torsdag 31. mars 2011

Avvenning allerede?

"Der er to måter å være rik på. Den ene er å ha alt man ønsker seg. Den andre er å være tilfreds med det man har". (Ukjent)


"Jeg orker ikke mere!" Fortvilet, med et fjes som ser ut som et camping-tryne etter en natt i dårlig teltluft, sitter jeg ansikt til ansikt med helsesøster. "Nå må du hjelpe meg", fortsetter jeg med en syns-litt-synd-på-meg-a'-stemme. Helsesøstre er snille, omsorgsfulle og forståelsesfulle - var jeg vant med... Helt til det kom en vikar... som var av den gamle helsesøster-skolen. Den eldre damen ser meg strengt inn i øynene mens jeg forgjeves leter etter noe mildt i fjeset hennes. "Du skjønner", fortsetter jeg og tenker at det jommen hadde vært godt med et glass vann. Jeg harker frem et;"Slutte. Jeg ønsker å slutte!" Helsesøster har nå jekket overkroppen sin opp med enda noen centimeter, setter armene i kors og trekker haken innover. Med et skrått og overbærende blikk sier hun; "Som mamma?" Hun kneiser med hodet og spytter ordene ut av munnen. Jeg kjenner jeg rødmer som en tenåring på første date og svarer sjokkert; "Nei, nei, nei! Jeg vil slutte å amme! På natten! Jeg vil sove! Kan du please hjelpe meg?" Gamle Helsesøster Streng ser på meg som om hun lurer på om jeg vant den babyen på en omreisende tombola. "Veeeel fortell meg hva du gjør på natten så skal jeg se hva jeg kan rette opp." Hun gjør hva hun kan for å høres hyggelig ut i stemmen. "Ja, altså jeg går inn til babyen min når han begynner å gråte", forklarer jeg nå lett nervøst. "Stopp en halv!", avbryter helsesøster meg bryskt. "Du gjør HVA sa du? Går inn til den? DU?" På ansiktsuttrykket hennes å dømme er jeg nå tydelig i det berømte "shit-house". "Det er jo ikke DU som skal gå inn! Det er jo HAN!", snapper nå helsesøster og skyver sin sportspensjonerte rumpe ut på stolkanten. "Hvordan tror du det hadde vært for deg hvis du våknet midt på natten skrubbsulten og ropte på en nystekt indrefilét. Kokken kommer løpende inn i rommet og du kjenner duften av den herlige livretten din. Du er overlykkelig, men rett før du tror du skal bli servert biffen så snur kokken rundt på hælen og strener ut av rommet - med biffen. Aha! Er det rart du blir lei deg? Er det rart du vil skrike? Nei du, det du driver med er erting det skjønner du." Antagelig ser jeg nå såpass målløs ut at hun fortsetter videre; "Følger du mine anbefalinger så vil det bli slutt på den melkenattmaten på den ungen i løpet av tre døgn. "Sett inn far - da blir det stille. Han har ingenting å friste med!"
Med klare formaninger om hvordan vi som foreldre skulle klare avvenningen dro jeg hjem med en følelse av å ha sittet igjen hos rektor og fått melding med hjem i sekken.


Tre døgn senere? Ja da svingte jeg innom helsestasjonen og takket henne med en overraskende klem. ;)


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
         
Mulig vi i yrhet satt solstolen litt for kjapt ut på terrassen, utålmodige som vi nå tross alt er etter varme og vår. Spøkefuglen i Engleveien 1 mener tydeligvis vi trenger litt nedkjøling så han startet derfor dagen med å drysse et slør av melis-sne over stedet vi bor. Det er vel en slags avvenning det også vil jeg tro. Selv om det selvfølgelig var godt ment, så var det en helt unødvendig gest av ham, synes jeg. Det klarer seg nå. Jeg bestiller herved sol og varme til oss alle - i ekspressfart. :)


Ha en deilig ettermiddag. :)
Klem,
Anette Willemine


Foto: SUNHOME

tirsdag 29. mars 2011

Soverom med gode idéer!

"Ord som «respekt» og «vennlighet» later til å være borte nå. Jeg antar de forsvant da «forbruk» og «nytelse» ble dagligtale". (Wenche Foss)


Restoration Hardware har mye lekkert, også mange flotte produkter til soverom. Jeg viser i dag noen vakre soverom til barn og ungdom. Her er det mange gode idéer til hvordan man kan innrede et soverom! Håper dere kan finne litt inspirasjon. Har du planer om å pusse opp et soverom?


Har du ikke fått med deg min siste giveaway? Trykk her for å kunne vinne Nespresso sin nye Pixie kaffemaskin! Vinneren trekkes 1. april. :) 


Ønsker dere alle en fin dag! :)
Klem,
Anette Willemine


Foto: Restoration Hardware

mandag 28. mars 2011

Årets havedrømmer 2011

"Lykke er det samme som å ha god helse og dårlig hukommelse". (Albert Schweitzer)


Skeidar inviterte til presselansering til Årets Hagedrømmer og jeg fikk se at det var noe for enhver smak og lommebok. Årets kolleksjoner havemøbler har Skeidar delt inn i fem grupper; Landlig Rustikk, Romantisk Villaliv, Tidløst Nordisk, Moderne Nordisk og Folkets Klassikere.Landlig Rustikk

Hovedinspirasjonen til Landlig Rustikk er hentet fra det japanske verdensbildet wabi-sabi, som går ut på at perfeksjon ligger i det imperfekte. Her er det lov å blande ulike teksturer, gammelt og nytt og skape en hjemlig hyttestemning.   
Stilretningen spiller på forskjellene mellom det feminine og det maskuline, noe som gjør at alle kan finne sine favoritter.  Målet er å skape et koselig og bohemsk miljø – både inne og ute. Stilen bygges opp av sterke teksturer som vintage skinn, pels, jute, rotting, ull og kraftig bomull.


Foto: SUNHOMEModerne Nordisk
Inspirasjonen til stilretningen Moderne Nordisk er hovedsakelig hentet fra dansk design. Dette er et enkelt formspråk med møbler som kan passe med det meste. 
Rette linjer går igjen i dette unge designet som frir til de av oss som ønsker store muligheter for tilpasning. Stilretningen Moderne Nordisk gjør det enkelt å variere interiøret etter smak og behag, og man kan veksle på nøytrale og fargerike tekstiler etter humør.
Stilen karakteriseres av en miks av materialer og teksturer. Den naturlige looken gjenspeiles i tilbehør og tekstiler med print fra naturen. Etniske elementer går igjen og lar deg skreddersy miljøet.

Fokets Klassikere
Mens stadig nye trender dukker opp på interiørfronten vil det alltid være noen som vinner folkets hjerter. Innenfor Folkets Klassikere finner vi bestselgende trendprodukter som mange har blitt så glad i at de holder koken år etter år. 
Som navnet tilsier er Folkets Klassikere stilen for de som er ute etter tradisjonelle møbler med god kvalitet som har et stilrent uttrykk basert på rene linjer. Møblene vi finner i denne stilretningen er folkets favoritter, som derfor aldri vil gå av moten.

Romantisk Villaliv
En av de mest populære trendene blant oss nordmenn har i en lengre periode vært inspirert av skandinavisk interiørdesign med lyse farger og elementer av shabby chic. Romantisk Villaliv fokuserer på de som ikke ønsker å gi slipp på denne nostalgiske romantikken og som ønsker å innrede et innbydende ute- og innemiljø. 
Stilretningen Romantisk Villaliv henter inspirasjon fra fransk landstil og kan til tider beskrives som herskapelig. Hovedfokuset er å skape en innbydende og sommerlig frihetsfølelse med lyse og myke teksturer. Stilen inneholder på den ene siden myke, maritime elementer og på den andre siden feminine og romantiske fargepaletter. 
Romantisk Villaliv bygges opp av lyse og hvitmalte tresorter i kombinasjon med duse og delikate farger. Strukturer som går igjen i denne stilretningen er grov bomull, lin og romantiske blonder. Den skandinaviske stilen får oss til å drømme oss bort til sommerens varme dager og lyse netter.


Nordiske designtradisjoner er bakgrunnen for stilretningen Tidløst Nordisk, som i sommer også henter inspirasjon fra New England-stilen og the Hamptons. Målet er å skape en naturlig og moden stemning. Ro, fred og harmoni oppnås gjennom et zen-aktig uttrykk og less-is-more holdning. 
Stilen er for de som er opptatte av tidløs eleganse og høy kvalitet. Lavmælt luksus ligger innbakt i stilen og den som innreder sitt hjem eller sin hage med elementer fra Tidløst Nordisk vil få en dyp følelse av balanse og avslapning.


Tidløst Nordisk
Nordiske designtradisjoner er bakgrunnen for stilretningen Tidløst Nordisk, som i sommer også henter inspirasjon fra New England-stilen og the Hamptons. Målet er å skape en naturlig og moden stemning. Ro, fred og harmoni oppnås gjennom et zen-aktig uttrykk og less-is-more holdning. 
Stilen er for de som er opptatte av tidløs eleganse og høy kvalitet. Lavmælt luksus ligger innbakt i stilen og den som innreder sitt hjem eller sin hage med elementer fra Tidløst Nordisk vil få en dyp følelse av balanse og avslapning. 
I Tidløst Nordisk blandes rette linjer med moderne konturer og rene farger med små etniske detaljer som vitner om en bereist eier. 
Aksentpaletten er inspirert av vår lange kystlinje. Fargeskalaen avspeiler sjøens farger om sommeren, fra havets dyp til havn og strand. Fiskere, fisker, garn, bøyer, tang, drivtømmer, steiner og skjell er alle viktige inspirasjonskilder. Håndverket, det funksjonelle og holdbare tilføyes design og estetikk, og skaper den røde tråden mellom nytteverdi og skjønnhet. Til denne stilretningen er også båtlivet en viktig del av estetikken, og en rekke maritime detaljer tas ut også i produktene.


Ser dere noe som faller i smak? Morsomt å høre deres ulike synspunkter på hva dere liker utendørs. Har dere terrasse, balkong eller kanskje have med lysthus? Hvordan planlegger du utendørssesongen?

Har du ikke fått med deg min siste giveaway? Trykk her for å kunne vinne Nespresso sin nye Pixie kaffemaskin! Vinneren trekkes 1. april. :)

Ønsker dere alle en fin start på uken! Måtte det skinne sol og komme litt varme fra sør til nord. :)
Klem,
Anette Willemine

fredag 25. mars 2011

Kosekroken er opptatt!

"Humoren har lyst som ei fyrlykt i svartnatta og vist leia inn tell havn og tell den løkkelige erkjennelsen at ingenting va så galt at det ikkje kunne ha vore verre". ( Arthur Arntzen)


Herman har tydelig tatt helgen og funnet seg godt tilrette i kurvstolen. 
Ønsker dere alle en deilig helg!
Velkommen til alle nye følgere! Håper dere vil trives her inne på bloggen. :)


Har du ikke fått med deg min siste giveaway? Trykk her for å kunne vinne Nespresso sin nye Pixie kaffemaskin!
Klem,
Anette Willemine


Foto: Sunhome

tirsdag 22. mars 2011

DIY prosjekt puter

"Jeg velger en ting, at jeg alltid må ha latteren på min side". (Søren Kierkegaard)


Gåte: Hva er det som summer og summer, men aldri kommer tilbake med noe søtt?
Svar: Det er en som er håpløs til å lage gåter. Det er en ivrig sy-amatør som endelig har fixet symaskinen!


Resultat = to nye puter. Den ene puten med "Sunhome" er laget etter oppskrift fra snille Gry med bloggen Thelma & Louise. Jeg insisterer på et besøk hos denne vakre damen. Hun har utrolig god smak og er et oppkomme av idéer til stadig nye DIY-prosjekt. Bloggen hennes inneholder også den flotteste haven jeg har sett blant bloggene. Hun deler raust med bilder og inspirerer meg masse. :)


Har du ikke fått med deg min siste giveaway? Trykk her for å kunne vinne Nespresso sin nye Pixie kaffemaskin!


Ønsker dere alle en deilig tirsdag!
Klem,
Anette Willemine


Foto: Sunhome

mandag 21. mars 2011

Savn i glede

Eia, ja dét var våren!
Den gurgler i hver en bekk -
min frakke i solen båren
praler i flekk ved flekk!

(Olaf Bull)


Savn kan være godt. Savn kan være i glede. Savn kan sees i solen. I dag savner jeg. Børre-gutten.
Ønsker dere en deilig dag! Her stråler solen!
Klem,
Anette Willemine


Foto: Sunhome

søndag 20. mars 2011

B for bokstav

"Nestekjærlighet begynner hjemme". (Terents)


Bokstaver som dekor i interiøret er morsomme og kan plasseres nær sagt hvor som helst. Jeg synes den svenske nettbutikken In My House har mange fine. Nettbutikken er absolutt verdt et besøk.


Oslofjorden denne søndagen er et vakkert skue. Solen gjester oss og flørter med nok varme til å smelte noe av sneen på takene. Den herlige lyden av vanndråper som drypper fra takrennene bringer en god følelse av vår som er på vei. Mr. Sunhome har måket seg vei på sol-terrassen og jammen tror jeg at det blir satt ut en stol eller to i solveggen idag. ;)
Påsken er ikke langt unna og jeg fikk et akutt behov for noen påskeliljer i snitt. Tydelig ivrig etter lys og varme har allerede noen av liljene sprunget ut siden gårsdagens innkjøp. En bukett ranunkler ble også med hjem, en av de vakreste blomstene jeg vet om. :) Små enkle gleder som kan lyse opp en hverdag, selv uten sol tilstede. :)
Ønsker dere alle en deilig søndag!
Klem,
Anette Willemine


Har du ikke fått med deg min siste giveaway? Trykk her for å kunne vinne Nespresso sin nye Pixie kaffemaskin!


Foto: In My House

lørdag 19. mars 2011

Pixie Nespresso Giveaway!

"Livet skal ikke være som en roman vi har fått som gave, men som en roman vi selv har skrevet." (Novalis)


Husker dere innlegget om lanseringen av Nespressos nye Pixie kaffemaskinen? Nå ønsker Nespresso å gi bort en maskin til en av mine lesere! Heldiggris!
Pixie er en kompakt 19 bar automatisk kaffemaskin som lager Espresso og Lungo av høyeste kvalitet. Med sine kun 11 cm bredde og 23,5 cm høyde, vil Pixie være lett å plassere. Endelig, sier nå jeg. Snasent design og god pris (veil. 1399,-) tror jeg Nespresso her kommer til å fylle et hull i forbrukermarkedet. Maskinen kommer i fire lekre farver og lanseres i begynnelsen av april.


Lyst til å vinne? Da holder det at du legger igjen en kommentar i dette innlegget. Er du uten blogg, så husk å legg igjen navnet (evn. mail-adresse) ditt slik at jeg finner deg igjen. Alle har like stor mulighet til å vinne. Har du likevel lyst til å spre det glade budskapet så kan du låne knappen under her for å linke med bilde. Har du lyst til å legge deg til som følger så blir jeg også veldig glad! Lykke til alle sammen!


Ønsker dere alle en deilig dag!
Klem,
Anette Willemine


Foto: Sunhome/Nespressotorsdag 17. mars 2011

Ceannis vår 2011

I evighedens perspektiv er øjeblikket som et liv. (Piet Hein)


Ceannis har kommet med sin vårkolleksjon. Mange godbiter i puter, pledd og ikke minst vesker. Her er noen eksempler på hva du kan finne. Fant du noe du likte? Vil du se mer, kan du gå inn her.


Ønsker dere alle en flott torsdag! :)
Klem,
Anette Willemine


Foto: Ceannis

mandag 14. mars 2011

Industri-stilen noe for deg?

Det er hyggelig å være viktig, men det er viktigere å være hyggelig. (John Cassis)


Er du klar for å flytte fra landet til byen? Bytte ut det romantiske og bli tøffere i trynet? I så fall må du legge igjen Chabby Chic-stilen før du pakker snippesken - sier forståsegpåere. Jeg formelig ser for meg opprydding i hver en fylte krok med hvite gipsmadonnaer, kirkelysestaker og engler. Her skal det fjernes slitte hvite kjøkkenhyller med fattigmannsølv og nostalgisk porselen fra Fretex. Jeg ser gliset til husbonden som spretter av hønsenettingen fra dørene i framskapet og tømmer oliventreet av plast ut av sinkbøtten, som fruen knabbet fra grisebingen. Og sannelig ser jeg også den gamle trelysekronen som ifjor ble spraylakkert hvit få nytt liv i garasjetaket hos pøbelsønnen.
Ja, ja tenker jeg... Hva skulle vi gjort uten forståsegpåere? Som kan fortelle oss at det vi liker ikke er i tråd med trendene. For nå er det nemlig industristil som gjelder. Bare så du vet det.


Den ultimate leiligheten for denne stilen er en gammel nedlagt industribygning med 5 meters takhøyde, store vinduer, slitent betonggulv og grove murstensvegger. Leiligheten er gjerne møblert med gamle korroderte arkivskap og lockers fra gamle gymgarderober. Møbler i grovt og gjerne gammelt treverk, store pendellamper og stålamper i metall som jern, stål og sink benyttes, gjerne patinert og satt sammen med betong. Gammelt lær og skinn som har fått den deilig myke overflaten, og verktøy brukt som dekorasjon. Miljøet får et maskulint uttrykk, men også avslappet i sin noe tilfeldige møblering og sammensetning.


Det finnes nå et godt utvalg av nye og dyre møbler som fremstår som gamle, men som kun har vært gjennom en mekanisk og/eller kjemisk prosess. Eller hva med å gjøre jobben selv å legge lampen du ønsker deg i sjøvann eller bensin, eller rett og slett male den i en maling som garanterer rust. Er du derimot så heldig å kjenne en utstøtt onkel med et lager som trenger litt ryddehjelp, ja da kan du jo kanskje finne de originale krakkene og de rustne lampene som kom fra den lokale nedlagte fabrikken.


Det skal se levd og slitt ut. Patinaen skal speile en tid hvor man var tro mot og stolt av sitt ærlige håndtverksarbeid. Der mennesket fortsatt var en viktig ressurs i tillegg til maskinene, og ikke som i dag hvor maskinene ofte styrer det hele. Stilen signaliserer derfor noe ekte levd, et vitnesbyrd fra en viktig tidsepoke.
Har du rukket å falle for stilen? Jeg ser flere bloggvenner har steget på karusellen. Så får man selv bestemme hvorvidt man ønsker å gå på eller stå over denne trendrunden. Det viktigste er jo å finne det man selv liker, uavhengig av trender. Det ikke noe som er riktig eller galt når det kommer til smak. Og jeg? Vel, jeg liker nok litt av hvert fra mange stilretninger, men mest av alt er det det klassiske som henger med lengst. Dessuten så blir jeg så fort svimmel av karuseller...


Ønsker dere alle en fin mandagskveld! Tusen takk for flotte tilbakemeldinger på bloggens oppussing. :) Dere er de beste!
Klem,
Anette Willemine


Foto: Restoration Hardware, House Beautiful