fredag 31. desember 2010

Godt nytt år!

Vi leser siste siden i kapittel 12 i boken 2010. Et år som for familien Sunhome har bragt mye glede, men også dyp sorg. Tap av et nært familiemedlem, en nær venn og vår hund. Vi vil minnes den gode tiden vi har hatt sammen, og gjemmer minnene i våre hjerter.


Takknemlighet står også klart i dette året. Hendelser og viktige avgjørelser som har vist seg å bringe oss videre til et nytt sted i oss selv. Møte med vakre mennesker har vist at livet går videre, og kan føre til noe bedre.


Nye gleder i livet ligger klar til å bli omfavnet når vi møter det med med en åpen og en fordomsfri innstilling. Å se hverandre på en ny måte. Oppdage det uoppdagede. I ett nytt og spennende år!


Tusen takk for alt dere har betydd for bloggen og meg dette året. Måtte 2011 bli et flott år for dere alle! ♥
Varm hilsen,
Anette Willemine
Foto av Sunhome fra årets måneder

mandag 27. desember 2010

Giveaway!

Kjære alle lesere av bloggen!


Tusen takk for alles besøk, og spesielt takk til dere som legger igjen gode ord eller sender en mail! Dere er grunnen til at det gjør det meningsfullt å fortsette med bloggen. Bloggen har passert 112 000 besøk, og det må feires med en giveaway!
Trekker du vinnerloddet får du en flott gave fra Mille Moi! De ønsker å gi bort råfine "Minijumbo lood deer" kopper med et lite brett fra Bastion. Koppene finnes i et utall av kombinasjoner og farger. Kan brukes så vel som kopp, også til suppe og godteriskål, og tåler oppvaskmaskin, mikro og ovn.


De to herlige jentene Lene Berg-Hanssen og Une S Høiås står bak det norske firmaet Mille Moi, og det som startet med en reise til Kina og design av smykker i 2006, er i dag en solid leverandør godt etablert i interiørbransjen. Mille Moi leverer sine produkter til frittstående interiørbutikker samt til kjeder som Home & Cottage. Ønsker du mer informasjon kan du gå inn på Mille Moi sin hjemmeside her.


Vil du være med å trekke vinnerloddet? Legg igjen en hilsen på dette innlegget. Du som ikke har blogg kan selvfølgelig også være med! Legg bare igjen navn/mail så jeg finner deg igjen dersom du vinner. Jeg setter stor pris på om du har lyst til å linke til din blogg eller legge deg til som følger her på bloggen. :) Trekning skjer 5. januar 2011. Lykke til!


Ønsker dere alle en fortsatt flott romjul!
Klem,
Anette Willemine
Foto: Sunhome
fredag 24. desember 2010

♥ Gledelig Jul ♥

Kjære alle lesere!
Jeg ønsker dere en en gledelig og fredfylt julehøytid ! Måtte dere nyte tiden med familien slik dere selv ønsker det, og ta vare på hverandre.
Tusen takk til hver og én av dere for deres varme ord og positive tilbakemeldinger på bloggen min. Jeg er ydmyk i forhold til alle dere som finner veien hit inn. Det gjør det meningsfullt å fortsette!
Mine varmeste tanker går til dere som møter julen uten en kjær dere gjerne skulle hatt tilstede. Ha mot og håp til å møte en endring dette bringer. Favn de gode stundene og minnene i denne høytiden. Livet er i konstant endring. Vi vet bare hva vi har i dag.

En varm juleklem fra,
Anette Willemine 

Foto: Sunhome

tirsdag 21. desember 2010

Erindring

Erindre
En skatt
Brodert med øvde hender
Med blikk for det vakre
Tiltaler huskjønnhetssansen
Duften av nybakt kringle
Planter frøet i mitt barnesinn
Med godhet
Og varme
Så jeg kan minnes
Henne
Min
Bestemor

(Tekst: Anette Willemine)

Et bilde av min kjære Bestemor, som jeg kun fikk oppleve til jeg var 5 år. Likevel så mange minner å ha kjært. Jeg har tatt frem det vakre konfirmasjonsbilde av henne, en av mange broderte duker, hennes egen oppskriftsbok, full av beskrivelser om baking, steking, sylting og safting mm, Skjønberg Erkens velkjente kokebok, samt skrinet med nåler. Jeg husker fortsatt det varme, gode fanget og de myke hendene. Den diskré duften av parfyme. Det er godt ha minnene å glede seg over.
Håper dere har fine dager nå i den siste delen av adventstiden.
God klem,
Anette Willemine
Foto: Sunhome


mandag 20. desember 2010

Vaskerom - del 3

En tenåring er alltid for trett til å holde i et oppvaskhåndkle, men aldri for trett til å holde i et telefonrør. (Ukjent)


Her er tredje og siste innlegg om vaskerom, og denne gangen er det miljø som er tema. Å tenke på hva vi kan gjøre for å spare miljøet er viktig, og det kan også være penger å spare ved å tenke miljøvennlig på vaskerommet og badet. Jeg har samlet litt forskjellig informasjon fra både produsenter og miljøvernhold, som jeg legger ved linker til. Vil du lese mer om vaskerom? Gå inn på Vaskerom - del 1 og Vaskerom - del 2.


Ønsker dere alle en god mandag. Som de aller fleste er dagene fylt med gjøremål og forberedelser til julehøytiden. Flere koselige besøk besøk her hjemme har det også blitt tid til. Det blir derfor litt vanskelig å få tid til å besøke så mange blogger som jeg gjerne ønsker. Jeg setter derfor veldig stor pris på dere som har anledning til å legge igjen en hilsen her hos meg! :) Det blir besøk fra meg også!
Klem,
Anette Willemine
Foto: Fotosearch


Vaskemaskin og tørketrommel bør velges med best vaskeevne og med lavest energiforbruk. Det anbefales å velge en tørketrommel hvor vannet fra tøyet samles i en kondensskuff, og lett kan tømmes ut. Varmen som avgis fra tørketrommelen vil i tillegg varme opp vaskerommet, som du igjen kan bruke til å tørke klær som ikke går i tørketrommelen. Tørketrommel med utløp gjennom yttervegg er veldig uøkonomisk, fordi man trekker den varme luften rett ut, og lar dermed god varme gå til spille.
Gamle vaskemaskiner bør byttes ut. De er lite energivennlig. Få tips om dette fra NRK' nettside; Helse, forbruk, livsstil.
Luftavfukter er også en bedre og besparende løsning, enn en tørketrommel med avtrekk direkte ut. En luftavfukter gjør om den fuktige luften til varme. For hver liter vann som blir kondensert får man varme som tilsvarer 0,7 kwh. En luftavfukter får du til omtrent samme pris som en tørketrommel, og kjøper du en kraftig modell, så tørker man en klesvask greit på 3 timer. Avfukteren MJ-E16VX fra Mitsubishi har tørkefunksjon for klær. Maskinen skåner dine klær, samtidig som den bruker kun en brøkdel av energien en tørketrommel gjør. Nå kan du tørke ull, silke og andre sarte stoffer raskt og effektivt uten bekymring. 2 kg klær med en liter vann er tørre på 80 minutter.
Tørkestativ i taket er en praktisk og plassbesparende løsning. Interiørdetalj Norge har et alternativ.
Gulvvarme er for de fleste en naturlig ting å ha på et bad/vaskerom. På nettsiden til Skikkelig rørlegger finnes en meget god oversikt og mye nyttig informasjon for deg som skal bruke fagfolk til et bad/vaskerom. Dette er et samarbeid mellom Norske Rørgrossisters Forening (NRF), VA- og VVS Produsentene (VVP) og Norske Rørleggerbedrifters Landsforening (NRL), som representerer hvert sitt ledd i bransjens verdikjede.
Kraner til bad/vaskerom har kommet i miljøvennlige utgaver. Gustavsberg har lansert Coloric, som er en serie med miljøvennlige og stilrene kraner. Dette er blandebatterier som er laget i aluminium og uten blyinnhold, hvilket gjør at de kan gjenvinnes. Blandebatterienes fargede overflate er anodisert og ikke lakkert. Det gjør at overflaten er hard slik at den tåler mye uten å bli ripete. Nautic er en energisparende kran, også utviklet av Gustavsberg. Den sies å hjelpe oss forbrukere med å redusere CO2-utslipp fra boligen. Blandebatteriet kan spare husholdningen for rundt 400 kWh i året i forhold til et vanlig blandebatteri. Skifter du kranen på kjøkkenet, badet og evt. vaskerom, kan du redusere CO2 utslippet med rundt to tonn årlig, hevder Gustavsberg.
Berøringsfrie kraner blir oftere og oftere brukt i offentlige bad og toalettrom, samt på hotell. Samtidig som bakteriefloraen og smitteoverføringen minsker, reduseres vannforbruket og strømforbruket fordi produkter som fremskaffer varmt vann kun renner så lenge du er innenfor sonen som aktiverer vannstrømmen. Å velge berøringsfrie kraner er noe dyrere i innkjøp, men vil i lengden absolutt være en god investering. For mer informasjon kan du gå inn her
Sparedusj er noe du bør tenke på å installere i dusjen på vaskerommet (hvis du er så heldig å ha plass til én dusj da). Det er nemlig stor forskjell mellom en vanlig dusj og en sparedusj. En eldre dusj bruker opptil 24 liter pr. minutt, mens nye sparedusjer bruker 6-10 liter i minuttet.  Sparedusj bruker derfor mindre energi.
Montering av sparedusj er et enøk-tiltak som har meget god lønnsomhet. Sparemulighetene avhenger av hva slags dusjtype du har fra før, vanntrykk, dusjvaner og antall personer i husholdningen.
Det tar ca. 3,7 kWh å varme opp 100 liter vann til 32 grader. En dusj på fem minutter kan anslås til å koste rundt fire kroner med dagens strømpriser. En daglig dusj kan derfor rask føre til 1400 kr årlig. Består husholdningen av fire personer, stiger regningen raskt til 6000 kroner årlig.
I følge ENOVA bruker en gjennomsnittlig husholding på 2,3 personer 2033 kWh pr år på varmt vann. Det betyr at hver nordmann forbruker i gjennomsnitt 884 kWh pr. år på oppvarming av varmtvann.
Varmtvannskalkulator, ta en test og finn ut hvor mye vann du forbruker.
Ventilasjon og svar på spørsmål vedrørende dette kan du blant annet finne her.
Vannsparing blir sett på som en nødvendighet og sikkert etterhvert også et krav til produsenter som skal utvikle nye produkter med vannforbruk.  Omnia Green Gain er ett eksempel. Det er et toalettsystem, som ifølge Villeroy&Boch er en milepæl hva gjelder bærekraft og vannforbruk. - Dette intelligente toalettsystemet bruker bare 3,5 liter vann per spyling, i stedet for seks liter. Uten å forandre vanene kan man spare 2,5 liter med vann for hver gang man trekker ned, påpeker sanitærporselensprodusenten i en pressemelding til VVS aktuelt. Mer informasjon finnes hos Bad og Bolig.
Energivennlige produkter til vaskerom og bad finner du blant annet hos Brødrene Dahl.
Energisparing generelt er det mange ulike miljøvernorganisasjoner som beskriver. Her er et utvalg:
Norges Naturvernforbund.
Bellona 
Enova
Miljøbad er en flott nettside laget av elever i forbindelse med "Prosjekt Grønt" på Ruseløkka Skole 2010. De har samlet mye nyttig informasjon til oss forbrukere.
Informasjonen jeg har funnet frem er bare et lite utvalg av hva som finnes omtalt av miljøvennlige produkter og metoder for å spare miljø og lommebok. Jeg håper du kan bruke noe av det jeg beskriver til bruk i ditt hjem. :)

torsdag 16. desember 2010

Mitt alter ego

Jeg skulle ønske vi kunne fylle litt av julestemningen i krukker og åpne en krukke hver måned. (Harlan Miller)


I dag var tiden inne til å treffe henne igjen. Jeg har vært spent! Det er et år ganske nøyaktig, siden sist vi så hverandre. Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på henne. Kanskje litt rart, for hun betyr en del for meg, ja faktisk så opplever jeg som om hun er en del av meg. Jeg kjenner meg igjen i henne. Spesielt i disse tider. Da alt handler om å være snill, mild og effektiv på samme tid. Det synes. Det setter spor. I et mammafjes. Uten sminke, mørke ringer under øynene og håret tatt av vestavinden, trengs absolutt humor for å ikke være redd for å skremme naboen en tidlig desembermorgen. Derfor har jeg nå hengt opp et skilt på veggen, ved siden av badespeilet, som sier: "Mirror, mirror on the wall... what the heck happened?" Det pleier å få meg i godt humør, og vestavindsfrisyren blir litt enkere å håndtere. Og damen jeg skulle møte? Ja hun står ventende ved kjøkkenvinduet, klar til å treffe sitt alter ego - fruen i huset!


Ønsker alle en glad torsdag! Håper dere vil nyte dagen, selv om den kan være hektisk. Jeg gleder meg spesielt til i kveld. Da kommer arveprinsen hjem fra studier i Trondheim. Vi skal feire minijulaften i morgen, fordi han allerede lørdag skal avgårde til Malaysia på en spennende ferie med to venner. Familien samles til pinnekjøtt og tilslørte bondepiker. :) Mmm.
Klem,
Anette Willemine
Foto: Sunhome
  

tirsdag 14. desember 2010

Pyssel og syssel

Jula er for alltid, ikke bare for en dag,
for å elske, dele og gi, kan ikke settes vekk
som bjeller, lys og glitter i ei eske på ei hylle.
Det gode du gjør for andre, er det gode du gir deg selv.

(Norman Wesley Brooks)


En handle-kose-fixe-bake-skrive-vaske-pynte-dag = kort innlegg på bloggen!


Ha en flott tirsdag alle som én!
Klem,
Anette Willemine


Bilde av en av årets julekranser på inngangsdøren.

søndag 12. desember 2010

Tenn lys

Er en bitte liten tur innom nå i kveld for å ønske dere en fredfylt 3. søndag i advent.
Jeg deler gjerne med dere en adventssang som jeg synes er så vakker. Teksten er skrevet av Eyvind Skeie og melodien av Sigvald Tveit. Den ble i sin tid laget for NRKs serie Portveien 2 til advent i 1988.
Siden jeg nettopp hadde fått vite at jeg var gravid med mitt første barn, er sangen et spesielt minne for meg. Ønsker du å høre sangen, sunget av Eli Rygg og Jarl Goli, kan du klikke på denne linken her.
Klem fra,
Anette Willemine


Foto: Sunhome

Et lys skal brenne for denne lille jord.
Den blanke himmelstjerne, der vi og alle bor.
Må alle dele håpet så gode ting kan skje.
Må jord og himmel møtes. Et lys er tent for det.
Tenn lys !
To lys skal skinne for kjærlighet og tro,
for dem som viser omsorg og alltid bygger bro.
Må fanger få sin frihet og flyktninger et hjem.
Tenn lys for dem som gråter og dem som trøster dem.
Tenn lys !
Tre lys skal flamme for alle som må sloss.
For rettferd og for frihet. De trenger hjelp av oss.
Må ingen miste motet før alle folk er ett.
Tenn lys for dem som kjemper for frihet og for rett.
Tenn lys !
Nå stråler alle de fire lys for ham
som elsker alt som lever, hver løve og hvert lam.
Tenn lys for himmelkongen som gjeterflokken så.
Nå møtes jord og himmel i barnet lagt på strå.

fredag 10. desember 2010

Hjerte på rett sted


Jeg vil hedre julen i mitt hjerte, og prøve å gjøre det hele året. (Charles Dickens)

Med disse viktige ord ønsker jeg dere en vakker fredag.

♥♥♥

Takk for mange gode ord fra dere alle. De tar jeg vare på i mitt hjerte.
Hjerteklem,
Anette Willemine

Foto: Chris Everard

tirsdag 7. desember 2010

Tar skytsengler ferie?


Tilstede
Synlig usynlig
I rommet fylt av intet
Og likevel alt
I sitt være
Vakkert subtilt
Og likevel klart
For å minne om sjelens intensjon
Det essensielle i ens eget
Lydløse ord
Så rene
Fanges fra dens sfære
Umerkelig
En engel i mitt nærvær

(Tekst: Anette Willemine)


Husets hvite hest har fått en ny rolle. Som skytsengel. Han er nå døpt Angelos, som er gresk for budbærer. I dag har han blitt pyntet slik jeg ser for meg en ekte skytsengel bør se ut. Angelos vil nok bli opptatt fremover. Det er nemlig mye å ta tak i her... :o) Jeg hadde egentlig tenkt å leie han ut med jevne mellomrom, til folk jeg kjenner som kunne trenge en skytsengel. Særlig! Det kunne jeg bare glemme. "Haaallooo!", knegget Angelos. "Vi skytsengler skal også ha ferie da!". Ærlig talt? Kan dette stemme?
Jeg tror jeg får ta en telefon til Märtha-wannabe-engel-Louise. Hun burde jo vite om skytsengler er fagorganiserte. Skjønner jo at tillegg for ubekvem arbeidstid bør komme Angelos tilgode, men det spørs om jeg innvilger søknaden hans om velferdspermisjon. Tar virkelig skytsengler ferie?

Alle som én ønskes en god kveld. Håper dere også har deres egen skytsengel. Hvis ikke er det mulig jeg kan leie ut Angelos en gang på nyåret... når han er tilbake fra juleferie!

Klem,
Anette Willemine

Foto: Sunhome


søndag 5. desember 2010

Julefrøken på plass


Jeg setter ut lykter og rydder en sti,
og skriver i snøen: Kom inn litt og bli!
Så ønsker jeg stille en ting
og tegner et hjerte omkring (Kjerstin Aune)


I dag er jeg bare innom for å dele ut adventsklemmer til alle som følger bloggen og spesielt til alle dere gode bloggvenner som legger igjen skjønne hilsener! Jeg setter pris på hver og en av dere!

♥♥♥

Klem,
Anette Willemine

Foto: Sunhome

torsdag 2. desember 2010

Collage

Det kimer nå til kjøpefest, og det har det gjort i lange tider. For så vidt kimer det året rundt. (Ebba Haslund)


Torsdagen her ved Oslofjorden bragte med seg strålende sol og -15 grader. "Kaldt ute? Ja, men hallllloooo, det er faktisk vinter! Det virker nesten som du glemmer det - fra år til år!", sier Mr. Sunhome og sjokklufter stuen for endte gang. :o) "Ta på godt med klær, så er det faktisk mulig å ta seg en tur ut. :o) Til og med Hakk-i -hæl-Herman blir med på tur, selv om det er kaldt". Jeg får et litt oppgitt uttrykk fra min sjelfrende. "Det er bare å slappe av!", pleier Mr. Sunhome å si. Han tåler kulden bedre enn noen jeg kjenner, og mener det hjelper å slappe av, så fryser man ikke så lett. Det kan han si som er en levende varmepumpe! "Vel, etter erfaring helt fra forrige årtusen med Røde Kors, så har du kanskje litt mer øvelse enn de fleste til å oppholde deg utendørs i uforskammet kulde, svarer jeg med "kom-ikke-her-og-kom-her"-stemme! "Jeg synes det er perfekt vær ute til å være inne i!" Mr. Sunhome kommer trampende opp trappen fra garderoben, med vinterstøvlene på. "Du er så søt når du vet du tar feil!", små-ler han. "Feil? Med hva?" Jeg prøver å se fornærmet ut. "Jeg blir inne fordi jeg er redd for å bli syk til jul, kan du skjønne! Tenk hvis jeg ble sengeliggende på julaften? Hvem skulle laget ribben-over-alle-ribber da?" "Eeeee - jeg?", rister Mr. Sunhome av latter. "God tur, vennen!", svarer jeg og prøver å høres likegyldig ut. Det er umulig å vinne en argumentasjon med ham! Jeg er nødt til å øve meg mer!


På Åhléns sine nettsider fant jeg en morsom gadget. Du kan lage din egen collage av bilder fra deres produkter samt noen fra et billedarkiv. Den kan deretter publiseres på deres side. Dette er mitt bidrag:


Foto: Åléns, Collage: Anette Willemine (trykk på bildet hvis du vil se det i et større format)