onsdag 29. februar 2012

Farveforslag til gang eller hall

Hvor lenge holder et håp

når du tror at du skal klare deg
men beina bare vil en vei?
(Siri Nilsen)

Liten gang? Stor hall? Vel, det er uansett førsteinntrykket i ditt hjem. I dag tenkte jeg å vise et eksempel hvor jeg har brukt et av farvekartene til Fargerike, og satt det sammen med et illustrasjonsbilde. Da er det lettere å se for seg hvordan farvene kan fungere sammen.  Kanskje det kan være til inspirasjon til noen av dere som skal velge seg farver til et inngangsparti eller en hall? Hvis dere vil se flere av Fargerikes farvekart, så kan dere gå inn her. 

Ønsker dere alle en fin onsdag ettermiddag!

Anette Willemine

Foto: Collage Sunhome
 

tirsdag 28. februar 2012

Skitur uten ski

Det er ganske pussig hvor ivrig en uvilkårlig blir til å si imot, når andre fremsetter en formodning som en selv har, men som en ikke tør vedkjenne seg. (Agatha Christie)

God morgen!
Her ved Oslofjorden er det foreløpig tåke, litt i topplokket også må jeg innrømme, men det er lovet sol og dryppende takrenner utover dagen.
Prinsessesoldaten, fra nå av kalt Prinsessestudenten, og Designspiren skal i dag en tur i et alpinanlegg for å teste nedoverbakkene. Dette skal være en søstre-skal-kose-seg-sammen-dag. Kakao og halvtørre cup-cakes er lagt i sekken sammen med noen gulrøtter som et sunt alibi. Skianlegget har sikkert både sunne burgere og pommes frites, så lunchen er sikret. Det er lov å være litt usunne når man har vinterferie.
Mens jentene har det gøy i bakken, skal denne damen ta seg en tur til nærmeste by for å svi av litt penger. Det pleier å hjelpe når jeg er som mest lei (les: forbannet) over en rygg som ikke vil samarbeide. Utstyrt med nok smertestillende, skal jeg faktisk trosse Mr. Sunhomes råd om oppholde meg i vannrett posisjon, og heller bruke trøstepenger i noenlunde loddrett.
Er det bare jeg som har det slik, eller kan jeg få noen ærlige innrømmelser på at det er flere der ute som føler behov for å bruke penger som føle-seg-bedre-middel?!

Uansett, så ønskes dere alle en fin dag!

Anette Willemine

Foto:

søndag 26. februar 2012

Strikk i sengen

Man kan ikke leve godt, elske godt eller sove godt uten å spise godt. (Virginia Woolf)

Deilig søndag her ved Oslofjorden. Strålende sol, blå himmel og vindstille. Et ekte påskevær! En dag som helt klart må tilbringes utendørs en stund. Tror nok til og med jeg henter ut noen stoler fra vedboden, så kan vi ende opp på solterrassen. Vaffeljernet må nok frem, skjønner jeg.
Å stå utendørs å steke vafler hører i grunnen med på en slik dag.
Dagens bilde var så fint at jeg måtte dele det med dere. Et lekkert sengeteppe strikket i flettemønster jeg gjerne skulle hatt. Mye jobb å strikke, så det spørs om jeg ikke hadde gitt opp halvveis. Har ikke tålmodighet til slike store prosjekt. Puter derimot, er litt mer overkommelig. ;)  
Ønsker dere alle en deilig søndag, enten det er innendørs eller utendørs.

Anette Willemine

Foto: Pinterest

fredag 24. februar 2012

Summer feeling

Livet er et eneste stort lerret - kast all den malingen du kan på det. (Danny Kaye)

God morgen på en fredag!
For de av dere som har fulgt meg en stund, så er det vel ingen bombe at jeg liker duse, støvete pudderfarver. Disse følger meg uansett trender, og er lette å mikse til alt jeg har.
Dagens bilder fra Day Home er helt i min gate.
De er fine alene, men kan også godt stå sammen med litt sterkere farvenyanser.
Jeg har laget en collage av farvene fra kolleksjonen,
og kanskje dere kan bruke dette som inspirasjon til noe i hjemmet deres?

Ønsker dere alle en glad og fin fredag!
Vi får besøk av min yndlingssvigermor i helgen, og det gleder jeg meg til!

Anette Willemine

Foto: Day Home
Moodboard: Sunhome
 

torsdag 23. februar 2012

Nyanser av grønt på kjøkkenet

Det er etter de gode ord det gror, ikke etter småskårenhet og pirkeri. Det har ennå ikke flyttet verden et lusefjed. (Johan Falkberget)

Torsdag dere, og på radioen i dag snakket de om at torsdag har blitt vår nye fredag, da det viser seg at stadig flere slutter uken og tar helgen etter det.
Anyway, for meg er nå fredag fortsatt starten på helgen!

I dag har jeg satt sammen en farvecollage som består av farver som finnes i vårt kjøkken. Veggen ved komfyren er malt i horisontale striper i ulike grønntoner og muldvarp. Litt morsomt at grønt endelig har kommet opp som en stor farve denne sesongen. Denne veggen har jeg derimot hatt slik i flere år. Jeg har vært litt frem og tilbake i forhold til om jeg skulle male den om, men har landet på at så lenge jeg ikke er veldig lei av den,
så skal den få leve litt til.
Det har vist seg at de forskjellige nyansene av grønt, går godt til mange andre farver, hvorav gul er én av dem. I dag måtte jeg ta med noen gule sitroner, de var bare så herlig friske.
Sjelden jeg får tak i sitroner med blader på, de er jo så dekorative. Sant?
Har noen av dere noen planer om å male noe grønt?

Ønsker dere alle en fin ettermiddag!

Anette Willemine

Foto og moodboard: Sunhome
  

tirsdag 21. februar 2012

Litt vårfølelse i stuen

Hvis vi selv var uten feil, ville vi ikke på langt nær hatt så stor fornøyelse av å legge merke til andres.
(François de La Rochefoucauld)

Strålende tirsdag her ved Oslofjorden. Skulle gjerne ha vært en tur ute, men det må jeg bokstavelig talt blåse i. Klinex'n er hurtig brukt og virusen sitter forsatt i kroppen. Mens dynene henger til lufting har jeg tatt noen bilder fra stuen. En herlig bukett med ranunkler står så vakkert, og er en favoritt hos meg på denne årstiden.

Nå skal jeg lage meg litt te og ta frem en bok som jeg har prøvd å begynne på tre ganger.
Nå har jeg tid til å prøve på nytt. ;)

Ønsker dere alle en glad dag! Er det sol der du bor?

Anette Willemine

Foto: Sunhome
søndag 19. februar 2012

God fleskesøndag!

At man må vise frem hjemmebakte boller og pannekaker for å få verdi som menneske, det synes jeg er litt besværlig. (Liv Ullmann)

God fastelavnsøndag til dere alle!
Til de av dere som har lyst til å lese litt om fastelavn har jeg funnet frem følgene tekst.
Fastelavn kommer av det middelnedertyske ordet vastel-avent, og ble tidligere brukt om aftenen før fastetiden, den romersk-katolske kirkens fasteperiode på 40 dager før påske.
Fasten ble innledet askeonsdag som er onsdagen 6,5 uker før påskedag. Senere ble søndagen fleskesøndag eller fastelavnssøndag, mandagen blåmandag eller også fleskemandag og tirsdagen hvitetirsdag eller fetetirsdag inkludert i fastelavn. Ennå senere ble fastelavn en hel uke lang.
Fastelavn er altså alt annet enn fastetiden, men er tidsmessig tilknyttet den. Den minner folk antitetisk om den kommende fastetid.
Til fastelavn knytter det seg mange, til dels eldgamle skikker, som fra først av hørte til en hedensk vårfest. Skikkene henspiller derfor på overgangen fra vinter til vår. Best bevart er fastelavnsriset, som ble brukt som en fruktbarhetsvekker. Det var dermed jorden foran plogen, trær, dyr og familiens kvinner som fikk seg en runde med riset.
Andre skikker var utkledningsleker, våpenkamper, brenning av rituelle bål, og å spenne nakne jomfruer foran plogen.
Fastelavn blir forbundet med karneval i flere land. I Norge er det vanligvis barnehagebarn som kler seg ut. Noen av de meste berømte karnevalene i utlandet finnes i Rio de Janeiro, New Orleans, Venezia og Luzern.
Det er fortsatt vanlig å plukke inn bjørkegreiner og lage fastelavnsris. Slike selges også hvert år av Norske kvinners sanitetsforening. En annen utbredt norsk tradisjon er baking av fastelavnsboller eller berlinerboller.
I Danmark er det vanlig med raslen, det vil si utkledte barn som går rundt i nabolaget, synger Fastelavn er mit navn og tigger penger, fastelavnsboller eller godteri.

Foto: Sunhome Jeg har pyntet noen grener med fjær i litt atypiske farver. Synes det var så fint.
En lubben blå going ble med hjem fra en interiørbutikk her en dag, og sammen med den gule vasen med en gren ranunkel, bringer farvene et pust av vår her hos meg.
Nå skal jeg bake fastelavnsboller til gjengen. For å kommentere sitatet til Liv Ullmann i dag, føler jeg ikke at jeg må vise frem hjemmebakte boller for å få verdi som menneske. Jeg gjør det fordi jeg synes det er utrolig koselig å bake, og fordi alle setter pris på det. Det er verdifullt for meg.
Mr. Sunhome er i et lavkarbohumør, men det spørs om han klarer å motstå mine boller. Hi, hi! Det må være lov å kose seg litt også. Det er tross alt bare fleskesøndag én gang i året!
Kos dere på årets fastelavnssøndag- med eller uten boller!

Anette Willeminefredag 17. februar 2012

Liftgardiner

Hvorfor leser man tykke romaner når hele handlingen er gjengitt på baksiden? ( Storm P)

God morgen alle gode!
Det finnes mange måter å forskjønne et vindu. Har man i tillegg behov for skjerming for innsyn, finnes flere ulike løsninger, for eksempel gardiner, persienner, lameller, rullgardiner eller liftgardiner.
I dag viser jeg dere noen eksempler på hvordan det kan se ut med liftgardiner. Kanskje får dere lyst til å sy dere en selv, eller få den ferdig sydd (ja, takk!) fra en interiørbutikk. Finner man ikke en som passer i mål, stoff eller mønster, kan man bestille etter mål. Jeg har gjort dette flere ganger, og har alltid vært fornøyd med resultatet.

Ønsker dere alle en glad fredag!

Anette Willemine

torsdag 16. februar 2012

Vakre, dype farvenyanser

Blomstene på fjellet er formet som klokker og stjerner. Sagnet sier at det er fordi vidda ligger så nær himmelen. (Peder W. Cappelen)

God morgen!
Starter denne dagen litt nedpå kjenner jeg.
Virus hersker over det ganske land, og et par av dem kom seg jaggu inn verandadøren her - ubedt.
Med et arsenal på nattbordet av bli-liksom-bedre-i-en-fart-virkemidler, overbeviser jeg meg selv om at vidundermedisinenen fra USA funker bedre (NOT) enn Mr. Sunhome sin medisin: varm Cognac (dobbel NOT).
Ja, ja, det er bare å la det gå sin gang, så er vi nok oppe og ikke gråter om noen dager. ;)

Akkurat nå er jeg bare sååå glad for at jeg har en 21-åring i huset med ny MacBook Air, slik at jeg kan tyvlåne denne til nødvendig surfing på nettet.
Jeg fant følgende deilige bilder som jeg godt kunne tenke meg å dele med dere.
Kombinasjonen med lunt og stramt, grovt og litt glam, synes jeg er tøft.
Det er også lekkert med de ulike nyansene av dypere farver.
Her får jeg bare lyst til å være. Bildene er fra en hytte (what?) i Verbier, Sveits!
Håper det kan være til inspirasjon for dere også.

Ønsker dere alle en fin dag!

Anette Willemine


tirsdag 14. februar 2012

Hjerte til hjerte i Operaen


Om jeg eide fargene,
ville jeg male dagene dine lyserøde med rosa hjerter på (Hilde Tellefsen)

Ønsker alle mine lesere en Happy Valentine's Day, eller Alle Hjerters Dag som det også kalles!
Håper dere alle får en dag fylt med mye glede, enten dere feirer denne dagen, eller ikke.
Her i huset har vi et ganske avslappet forhold til denne dagen, men et koselig kort og noen kose-mose-overdose-klemmer deler vi nok ut. ;) Jeg trenger ikke bli minnet på at vi skal si, eller vise, at vi er glad i hverandre, for det synes jeg faktisk er helt naturlig å gjøre. Hver dag!

Kvelden tilbringes i Operaen med min kjære mor. Dagens abonnementforestilling er balletten Giselle. Der vil vi nok være tilskuer til et drama med hjerter i brann.
Vi gleder oss som vanlig veldig!

Anette Willemine

Illustrasjon: Sunhome


søndag 12. februar 2012

Gratulerer med dagen!

I dag feirer vi bursdag. Vi har plutselig en 21-åring i huset! Et år som grensejeger ved Russergrensen er avsluttet, og hun er mange flotte opplevelser og erfaringer rikere.
Nå har hun nettopp fått jobb på et sykehjem, hvor hun skal arbeide frem til sommeren. Så tar hun medisinstudiene fatt, hvor det blir er ennå ikke avgjort.
Et eller annet sted der ute venter i alle fall en studieplass på henne. :)

Bursdagen startet på sedvanlig vis, med godsaker og presanger på sengen, med påfølgende stor frokost.
I løpet av dagen har det blitt en flott tur til en av de lokale toppene, i herlig vær og med vakker utsikt.
Hakk-i-hæl-Herman har fått løpt seg sliten i høy sne, og ligger nå fornøyd og hviler.
Nå har vi kost oss med kakao og krem, foran peisen, mens kake står og steker i komfyren.
I kveld blir det tapas og litt god rødvin.
Det skal foregå en turnering i Scrabble, og den akter jeg å vinne over bursdagsbarnet.
Jeg vet nemlig hva den "hemmelige" premien er. ;) 
Her er noen bilder av bursdagsbarnet og hennes lillesøster, fra turen i dag.

Håper alle har en fin dag!

Anette Willemine

Foto: Sunhomelørdag 11. februar 2012

Grønt inn i stuen?

Frihet krever mot til å gå verden i møte uten maske. ( Christian Askø Næss)

God lørdag alle gode!
En av farvene vi vil se mer av i tiden fremover er grønn. Alt dra duse, støvete nyanser til klare og sterke.
I dag tenkte jeg å vise en kommode som nylig kom i hus. Den ble reddet fra de evige jaktmarker på den nærmeste søppelplassen. Bokstavelig talt i fart gikk kommoden og noen tilhørende stoler umerkelig inn i vår bil. Mr. Sunhome rakk knapt nok å trekke pusten. Han skjønte kjapt at merkelappen "behovsutsettelse og impulskontroll", som han så elskverdig har skjenket meg, ikke ville funke i dette tilfellet.
Ja, så nå står kommoden der, gammel, sjarmerende og grønn! Nå undrer jeg på om den skal males i en annen farve, eller om den skal beholdes grønn... Innspill, anyone?

Ønsker dere alle en deilig lørdag!

Anette Willemine

Foto: Sunhome
 

torsdag 9. februar 2012

Før og etter musikk-/ tv-rom

Mange kloke ord blir sagt i spøk. Dessverre blir i langt høyere grad dumme ord sagt i fullt alvor.
(Søren Kierkegaard)

God formiddag, kjære lesere!
Jeg har fått noen spørsmål om å vise før- og etterbilder fra vårt musikk/tv-rom.
Dagens bilder er derfor hentet frem for å vise nettopp dette.

Utgangspunktet i rommet var greit nok, og jeg trodde vi kunne slippe unna med noen liter maling. NOT! Det endte med riving av laminerte gulv og vegger, og fjerning av kjøkkeninnredningen. Den var uansett lite i bruk i denne etasjen. Vi endte tilslutt opp med et strippet rom, klart til å bygges opp på nytt.

Med beliggenhet nær sjøen, valgte jeg å tilføre en lett, men lun atmosfære.
På bildet som viser utganspunktet, ser dere hvordan den ene delen av rommet så ut. Vinkelen inn mot kjøkkenet ser dere ikke. Kanskje jeg klarer å lete frem bilder fra denne delen ved en senere anledning.

Gulvet ble skiftet til valnøtt parkett, veggene fikk en finmasket glassfiber og malt, og to av veggene fikk papirtapet. Vel og merke etter fire runder med sparkling og pussing!
Alt listverk gikk fra å være brunbeiset og lakket, til hvitmalte. Sisalteppe ble lagt ved sittegruppen og vinduene fikk hvite trepersienner. Alt i alt er vi veldig fornøyd med resultatet!

Ønsker dere en dag hvor deres ønsker for dagen blir innfridd!

Anette Willemine

Foto: Sunhome


 

onsdag 8. februar 2012

Lexingtons vårkolleksjon 2012

Å bli glad i er å legge grunnsteinen til et savn. (Kolbein Falkeid)

God morgen!
Her er dagen rimelig full av aktiviteter. En av dem er en jakt etter produkter til et nytt prosjekt.
Denne gangen er det soverommet til Mr. Sunhome og hans fru som står på tapetet.  Bokstavelig talt. Tema og farvepaletten har vært klar i hodet en stund, og nå gjenstår bare å finne det jeg vil ha av tapeter, tekstiler og maling. Jeg gleder meg virkelig til å forandre dette rommet.

Dagens bilder er en visuell vitamintablett. Lexingtons vårkolleksjon er nemlig intet mindre enn frisk og vakker med deres velkjente, avslappede look. Det blir likevel ikke slike farver jeg kommer til å benytte på soverommet. Faktisk langt derifra. Men, det kan nok hende at Lexingtons deilige sommerfarver kan snike seg inn andre steder, for eksempel på terrassen. :) 

Nyt dagen!

Anette Willemine

Foto: Lexington


Del gjerne hva dere synes om kolleksjonen! :)