentlig prøver å si er at du ønsker deg en hytte!" Jeg blir så overrasket at jeg ikke helt vet hva jeg skal svare. "Hytte? Neeeei, det har jeg i grunnen ikke tenkt på... Herlighet, vi har nok natur å boltre oss på her hjemme!". "Ok, så sier vi det da", svarer han ertent tilbake.

Han tar en av de halvferdige putene i nærmere ettersyn, og prøver å høres troverdig ut: "Jasså, du har virkelig kastet deg på naturen-hjem-i-stuen-trenden, ser jeg!" "Jøss, hvordan i all verden vet du at det er trendy da?", svarer jeg og stikker meg brått på en knappenål for endte gang. "Vel, det er jo ikke veeeldig vanskelig å skjønne når det ligger en 8-10 glossy interiørmagasiner strødd rundt i huset, som til forveksling ser ut som siste nummer av Jakt!". Mr. Sunhome må holde seg for å ikke begynne å le. "Det er HJORT!", svarer jeg med en artikulasjon som kunne være ment for svaksynte og tunghørte. "Naturen har bokstavelig talt satt sitt avtrykk her hos meg - ok?! Dessuten, - du har kanskje ikke fått med deg at dette faktisk er budsjett-luksus?!".

Mr. Sunhome ler idet han går ut av rommet. "Budsjett-luksus, du liksom. Den var ny! Og kreativ, faktisk! Betyr det at det vil koste meg dyrt, men på en god måte?" Han ser meg ikke når jeg smiler og svarer: Ja! Er ikke det godt HJORT?!"

Bilder fra musikk- og tv-stuen viser to av de egenproduserte putene. Jeg synes de passet godt inn i den nye hjørnesofaen fra Home & Cottage. 

Ønsker dere alle en fortsatt god helg. Her skal Mr. Sunhome snart i gang å kokkelere indisk mat til en sulten gjeng. Med eldstemann hjemme på besøk, fri fra studiene en uke, er vi sannelig alle mann alle. Det må jo markeres med god mat. Det tar noen timer på kjøkkenet, og siden alle her hjemme er like glad i mat, skal vi nok holde ham med selskap - innimellom! Kanskje jeg tilogmed kan kutte litt agurk?! 
Klem fra Anette Willemine 

Foto: Sunhome


tirsdag 9. november 2010

Jenter som kommer og jenter som går!

Å møte mennesker er som å være på skattejakt, det er noe spennende og fint å finne i alle. (Liv Rosmer Fisknes)


Slik var det også på fredagens bloggtreff, da en gjeng herlige jenter kunne møtes rundt en felles interesse. Praten gikk livlig, og latteren satt løst. En utrolig hyggelig opplevelse som skal gjentas, var alle enige om. :o)


Aase, med bloggen Aases Fantastiske Verden, tok initiativ og inviterte til bloggtreff. 17 herlige jenter møttes i interiørbutikken, La Maison Ypsilon, som ligger ved Union Brygge i Drammen. En lekker butikk med godt utvalg fra blant annet: Riviera Maison, Lundberg Home, Lene Bjerre, Blanc Divoire,  og Epok. Butikkeieren var så grei å holde åpent eksklusivt for oss jenter, og med 20 % rabatt fikk man lett lyst på noe fint å ta med hjem. Gaver ble loddet ut, og 5 heldige vinnere fikk med seg flotte smykker. Dessuten fikk alle med seg et lekkert lys og en duftsåpe i en "goodiebag".


Etter handlerunde hos La Maison Ypsilon, bar ferden videre til innehaverens nyåpnede, andre butikk: Donna & Darling. Her kunne jeg kjapt klart og svidd av endel penger, men det får vente til kjøpskontoen har fylt seg opp litt (rekker den forresten noen gang det?). Merker som frister i denne herlige butikken er: Rosemunde Copenhagen, Nora Farah, Lazuna, Lisbeth Dahl, Bibi, Choli (fører Carla Sade og KAOS), ImageKarin Ravelli og Henriette Steffensen.


Med handleposer på slep, endte vi kvelden på Elvebredden Bar & Restaurant. Absolutt et hyggelig sted som jeg helt sikkert kommer tilbake til. Maven ble fylt med god mat og drikke, og det var super stemning med mye latter hele kvelden! Tusen takk for en kjempeartig kveld, jenter! Det var utrolig koselig å møte dere. Gleder meg allerede til å se dere igjen!


PS! Mr. Sunhome, dersom du leser dette, så vet du nå at den brune skinnvesken på det siste bilde, er en sikker vinner på julegavelisten!!! Du finner den hos Donna & Darling, Union Brygge i Drammen. Hi, hi!


Ønsker alle en glad dag!
Klem,
Anette Willemine


Foto: Sunhome  

fredag 5. november 2010

Bloggtreff

Tror du,
tror du at venner møtes på nye kloder? (Sigbjørn Obsfelder)Kanskje noe søkt å tro at Sigbjørn Obsfelder tenkte på Drammen som en klode, men at interiørbloggerne lever på sin egen interiørplanet, er nok ikke så urealistisk. Vi er en gjeng med glade jenter som ser frem til å treffes i kveld. At snakketøyet vil gå, er det vel ingen tvil om. Jeg ser virkelig frem til å treffe flere av bloggerne som jeg har blitt kjent med i løpet av det siste året. :o) 
Til de av dere som ikke kunne være med i denne runden; det blir flere treff! :o)


Ønsker alle en flott fredag!
Klem,
Anette Willemine


Foto: Sunhome

onsdag 3. november 2010

Det ligger i ordet

Godt at det er så mange ting man kan klare seg uten. (Sokrates)


Da jeg gikk på videregående skole (i forrige årtusen), hadde jeg en lærer som var litt utenom alle andre. Hun gikk sine egne veier, både faglig og pedagogisk, som ingen andre lærere før henne hadde gjort. Det gikk ikke en dag uten at hun overrasket oss med faglige utfordringer, som lå langt utenfor pensum og lærerplan. Kreative krumspring var ikke bare noe som kunne forekomme, snarere noe vi måtte lære oss å leve med. Dette var som oftest spennende, men det kunne også være ganske frustrerende og til tider utrolig enerverende. Etter en sen natts pugging til en prøve, kunne hun overraske oss neste dag med å si; "Nei, vi dropper den prøven i dag, dere. La oss heller ta en debatt om temaet!". Vi ble etterhvert vant til å vente oss det uventede, noe som gjorde at vi som elever måtte være årvåkne. Ja, det skjerpet oss, faktisk. I kraft av sin motivasjon ble hun et incitament til å gjøre en ekstra innsats, og yte det beste utfra egne potensial. Det kjæreste jeg har tatt med meg fra denne læreren er gleden over språket. Ordene. Som fremmer tankene. Følelsene. 


Ett nytt fremmedord ble skrevet på tavlen hver morgen. Betydningen skulle vi kunne ved endt skoledag. "Det ligger i ordet!", hører jeg fortsatt hennes stemme si. "Snu på det, del det opp, så skjønner du det!", sa hun alltid. Ofte så stemte det, selv om noe også måtte forklares og læres.
Jeg har båret med meg dette videre til mine egne barn. Nysgjerrigheten til ord. Prøver å lære bort viktigheten av at vi har et rikt språk. Som bør brukes. Alle ordene. Ikke bare de lette, men også de vanskelige. Som kan fylle tomrommene. Det er derfor ganske morsomt når jeg bruker et ord som de kanskje ikke forstår med én gang. I det jeg åpner munnen for å svare kommer det gjerne kjapt; "Ja, jeg vet, mamma. Det ligger i ordet!".


Ønsker dere alle en glad ettermiddag. :o)


.

Anette Willemine

Bilder tatt i stuen i dag, med et lite glimt inn på kjøkkenet.

mandag 1. november 2010

Velkommen november!Oktober glir ut av året
Et dempet lys favner november
En overgang til en stille tid
Omgitt av myk tåke og tidlige kvelder
Rom for å dvele
I ettertenksomhetens årstid
Et bløtt teppe av moden høst
Legger seg over trett jord
Som lukker seg
Til hvile
For å samle krefter
Til et nytt år
En ny vår
Med forventning
Styrket av søvnen
Og roen fra en høst

(Tekst: Anette Willemine)


Dagslyset er kanskje ikke tilstede så lenge som vi kunne tenke oss, men vi kan skape lys likevel - innendørs. Tenn noen stearinlys og dekk et pent bord. Plukk litt mose, kvist og blader i gode farver. Gjør det vakkert rundt deg! Og nyt dagen i dag!
Viser noen vakre bilder fra den danske produsenten Walther og Co. Er det noe her som frister deg?

Anette Willemine