lørdag 26. februar 2011

Drømmekontor

Det å ikke ha noen mening, er også å velge, for hvis man ikke selv har en mening, gir man andres meninger større spillerom. (Søren Aabye Kierkegaard)


Ett  max rom
+ max takhøyde
+ max vindusflater
+ max lys
= DRØMMEKONTOR


Ønsker dere alle en flott lørdags ettermiddag og kveld. 
Klem,
Anette Willemine


Foto: Elle Decor

fredag 25. februar 2011

Sommerfuggel i vinterland

Latteren får bukt med alt; den er det sterkeste av alle våpen. Det er en stor glede å kunne hevne seg leende. (Francois de Voltaire)


Nå vil det nok være en overdrivelse å kalle meg en sommerfugl, men jeg har hatt litt følelsen av å være en sommerfugl i dag. Ikke dårlig bare det! Har du det slik noen dager, at du kjenner deg så lett som en sommerfugl? At dagen flyr av sted mens du koser deg glugg? Slike dager er storveis og ha med i baklommen den dagen du kjenner deg mer som en dårlig skodd elefant i speilglatt oppoverbakke, enn en grasiøs sommerfugl.
Sommerfuglen er i ferd med å innta interiørverdenen igjen. Mer synlig enn på lenge. Vi ser den på tapeter, tekstiler og som veggdekor. Kanskje du finner et sted du kan bruke den?   
Det sies at flagrende sommerfugler som pryder veggene på soverommet vil styrke romantiske forhold og gjøre oss amorøse. Javel...


Ønsker dere en deilig fredagskveld!
Planene mine for morgendagen? Ut å kjøpe sommerfuglhåv!
Klem,
Anette Willemine


Foto: Tapetgalleriet
  
onsdag 23. februar 2011

Daybed

"Jeg tror på lojalitet. Når en kvinne har nådd en alder hun liker, bør hun holde seg til den". (Eva Gabor)


Daybed. Dagseng. Slumreplass-seng. Legge-seg-nedpå-litt-seng. Lesekrok-seng. Småsyk-seng. Være-sammen-med-mamma-mens-hun-lager-muffins-fordi-jeg-er-hjemme-fra-barnehaven-seng. 16 år-og-kline-sammen-med-kjæresten-seng. Krype-oppi-med-største-tekoppen-og-skravle-med-venninnen-seng. Fryktelig-fryktelig-synd på- forkjøla-ektemann-seng. Dagdrømme-seg-bort-i-ferie-seng. Lengte-etter-kjæresten-sin-som-har-vært-borte-altfor-lenge-seng.
Så utfordring til dere: Kom med flere forslag til hva denne daybeden kan brukes til. Nå er jeg spent på hvor kreative dere er!


Ha en superduper onsdag!
Klem,
Anette Willemine


Foto: Pottery Barn

mandag 21. februar 2011

Behovsutsettelse og impulskontroll!

"Prøv ikke å bli vellykket, prøv heller å bli et verdifullt menneske." (Albert Einstein)


Deilig med helg. Kroppen har stått til lading og jommen var det godt! En aldri så liten tur på et kjøpesenter måtte jeg dog, det er nemlig tre av familiemedlemmene som fyller år i disse dager. Atpåklatten og Mr. Sunhome ble med på turen så kunne vi legge inn en koselig lunch samtidig. Mr. Sunhome er jo ikke spesielt glad i å gå på slike "saldo-i-vår-favør-sentre" - så det var ingen bombe at han vegret seg innendørs på det utvidede kjøpesenteret. "Her kjennes lukten av slaktede bankkort!", humret Mr. Sunhome og prøvde å legge ansiktet i at-jeg-gikk-med-på-dette-rynker.
Jeg vil ikke si at jeg heller er superglad i kjøpesentre, men det er en grei sak når "alt" finnes på samme plass. Atpåklatten og jeg svingte rutinert innom noen butikker og var i grunnen kjapt ferdig med det vi trengte å kjøpe. Klok av skade hadde vi etterlatt Mr. Sunhome for seg selv, slik at han kunne utforske den alltid like artige(NOT) Clas Ohlson.
Etter en times tid ringte mobilen og jeg trengte ikke engang se hvem som ringte; det var jo selvfølgelig han. ;) "Er dere ferdig?", spurte han overraskende (NOT). "Jepp!", svarte jeg like overbevisende. "Jeg skal bare innom Home & Cottage en liten tur, så du kan bare komme opp til oss." "Opp?", svarte Mr. Sunhome litt overbærende og jeg hørte han tenkte "særlig liten tur". "Greit, skal bare søke dere opp på GPS'n, å kommer jeg!".
Home & Cottage-butikken er et kjent syn for Mr. Sunhome, og han fant derfor første og beste sofa å slenge seg ned i. Forrige gang endte det med sofakjøp. Denne gangen var han ganske trygg på  (les: særlig) at det ikke ville bli noen nye store innkjøp. Jeg har nemlig lovet ham at det er kjøpestopp. Det han glemte var å bli enige om tidsaspektet. Så jeg kan i grunn bryte den avtalen når det måtte passe meg. Jeg synes at denne lørdagen var en fin dag å gjøre det på. "Elskling?, hva med om vi skulle bytte ut noen spisestuestoler med en sofa? Hadde ikke det vært litt kult?" Han lettet så vidt på det ene øyet fra den myke sofaen han lå i, og svarte; "Du lovet! Jeg minner deg på TO ord; Behovsutsettelse og impulskontroll!"


Jeg kom ut av H&C med en ny linpute fra Lama!


Ønsker dere alle en deilig start på en ny uke!
Klem,
Anette Willemine


Foto: Sunhome

lørdag 19. februar 2011

Lykken er...

Tanken om å like det som er. Av tanker som er levd. Og har betydning i dag. For nye som er her. Klare til å få en plass. Om hvordan leve. Så tanken kan plasseres. I en konto av erfaringer. Som gjør det mulig å hente de gode tankene av levd liv. Minner som kroppen bærer. Sammen med tankene. Følgesvenner. Uadskillelige. Som lyset er avhengig av mørket. For å sees. Føles. Tenkes. For valget er en gave. Til tanken. Om å være. I lykken.
(Anette Willemine)

I dag velger jeg å kjenne på denne lykke. Uten å kjenne på Janteloven er jeg stolt over at noen av mine bilder skal være med i boken Sanselig Sommer. Det er interiørsjournalist Franciska Munck-Johansen som står bak boken. Hun har samlet vakre sommerbilder og inspirerende idéer både fra egne flotte artikler og med bidrag fra interiørbloggere. 
Interiørboken kommer ut med hele 200 sider, så den vil bli den største norske interiørboken vi har sett på flere år. Franciska er med denne boken banebrytende fordi hun gir oss interiørbloggere en mulighet til å vise alle interiørinteresserte hvor mye fint vi får til og deler med andre.
Vil dere lese mer om boken kommer Vakre Hjem med en stor omtale av boken på hele 9 sider med helt nye bilder til boken. Kommer i neste nr. av bladet som blir utgitt 18. mars. :-)
Boken blir lansert denne våren og til dere som ønsker å kjøpe den direkte fra Franciska, kan trykke her, så kommer dere til den dyktige og herlige damens nettside. Jeg ønsker Franciska lykke til med salget av boken!


Ha en flott helg alle sammen!
Klem,
Anette Willemine 

Foto: Sanselig sommer

torsdag 17. februar 2011

Glimt fra tv-stuen

"Kunsten å være vis er kunsten å vite hva en skal overse." (William James)


En liten titt inn i den nyoppussede musikk- og tv-stuen i dag. Jeg har valgt sommerfarvene sand, lyseblått og hvitt som hovedfarver. Uttrykket er lett og solrikt, noe som passer godt til stedet vi bor, med utsikt til Oslofjordens skjærgård. Høst- og vinterhalvåret tilføres puter, pledd og pyntegjenstander i lunere farver som passer til årstiden. Jeg er veldig fornøyd med hvordan rommet har blitt. Jeg leter likevel fortsatt etter noen få ting som skal inn i rommet, men er det ikke slik da, at vi stadig ser hva som kan tilføres et rom for å gjøre det enda bedre? Det skal inn et piano i rommet og da må noen av møblene bytte plass. Jeg venter derfor litt med å sette inn et arbeidsbord som er planlagt i rommet.
Vil du se flere bilder eller tekst fra tv-stuen, kan du gå inn her, her, her og her. Noe er fra den spede begynnelsen av min blogg, da jeg fortsatt satt og lagde innlegg uten å ha lesere. Morsomt å tenke tilbake på.


Ønsker dere alle en flott torsdag! Tusen takk til alle som legger igjen så hyggelige hilsninger og kommentarer! Jeg blir så inspirert av dere og veldig glad for hver og én av de. Så vil jeg ønske velkommen til stadig nye følgere. Det er veldig hyggelig at dere har lagt dere til! Håper dere kan finne litt inspirasjon fra bloggen! :)


Klem,
Anette Willemine
Foto: Sunhome


  

onsdag 16. februar 2011

Hente solen inn

Å skrive er et spørsmål om å finne små nok ord til store nok følelser. (Hans Børli)


Hei alle gode! Dagene er fulle her i det Sunhomeske hjem for tiden, og det har blitt lite tid til blogging. Denne uken ser bedre ut i så måte. :) Titter innom dere etterhvert. :) 
Før helgen var jeg i blomsterbutikken og fikk med meg flere skjønne gladfarver. Det er sååå mye fristende blomster for tiden! Gule roser sto og lyste mot meg og måtte bare bli med hjem til å live opp i vinduskarmen. Liten og samtidig stor glede på en februardag. En fin måte å hente solen inn.

Hva slags blomster blir dere fristet av i disse dager?
Med ønske om en solrik dag fra,
Anette Willemine


Foto: Sunhome

mandag 14. februar 2011

Happy Valentine

"Lev i nået, ikke vent til i morgen: plukk livets roser i dag." (Pierre de Ronsard)


Til alle mine lesere ønskes en


-hilsen,
Anette Willemine

fredag 11. februar 2011

Maling eller fliser?

"Hvor lenge har du tenkt å utsette å følge den veien du mener er den rette?" (Epiktet)

Hei og hopp! Fredagen skal være velkommen. Helgen skal brukes til noen små prosjekt jeg har gående. Stikkord; maling og pensel.
Som lovet kommer det her noen flere bilder fra kjøkkenet vårt. Vil dere se tidligere innlegg så kan dere se her og her.
Veggen ved komfyren ble faktisk malt som et prøveprosjekt. Horisontale striper i ulike grønn-, brun- og sandfarver er nemlig malt med en vannbasert interiørmaling i glans 25, noe jeg tenkte ikke ville holde lenge i nærheten av damp og stekesprut. Seks år senere er veggen akkurat like fin! Farvene i stripene er plukket ut fra tapeten vi har på én vegg i stuen. Det ble gjort for å visuelt trekke kjøkkenet med inn i stuen, og derav få en illusjon av et større kjøkken.


Nå begynner jeg å få lyst til å bytte ut de malte stripene med noe annet, og jeg vurderer om det skal bli fliser denne gang. Glassmosaikk eller klassiske subway-fliser er aktuelle kandidater. To helt ulike uttrykk, men begge kan gjøre seg godt på veggen. Hva synes dere? Hadde vært morsomt å høre deres meninger!
Som dere ser er benken ved komfyren senket. Det er bevisst gjort for å avlaste min revmatiske kropp. Med denne høyden står jeg behagelig når jeg skal lage mat. Jeg slipper å løfte armene for høyt opp, og kan derfor stå avslappet mens jeg rører i grytene. Ved siden av komfyren står det en skjønn gammel flaskekasse fra Ringnes. Den var jeg så heldig å få av min svigerfar sist sommer. :) Nå er ølflasker erstattet med oljer og krydder.


Jeg ønsket meg en stor og kvadratisk stålkum, og jeg er kjempefornøyd med valget av Blanco. Endelig en kum som rommer store stekeplater og salatboller. Blandebatteri i krom er også fra Blanco. Med uttrekkbar tut er den veldig praktisk i bruk. På veggen bak blandebatteriet er det montert en herdet glassplate.


Tusen takk for alle skjønne tilbakemeldinger. Jeg setter veldig stor pris på hver eneste én. ♥
Ønsker dere alle en solrik fredag!
Klem,
Anette Willemine

onsdag 9. februar 2011

Kjøkken i bruk

Så snart du stoler på deg selv, vil du vite hvordan du skal leve. (Johann Wolfgang von Goethe)


I dag deler jeg noen flere glimt fra vårt kjøkken. Det sto ferdig renovert for 6 år siden. Vi har vært så fornøyd med det som ble gjort den gangen at alt er ved det samme. Det er ikke det jeg vil beskrive som stort, men rommer det man kan forvente av et kjøkken i dag. Siden huset vi kjøpte ble bygget i 1981, var ikke størrelsen på kjøkkenet det som ble prioritert den gang. For å skape større romfølelse startet vi med å rive veggen mellom kjøkkenet og stuen. Så blendet vi den eksisterende kjøkkendøren, som i utgangspunktet var upraktisk plassert. Jeg tegnet flere forslag til kjøkkeninnredning, og valget falt tilslutt på Marbodal og en løsning som kunne skape et luftig uttrykk samtidig som det skulle inneholde mye. Nesten litt selvmotsigende tenker man kanskje, men det er faktisk mulig å få et mindre rom til å visuelt se større ut. Jeg måtte likevel gå noen runder med meg selv og inngikk noen kompromisser. Mr. Sunhome synes det meste så greit ut. Han var i grunnen mer opptatt av de praktiske tingene som skulle gjøres før kjøkkenmontørene skulle komme. :)
I stedet for å ha en helt åpen løsning fra kjøkkenet og inn til stuen, valgte vi å sette inn tofløyet glassdør fra Diplomat. Dørene står mesteparten av tiden åpne, men skal det lages mye mat synes jeg det er veldig praktisk å kunne ha muligheten til å lukke igjen. Her ser dere hvordan det ser ut når dørene står åpne.
En kjøkkenøy var ønsket, men jeg ville ikke ha den fastmontert. Så for å få en mest mulig fleksibel bruk av en slik, valgte jeg å påmontere solide hjul på kjøkkenøya. Den er praktisk og kan lett trilles og flyttes. Hjulene er låsbare slik at øya står støtt. Topplaten er på den ene siden forlenget, og gjør plass til to barstoler. Selve øya har skuffer og ett skap med plass til kjøkkenmaskin, som står på en egen plate med hevemekanisme. Veldig greit når man baker.Benkeplatene er i massiv valnøtt og gulvet er i valnøttparkett fra Tarkett. Vi bestemte oss raskt for en kombidampovn  fra Husqvarna. Å tilberede mat i damp kan anbefales på det sterkeste. :)

 

Bildet på kjøkkenveggen er et litografi av kunstneren Jannik Abel og har tittelen "Møte". Et bilde jeg er veldig glad i.


Flere bilder fra kjøkkenet følger siden. 
Ønsker dere en deilig kveld!
Kjøkkenklem,
Anette Willemine

tirsdag 8. februar 2011

Rattata-king-bom!

Av alle dyr synes jeg trekkfuglene er de største livskunstnerne. (Elsa Beskow)


I går ettermiddag ramlet jeg stygt på rattata-king-bom, gitt! Så nok ikke særlig elegant ut der jeg lå langflat. Gikk verst ut over hodet og nakke, venstre hofte og albue. Jeg er bare lykkelig for at jeg ikke brakk noe! Så jeg hadde vel egentlig flaks. Stakkars minstejenta vår ble nok mer redd enn meg, for hun fikk med seg Donald Duck-fallet, stående ved stuevinduet. Poser med rest- og matavfall ble slengt opp i luften som en sirkusakrobat og landet langt mer grasiøst enn Fru Renovering. Herlighet, kubikkmeter masse  får en helt ny dimensjon etter dette. I motsetning til hva man skulle tro om en kvinne i godt hold, var ikke den ekstra lasten med på å dempe fallet på det harde is-underlaget. Neida, jeg tror snarer det virket motsatt. Det sørget nok heller for å få meg ned i bakken raskere en en bokser slår knockout på sin motstander i avgjørende runde.
Kommer nok å ta det litt piano i dag. Holder på med fotografering til to prosjekt, og vil gjerne snart bli ferdig med dem. Har bestemt meg for å ta et nytt fotokurs denne våren. Det er spennende med noen nye utfordringer som kan bidra til bedre bilder. Merker at jo mer jeg fotograferer desto mer vil jeg lære. Er det noen andre av dere som har det slik?


Fra hjemmekontoret ser jeg nå ut på et fantastisk vintervær. Oslofjorden ligger stille og bader i sol. Masse ny sne som kom i natt har lagt seg som et mykt bomullsteppe på bakken. Lyseblå høy himmel får meg til å tenke på at vi går mot lysere tider. Kan det bli bedre?


Ønsker dere en vakker dag. Bruk noen minutter av den til å gjøre noen glad i dag! En klem, noen gode ord eller kanskje litt hjelp noen kan sette pris på? Det er ikke så mye som skal til å være medmenneske! ♥
Klem,
Anette Willemine


Foto: Sunhome      

lørdag 5. februar 2011

Kjøkkenlunch

"En sann venn ler av dine historier, selv om de ikke er særlig gode, og han føler med deg, selv om dine problemer ikke er særlig store". (Ukjent opphav)


Jente x 2 + altfor-long-time-no-see + sol-ute-sol-inne + skravling + latter
= trivelig kjøkkenlunch


Ønsker dere alle en deilig helg! Hva med dere? Planer for helgen?
Klem,
Anette Willemine
Foto: Sunhome

torsdag 3. februar 2011

Hvit som sne

"Jeg har den unike evnen at jeg på under 15 minutter kan si om det er en rød eller hvit vin hvis det er bra lyst i lokalet". (Torkjell Berulfsen)


Hei alle. Travle dager her så jeg sneier bare innom bloggen en sen ettermiddag for å vise dere noen vakre vaser jeg fant hos Impressionen. Trenger man egentlig å sette blomster i disse? Ta dere en titt inn å se på mer her.


Så vil jeg takke alle dere som legger igjen så nydelige ord. Utrolig hyggelig å høre at dere blir inspirert! Det er jo også mitt ønske for bloggen. :) 


Ha en god torsdagskveld!
Klem,
Anette Willemine
Foto: http://www.impressionen.de