onsdag 30. november 2011

Stuen i dag

Et menneske kan ikke ha det bra uten sitt eget samtykke. ( Mark Twain)

God ettermiddag!
Har dere hatt en god dag? Her har dagen fløyet av gårde som en vind. Det er godt å være travel, så lenge man henger med i svingene med hele seg.
I kveld skal jeg derfor bare slappe av og nyte en bedre middag sammen med fire av mine søte bloggevenninner. Det skal bli veldig koselig å se hverandre igjen!

Dagens bilder er fra stuen, som har vært gjenstand for en face-lift. De første amaryllisene er i hus, og er like så godt plantet i noen glasskrukker denne gang. Litt lyseblått garn surret rundt og små kongler fra en lerkegren er den lille finishen.
Det store glasskapet som var beiset mørkebrunt har fått noen runder med en lys, kald gråfarve. Det er et stikk av blått i den, noe jeg synes står godt til de andre farvene som nå er i stuen. Dessuten så er det jo yndlingsfarven min! Den antikke Mora-klokken fikk like så godt en omgang med malekosten den også. Hva synes dere?
Da ønsker jeg dere en fin kveld og håper dere finner på noe koselig!

Anette Willemine

Foto: SUNHOME


Disse skjønne figurene og det lille fuglehuset fikk jeg kjøpt for noen uker siden, og har ligget i silkepapir, utålmodig etter å blitt tatt frem.Den gamle Mora-klokken står ferdig malt, og klar til å komme på plass igjen.Jeg liker de dekorative moseballene sin enkle form.


       

mandag 28. november 2011

1. søndag i advent

Mange forsømmer den lille lykken mens de forgjeves venter på den store. (Pearl S. Buck)

Hei alle gode lesere!
Håper dere har hatt en deilig helg, og at dere er klar for nye fine dager med spennende utfordringer!
Etter en helg fylt med mye latter, er jeg veldig klar for en ny og kreativ uke.
Gårsdagens 1. søndag i advent var en hyggelig stund. Den ble faktisk feiret to ganger.


Et lys skal brenne for denne lille jord.
Den blanke himmelstjerne, der vi og alle bor.
Må alle dele håpet så gode ting kan skje.
Må jord og himmel møtes. Et lys er tent for det.

Som vanlig lagde jeg en ny vri på årets advent-dekorasjon. I stedet for å ha fire lys, har jeg i år laget en med lys som jeg kan tenne hver dag frem til julaften.
Gammeldagse små stearinlys, tinn-fat, litt mose og en engel kjøpt på helgens kunstutstilling.
Hi, hi, den måtte bare bli med hjem fra Sandefjord.
Med dette blir jeg med på utfordringen hos Anettes Hus, Snikkerbuo og NIB.

Nå skal jeg en liten tur rundt på blogger å titte litt på hva dere andre har laget av pynt til advent.
Ønsker dere alle en glad start på uken. :)

Anette Willemine

Foto: SUNHOME


  

fredag 25. november 2011

En vrihassel er pyntet

Men det er jo ved at mennesker er sammen, at de kan bli noe for hverandre. (Gunnar Heiberg)

Fredag formiddag og solen har velsignet oss med en visitt her ved Oslofjorden i dag.
Hva dette deilige lyset gjør en godt!
For de av dere i Møre og Romsdal, Trøndelag og Nord-Norge som venter på det annonserte ekstremværet, håper jeg dere bunkrer dere innendørs med stearinlys og god mat.
Jeg håper inderlig uværet vil gjøre minst mulig skade på folk og fe.
Her hjemme har jeg i dag funnet frem bordet etter min oldemor, og pyntet litt med vrihassel, ullkuler, sommerfugler og bomullsgrener.
En liten sjarmør av en ugle fant veien hjem her i går, via min snille yndlingssvigermor.
Nå gleder jeg meg til å lage årets adventstake. Jada, det blir gjerne en ny variant hvert år. ;)
Har dere adventstaken ferdig?
Ønsker dere alle en deilig fredag ettermiddag og kveld!

Anette Willemine

Foto: SUNHOME   

onsdag 23. november 2011

Sanselig organisk

Å være heltidsmor er en av de best betalte jobber ... siden betalingen er ren kjærlighet. (Mildred B. Vermont)

Hei alle gode!
Å bli inspirert er som en trylledrikk. Det setter meg i et kreativt modus og gjør meg i stand til å finne på nye idéer, og det er en herlig følelse!
Som regel er det tilfeldig hva eller hvem som inspirerer meg. En god samtale, et maleri eller noe så enkelt som en tur ved sjøen med Hakk-i-hæl-Herman. For meg handler det om å ha sansene åpne. Å kunne se, lukte, kjenne, føle og smake. Kunst er noe som virkelig kan inspirere meg.
Det gjorde dagens bilder fra den amerikanske keramikeren Sara Paloma.
Jeg synes gjenstandene hun skaper er så vakre.
Hun selger sine ting også på Etsy, så hvis du vil se mer kan du klikke deg inn her.
  
Hva inspirerer deg?

Ønsker dere en fin ettermiddag og kveld!

Anette Willemine

Foto: Sara Paloma


  

tirsdag 22. november 2011

Litt jul?

Vår vurdering av andre mennesker sier mer om oss enn om dem. (J. Petit-Senn)

God morgen alle gode!
Dagens innhold er hyggelig travel, og får jeg litt tid til overs skal den sannelig brukes til å titte etter noen flere julepresanger. Jepp, du kan tro jeg er stolt over å ha fixet noen allerede! Før skjema!
Etter en tur innom nettsidene til Cox & Cox fikk jeg ny inspirasjon. Denne gangen av noen av lekne produktene de har. Måtte bare dele disse bildene med dere. Venter nok litt til med pynting av huset,
men noen forberedelser er i alle fall i gang.
Har fått flere henvendelser om produktene finnes i Norge. Så vidt jeg vet så gjør de ikke det, men det er derimot mulig å bestille varer fra nettbutikken deres http://www.coxandcox.co.uk/. Ulempen er litt dyr frakt, men har du falt for noe helt spesielt, så er det kanskje verdt prisen. :) Slik som disse to her!


Oppdatering: Snilleste bloggvenninne Desirée kommer med en glimrende opplysning til de av dere som gjerne vil ha tak i Miho sine festlige produkter her i Norge. De kan skaffes hos nettbutikken Cornelias Hus!

Ønsker dere en glad dag!

Anette Willemine

Foto: Cox & Cox


søndag 20. november 2011

Forandring til glede

Kjærligheten har ingen alder, siden den alltid fornyer seg. (Blaise Pascal)

God søndag formiddag, alle gode!
De siste månedene har det skjedd litt av hvert på interiørfronten her hjemme. Jeg har hatt et stort behov for å kvitte meg med ting som ikke lenger har noen mening eller betydning i vårt hjem. Når man er så heldig å få eller overta møbler som er fullt brukbare, er det ikke så lett å si nei takk eller finne frem malekosten å forandre møblene til det ugjenkjennelige.
Vel, jeg har nå forandret mening! Det er lov! Jeg kaster herved alle burde og skulle over skulderen og erklærer mitt hjem fritt for gjenstander som burde ha stått fremme eller kunne vært fint. Så nå går det flere ting ut enn inn. En aldeles herlig følelse! Til de av dere som er redd at godeste Mr. Sunhome går med i dragsuget, kan jeg berolige med at han blir! Han er en del av inventaret jeg faktisk tar vare på - av nostalgiske årsaker. ;)
Men aller mest av kjærlighet!
Som et ledd av all denne fornyelsen, falt det seg naturlig å ta en aldri så liten runde på bloggen også. Jeg starter med headeren, og så vil det bli noen flere småting etterhvert. Hva synes dere?

Ønsker dere alle en glad og meningsfylt søndag!
Legger ved noen skjønne bilder fra Cox & Cox, en av mine engelske yndlings nettbutikker. Har dere lyst til å se mer, så kan dere klikke dere inn på: http://www.coxandcox.co.uk/

Anette Willemine

Foto: Cox & Cox

torsdag 17. november 2011

Lysfat i stuen

Hvis et lys lokker deg, så følg det. Fører det deg ut i sumpen, så kommer du vel opp av den igjen; men hvis du ikke følger det, vil hele livet igjennom den tanken plage deg at det kanskje var din stjerne. (Friedrich Hebbel)

Å tenne lys på denne tiden av året er for meg ensbetydende med ro og hygge, men også selskap og latter. Stunder hvor man sitter litt ekstra tett inntil hverandre, deler en glede eller kanskje en hemmelighet.
Lys får meg til å drømme, om noe som var og er godt. Det henter frem ettertenksomhet og undring i meg, og minner meg på å stoppe litt opp. For nettopp nå er nå, og det er godt å kjenne at man er her.

Fabelaktig har en utfordringen om å vise sitt lysfat. Slik har jeg dekorert mitt i dag.

Tenn et lys for deg selv i dag! Nå skal jeg tenne mine.

Anette Willemine


Oppdatering: etter forespørsel legges disse produktopplysninger inn: Bord fra Slettvoll, gulvet heter Parkett Exclusive eik superhvit matt og er fra Gulvdeal, sofa fra Home & Cottage, puter Tine K og Kid. Vegg malt med Pure Colour farve Hvit Lin fra Jotun

Foto: SUNHOME
   

onsdag 16. november 2011

Et delikat innslag av lilla før jul

Prøv å dyrke det edle og rene som finnes i deg, uavhengig av det uedle og urene, som vel heller ikke du kan være helt fri for. ( Richard Jahnke)

Vi går snart advent og jul i møte, og dagens bilder falt så i smak hos meg at jeg bare måtte dele de. Det lyse gulvet, putene og de lilla detaljene. Er det ikke vakkert?

Ønsker alle en glad og verdifull dag!

Anette Willemine

Foto: Bo Bedre

mandag 14. november 2011

Majestic på Grand Hotel

De trenger nødvendigvis ikke tro at De er syk, selv om De er sengeliggende når De våkner om morgenen.
(Arne Hestenes)

God mandag!
Husker dere innlegget jeg hadde om sengedrømmer? Der skriver jeg om min drøm om en ny seng, og at jeg er på jakt etter en som oppfyller mine krav. Jeg viste bilde av og omtalte en ny serie fra Skeidar med Jensen Majestic.
Vel - tydeligvis hadde noen hos Skeidar eller Jensen snappet opp mitt innlegg, for plutselig fikk jeg en overraskende telefon.
De trengte noen til å teste ut den nye sengen, og lurte på om jeg hadde lyst til å være denne testpersonen.
Da jeg hørte at sengen sto i en suite på Grand Hotel og ikke på et lager hos Skeidar,
var det for fristende til ikke å takke ja!
"Ha! Jommen tar dere en sjanse", sa jeg. "Tenk om jeg ikke liker madrassen?"  "Vel, det er selvfølgelig en risiko, og vi er veldig spente på hva du kommer til å synes, men vi har så stor tro på vårt nye produkt at vi er villig til å ta sjansen", svarte Skeidar.
Det ikke hverken Skeidar eller Jensen visste på dette tidspunktet var at de hadde spurt en kandidat som hadde spesielt kresne krav til en seng. Da jeg fortalte dem om at jeg hadde en avstivet rygg etter en ryggoperasjon og i tillegg har revmatisme, tror jeg nok de forsto at denne testpersonen kunne bli en reell utfordring å tilfredsstille!

Så, jeg pakket weekend-bagen og møtte Mr. Sunhome på Grand Hotel. Ja, for dere
 trodde vel ikke han fikk lov til å komme unna denne muligheten?! Det kunne jo hende at det ville føre til at mine aksjer steg i kurs for innkjøp av en ny seng!

Grand Hotel åpnet sine dører i 1874. I mer enn 130 år har hotellet vært synonymt med kvalitet og atmosfære. Grand er både rokokko og rock'n roll - tidløst klassisk, og samtidig opptatt av å tilby verdensstjerner,
statsledere, og akkurat deg og meg all den luksus,
kvalitet og komfort man har rett til å kreve av et moderne og internasjonalt topphotell.
På suite 606 ble vi møtt av salgs-og markedsdirektør Kari Hasselknippe fra Grand Hotel, kategoriansvarlig Hanne K. Utakleiv Lorentzen fra Skeidar og salgssjef Jørn Pettersen fra Jensen Møbler.

Mr. Sunhome og jeg fikk en fin presentasjon av hotellet og den nye serien Majestic. Andre rom på hotellet har også Jensen madrasser, noe som viser at det ligger handling bak ordene om kvalitet for hotellets gjester.
Pettersen forklarte og viste hva som gjør "Majestic til helt utenom det vanlige, og er en seng for de som ønsker kun det beste". Mr. Sunhome stilte som sedvanlig sine tekniske "hvorfor det? - det må du forklare!"- spørsmål.
Vi fikk derfor en innføring i egenskapene til det spesialdesignede fjærsystemet med "unike egenskaper" og de 3 forskjellige fasthetsgradene i sonesystemet. 
Både den vennbare sengen og overmadrassen har stopping i miljøvennlig Innergetic Latex, fikk vi vite.
På dette tidspunktet hadde jeg allerede fadet ut av alt det tekniske pratet, og var i grunnen mer opptatt av de lekre stoffene som sengen var trukket i.
Etter å ha blitt fristet av all denne herligheten, så må jeg innrømme at tanken om å få Pettersen og Lorentzen så raskt som mulig ut av suite 606, føltes påtrengende!!
Et hastig adjø ble derfor tatt, og resten av den kvelden er historie.

Jeg våknet uthvilt, men trodde jeg fortsatt drømte. Jeg slo ut med armene og fant Mr. Sunhome 2 meter unna. Da skjønte jeg én av grunnene til at jeg hadde sovet godt: bredden på sengen! Fortsatt i drømmeverden føltes kroppen som om den svevde, og jeg forsto at det var fordi jeg endte opp med å sove på den faste siden av madrassen, da den hadde gitt mest støtte til ryggen. Resten av krisematerialet, som Mr. Sunhome kaller min kropp, var også helt uthvilt og fornøyd. En uvant følelse for en som pleier å sove maks 5 timer om natten. Skeidar og Jensens vanskelige testperson hadde derfor fått oppfylt sine ønsker og krav. Jeg kan derfor glede de med:
terningkast 6!

Tusen takk for et deilig opphold! Vi kommer gjerne tilbake!
NB! Hvis det måtte være noen som tror at vi har blitt sponset med ny seng, så dessverre, det har vi ikke.

  
  Ønsker dere alle en glad ettermiddag og kveld!

Anette Willemine   


  

søndag 13. november 2011

Glade fugler på en Farsdag


Se alltid lyst på livet!
Sa mor og far til meg.
Tro alltid at det beste
bare hender deg!
(Lillebjørn Nilsen)


Med dette bildet tatt i morges av glade fugler utenfor vårt kjøkkenvindu, ønsker jeg alle fedre en god Farsdag!
Jeg henter selv frem gode minner fra utallige farsdager, og skulle ønske jeg fortsatt hadde pappa med meg her. Hans nærvær er spesielt sterk på slike dager.

Anette Willemine

Foto: SUNHOME

lørdag 12. november 2011

Male mørke møbler lyse

Frykten for å bli elsket handler om frykten for å bli avvist. ( Karsten Isachsen)

Lørdagshandel står på programmet. Her trengs mer maling. Merkelig det at det plutselig dukker opp nye ting som kan males... Det nye lyse gulvet trigger malelysten til Fru Renovering.
Skap, skjenk... og kanskje, kanskje det store bordet. Hvis jeg tør.

Ønsker dere alle en strålende lørdag!

Anette Willemine