mandag 31. januar 2011

Duse farvepaletter

"Alt for mange av oss har himmelen full av ballonger med påskriften «Tenk om». Hvorfor tar vi ikke flere av dem ned?" (Brita Blomquist)


Årets første Gave- og interiørmesse er over for denne gang. Årets trender er presentert, blant annet av foredragsholder Jacob Søndergaard fra den danske interiørgiganten PEJ-gruppen.


"- Vi skal ha med det vakreste i naturen og det vakreste i livet, derfor er de gjennomgående temaene Clouds, Sea, Sun og Paradice", forteller Søndergaard. "Vi heller mot det minimalistiske, i duse farger som lyseblått, grått og beige. Motivene er inspirert av insekter, blomster, blader og skyer, og sammen med fargene får vi myke overganger mellom tingene.  Materialene er gjerne halvblanke, lette og transparente, kontraster er et av stikkordene og vi bruker gjerne hvitt sammen med varmt tre. Det som preger denne trenden er rå elementer, print, grafiske mønstre og uferdige kanter, som bryter mot det minimalistiske. - Fargene er veldig sarte og feminine og dette blir i år blandet sammen med maskuline former", utdyper Søndergaard.

Da jeg selv synes myke og duse farvetoner er vakkert, ønsker jeg mer enn gjerne denne trenden velkommen. Tok noen bilder i stuen i dag som viser noen av de farvene jeg liker sammen. En av julepresangene mine henger nå montert over spisebordet. Lykke! Denne lampen fra Slettvoll hadde jeg ønsket meg lenge!
Forrige uke satte jeg kirsebærgrener i vann, og nå har de begynt å blomstre. Azaliaen har faktisk overlevd fra julen. Mr. Sunhome er imponert. Det har han all grunn til. Jeg har ikke grønne fingre når det gjelder inneplanter. Ute derimot? Jada. Så der!
Har dere tatt en titt på de nye trendene? Ha en fin ukestart alle sammen!
Klem,
Anette Willemine
Foto: Sunhome

fredag 28. januar 2011

Operavikar

Hvert menneske er byggmesteren av et tempel som kalles dets kropp og er bygd til ære for den guden det dyrker ... Vi er alle sammen billedhuggere og malere, og vårt materiale er vårt eget kjøtt og blod. (Henry David Thoreau)


Fredagskvelden skulle tilbringes i mitt faste abonnementsete i Operaen, men den gang ei sa Tordenskjold. Her blir Mozart i stedet byttet ut med Gullrekka, Paracet, Kleenex, hostesaft og sofaen. "Så leit da", sier Mr. Sunhome oppriktig da han forstår at det ikke blir noen operakveld på meg. "Men jeg kan gå!", kommer det kjapt. Han retter seg opp som en operasanger gjør når han skal trekke inn nok luft i lungene til en kraftig arie. "Hva sa du sa du?", svarer jeg med et pokerfjes som ville tapt mye penger i Las Vegas. "Jeg har faktisk lyst til å gå i stedet for deg!", smiler Mr. Sunhome fornøyd. "Jammen..., jammen... så... flott!?", svarer jeg og kjenner at jeg ikke helt tror på hva jeg selv sier. "Men, du er klar over at det er en o p e r a du skal på - med din s v i g e r m o r?", uttrykker jeg med tydelig diksjon. "Nærmere bestemt Mozarts opera Cosi fan tutte!" Mr. Sunhome ser like blid ut. "Ja, én gang må jo bli den første i Operaen, og da kan det likeså godt være som vikar i dag."
Jeg rusler ut på kjøkkenet, fortsatt litt forfjamset, for å lage meg dagens 7. kopp med te. Da hører jeg hans ertne stemme snakke med min mor, som er i besittelse av den andre operabilletten. "Tigermor? Blir du med på date i kveld?"


Bare så det er sagt; jeg sutrer ikke over å ha en skarve forkjølelse. Det skal litt mer til for å sette ut denne damen. Jeg akter å kose meg i sofaen med tv, laptop og Hakk-i-hæl-Herman. Håper alle dere også får en fin fredagskveld! Skal dere noe hyggelig?
Klem,
Anette Willemine


Foto: Sunhome

onsdag 26. januar 2011

Sanselig Sommer - ny interiørbok på trappene!

"Det er så mye fint og inspirerende rundt omkring på bloggene, og jeg har lenge ønsket at noen kunne lage en bok med de vakreste bildene og de mest inspirerende idéene samlet på ett sted."
(Franciska Munck-Johansen)


Foto: Franciska Munk-Johansen

Det er en glede å kunne meddele at min favoritt interiørsjournalist, Franciska Munck-Johansen, i disse dager holder på å lage en interiørbok som vil hete Sanselig Sommer. Det er en en sommerbok hvor hun vil samle vakre sommerbilder og inspirerende idéer. I tillegg til å vise noen av sine egne flotte artikler, inviterer hun oss interiørbloggere til å være med å bidra! Lykke!


Interiørboken kommer ut med hele 200 sider (!), så den vil bli den største norske interiørboken vi har sett på flere år. Franciska er med denne boken banebrytende fordi hun gir oss interiørbloggere en mulighet til å vise alle interiørinteresserte hvor mye fint vi får til og deler med andre. 


"Det blir stor lanseringsfest på ZanZ i Lillestrøm hvor alle interiørbloggerne vil bli invitert (en fin mulighet for å møtes) Vakre Hjem er med på å lanseringen og det er allerede stor interesse for boken. Boken vil bli lansert i starten av april", kan Franciska meddele.


Så hva venter dere på? Finn frem i arkivet de beste sommerbildene og idéene som dere mener kan være med å gjøre Sanselig Sommer til den beste interiørboken vi har sett på lenge! Gå inn på bloggen til Franciska, http://franciskasvakreverden.blogspot.com/ for mer informasjon. Meld deres bidrag på e-post fmj@broadpark.no.


Ønsker alle en glad onsdag!
Klem,
Anette Willemine

mandag 24. januar 2011

Lys = avsløring

Et hvert menneske her på jorden vil alltid spille hovedrollen i verdens historie. (Paulo Coelho)


I motsetning til tett tåke i dag hadde vi vakker vintersol her hos oss på søndag. Tenkte jeg da kunne utnytte sjansen til å få med meg noen bilder fra stuen. Skrekk og gru for en skremmende oppdagelse. Resultatet av kose-seg-glugg-oppi-sofaen-vedfyring og romantisk stearinlystenning har lagt igjen sitt umiskjennelig avtrykk på tak og vegger. Nå skal det sannelig bli deilig og nødvendig å få svingt vaskekosten og malerullen. Jeg verker etter å få malt stuen, men må nok vente til våren kommer.
Har dere det slik når lyset ubarmhjertig fremkaller sannheten om husets tilstand? Jeg har det i alle fall slik, og før jeg rekker å uttale ordet påske skal møbler flyttes og tildekkes, og maleklærne iføres - med glede.
Etter mange års samliv med Mr. Sunhome har jeg lært meg at delegering er viktig og ikke minst nødvendig for at mindre lystbetonte huslige sysler skal bli gjennomført. Jeg velger derfor å delegere ansvaret for taket til ham. "Du er generøs, vennen min!", smiler Mr. Sunhome med et lite sukk han tror jeg ikke hører. Jeg er så glad for at jeg har en fornøyd ektemann! ♥
Ønsker dere alle en solrik og fornøyd mandag!
Klem,
Anette Willemine


Foto: Sunhome  


fredag 21. januar 2011

Morgenstemning

"Hver sinnsstemning, ja, hvert øyeblikk er av uendelig verdi, for det rommer i seg en hel evighet." (Johann Wolfgang von Goethe)


Fredagsmorgenen her ved Oslofjorden startet med en vakker himmel. Huset sov stille og etter en kopp kaffe tok jeg kameraet frem og foreviget utsikten. Lyset reflekterte tilbake i stuen og på buketten med Lisianthus eller Japansk Rose som den også kalles. En behagelig morgenstund. Inntrykket har skapt ro i maven og hvilepuls. Nå kan jeg møte dagen med et smil.'
Ønsker dere alle gode en deilig dag! Tusen takk for alle skjønne hilsener dere legger igjen. Jeg setter umåtelig pris på hver eneste én.


Klem,
Anette Willemine


Foto: Sunhometorsdag 20. januar 2011

Takk!

"En må stå for noe, eller så ramler man for ingenting." (H. Bjellaasnes)


Det er veldig hyggelig å bli satt pris på. Jeg har mottatt en award fra en god bloggvenninne, Line med bloggen Lykkeline. En skjønn jente, både innvendig og utvendig. Ta en titt inn på den flotte siden hennes. Hun deler mye inspirasjon og vakre bilder. Så tusen takk Line for at du tenkte på meg! Med awarden følger det med en utfordring om å dele tre ting jeg liker å gjøre. Det finnes åpenbart flere ting enn tre, så det var litt vanskelig å velge, men her er de tre jeg endte opp med.
3 ting jeg liker å gjøre


1
Være til nytte!
Familien min er det viktigste i mitt liv, så det går foran alt. I tillegg liker jeg å være tilstede og engasjere meg for venner, både i oppturer og nedturer. Her er tid et viktig aspekt. Jeg liker å investere tid med mennesker jeg er glad i og setter stor pris på.
2
Le!
Jeg har lett for å se det komiske i mange situasjoner. Med en mann som er født med et ertent gen, har jeg også måttet lære å le av meg selv. Latteren er dessuten uvurderlig i livets utfordringer. Og jeg liker utfordringer, men det er ikke alle av dem som er like lette å ta på strak arm. Da hjelper det å ha evnen til å le!
3
Nyte kreativitet!
Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten muligheten til å kunne holde på med noe kreativt; det være seg interiørdesign, grafisk design, tegne, male, strikke, skrive. Å lage mat synes jeg også er en måte å få utløp for noe kreativt, samt gå i teater, Operaen eller på en kunstutstilling. Å nyte skjønnlitteratur, generell litteratur eller fagbøker er med å vekke den kreative nysgjerrigheten i meg. Så samlet sett avler kreativitet ny kreativitet.


Jeg ønsker å sende awarden og utfordringen videre til følgende flotte jenter:
Line med bloggen Morsomme Ting 
Nina med bloggen Ninas Interiør
Mette med bloggen Fru R.
Har dere ikke vært inne hos disse ennå, så anbefaler jeg et besøk!


Da håper jeg dere nyter resten av denne torsdagen. Nå er det snart klart for å få besøk av en skjønn liten jente med Downs Syndrom. Hun kommer hit til vår familie hver uke og vi setter alle umåtelig stor pris på henne. ♥♥♥


Klem,
Anette Willemine


Må bare ta med dette bildet; det viser nemlig akkurat den kakkelovnen jeg har lyst på i stuen! Nice? Klokken her ser ut som det er et Mora gulvur som jeg har. Foto: Slettvollonsdag 19. januar 2011

by Ti Mo - vår 2011

"Jeg skulle ønske dere kunne møte solen og vinden med mer av deres hud og mindre av deres klær." (Kahlil Gibran)


God onsdag alle gode! Har dere begynt å titte på hva som kommer av vårens kleskolleksjoner? Her er noen bilder fra norske by Ti Mo, et merke jeg liker godt.
Ha en glad onsdag! :)
Klem,
Anette Willemine


Foto: by Ti Mo

tirsdag 18. januar 2011

Lisbeth Dahl - vår 2011

"For er det grunn til å si noe godt til mennesker, så er det ingen grunn til å la være." (Halldis Moren Vesaas)


Lisbeth Dahl lar seg inspirere av gamle håndverkstradisjoner og kunst og kultur fra nær og fjern. Vårens kolleksjon er her og jeg viser i dag noen glimt fra denne. Vil dere inn å bla i katalogen kan dere gå inn på deres nettside her.


Ser du noe du liker? Ønsker dere alle en deilig tirsdag!
Klem,
Anette Willemine


Foto: Lisbeth Dahl


søndag 16. januar 2011

Gøy på landet!

"Jeg vil elske deg dansende, syngende, lesende, skapende, planleggende, kranglende. Jeg vil elske deg gretten og trett, tapper og redd, glad, fryktsom og triumferende. Jeg vil elske deg i all slags vær og gjennom alle slags forandringer". (Peter Grey)


Velkommen deilige søndag. Mr. Sunhome er ute og rydder ny sne som på ny har funnet veien hit til Oslofjorden. Et vakkert hvitt teppe som innbyr til lek og moro. Minstefrøken forsvant ut av døren med smil om munnen og akebrettet under armen. Hun og en venn skulle preppe nye akeløyper på åsen her vi bor. Sammen med andre barn lager de sin egen glede.


Hakk-i-hæl-Herman som elsker sne har vært ute med meg i dette festlige kalde, hvite som drysser ned fra oven. Den brune pelskroppen tar dypdykk i sneen og kommer til overflaten igjen iført hvit, fluffy vinterpels. Han henter frem både latter og smil hos matmor. Når naboen ikke ser det hender det at jeg blir skikkelig barnslig og baser i sneen med ham. Kan ikke noe for det - jeg bare må! Tror aldri jeg kan slutte å leke. "Mamma, da! Du er jo mer barnslig enn oss jo!", sier barna av og til, og drar på smilebåndet. "Ja, ja, da er DET opplest og vedtatt!", svarer jeg og fniser!
Med eller uten sne; ha en glad søndag! Viser i dag litt nytt fra stuen. :) Sidebord, vase og et vakkert litografi fra billedkunstner Anja Cecilie Solvik. Jeg falt for det sterke og samtidig enkle uttrykket. For meg står det som et budskap og symbol for ydmykhet for livet samt hvor skjørt det kan være. Salongbordet er Kasabi, fra Slettvoll.  
Klem,
Anette Willemine


Foto: Sunhome

torsdag 13. januar 2011

Prinsessesoldat

Å låne et liv. For en stund. Være tilskuer og likevel med. I øyeblikkene. Som er store i all sin enkelhet. Følges ad. Sterk for deg. Og meg - i all min svakhet. Skal jeg gå veien med deg. Frem til dit du vil. Så slipper du meg. Og jeg deg. I den vanskeligste gleden. Videre på din vei. Vil du bli. Alene. Sammen med deg selv. (Anette Willemine)


Denne torsdagen er en annerledes dag. Eldstedatteren vår reiser til Garnisonen i Sør-Varanger (GSV) for å  gjennomføre førstegangstjenesten i Hæren ett år. Målet er å bli grensejeger. Hovedoppgaven til GSV er å bevokte den 196 km lange grensen mot vår store nabo i øst, Russland. Oppdraget løses både med båt, til fots og med ski eller snøscooter på vinteren.Dette er en krevende og hard tjeneste, så hun får nok av utfordringer. Selv om jeg som mor nærmest er programforpliktet til å være engstelig for hva som kan skje, er jeg likevel aller mest stolt over hennes valg. ♥ I det ene øyeblikket er hun prinsesse og i det neste soldat. Helt normalt!
Ønsker dere alle en glad torsdag. Nå skal jeg sette meg ned med en kopp te og legge kalde agurkskiver over mine hovne gråteøyne! ♥


Klem,
Anette Willemine


Foto: Sunhome/GSV

onsdag 12. januar 2011

Parkere i solen

"Ta deg rolig tid til å være lykkelig. Tiden er ingen motorvei mellom vuggen og graven, men plass til å parkere i solen". (Phil Bosmans)


God formiddag til alle! Ordene til Phil Bosmans traff meg i dag. Her har de siste dagene nemlig løpt litt foran meg, men nå fant jeg et vindu til å titte innom dere for å si hei! Ville vise dere to bilder fra fotografen Robin Stubbert. Jeg liker så godt det litt røffe utseende i bildene. Vil du se flere bilder kan du gå inn her.
Dagen i dag er fortsatt full av gjøremål, men jeg skal likevel ta meg tid til å parkere litt i solen og være lykkelig også. :) Passer du på å parkere i solen i løpet av en dag? Hva kan gjøre deg lykkelig denne dagen?
Klem,
Anette Willemine 


Foto: Robin Stubbert
  

fredag 7. januar 2011

Toppers!

"Det glade hjerte lever lengst". (William Shakespeare)


Det er smittsomt! Helt klart. Jeg har fått strikkeviruset, og det ser ikke ut til å gi seg. Dett kan nok bli langvarig. Siste bivirkning av viruset ser dere her, en topplue. Eldstefrøken ønsket seg en slik til jul, men jeg rakk ikke å bli ferdig - før nå. Luen er strikket i garnet Puno Melange fra Rauma Ullvarefabrikk. Et herlig garn i blandingen 58% Baby Alpakka, 20% Ekstra fin Merino og 22% Polyamid. Det mykeste av det myke. Toppen på luen er en rosa pelsball, og kan praktisk tas av og festes på andre luer hun bruker. Eldstefrøken ble veldig fornøyd med resultatet og nå har minstefrøken sannelig også bestilt samme lue :)


Ønsker dere alle en nydelig helg! Her skinner solen i vakkert vinterlandskap. Blir så glad og takknemlig for hvilket flott land vi bor i! ♥
Solklem,
Anette Willemine


Foto: Sunhome

torsdag 6. januar 2011

Vinner av Giveaway!

"Må aftenen tilgi dagen dens feiltrinn og således vinne fred". (Rabindranath Tagore)
Vinneren av bloggens siste giveaway er Marianne med den flotte bloggen Cosmos! Hun ble plukket ut av True Random Number Generator. Gratulerer så mye! Jeg anbefaler at dere besøker Cosmos. Her er det mange inspirerende innlegg fra et vakkert hjem. Er så glad for at gaven går til akkurat denne skjønne damen. Jeg setter stor pris på vårt bloggvennskap, og hennes varme hilsener her på bloggen. :) Håper hun vil kose deg med den fine gaven som Mille Moi ville sponse til min giveaway. :)


Her ved Oslofjorden har det snedd 25 cm i natt! Jeg skal bare innrømme at jeg ikke akkurat gledet meg til å gå ut og frese den store oppkjørselen vår. Så - hva hører jeg plutselig? Jo, en skjønn nabo med sin lille traktor komme uventet opp vår innkjørsel. Det som skulle ta meg to timer å bruke snefreseren på, tok han 5 minutter med sin måkeplog! Glede, glede! Tenk å ha slik en nabo! Et bedre bevis på et godt naboskap kan man vel lete lenge etter. Og slik er det med gode naboer. Man hjelper hverandre når det trengs, og som Mr. Sunhome alltid pleier å si hvis noen opplever å få mer enn man kan gi: "Det jevner seg ut!" Slik som i dag! Tusen takk kjære nabo!


Ønsker dere alle en vakker torsdag! Har du mye sne?
Klem,
Anette Willemine

onsdag 5. januar 2011

Den beste følelsen

Inn og ut
Kan jeg ikke gå
Jeg kan kun være i det
Fra den første dag
Og i alle mine dager
Som er selvvalgte
Av gleden
Den største jeg har
Å være, mitt barn, din mamma.
Og du
Kan komme og gå
Som du vil
Jeg blir
Her
I alle mine dager
Som din mamma

(Tekst: Anette Willemine)

Ønsker dere alle en vakker ettermiddag og kveld!
Klem,
Anette Willemine

Foto: Sunhome. Yngstedatter i huset.

mandag 3. januar 2011

Den tredje dagen


Den tredje dagen inn i det nye
Det ukjente
Blendende hvitt i sin tomhet
Så uendelig stort å favne
Når man leter
Etter det man ikke vet
Det uutalte som vil komme
Men som ennå mangler et språk
Som en blind skal jeg likevel se
Med sanser som er der
Til å forstå
At det som kommer skal være godt
I alt det hvite
Vil jeg se
Ett nytt år

(Tekst: Anette Willemine)

Med ønske om en vakker tredje dag. ♥
Klem,
Anette Willemine
Foto: Style at Home