torsdag 30. juni 2011

Smögen - en sommerperle

"En kvinne kan være betagende når hun er nitten og henrivende når hun er tjueni. Men først når hun blir trettini, er hun absolutt uimotståelig. Og har en kvinne først opplevd å være uimotståelig, vil hun siden aldri være mer enn trettini". (Coco Chanel)


Imens jeg pakker til årets etterlengtede sommerferie, kan dere kose dere med disse fine bildene fra deilige Smögen i Sverige. Gå inn her og les mer.
Ha en fin torsdagskveld!
Klem,
AW


Foto: Skeppsholmen

onsdag 29. juni 2011

Sommerbord

"Musikk gir universet sjel, den gir sinnet vinger, fantasien flukt, alvoret sjarm, den gir munterhet og liv til alt". (Platon)


Skal dere invitere til sommerfest? Da trenger dere kanskje litt inspirasjon til borddekkingen. I dag viser jeg derfor en variant av hvordan det kan gjøres. Ble dere fristet til å sette dere til dette bordet?
Ønsker der alle en glad dag!
Klem,
AW


Foto: Tilbordstirsdag 28. juni 2011

En glansfull dag!

"Den som nyter svevet, lander som regel godt". (Erik Lerdahl)


Tusen takk for sist til alle dere skjønne jenter som var tilstede på Glansdagen! Noen av dere fikk jeg snakket med og noen av dere fikk jeg hilst på. Det var ikke lite lett å kjenne igjen alle, jeg skulle gjerne ha snakket med flere! :)
Tusen takk til NIB-jentene for et fantastisk gjennomført arrangement! Jeg vet av erfaring at det ligger mye planlegging, tid og innsats for å få en dag som dette så strålende.
En liten gjeng av oss møttes utenfor Kaffebrenneriet i Spikersuppa til en hilserunde. Vi ruslet sammen til Gamle Logen. Der møtte vi en glad gjeng jenter fra nord til sør i landet.


Glansdagen startet med paneldebatt og interaktiv time med bransjefolk som fotografer, stylister og redaktører. NIB-jentene hadde dekorert Gamle Logen vakkert med rosa som tema. På stolene sto det flotte goodiebags og på bordene fristende cupcakes. De fikk vi selvfølgelig lov å innta, og jeg har ikke peiling på hvordan jeg kunne stå over denne muligheten til en slik kaloribombe. ;)


Busser fraktet oss til interiørhuset House of Oslo, hvor vi ble mottatt med sprudlende drikke og tapas. Vi gikk ut av huset med smil fra øret til øret med de flotteste goodiebagsene ever! Tusen takk til alle sponsorer!
Shopping og lunch sto så på programmet, og for de som ikke allerede hadde kjørt kredittkortene varme hos House of Oslo, vandret nok rundt i hovedstaden og lot seg friste litt til.


Festpyntet inntok vi så Logen igjen til en herlig kveld med underholdning og prisutdelinger. Som en ekte blogger var selvfølgelig kameraet med, men jeg var alt for opptatt med å nyte dagen til å huske på å trykke på utløseren. Det blir derfor noen fattige bilder fra meg, men ønsker dere å se fine bilder kan dere gå inn her og her.


Fra start til slutt vil jeg oppsummere Glansdagen med følgende ord: FANTASTISK! Jeg er overbevist om at dette skal gjentas til neste år! Da vil nok enda flere av norske interiørbloggere ha lyst og mulighet til å delta.


Ønsker dere alle en glad dag!
Klem,
AW


Foto: SUNHOME/NIB
lørdag 25. juni 2011

Glansdagen!

Ønsker alle en glad dag! Her er det Glansdagen som står i fokus! Gleder meg til å treffe mange strålende bloggere. :) Til de av dere som ikke har mulighet til å være tilstede i dag; det blir godt med bilder fra alle hold til å se hva dagen har inneholdt. :)


Klem fra,
Anette Willemine


Foto: SUNHOME

fredag 24. juni 2011

Nautical inspirasjon

"Vi har felles bankkonto, Stein og jeg. Han setter inn, og jeg tar ut". (Åsa Rytter Evensen)


I dag er det en travel dag. Før jeg kan ta fri for helgen må en del på plass, både hjemme og ute. Blir derfor et superkort innlegg fra meg i dag, med litt nautical inspirasjon fra svenske Par Courrier. Ta en titt inn og finn mange forskjellige stilarter og vakre produkter.
Ønsker dere alle en deilig fredag. :)
Klem,
AW


Foto: Par Courrier
onsdag 22. juni 2011

Solskydd?

"Du vet at du holder på å bli gammel når lysene koster mer enn kaken". (Bob Hope)


Det er nesten provoserende å snakke om skydd mot solen i disse dager, da solen og varmen krangler om hvem som kan leke gjemsel lengst.
Å sitte litt i skyggen kan likevel være både behagelig og nødvendig på de varmeste dagene, enten det er mat som inntas eller solbrente neser som trenger en pause.
Her er noen fine eksempler på hva noen meter stoff kan brukes til. Har dere noen gode idéer til solskydd? Del de gjerne her hos meg :)
Ønsker dere alle en fin kveld!
Klem,
AW


PS! Jeg har igjen hatt problemer med Blogger, og i to dager har det ikke vært mulig å poste nye innlegg. Veldig frustrerende, så jeg håper problemene løser seg for alle og enhver. :) 


Foto: Pottery Barn
mandag 20. juni 2011

Terrassekos

"Å ligge i din egen hage under et pæretre, male takrennen, leke med barna og gjøre ting som du har utsatt et helt år. Alt dette kan også være ferie". (Phil Bosmans)


En særdeles hyggelig helg er tilbakelagt med gode venner og familie. Selv om han i Engleveien 1 skjenket oss litt i overkant mye vått, la det ingen demper på stemningen her på terrassen. Vi tente på peisen, pakket oss inn i tepper og skrudde på varmelampene. Det skal mye til for å ta fra meg evnen til å kose meg på terrassen, så jeg nekter å la meg styre av været.
Og jada, jeg kan også få akutt lyst til å reise dit peppern gror og hvor appelsinene kan plukkes rett fra trærne. Der hvor 33 varmegrader er hverdag og ikke utopi, og ordet regnvær og hagl må slås opp i fremmedordbok. Våte sokker på terrassen eller ufrivillig kald rødvin er kanskje ikke ønskedrømmen av en sommer, men snarere et ærlig faktum. Så får jeg heller putte sokkene i tørketrommelen, sette meg ved varmelampene og prøve å få opp temperaturen på rødvinen iallefall til 16 grader. Fortsatt god sommer, sier nå jeg. ;)


Dagens faktum: Naboens våte nymalte vegg er ikke lenger nymalt - den er bare våt.
Dagens filosofiske spørsmål: Når passerer man grensen for hvor mye regn en nordmann kan takle?


En passe tørr kveld ønskes dere alle!
Klem,
AW


Foto: Anette Willemine SUNHOME    

fredag 17. juni 2011

Sommerhus

"Jeg har den unike evnen at jeg på under 15 minutter kan si om det er en rød eller hvit vin hvis det er bra lyst i lokalet". (Torkjell Berulfsen)


Det er ingen hemmelighet at Danmark ligger mitt hjerte nært. Hva er vel mer naturlig å vise frem et nytt eksempel på et deilig dansk sommerhus. Det ser ut som et godt sted å ha ferie.
Er ferieplanene deres klare for sommeren?
Etter en effektiv arbeidsinnsats skal jeg unne meg en tidlig helg. Her skal en liten renovering til fra hodet til føttene, noe som skal bli herlig. Det er noen kubikkmeter å gå over på denne kroppen, så det blir nok noen timer på vaske- og smørehall ;) Kvelden tilbringes deretter med en gjeng glade jenter med snakketøyet i behold. Det blir nok en lattermild stund, og med et par glass vin blir vi sikkert også litt fjollete. 
Ønsker dere alle en glad fredag! Tusen takk til alle som har stemt på bloggen hos NIB! ♥ Dere er de beste!
Fredagsklem,
Anette Willemine


Foto: Bo Bedre

tirsdag 14. juni 2011

Regn ute? Lag sol inne!

"Den største gleden jeg vet om, er å gjøre en god gjerning og passe på at den blir oppdaget ved et uhell". (Charles Lamb)


Irriterende tidlig vekker Mr. Sunhome meg med: "Skal du ha 2 minutter på armen før vi står opp?" Fristende som det enn hørtes ut får han kun et grynt til svar. "Skjønnhet vennen - skjønnhet", mumler jeg i søvne. "Må bli penere... Glansdagen... sove litt... til".  Han dulter borti meg og svarer ertende: "Da tror jeg du må sove lenge, Tornerose!" Jeg snur meg rundt så raskt som en strandet hval kan klare, drar ut nattbordskuffen og fisker frem flasken med sårt tiltrengte øyedråper. I sittende stilling prøver jeg å treffe hvert øye, men er like skuddsikker som en soldat med 2,5 i promille. Mr. Sunhome fortsetter humrende: "Med det camping-trynet der og hår som Lady Gaga på en "bad hair day", tror jeg faktisk du bør innvilge deg noen timer til under dynen". "Det var da svært så morsomme vi var i dag da", svarer jeg ikke fullt så blid. Mr. Sunhomes kjærlige erting pleier å funke, men i dag synes jeg bare han er dum. Jeg drar gardinen tilside og ser noe grått. Jeg myser to ganger med ett øye og drar frem kalenderen som ligger på nattbordet. Den forsikrer meg om at det faktisk er juni og ikke november. Jeg stikker stortåen ut av soveromsdøren og dupper den forsiktig på terrassegulvet. Joda, det er vått. Veldig vått.  Og kaldt. Altfor kaldt for en rusten kropp til å stå opp. I det jeg skimter Mr. Sunhomes rygg på vei ut av døren, sniker jeg meg under dynen, fortsatt fristende varm av søvn. Lang borte hører jeg "Ha en god dag,"... zzzzz


Grått og regn ute? Det er likevel fullt mulig å lage sol inne. Kanskje har du fri? Lag deg en fristende lunch. Fortsett på den boken som du leste 3 sider av i juleferien. Ta på deg kosedressen og sett på favorittmusikken ingen andre enn deg vil høre. Krøll deg oppi sofaen og se at solen fyller rommet. Slik jeg skal i denne sofaen på Musikk- og tv-rommet. 


      
Tusen takk til dere som stemmer på bloggen min i NIBs konkurranse om Norges beste blogger, kategori Landliv. Alle stemmer trengs for å ha et håp om å hevde meg blant noen av Norges flotteste blogger. Har dere lyst til å stemme på meg så blir jeg superglad! :) Da kan dere gå inn på kategorien Landlivs oversikt. Det er mulig å stemme hver dag, helt frem til 16. juni kl 21.00 :)


Ønsker dere en glad dag!
Klem,
Anette Willemine


Foto: SUNHOMEmandag 13. juni 2011

Forvandling av spisestue

"Man må holde fast ved troen på at det ubegripelige kan begripes, ellers ville man ikke forske".
(Johann Wolfgang von Goethe).


Hvem har ikke tenkt at det hadde vært morsomt med litt forandring i et rom, men samtidig ikke er villig til å bytte ut møblene man allerede har? Med dagens bilder ser dere hvordan det er mulig å forvandle en spisestue totalt uten å erstatte møblene med nye. Får dere lyst til å gjøre noe lignende hjemme?


Pinsen har vært deilig! Fra øs, pøs regnvær til strålende sol og blå himmel. Kroppen er ladet, sjelen er pleiet og sannelig har det kommet noen nye fregner på plass. :) Hvordan har deres pinse vært?


Ønsker dere alle en fin mandagskveld!
Klem,
Anette Willemine


Foto: Country Living

lørdag 11. juni 2011

God pinse fra terrassen

"Om tjue år vil du være mer skuffet over ting du ikke gjorde enn over dem du gjorde. Så kast loss. Seil ut fra den trygge havnen ... Utforsk. Drøm. Oppdag". (Mark Twain)


Hei alle gode! Jeg ønsker dere alle en glad og deilig pinse. Så håper jeg meteorologene melder litt sol og varme over vårt langstrakte land i disse dagene. Uansett vær vil jeg nok sitte på terrassen i denne sofaen og kose meg med boken Sanselig Sommer, interiørmagasiner og en god bok. Ellers er det turer til Fredrikstad som står på agendaen. Det er minstedamen som spiller håndballcup denne pinsen, og med 430 påmeldte lag med 7000 barn blir nok dette en skikkelig håndballfest!  Hva er planene deres for pinsen?


Pinseklem fra,
Anette Willemine


Foto: SUNHOME

torsdag 9. juni 2011

Hurra!

"Vær takknemlig for det du har, så vil du ende opp med å få mer. Hvis du konsentrerer deg om hva du ikke har, vil du aldri, aldri få nok". (Oprah Winfrey)


Overrasket og veldig glad fikk jeg vite at bloggen min er nominert til NIB Award! Det er utrolig gøy og en stor ære å være nominert til denne prisen, spesielt i så godt selskap med andre blogger jeg setter stor pris på. Så tusen takk til NIB!
Dette var så gode nyheter at det fortjente et eget innlegg. :) Av totalt fem kategorier er bloggen nominert i kategorien "Landliv". For de av leserne som ikke kjenner til NIB så er det et populært og flott forum alle interiørbloggere treffes.
NIB arrangerer for første gang Glansdagen, tidenes interiørbloggetreff, i Logen i Oslo 25. juni 2011. Her blir det seminar, shopping og en glitrende festkveld. Et stort awardshow med utdeling av priser i de forskjellige kategoriene blir det også. Jeg skal selvfølgelig delta og gleder meg stort til å treffe mange av dere flotte bloggevenner.
Har dere lyst til å stemme på meg så blir jeg superglad! :) Da kan du gå inn på kategorien Landlivs oversikt. Det er mulig å stemme hver dag, helt frem til den 16 juni. :)


Ønsker dere alle en glad torsdag!
Klem,
Anette Willemine


Foto: NIB

onsdag 8. juni 2011

Sommerhus i Danmark

"Jeg må! Jeg må; så byder meg en stemme i sjelens dyp, - og jeg vil følge den. Kraft eier jeg, og mot til noe bedre, til noe høyere, enn dette liv". (Henrik Ibsen)


I disse dager tenker jeg på Danmark og på alle de fine feriene vi har hatt med familie og slekt gjennom årene. Min gode, danske svigermor leter i disse dager etter et sommerhus hvor vi alle kan samles når vi er i Danmark. Det skal være på Jylland og helst ligge nordøst et sted mellom Sæby og Hals. Vet noen av dere om et sommerhus tilsalgs ved stranden i dette området, så ta gjerne kontakt med meg på mail.


De deilige bildene jeg viser i dag er fra et vakkert dansk sommerhus. Det hadde vært lett å bo her. De lyse åpne rommene reflekterer både lyset og sommerstemningen på sitt beste. :)


Ønsker dere alle en glad onsdag! Abonnementskortet i Operaen skal benyttes på nytt i kveld og denne gangen er det operaen Rigoletto. Gjett om jeg gleder meg til 3 hele timer med vakker musikk av Giuseppe Verdi.


KLem,
Anette Willemine


Foto: Bo Bedre