mandag 30. mai 2011

Ypperlig aktivitet for oss uten grønne fingre!

"De vennlige ord som sies i dag, kan bære frukt i morgen". (Mahatma Gandhi)


Hei alle gode! En ny og deilig uke å ta fatt på. Mai glir inn i juni denne uken og jeg håper å kjenne både varme og sol tilta. Helgen besto av både regn og sol, og var akkurat passe til å stå med hekken i været å luke. I foreningen "Luking - aktivitet for oss uten grønne fingre" er jeg selvutnevnt formann. Jeg vil påstå at gleden over å fjerne ugress er proporsjonalt med gleden Mr. Sunhome finner i å kjele med tomatplantene i drivhuset.


Mine manglende kunnskaper innen grønt og skjønt har i grunn bare blitt verre med årene, til Mr. Sunhomes frustrasjon. Da jeg i går for andre gang klarte å luke bort en ny-plantet stikling med syriner samt grave opp en rosebusk som hobbygartneren hadde flyttet, måtte Mr. Sunhome ta seg en tur inn i furteburet drivhuset og telle til 1001. Til mitt forsvar var rosebusken veldig liten og syrinbusken uten synlige blomster. Halllloooo! Jeg prøvde bare å være effektiv og ivrig! Resultat? Jeg var så heldig å få luke hele det store bedet med jordbærplanter! Mr. Sunhome mente det var nødvendig fint for meg å ha oversikten over en plante av gangen. Og du verden så flott det ble! ;) Jeg er glad for at hobbygartneren ser mitt talent innen luking og misbruker det for alt det er verdt. :)


I dag sitter jeg i haven med en kopp kaffe og nyter et helt nylaget bed. To par oppbrukte hagehansker, 1 stykk øm stumpelump, d...tstøle legg-muskler og fire vannblemmer er tydelige bevis på glimrende innsats. Jeg tror sannelig jeg sier opp støttemedlemskapet i helsestudioet. Det som kanskje for noen kan se ut som "trim for eldre" kan bare prøve 7 timer med nesen nedi skravlekål. Luking ser ut til å være like bra som Pilates og Fumba, Jumba eller hva det nå heter! ;)


Hvordan er det med dere og luking? Er det noen av dere som ønsker å melde dere inn i min forening?
Ønsker dere alle en glad mandag! Dagens bilder synes jeg var så fine så jeg ønsker å dele de med dere. :)
Klem,
Anette Willemine


Foto: Pottery Barn

      

fredag 27. mai 2011

Rhododendron smiler i regnet

"Jeg vil være det rolige regn som får min elskede til å sove. Så vil jeg stå på skrå gjennom drømmen som en søyle av stigende sol". (Lars Saabye Christensen)


Regnet har besøkt oss her ved Oslofjorden et par dager, noe som gjør godt for nye planter og blomster i haven. Tidlig i morges sto jeg med kaffekoppen ved vinduet å så ut på Rhododendron-buskene som står så flott og blomstrer. Det så ut som de nøt å være i regnet. Det var som om de sto der og smilte i all sin farveprakt. Jeg fikk plutselig lyst til å plukke noen til å pynte opp inne, og gikk ut i bare føtter og t-skjorte. Nå står de og smiler i stuen og gjør det vakkert rundt seg. Regnet er glemt - forlengst.


Ønsker dere alle en glad helg!
Klem,
Anette Willemine


PS! Jeg har hatt problemer med Blogger siden onsdag. Jeg er visst ikke den eneste. Bloggere i andre land opplever også de samme problemene. Mange får ikke lagt inn kommentarer (noe jeg merker her inne også) og jeg får ikke logget meg ut av bloggen. Lykkes det ikke å legge igjen en kommentar til dette innlegget så send meg gjerne en mail hvis dere har løsningen på dette problemet! Nå synes jeg det har vært mye tull med Blogger i det siste!


Siste oppdatering fra BloggerWe're investigating an issue which is preventing login and comment posting for some users, and hope to have a fix released shortly. Thanks for your patience in the meantime. 


Foto: SUNHOME

onsdag 25. mai 2011

Lille-lørdag for hushjelpen

"Fred er ikke en tilstand hvor det ikke er krig, men en dyd, en sinnstilstand, en disposisjon for velvilje, tillit og rettferdighet". ( Baruch de Spinoza)


Onsdag har ofte blitt kalt «lille lørdag». Dette er et uttrykk som henger igjen fra den gangen mange hadde egen hushjelp. Hushjelpene hadde som regel fri på onsdag kveld og kunne dermed gå ut "på byen" disse hverdagskveldene, slik de ikke alltid kunne gjøre på en vanlig lørdagskveld.


Noen ganger føler jeg  meg virkelig som en sirkusartist som stadig bytter hatter og sjonglerer med mange baller i luften. ;o) Å være hushjelp for familien Sunhome er en nettopp en av disse selvpålagte rollene. Når man er godt over gjennomsnittet opptatt med interiør vil man gjerne at det skal se hyggelig ut rundt seg. Det innbefatter rydding og atter rydding.


Ja, jeg har prøvd å la det ligge, ikke brydd meg (les: krampaktig prøvd å hold munn) for tilslutt likevel ende opp med å plukke opp og rydde etter diverse familiemedlemmer. Hint som skohaug bygget som en pyramide i hallen eller sne-skuffe plassert utenfor barnas soverom har glatt blitt oversett eller kommentert med: "Maaaaammmmmmaaa, du har glemt en sne-skuffe inne!" Eller: "Skikkelig kreativt Mamma, det skotårnet der kan du levere inn til Høstutstillingen!" Ha, ha! Jeg har nok ikke helt lykkes i den oppdragelsen, for å si det slik!


Men, det er håp i hengende snøre. Eldstemann, studenten som bor i egen leilighet, overrasket sin gamle hushjelp mor gitt. Det var blitt ryddig hos ham! Måtte jo selvfølgelig rose ham, og spurte om han endelig hadde lært seg å sette pris på å ha det ryddig rundt seg. Svaret jeg fikk var: " Det er like greit å ta det med én gang. Det er driiiitkjedelig å rydde når det bygger seg opp til tårn!"


Ønsker dere alle en ryddig dag! Denne hushjelpen tar seg likegodt en fridag!
Klem,
Anette Willemine


Viser i dag noen flere bilder fra musikk- og tvrommet. Det er et deilig rom å ha i tillegg til den andre stuen. Her spilles det musikk på høyt nivå, og det er helt greit å slippe å høre Beyonces  hits ljome i dagligstuen til enhver tid.


Foto: SUNHOME


     

tirsdag 24. mai 2011

Rosenrødt

"I et landskap, nytt og uten minner,
står et epletre i blomst og skinner. 
Epletreet dufter nyskapt sommer. 
Her har tiden aldri vært. Den kommer."
(Inger Hagerup)

Rosa regnes i den moderne, vestlige kulturen som en feminin farve og symbol på det kvinnelige. Rosa farver, særlig på klær, er et utbredt kjønnssymbol for jenter. Vi forbinder ofte også rosa med romantikk. Det har faktisk ikke alltid vært slik. For går vi helt tilbake til rokokkomoten på 1700-tallet var sterke farger som rosa ansett som en potent farge, og ble også båret av mange menn i overklassen. Ha!
I år har rosa fått en mer fremtredende plass i både mote og interiør. Om dere velger å kjøpe en rosa skjorte til gemalen eller ikke, ja se det spørs hvor modige dere er. Ta en titt på de skjønne bildene som bader i rosa nyanser. Kanskje dere får en idé eller to til hva som kan brukes? Har dere tenkt å bruke rosa i sommer?
Ønsker dere alle en rosenrød dag!
Klem,
Anette Willeminemandag 23. mai 2011

ID-tyveri! Hvem er meg nå?

Nei, jeg er ikke i ferd med å gå fra forstanden, jeg er bare litt satt ut. I denne digitale tidsalder må dette være en av de ting man frykter mest, at noen fremstiller seg som deg, tar identiteten din og nekter deg adgang til den. Dette var en brutal realitet for meg i går kveld.

Motorsykkelen til Mr. Sunhome lager en distinkt brummelyd når han svinger opp innkjørselen, vel hjemme etter en hyggelig kveld med 25 års russefeiring. Han er ikke mer enn kommet over dørstokken før jeg ber om assistanse. "Passordet mitt til Google kontoen virker ikke!"  Mr Sunhome stiller de vanlige spørsmålene: "var caps lock på... har du byttet passord... og det er du helt sikker på?" Jeg hermer det velkjente ansiktsuttrykket til ungdommen i huset og svarer: "DA! SEFF!" Han trenger ikke nærmere forklaring og forsvinner inn på kontoret og blir borte - leeenge.  Han kommer ut, alvorlig: "Dette er ingen spøk, noen har fått adgang til kontoen din! Når jeg forsøker å gå inn på bloggen din så finnes den ikke, den er rett og slett slettet!" Jeg kjenner et støkk i maven. 

Nå starter arbeidet med å få tilbake det som var mitt: passord, google konto og sist, men ikke minst bloggen. Google har heldigvis flere prosedyrer når slikt inntreffer, og jeg skriver dette innlegget for å redusere skadeomfanget dersom noen av dere skulle bli utsatt for det samme. Første prosedyre innebefatter at du kan resette passordet ditt ved hjelp av den mailkontoen du fikk invitasjonen til da du ble invitert til å åpne en gmail konto. Dette var i ferd med å bli første del av min ganske raske og bratte voksenopplæringskurve, den mail-kontoen fantes ikke lenger, ergo sendte google instruksjoner på hvordan resette passordet til en mailkonto som ingen lenger hadde tilgang til.

Erfaring 1 Sørg for at den mailadressen du har satt opp for å motta mail, dersom du har behov for å re-sette passordet, er aktiv og at du enkelt har tilgang til den. Mr. Sunhome har laget en egen mailadresse for slike og andre eventualiteter. Nå kan du også på google-kontoen din sette inn et mobilnummer som kan benyttes for å re-sette passordet. Sett opp begge og sørg for at de er aktive og tilgjengelige.

Nå er gode råd dyre, vi visste at det var en som hadde tilgang til kontoen min og videre at vedkommende hadde slettet bloggen min. Den prosedyren fra Google som du skal benytte dersom alt annet svikter kan ta opp til 24 timer. Dette hadde vi ikke tid til, men vi hadde ikke annet valg. Du skal her fylle ut et skjema med informasjon som overbeviser Google om at du er den rettmessige eieren av kontoen.  Dette innbefatter navn på etikettene dine, hvem du mailer samt informasjon fra når du startet bruk av ulike Google tjenester og informasjon om den opprinnelige invitasjonen fra Google på å starte en konto, likeledes det siste passordet du husker. I en stresset stund hvor noen har tatt kontroll over det digitale livet ditt, hvem har vel tilgang til all denne informasjonen i hjernebarken?

Erfaring 2 Sørg for at du har den informasjonen du trenger i et slikt tilfelle (nå har du sikkert allerede fulgt rådene i erfaring 1 slik at dette aldri vil bli aktuelt, men allikevel..) hvordan du vil oppbevare den overlater jeg til deg selv, men husk at dette er informasjon som kan benyttes til å overbevise Google om at du er deg så dersom det kommer i feil hender...

Mr. Sunhome har tidvis en irriterende orden i sysakene, ikke alltid, men han glimter til. Han fant fram invitasjonen fra 2005 og tastet inn de korrekte detaljene. Dette sammen med informasjonen jeg kunne bidra med så kom det etter en kort stund en mail med detaljerte instrukser på hvordan få tilbake kontrollen over kontoen. Tydeligvis ble noen i Google overbevist rimelig fort, det var deilig at de var på vår side.

Når passordet var endret og kontoen atter under min kontroll så stiller Mr Sunhome et nytt spørsmål som ikke er helt enkelt å svare på: "Hvor har du back-up’en av bloggen din?" Han ser i grunnen litt streng ut nå. " Back-up?", sier jeg og smiler - litt beskjemmet. "Det husker jeg å ha gjort.... én gang! "Jaha, sier han tørt, det har vel ikke skjedd noe særlig på bloggen din siden det?" Det er i slike situasjoner i livet du må spole tilbake til løftene du avgav foran presten. "Men, NÅ skal jeg gjøre det med jevne mellomrom! Ihvertfall! Ofte..."

Erfaring 3 Dersom du har bloggen din kjær så ta back-up, det er en billig investering som verken tar lang tid eller krever stor plass. Nå viste det seg unødvendig, for vår usynlige skytsengel hos Google hadde tydeligvis luktet lunta og resatt bloggen min til fordums prakt.

Google hadde tydelig merket at det var noe feil, det lå en melding som fortalte at de lurte på om noen hadde hatt tilgang til kontoen uten lov, de var til og med så snille at de la ved IP adressen som de hadde mistanke til. På mandag går det en melding til dennes ISP (Internet Service Provider) samt en mulig politianmeldelse.

Det vanskelige med slike saker er at du er usikker på deg selv, du kan ikke tro at noe slikt hender deg. TRO DET OG HANDLE DERETTER! Dette var ikke en IP-hacker fra det fjerne Østen eller et eller annet sted i Øst-Europa, neida dette var en hacker fra sentrale Østlandet. Indisiene mot denne personen er sterke og videre etterforskning vil avdekke hva som skjer videre med denne saken.

Det er en ekkel følelse og en skremmende opplevelse jeg hadde i går. Jeg har hatt et digitalt virituelt innbrudd, men det kjennes fysisk og høyst virkelig for meg.
For kort tid siden leste jeg innlegget til Anette i Anetteshus om hennes lignende opplevelse. Hun kommer med mange gode råd om hvordan sikre seg mot ID-tyveri. Dessverre er det slik at man likevel kan blir utsatt for hacking, slik det skjedde med meg.
Nå er jeg bare superglad for at jeg fortsatt kan sitte her å skrive innlegg og ha kontakt med alle dere flotte lesere av bloggen min. Tusen takk for alltid gode ord dere legger igjen hos meg. Jeg setter stor pris på hver og en av dem!


Da jeg trenger å avslutte innlegget med noe vakkert, legger jeg ved et bilde av en søt terrasse med en morsom idé til hvordan du kan pynte opp en vegg. Ønsker dere alle en god start på uken!
Klem,
Anette Willemine


Foto: Caseysill Photography


lørdag 21. mai 2011

Romeo og Julie

Romeo: "Kan jeg ha elsket før? Syn, sverg på at sann skjønnhet så jeg aldri før inatt!" (William Shakespeare)


Atter en fantastisk tur i Operaen i går kveld. Denne gangen sto Romeo og Julie på abonnementskortet. Å herlighet for en vakker oppsetning! Det var ekstra hyggelig å dele opplevelsen med min yngste datter, og det kunne ikke passet bedre at det nettopp var Romeo og Julie vi skulle se. Som 12-åring var dette midt i blinken!
Med Prokofjevs vakre musikk, Operaens imponerende scenebilder og Nasjonalballens ensemble var kvelden en  sjeldent flott opplevelse. Vi svevde ut av Operaen etter 3 minneverdige timer.
Viser et utvalg av bilder fra forestillingen og ett av min lille ballerina. :)
Ønsker dere alle en glad lørdag!
Klem,
Anette Willemine


Foto: SUNHOME og Operaenfredag 20. mai 2011

Vakre Hortensia

"Om jeg visste at verden gikk under i morgen, ville jeg likevel gå ut i min hage og plante et epletre i dag." (Martin Luther)


I dag skal jeg ut å kjøpe Hortensia. Vakre, vakre Hortensia! Og hvorfor ikke la de henge som en ampel som vist her? 
Ønsker alle lesere en glad helg! Hva står på tapetet hos dere i helgen?
Klem,
Anette Willemine


Foto: Beauty in everythingtorsdag 19. mai 2011

Farvepåvirkning

"Arvelighet er noe man tror på når man har fått et intelligent barn." (Pablo Picasso)


Farver gjør meg glad, rolig eller energisk! Enten det er i et interiør, klær, kunst eller natur, så påvirker farver meg i hverdagen. Noen dager trenger jeg å omgi meg med duse og rolige farver, mens andre dager trekkes jeg mot de farvesterke. Det følger rett og slett dagsformen. Så er det kanskje ikke så merkelig, for farvene påvirker faktisk kroppen vår både fysisk og psykisk.


Farvene som øyet ser, ledes via synsnerven direkte til hypotalamus. Det er den delen av hjernen som styrer våre hormoner og det endokrine systemet. På denne måten forårsaker farver komplekse fysiologiske reaksjoner, som i sin tur fremkaller psykologiske reaksjoner.


Lysets forskjellige bølgelenger har ulik energi. Med andre ord, farvene har ulike egenskaper og ulik påvirkning på oss. Men vi er ikke bare avhengig av øynene for å kunne se farver, også de ytterste lagene av huden og hodeskallen vår er mottagelig for farvepåvirkning. Derfor påvirkes blinde mennesker av farver like mye som seende mennesker.


Med denne kunnskapen er det lettere å forstå hvorfor vi mennesker blir påvirket av de farvene vi bruker. Visste dere at det var slik, og kan dere kjenne dere igjen i noe av dette?

Viser i dag en vakkert bilde fra et kjøkken i duse farver - noe som tiltalte meg akkurat i dag.
Ønsker dere alle en dag med farver som påvirker dere på en god måte!
Klem,
Anette Willemine

Foto: Style me pretty

onsdag 18. mai 2011

Vel overstått!

"Når måker følger etter tråleren, er det fordi de tror det vil bli kastet sardiner ut i sjøen." (Eric Cantona)


Vel overstått alle sammen! Atter en herlig 17. mai er feiret med familie og venner. Mye glede og latter, og en og annen tåre - også i glede. Over at vi er så heldige fordi vi bor i dette flotte landet. Vi vet nok ikke helt hvor godt vi har det.
Med akkurat passe varme og sol, litt for mye god mat og altfor mye softis ble dagen alt vi hadde håpet på.


Hvordan har deres 17. mai vært?
Klem,
Anette Willemine


Foto: Julia Hoersch

tirsdag 17. mai 2011

17. mai er jeg så glad i!

Syttende mai er jeg så glad i,
moro jeg har fra morgen til kveld!
Da er det så du, om vi er små du,
er vi med likevel.
Jeg roper hurra dagen så lang,
synger for Norge mangen en sang.
Og jeg, jeg kan du elske mitt land du,
det skal du se en gang.

(Margrethe Munthe)


En riktig vakker 17. mai ønskes dere alle!


Klem,
Anette Willemine


Foto: SUNHOME/Pottery Barn

mandag 16. mai 2011

En ny uke

"En ny port mot det Utrolige, det Mulige, en ny dag hvor alt kan hende hvis man ikke har noe imot det." (Tove Jansson)


Ukestart og blanke ark. Herlig! Her er det fullt program og det er også fint, så lenge det er under kontroll. Det er slik jeg liker det. Det skaper ro å ha oversikt i det hektiske. Da kan en full dag faktisk nytes. 
Enten dere har  planer for dagen eller ikke, så ønsker jeg den skal bli god for dere alle !
Klem,
Anette Willemine


Foto: SUNHOME, Tiny White Daisiesfredag 13. mai 2011

Fruktelig populært

"Vannmelon er en fin frukt. Du spiser, drikker og vasker ansiktet samtidig." (Enrico Caruso)

Frukt har alltid vært populært her i huset. Oppdelt frukt, smoothies og fruktdrikker går ned på høykant.
Enten det er voksne eller barn som kommer på besøk er frukt velkomment på bordet.
Det er enkelt å servere, leskende og smaker fruktelig godt. Dagens bilder er fra en av de skjønne soldagene denne uken, og hva vel mer naturlig enn å servere frukt på solterrassen.
Ønsker alle en strålende dag!
Klem,
Anette Willemine

Foto: SUNHOME


onsdag 11. mai 2011

Plantetid

"Det finnes verken dårlige planter eller dårlige mennesker, bare dårlige dyrkere." (Victor Hugo)


Det er tid for å forberede planting i krukker og bed. Å gå på plantesentre i disse dager er en sann nytelse. Det er et vell av vakre farver å velge blant, og det er spennende å se når det har kommet nye sorter. Jeg pleier å planlegge litt før jeg reiser til et plantesenter, og lager en liste over hva jeg har av krukker, kasser og bed som jeg skal plante i denne sesongen. Som regel bytter jeg litt på farvetema fra år til år, mens noen faste travere følger med hvert år.


Har man plass så er et plantebord fenomenalt praktisk. Alt man trenger til planting kan samles på et sted, og man kan stå å søle med god samvittighet. I dag viser jeg et eksempel på slikt bord. Smart og fleksibelt med hjul så man kan flytte bordet med seg hvis man vil. Håper bildene gir dere inspirasjon. :)


Ønsker dere en glad dag!
Klem,
Anette Willemine


Foto: Pottery Barn


mandag 9. mai 2011

Himmel og hav

"Om jeg eide luktene, ville det være en duft av sjasmin og liljekonvall overalt hvor du ferdes." (Hilde Tellefsen)


Hei alle gode! Vi har igjen hatt en nydelig helg her ved Oslofjorden. Sol og deilige temperaturer gjør underverker for en vinterblek kropp. Nå er foundation og rouge kastet over skulderen og byttet ut med solfaktor. Gjett om det er herlig?!


Som de fleste andre på denne tiden holder også vi på med vårpussen utendørs. Ikke overraskende har jeg en lang liste over ting jeg har lyst til å få gjort i løpet av våren og sommeren. Lysten og behovet jeg kjenner for å planlegge og lage noe nytt og fresht, er påfallende lik og intens som fuglene som bygger rede på denne tiden. Tror til og med utålmodigheten etter å bli ferdig og å se resultatet er likedan. Men før jeg kan innhente noen som helst gevinst må Mr. Sunhome overtales med utsøkt kvinnelist. Her skal det bruses med fjærene!


Nye bilder fra musikk- og tv-rommet er tatt. Sommerfølelsen er allerede på plass der nå. Temaet og stemningen i rommet er himmel og hav, noe som gir meg stor inspirasjon i hverdagen. :) 


Ha en strålende dag!
Klem,
Anette Willemine


Foto: SUNHOME
fredag 6. mai 2011

Deilige vår

Gå aldri til en lege som har døde planter på kontoret. (Erma Bombeck)


Det er reneste 17. maistemning ute hvor løvet spretter og løkblomstene kjemper om å være først opp av jorden.
Humlene har begynt å dure med sin litt bamsete lyd, og vepsen har funnet enda et lurt sted å lage et bol under takskjegget. Det er når kuene står yre i kø for å hoppe lekne ut av fjøset og ut på de saftige engene, at jeg virkelig får den rette vårfølelsen. Lengselen etter det friske, nye - det urørte har utålmodig løpt foran meg. Nå føles det som om sjelen har innhentet lengselen og jeg kan igjen være tilstede, med hele meg - i en deilig vår.

Ønsker dere alle en glad vårdag!
Klem,
Anette Willemine

Foto: SUNHOME

torsdag 5. mai 2011

Fristende og leskende

"Å kjøpe på kreditt er omtrent som å drikke. Rusen innfinner seg øyeblikkelig og gir deg en saftig tripp ... Tømmermennene kommer dagen etterpå". (Joyce Brothers)


Enten du sitter på terrassen en junidag med gode venner, på balkongen en julidag med en nær venninne, eller du har sommerfest i haven på en varm augustdag, er forfriskende drikke gjerne en fast følger. Med eller uten alkohol, det som passer seg til anledningen og stemningen. Det er mange deilige, smakfulle oppskrifter å finne i bøker, brosjyrer og på nettet. Her er noen forslag til fristende varianter. Bare synet av disse er nok til at de kan fungere som et vakkert tilbehør på et bord. Oppskriftene kan dere finne her.


Ønsker dere alle en glad dag! Tusen takk for skjønne tilbakemeldinger på forrige innlegg. Dere er de beste!
Klem,
Anette Willemine


Foto: Southern Living