tirsdag 31. januar 2012

Lama og Halvor Bakke på Gave- og Interiørmessen

Gresset er grønt der hvor man er, hvis man bare husker å vanne det. (Masja Charlotte Dessau)

God tirsdag alle fine!
Turen fra Gave- og Interiørmessen fortsetter, og i dag har jeg bilder fra standen til Lama og Halvor Bakke. Her var det lett å la seg friste. Deilige nye farver og lekre produkter. Det er ikke til å stikke under en stol at jeg er svak for designet til Halvor Bakke, og det nye som kommer er intet unntak.
Flere av hans produkter befinner seg her hjemme allerede!
Anyway, her kommer noen bilder fra standen. Håper dere har glede av at jeg deler.

Ønsker dere alle en glad dag!

Anette Willemine

Foto: Sunhomemandag 30. januar 2012

Mille Moi på Gave- og Interiørmessen

Jeg unngår som regel fristelser - med mindre jeg ikke kan motstå dem. (Mae West)

God mandag!
Ny uke, nye muligheter for oss alle!
Gave- og Interiørmessen har stått i fokus noen dager nå, og mange bilder ble tatt. I og med at dette er en lukket fagmesse, er det begrenset hvor mange av dere som får denne med seg. Jeg deler derfor noen nye bilder, denne gangen fra standen til Mille Moi. De er tro mot sitt konsept, og dere vil finne mange vakre nyheter i butikkene fremover.
Håper dere kan la dere friste! Jeg ble i alle fall det. Jeg noterte meg deres rålekre nye lingardiner, en ny sjeselong og to lamper, på min ønskeliste!!

Ønsker dere alle en glad start på en ny uke!

Anette Willemine

 Foto: SUNHOME
Supersøte, proffe og alltid positive Une S. Høiås og Lene Berg-Hanssen står bak Mille Moi.fredag 27. januar 2012

Siste nytt fra Gave- og Interiørmessen

Hvordan skal vi kunne forandre på noe her i verden - sosialt og politisk - hvis vi ikke tør forandre på noe i vårt eget liv? (Dea Trier Mørch)

Herlige fredag er her, og den innleder til hektiske, men inspirerende timer på Gave- & Interiørmessen. Gårsdagens første besøk var både nyttig og hyggelig. Jeg møtte flere søte interiørbloggere, og vi slo følge en stund rundt, før vi tok en koselig lunch sammen i Lillestrøm. :)
Siden jeg har flere grunner for å være på messen, vil helgen stort sett dreie seg rundt denne.
Viser i dag de første bildene fra messen, og jeg velger å starte med trendene vår, sommer 2012.
"Breaking new grounds!" er fokuset på de fire trendretningene.
Håper dere finner litt inspirasjon!

Ønsker dere alle en glad fredag!

Anette Willemine

Foto: Sunhome
Kilde: Gave- & Interiørmessen


SUMMER TWILIGHT
NØKKELORD: Mørke farger dominerer
INSPIRASJON
Summer Twilight ser tilbake mot 1970-årene, men det er en industriell og minimalistisk stil. De mørke fargene formidler et strammere og mer stilfullt uttrykk. Trenden bygger en bro og ser tilbake på det velkjente og trygge, men er samtidig tilsatt nye farger og innovasjon.


FARGER
En fargeskala som tar utgangspunkt i tussmørket, tiden på døgnet hvor dag/natt og lys/mørke henger sammen. Naturens farger endres, når mørket senker seg. Summer Twilight har rike og dype farger. Farger hentet fra naturens og mineralenes verden. Turkis, mørk sjøgrønn, laguneblå, mørk lilla, rubinrød. Nøytrale farger som kork brun, sand, kitt, olivengrønn.


PRINT / MØNSTRE
Mye ensfarget, mellomblå denim, vannaktige utflytende mønstre

MATERIALER
Lær, semsket skinn, preget skinn, ulike tresorter, ubehandlet tre, imitert tre, bark, tau, hamp, keramikk med vannaktig patina, brun pappkartong, blanke overflater, rå betong.

PRECIOUS PAST
NØKKELORD: Å bygge bro mellom fortidens romantikk og nåtidens behov for nettopp dette.
INSPIRASJON
Sommerens feminine og romantiske aspekter kommer til uttrykk i temaet Precious Past. Kjærligheten til tradisjon, gamle arvestykker og vintage forenes med nåtidens fortolkninger av blomster og edelstener. Temaet låner av tradisjoner og uttrykk og gir det fornyet verdi.


FARGER
Fargeskalaen for Precious Past deler seg i to retninger: en matt romantisk/rustikk retning og en blank, eksklusiv, dramatisk retning. Precious Past kombinerer flere pudderrosa farger med lette grønne nyanser, beige, vanilje, ofwhite, pastell lilla, mørk lilla, bringebærrød. Edelstener i fargene: dyp jade, rubinrød, ametyst, lys citrin og månestein.


PRINT / MØNSTRE
Blomstermotiv, patinert vintage look, patchwork, broderi, blonder, drapperinger.

MATERIALER
Heklede, broderte, flettede tekstiler eller brokade, damask, jaquard, edelstener. Applikasjoner i stoff eller papir. Blonder, silke, fløyel, rød demin.

NEW PUZZLE
NØKKELORD: Gul er en viktig farge denne sesongen. Den kommer i forskjellige nyanser.
INSPIRASJON
New Puzzle representerer et brudd med det tradisjonelle og sikre, og hyller fremskritt og nytenkning. New Puzzle utgjør en elektrisk miks mellom overflater og materialer, mellom grafiske og organiske former, som pusles sammen på overraskende måter. Mange stilelementer blandes sammen; ikke som enten -/ eller, men som både -/ og. New Puzzle representerer en grunnleggende nytenkning i form og funksjon og uttrykker møtet mellom klassisk håndverk og teknologiske innovasjoner. Kunst og teknologi i skjønn forening.


FARGER
Fargeskalaen utfordrer øyet med nye og skjeve fargesammensettinger. Skalaen er satt sammen av både sterke og sarte farger samt sort og hvitt. Den rommer både sterke kontraster og perfekte harmonier. Spennende farger som flammende oransje, møter støvet blå, kjølig lilla, nøytrale pudder og pastellfarger og en matt grønn.

PRINT / MØNSTRE
Den nye estetikken bryter rammene for fargekombinasjoner og mønstermiks i en veloverveid og avbalansert lek med elementer. Patinerte og polerte overflater, pusles sammen i nye uttrykk.

MATERIALER
D30, det støtdempende materialet finner nye og flere anvendelsmuligheter.
Betong, plast, tre…. en elektrisk miks mellom overflater og materialer.

NEW FREQUENCY
NØKKELORD: 3D print.
INSPIRASJON
New Frequency er et konsept så vel som et begrep. Temaet bygger på en eksplosiv fargeskala. Striper i adskillelige variasjoner er en effektiv måte å vise mot og fornyelse på. Det fargerike temaet avspeiler en fasinasjon av innovative materialer, "smarte" tekstiler. Digitalt inspirerte print og nye teknologiske muligheter, som 3D printteknologi.FARGER
Sterke, rene farger som klassisk grønn, turkisblå, rougerød, flammende oransje. Gul og klar irislilla suppleres som dempede motpoler. Fargeskalaen er satt sammen på denne måten for å understreke at fargekombinasjoner til temaet ofte består av både sterke og sarte nyanser.


PRINT / MØNSTRE
Det er plass til mengder av mønstre i New Frequency -og det er ikke bare striper. Fargerike mønstre inspirert av det digitale univers, digital inspirasjon fra computergrafikkens verden, oppløsning av mønstre i pixler og forstørret form; disse er med og skaper dynamikk i både mote og interiør.

MATERIALER
Innovative materialer, med teknologi i sentrum.

Artig om dere vil legge igjen en kommentar å fortelle hva dere likte og ikke likte.
AW

onsdag 25. januar 2012

Litt kontraster i stuen

Until you spread your wings, you'll have no idea how far you can fly
(Ukjent opphav)

God formiddag alle gode!
Det er en kjent sak at forandring fryder, og på starten av et nytt år begynner det å krible litt ekstra  med idéer her hos meg. Har kommet frem til at årsaken må være det faktum at vi går lysere tider i møte. Tenke seg til at det går raskt mot søndag 25. mars, når vi igjen skal stille klokken en time frem mot sommertid.
Denne lengselen etter varmere dager bærer jeg derfor med meg som en glad motivator i hverdagen,
mens sneen fortsatt skal være med oss en god stund til.

Dagens bilder er fra stuen her hjemme. Jeg kjente litt for å ommøblere, så gulvspeilet fikk komme inn i stuen. Litt flere kontraster gjorde seg. Det gamle hvite bordet og Mora-klokken fikk nye steder å stå. Man kan skimte klokken i speilet. Så får jeg se om jeg trives med ommøbleringen.

Ønsker alle en glad dag!

Anette Willemine

Foto: Sunhome