fredag 29. april 2011

Morgenlykke

"Den som er lykkelig kan aldri stå for tidlig opp!" (Camilla Collett)


Camilla Collett har så rett så rett. Tidlige morgenstunder er herlige. I dag har kaffekoppen blitt inntatt på terrassen med utsikt til en Oslofjord som har blikkstille vann. Så vakkert som det kan få blitt. Å kjenne at en morgenstund som dette fyller hele meg med glede er virkelig en ekte hverdagslykke. Jeg velger derfor å ta følelsen med meg inn i denne dagen og dele den med andre på min vei. Kanskje bare med et smil, et varmt blikk eller kanskje med et vennlig ord. Hvem vet? Dagen står jo ubrukt og kan fylles med akkurat det jeg ønsker og velger den skal bli.


Ønsker dere alle en glad og lykkelig dag, og en deilig helg! Hvordan velger du at din dag skal bli?
Klem,
Anette Willemine


Dagens bilde er fra den nyoppussede musikk- og tvstuen. Jeg har valgt å fylle den med sommerfarver akkurat nå.
Materialbruk: Malt vegg ved vindu: Jotun farve Sand, vegg med krans: Papirtapet fra Ralph Lauren, sofa: Home & Cottage, krans: Slettvoll, bord: Ikea, hvite trepersienner: Ikea, pute m/anker: Lexington, denimpute: Ikea, pute m/peacetegn: selvlaget, sisalteppe: Ikea, rosa veske: Ralph Lauren.


Foto: SUNHOME

torsdag 28. april 2011

Sommerkveld ved fjorden

"Jo bedre vi trives med oss selv, desto sjeldnere trenger vi å tråkke ned andre for å føle oss på høyden".
(Odetta Holmes)


Gårsdagen ble virkelig rosa. Akkurat slik jeg hadde håpet og ønsket. Både øyne og sjelen fikk badet i vakre inntrykk. Galleribesøket hos kunstneren Bjørg Thorhallsdottir var virkelig en opplevelse. Jeg vil komme tilbake til mer om dette i et innlegg senere.
I dag har jeg laget en farvecollage til sommerlig inspirasjon for dere. Deilige turkisblå toner sammen med sisalfarver er å se i mange varianter denne vår- og sommersesongen. Potterybarn er intet unntak, med nye produkter til både inne- og utendørsbruk. For å freshe opp inntrykket er det lekkert å tilsette en accent-farve eller to. I dette tilfellet passet det med en dash med bringebærrødt og en kald gulfarve.
Gleder meg stort til å flytte ut på terrassen og nyte mange lange kvelder fremover... Har dere fått ut havemøbler ennå?


Ønsker dere alle en glad dag! Klem fra Anette Willemine


Collage: Anette Willemine, Foto: Potterybarn


Gratulerer til minstejenta vår som i dag fyller 12 år! Hun er verdens snilleste og godeste jente, og sprer mye glede og varme rundt seg. :) ♥♥♥
Bursdagen startet på tradisjonsrikt vis ved sengekanten med kakao, boller, flagg, sang og pakker fra inn- og utland. Hakk-i-hæl-Herman var denne gang den aller først til å gratulere bursdagsbarnet med sitt sedvanlige hopperitualet. Han skjønner når det er fest på gang! Flagget er heist til topps og været er strålende. Denne bursdagen blir flott!
Foto: Sunhome

onsdag 27. april 2011

Gjennom rosa briller

"Av de mange nådegaver som vi mennesker er utstyrt med, er det ingen som yter så meget som vår evne til lengsel. Intet er uoppnåelig eller utilgjengelig for vår lengsel". (Karen Ewald)


I dag våknet jeg opp til en rosa dag. Ikke at jeg svever på skyene, snarere at jeg ser verden gjennom rosa briller. Litt naivt, litt lett og litt overfladisk. Slik at jeg kan lage meg en forestilling om at alt der ute er enkelt og bekymringsløst. Jeg trenger slike dager, har jeg funnet ut. Til å ta en pause fra alle må, bør og skal. Pause fra det som er vanskelig eller vondt. Pause fra å tenke på hvordan den urolige kloden vår er akkurat nå.


Verden kommer inn i stuen min hver dag gjennom aviser, radio, nett og tv. Alt blir så nært, så overveldende, og får meg til å tenke på at jeg skal være glad og takknemlig for hvor godt jeg har det i min verden. Å forholde seg til kontrastene til hvordan vi mennesker lever så ulikt i land og verdensdel er noe jeg tenker på hver dag. Min verden blir en klisjé i forhold til hvor vanskelig andre strever akkurat nå. Maktesløsheten over å ikke kunne hjelpe eller bidra for at deres hverdag kan bli bedre, er frustrerende.


Det jeg derimot kan er å lære mine barn forståelse av og respekten for andre menneskers levesett, enten det er selvvalgt, påtvunget eller styrt. Å kjenne at en er ansvarlig for sitt eget liv, og hvordan leve det best mulig ut i fra de forutsetninger som er gitt en i livet, er noe av det viktigste jeg kan velge å gi de. Så håper jeg også at de vil se at det greit, og til og med viktig, å sette på seg rosa briller og se verden i et rosa lys. For det er mange rosa nyanser der ute også. Det gjelder bare å evne å se dem.


En rosa dag ønskes dere alle!
Klem,
Anette Willemine


Foto: SUNHOME

tirsdag 26. april 2011

En myk start

"Mennesket er det eneste vesen på jorden som kan smile. Det er et lys i vårt ansikts vindu, som hjertet bruker til å vise at det er hjemme". (Henry Ward Beecher)


Hei, alle gode! Påsken er over for denne gang og hverdagen tar til i sitt vanlige tempo igjen. Påsken for vår del har vært fantastisk i år, og batteriene er ladet til fulle. Nå gjelder det bare å ikke bruke de opp på én gang. ;) Derfor har jeg bestemt meg for en myk start denne uken.


Bildene jeg viser i dag reflekterer nettopp dette; en myk og lett stemning. Farvetonene i disse rommene er diskré og vakre. Jeg liker godt horisontale striper og har selv to rom hvor dette er brukt. Etter 5 år er jeg fortsatt ikke lei det. :)


Ønsker dere alle en glad med ny energi! Hvordan har dere fått ladet batteriene i påsken?
Klem,
Anette Willemine


Foto: Style At Home

søndag 24. april 2011

Noe nytt er på vei


Hemmeligheten,
som er på vei

Det viskes stille
en ny sang
uten ord
i en vakker klang

Om gleden i den nye
som skal komme

Sanselig forventningsfull
som en yndig brud
sitrer smilet

Fornemmelsen er savnet
lik en hengiven venn
Jeg har lengtet og ønsket
den tilbake

Håpet om et lyst opphold
som skal vare 
En evighet i solen vil jeg ha

I en ny vår

(Anette Willemine)

Med disse ordene og bilder fra herlige påskedager på Sørlandet ønsker jeg dere alle en vakker påske.
Klem,
Anette Willemine

Havnen i Kristiansand
Kilden, Kristiansand

tirsdag 19. april 2011

Å nyte en påskemorgen

"Ingen påske uten et lass med bøker, sol fra skyfri himmel, knopper som brister - og en hånd å holde i". (Roald Øyen)


Ønsker alle som er innom en nydelig påske! Nyt dagene, enten det er i nord, sør, øst eller vest dere skal tilbringe den. Vi sees, høres og blogges kanskje i påsken?


Denne morgenen var bare så vakker og jeg rigget meg til med aviser og magasiner på forsiden av huset. Med saueskinn under stumpelumpen og te i koppen kunne jeg unne meg en time alene en tidlig morgenstund. Bildene viser det fine lyset fra solen som snek seg inn på plassen. Vakkert!


Foto: SUNHOME

fredag 15. april 2011

Blått påskebord

"Rør ikke ved mitt hjerte i dag. Våren har gjort det alt". (Inger Hagerup)


En av dagene i påsken skal bordet vårt dekkes som dette i blått. Her har jeg lagt en vakker tapet tvers over bordet; Early Bird fra produsenten Pip Studio. Den kan skaffes hos f.eks. nettsiden Tapetorama. Jeg kjøpte den hos Maxbo. Påsken kan godt være i andre farver enn gult. Jeg lar perleblomstene være mitt innslag av påskefølelse i denne borddekkingen. Med sølvbestikk i opphøyd rose og kjære gamle arveglass fra familie i Danmark skaper det høytid for meg.
Til de av dere som spurte hvor det blå serviset kommer fra, så er det kjøpt hos Home & Cottage sist sommer. Leverandøren Mille Moi har dette merket. For flere forslag til dekking av bord, klikk på etiketten Bordekking under her. 


Ønsker dere alle en deilig dag! Fyll den med glede!
Klem,
Anette Willemine


Foto: Sunhometorsdag 14. april 2011

Farvecollage fra spisestuen

Hvis jeg lar det være en grønn gren i mitt hjerte, vil sangfuglen komme. (Kinesisk ordtak)


Det er flere som har spurt meg om hvilken farve jeg har på stueveggene. Vel, den var i utgangspunktet en dypere sandfarve, men den funket ikke når den kom opp på veggen. Den ble derfor justert hos farvehandleren til en lysere varmgrå nyanse. Det er derfor ingen eksakt farvekode på den.
Til dere som har spurt om materialvalg; spisestuebordet er spesialbestilt i bredde 1,10 m og lengde 4 m. Det er beiset og lakket massiv eik fra den danske produsenten Kristensen & Kristensen. Gardinene er i 100% silke og er foret med et tykt fòr med flosset innside, som gjør at gardinene faller ekstra fint. De kommer fra KA International. Den sorte taklampen er fra Slettvoll.   


Farvecollagen er laget med utgangspunktet i farven på veggene og noen av de andre farvetonene som er i rommet. Skulle du ha lyst til å bruke collagen må du gjerne kopiere den og printe den ut. Collagen er ment som en inspirasjon og farvene er hentet ut fra PS. Da ingen dataskjermer og printere fremstår like, vil collagens farver kunne avvike fra dette. En farvehandel kan hjelpe deg til å finne en nyanse som ligger i nærheten av det du måtte ønske.


Ønsker alle en glad dag! Tusen takk for alle skjønne hilsener og kommentarer. De blir satt stor pris på! Så ønskes nye følgere hjertelig velkommen. Håper dere vil trives her inne. :)
Klem,
Anette Willemine


Foto og collage: SUNHOME

tirsdag 12. april 2011

Til dekket bord

"Ved en middag er det ikke så viktig hva som står på bordet som hvem som sitter på stolene". (W.S. Gilbert)


Dagens sitat er så sant som det er sagt, men jeg vil nå likevel påstå at det ene ikke nødvendigvis utelukker det andre. Jeg liker å sette meg til et vakkert bord, enten det er hverdag eller fest. Nå som vi står ovenfor påskehøytiden er det mange som samles rundt flere gode middager, enten det er med familie eller venner. Å pynte til påske er ikke for alle nødvendigvis ensbetydende med å bruke gult, dessuten er det ikke alle som feirer påske. Kanskje man rett og slett kan ha en vårfest å feire at vi atter en gang skal se naturen våkne til liv fra vinterdvalen.


I dag viser jeg en vri på hvordan du kan pynte et bord ved hjelp av tapet. I stedet for å bruke spisebrikker eller en løper du legger på tvers av bordet, kan du legger en remse av tapet. Det finnes et vell av vakre tapeter i interiørbutikkene for tiden, og mange av de har naturen som tema. Enten man liker pasteller eller frodige farver - utvalget er stort. Fugler, sommerfugler og blomstergrener, gjerne i store mønstre er noe av det som går igjen hos de fleste tapetprodusentene denne våren. Hvorfor ikke gjøre bordet spesielt og annerledes?  Ta den en tur til interiørbutikken å bla i bøker eller se hva de har på lager. Kjøper du en rull er den som oftest på 10 meter og ca 50 cm bred, som rekker til ca 16 kuverter med utgangspunkt i et bord som er 1 meter bredt. For å hindre at tapeten ruller opp, lar du tapeten gå rundt bordkanten og fester den med tape på undersiden av bordet. Beregn derfor til dette når du skal kutte til tapetlengden. Du kan selvfølgelig også velge å legge tapeten på langs som borddekorasjon. Jeg har selv brukt tapeten både rett på bordet og med en nøytral duk under. Ønsker du å dele opp tapeten i formatet til en dekkebrikke, så kan det være lurt å få den laminert. Da vil den jo naturligvis være lett å vaske av. Personlig synes jeg det passer bedre til et hverdagsbord.


Tapeten jeg har brukt på bordet mitt er fra den nye kolleksjonen Un Bisou fra produsenten Eijffinger, og kan skaffes i de fleste farvehandlere og interiørbutikker. Jeg kjøpte min hos Maxbo. Håper dere ble inspirert til å pynte et bord på en litt annerledes måte. :)
Måtte dere få en glad dag!
Klem,
Anette Willemine


Foto: SUNHOME
mandag 11. april 2011

Farvecollage

"Du får manus utdelt allerede på fødeklinikken. Alt avhenger av om du får rosa eller lyseblått teppe". (Ingunn Yssen)

Gjennom blogg og på mail kommer det forespørsler om hjelp til farveforslag i ulike rom. Mange ønsker seg en farvecollage slik at man kan se hvordan flere farver kan passe sammen i et rom. Fremover vil jeg derfor lage forskjellige collager som er ment å være til inspirasjon og idé for dere lesere. Jeg starter med en farvecollage på et rom hvor en sval følelse preger rommet. Var det noe som fristet?

Ønsker dere alle en flott ukestart! Måtte dere få oppleve både sol og litt varme der dere bor. :)
Klem,
Anette Willemine

Foto: Maison Dumonde, Collage: Sunhome

lørdag 9. april 2011

Eggende påskepynt

"Til bedriftsledere: Visst er det hanen som sier kykeliky, men det er høna som legger eggene. Vennligst ikke glem det". (Margaret Thatcher)


De fleste ser egg som en naturlig del av påsken, enten det er dekoreres til pynt, spises til frokost eller fylles med godteri. Så hvordan har det seg at vi bruker egg i forbindelse med påske? Vi må faktisk helt tilbake fra før-kristen tiden for å se at egget var et symbol for påske- eller vårfeiring. Det var da tegn på livskraft og nytt liv. Etter en lang vinter, begynner hønene å verpe igjen når sola dukket frem fra vinterdvalen. Dette falt ofte sammen med påsketiden, og dermed en stor egg-fest. Egget er også et symbol på Jesus oppstandelse og nytt liv i den den kristne tradisjonen. 
Dekorering av egg startet veldig tidlig, og det eldste dekorerte egget som er funnet, er fra ca 300 e.Kr. Meningen med dekorerte egg, er at de skulle bringe lykke og beskytte mot onde ånder.

Viser i dag noen vakre egg fra Lisbeth Dahl. Disse kan man hygge seg med år etter år. :)
Ønsker alle en deilig lørdag ettermiddag. Nå skal jeg ut å pynte litt på trappen med litt påskeblomster fra dagens fangst hos plantesenteret. Har dere pyntet på trappen ennå?
Klem,
Anette Willemine


Foto: Lisbeth Dahl 

torsdag 7. april 2011

Kose-mose-overdose!

Jeg velger meg april

I den det gamle faller,
i den det ny får feste;
det volder litt rabalder,-
dog fred er ei det beste,
men at man noe vil.

Jeg velger meg april,
fordi den stormer, feier,
fordi den smiler, smelter,
fordi den evner eier,
fordi den krefter velter,-
i den blir somren til!
(Bjørnstjerne Bjørnson)

Kan det sies noe vakrere? Sannere? Våren  være sterkere enn vinteren. For å klare og vinne seg plass og bevise at den virkelig er av liv laga. Å se at naturen må bruke sterke krefter og vilje til å starte på nytt, gir meg troen på at du og jeg kan gjøre det samme. Det kan koste å vise styrke, men det vil kunne bære frukter. Prøv, så får du se.
Med Mr. Sunhome på forretningsreise kunne attpåklatten, Hakk-i-hæl-Herman og jeg nyte en kosestund i vårt musikk- og tv-rom i går kveld. Vi vet å kose oss når sjefen over alle sjefer er borte. Vi tar på kosedress og slår praktisk talt ut håret. Herman får klengenavnet Kos-i-hjæl-Herman, og vet knapt hvilken pote han skal stå på, så overøst blir han av kjærlighet og oppmerksomhet. Ingenting tyder på at han misliker det. Han krøller seg i pledd og puter og minner meg på at sofatrekket heldigvis kan vaskes i maskin. :) En liten bagatell i det hele. Kan det bli for mye av kos og kjærlighet? Ikke hos oss. Her er det kose-mose-overdose - når som helst!
En deilig dag ønskes dere alle! Takk for alle søte hilsener! Dere er så snille og gjør meg så glad! :)
Klem,
Anette Willemine
Foto: SUNHOME

tirsdag 5. april 2011

Gult er kult

"Den som ikke vil tilgi andre, ødelegger den broen han selv en gang må over". (Francis Bacon)


Jeg bare måtte! Finne noe gult. Enda jeg ikke er slik en "gul" jente er jeg en glad jente. Og gult er for meg uttrykk for glede. Den kan stråle og gi energi i en hverdag. Det er en farve som smiler og som gjør meg kreativ.

Det er som om man glemmer hvordan gult er før den dukker opp til påske. Nå som det nærmer seg påske tenkte jeg å legge ut noen bilder fremover av litt påskepynting. I dag blir det gladfarven gult med serviset som har vært brukt mang en påskemorgen i familien Sunhome. Brikker i ola-stoff hindrer uttrykket fra å bli for søtt. :) Hjemmestrikkede og tovede serviettringer har fått hjemmelaget dekor av silkisleire. Til et slikt bord er jo de gule tulipanene nesten selvskrevne; så dekorativt enkle. :)


Ønsker dere alle en glad og gul dag!
Klem,
Anette Willemine


Foto: SUNHOME


lørdag 2. april 2011

Lanseringsfest for Sanselig Sommer

"En bok er som en hage du bærer i lommen". (Arabisk ordtak)


Lanseringen av boken Sanselig Sommer ble holdt hos Zanz i Lillestrøm. Boken til Franciska Munck-Johansen er bare lekker. Fra første til siste siden renner den over med inspirerende og vakre bilder fra noen av Franciskas utallige reportasjer i inn- og utland samt nydelige bilder fra en rekke flotte blogger.
Det var virkelig koselig å møte så mange hyggelige og søte damer på én gang, og ekstra stas var det å treffe flere av mine faste bloggvenner. Lanseringsfesten var absolutt vellykket og Franciska kan være veldig stolt av den flotte boken hun har laget og for alt det enorme arbeid som ligger bak. Vil du vite mer om boken og hvor du kan få kjøpt den, så ta en tur inn på Franciskas blogg http://franciskasvakreverden.blogspot.com/
Jeg gleder meg utrolig mye til boken er ferdig og til å nyte all inspirasjonen som den vil gi. Det blir også morsomt å se sine egne bilder på trykk. :) Siden jeg var sjåfør og måtte holde meg til bobler uten alkohol byttet jeg ut Champagnen med bankkort og handlekurv. Det ble derfor med flere godbiter hjem fra Zanz... Har du ennå ikke vært på besøk i denne butikken bør du snarest sette GPS'en til Lillestrøm! Jeg kommer garantert tilbake. :)


Jeg ser at det har kommet flere nye følgere til bloggen. :) Velkommen skal dere være! Håper dere vil trives og kanskje finne litt inspirasjon! :) 


Ønsker alle en flott lørdag!
Klem,
Anette Willemine


Foto: SUNHOME

fredag 1. april 2011

Trekning av Giveaway!

"Jeg drikker champagne når jeg vinner, for å feire ... og jeg drikker champagne når jeg taper, for å trøste meg selv". (Napoleon I)


Påmeldingen til min giveaway sluttet kl 24.00 og trekningen av premien Pixie Nespresso er foretatt i dag, 1. april.
Den heldig vinneren av den flotte kaffemaskinen er:


Ingunn I'Døsset


Gratulerer så masse! Har dere ennå ikke vært inne på Ingunns flotte blogg http://idosset.blogspot.com/ så anbefaler jeg et besøk! Med sin estetisk smak for interiør er hun en av mine favoritt-blogger. Det er derfor ekstra hyggelig at Random.org plukket ut akkurat henne til å vinne den lekre kaffemaskinen. Jeg er helt sikker på at den vil skli rett inn på hennes vakre kjøkken. :) Håper hun vil ha stor glede av premien.
For oss andre som kunne ha lyst på en Pixie, kommer maskinen i butikkene i løpet av april. Jeg skal i alle fall kjøpe meg én. :)
Ønsker dere alle en glad fredag!
Klem,
Anette Willemine


Foto: SUNHOME