fredag 30. mars 2012

Påsketango?

Det beste med fremtiden er at den kommer en dag om gangen. (Abraham Lincoln)

Etter dagens handlerunde i matbutikken, kan det se ut som om jeg driver i restaurantbransjen, og ikke i interiørbransjen. For, dån så mye fristende det finnes for en som er over middels glad i mat. Så¨er det da også i grunnen tillatt å skeie litt ut i ferier, sant? Å samles rundt et vakkert bord og la gane og mave nyte av mørnet lammekjøtt og vin som har levd lenge... herlig!
Så det blir mange måltider og mye hygge, både med familie og venner. I år blir det pannepåske, det vil hos oss si å tilbringe deilige stunder på terrassen med pannen mot solen. Og jada, vi skal bevege oss litt også. Siden vi tilbringer årets påske hjemme, blir det nok noen turer langs fjorden her hos oss.
Hvordan skal du feire påsken? Morsomt om dere vil dele!
Dagens bilde viser noen elementer som jeg skal bruke til å dekorere årets påskebord. Det som vises i bildet er alle DIY-prosjekter, hvor man ikke trenger å være utdannet verken ingeniør eller urmaker for å fixe selv. ;O) Og, som dere ser; fravær av påskegult. Intet vondt å si om fine gulfarver i påsketider, men jeg valgte i stedet å sette til årets farve fra Pantone: Tangerine Tango. Ikke for mye, men et lite spark av energi. Flere bilder kommer etterhvert.

Da ønsker jeg dere en deilig fredagskveld!
Til de av dere som nå står klar til å reise til fjells med nok pappvin i skiboksen, klister i sekken og regnbukse (sånn for sikkerhetsskyld), så ønsker jeg dere en strålende påske. Og husk: det er aldri for sent å snu!

Anette Willemine

Foto: Sunhome

torsdag 29. mars 2012

Landlige Hjem på nett

At livet er til å flire av er sjølvsagt; at det er til å gråte yvi er ikkje mindre sjølvsagt; alt som læt seg segja um livet er sjølvsagt. So vert det keidsamt; kvi skal ein segja alle dessa sjølvsagde ting. (Arne Garborg)

Hei, alle gode!
I dag har jeg en anbefaling å komme med. Anki, en av mine gode bloggevenninner, har startet nettbutikken Landlige Hjem. Etter to år med bloggen med samme navn, gjorde Anki alvor av å gjøre en 17 år gammel drøm til virkelighet, og åpnet i november 2011 først interiørbutikken Landlige Hjem i Jessheim. På det trivelige, nyetablerte Sundbytunet ligger hennes flotte butikk. Her finnes et rikholdig utvalg av interiørartikler som speiler hennes gode smak innen fransk og nordisk landstil, vintage, french chic og shabby chic.
Neste steg på drømmestigen har denne driftige damen nå tatt med å åpne nettbutikk.
Noe ikke alle kanskje vet, men som nok ikke er noen overraskelse, er at denne kreative damen har flere ben å stå på. I tillegg til å være utdannet som blomsterdekoratør, er hun en habil hobbymaler og fotograf, og deler raust med inspirasjon på bloggen sin.
Anki er et av de mest sprudlende menneskene jeg har vært så heldig å treffe her inne i bloggeverden. Et varmt å ekte menneske, med en vakker karisma.
Har dere sjansen til å ta en tur til Jessheim, så treffer dere henne i interiørbutikken. Bor dere for langt unna, ja da håper jeg dere tar turen til nettbutikken hennes og ser hva hun har av vakre interiørartikler.


Jeg ønsker Anki masse lykke til med interiør- og nettbutikken!Anette Willemine


Foto: Sunhome

tirsdag 27. mars 2012

Farveglad påske


Den som ikke vil tilgi andre, ødelegger den broen han selv en gang må over. (Francis Bacon)

Hei, alle gode!
Gult er for mange den farven man aller mest forbinder med påske. Det er som om man glemmer hvordan gult er før den dukker opp til påske. Deler derfor i dag noen bilder fra et påskebord jeg tok bilder av ifjor. Her har jeg valgt å ta utgangspunktet i vårt påskeservise som har fulgt oss i mange år.
I løpet av påsken jeg bare ha et skikkelig påskegult bord, med masse glafarver.
Gult er en farve som smiler, og passer godt til en av årets lekne farvetrender.

Tøffe brikker i ola-stoff , DIY tovede serviettringer har fått DIY dekor av silkisleire. Små ullkuler og noen lime strødd ut over bordet hindrer uttrykket fra å bli søtt. DIY kort med små påskeord er plassert på hver kuvert.

Ønsker alle en dag fylt med sol!

Anette Willemine

Foto: Sunhome


fredag 23. mars 2012

Knapp igjen!

Det er kanskje slik det er å være levende: å jakte på øyeblikk som dør.  (Muriel Barbery)

God morgen fredag!
Atter en strålende dag her ved Oslofjorden. Vi er heldige som har slike dager. Overalt er det tegn til våren som åpner seg fra vinterens dvale. Bjørken bærer sine grener i et slør av lilla toner, og hestehov og hvitveis titter frem i grøftekanter og på skogbunn. Fra kjøkkenvinduet følger jeg med småfugler som forsatt inntar mat på fuglebrettet, og hakkespetten er stadig på besøk. Det er fascinerende å se de på så nært hold, 30 cm fra vinduet.
Helgen skal benyttes utendørs, det er i alle fall sikkert.
Dagens bilder er fra kjøkkenet, hvor jeg har erstattet et bilde på veggen med de dekorative knappeknaggene fra HKLiving. Mr. Sunhome synes de er litt rare, mens vi jentene i huset synes de er fiiine! Så knapp igjen!

Ønsker dere en strålende og kreativ fredag!

Anette Willemine

Foto: Sunhometorsdag 22. mars 2012

Interiørboken Sanselig jul

Tanken om å like det som er. Av tanker som er levd. Og har betydning i dag. For nye som er her. Klare til å få en plass. Om hvordan leve. Så tanken kan plasseres. I en konto av erfaringer. Som gjør det mulig å hente de gode tankene av levd liv. Minner som kroppen bærer. Sammen med tankene. Følgesvenner. Uadskillelige. Som lyset er avhengig av mørket. For å sees. Føles. Tenkes. For valget er en gave. Til tanken. Om å være. I lykken.
(Anette Willemine)


Og jeg er sannelig lykkelig! Jeg var så heldig å bidra med mine bilder i Franciska Munck-Johansens bok Sanselig sommer, og nå kan jeg røpe at jeg også blir å finne i Sanselig jul.
Tusen takk til Franciska Munck-Johansen! Det er en ære å få være med!
Franciska Munck-Johansen er kjent fra bloggen Franciskas Vakre Verden og som interiørjournalist for blader som Vakre Hjem, Interiørmagasinet, Maison etc. Etter stor suksess med sin første bok, Sanselig sommer, ønsket hun å følge opp med en julebok. Dette er hva hun selv sier om boken:
Sanselig jul er en hyllest til julen med vakre bilder og herlige juleidéer fra de mest inspirerende interiørbloggerne. Gå på oppdagelse i snødekte vinterhager, vakre rom og eventyrlige julehjem og la deg inspirere til å skape akkurat den julen du ønsker deg. Boken er på hele 200 sider med mer enn 450 fargebilder, og inneholder et utvalg av mine favoritt juleartikler, i tillegg til vakre bilder og juleidéer fra utvalgte interiørbloggere.

Boken lanseres i starten av november og kan allerede nå forhåndsbestilles. Gå inn på Franciskas side og les mer om hvem som er med, og hvor boken kan forhåndsbestilles.
Ønsker dere alle en glad dag!

Anette Willemine

Foto: Franciska Munck-Johansen

tirsdag 20. mars 2012

Bjørken er pyntet til påske

Har du aldri sett Alhambra? Eller murene i Toldeo? Eller Venezia? Ayers Rock? Machu Picchu. De er der, og de venter på deg. Stedene der andre har vært. Nå er det din tur.  (Pam Brown)

Hei, alle gode!
Med hele familien samlet har de siste dagene vært deilige. Å være "alle mann alle" rundt middagsbordet kjennes ekstra godt! Måltidene sammen har alltid vært en viktig del av hverdagen for oss.
Lage god mat, dekke et bord og tenne lys.
Jeg nyter at de to eldste skal være hjemme noen måneder før nye studier skal starte for de begge.
Mammahjertet er derfor ekstra glad om dagen, og det resulterer gjerne i noen velkjente skolebrød og kringler av den lune sorten. Hi, hi! Det er en gave å få være mamma til tre barn!
Jeg har begynt å pynte med litt påske på bjerkestammen i stuen. Kom over noen supersøte egg og fugler som jeg synes passet så godt på grenene. Med gåsunger i yndlingsvasen føles våren tilstede. :o) Det passer jo godt siden det er vårjevndøgn. Dette døgnet er dag og natt like lange over hele verden.

Ønsker dere en god ettermiddag!

Anette Willemine

Foto: Sunhome


fredag 16. mars 2012

Påsken banker på døren

Det var en av disse dagene i mars, når solen skinner varmt og vinden blåser kaldt - når det er sommer i lyset, og vinter i skyggen.  (Charles Dickens)

God dag, alle gode!
Vi skriver 16. mars, og om to uker er det mange som kan starte på sin påskeferie. Er du en av de som er så heldig å reise til fjells og gå bortoverski eller nedoverski, ja så får du med deg enda noen dager med kald sne, og kanskje litt klisterføre. Kanskje du skal være på hytta ved sjøen, og åpne sesongen med å koke blåskjell i fjæra? Eller skal du være hjemme, som de fleste faktisk skal, å sitte på en uterestaurant å innta vårens første utepils, ta deg en sykkeltur og la barna få gå i lette sko?
Vår familie skal være mest her hjemme i årets påske. Terrassemøbler og krukker skal ut av boder, rake og kost skal svinge seg, og den nye grillen skal innvies. Her skal det stekes vafler utendørs og solkremen skal frem. Så blir det småturer og vennebesøk, lammekjøtt og god vin.
Er det rart jeg gleder meg til påske?
I dag deler jeg noen bilder som ble tatt ved påsketider i fjor.

Hva slags planer har dere?
Ønsker dere en glad fredag!
Tusen takk for alle varme kommentarer på bloggen og i mail. Jeg setter uendelig stor pris på de alle! :o)

Anette Willemine

Foto: Sunhome

onsdag 14. mars 2012

Galleriplass hos NIB

Du finner ikke gleden - Du velger - Du skaper - Den lille gleden og den store gleden. Gleden i det å være.  (Halldor Skard)

God morgen alle gode!
En glad nyhet kom fra NIB i går. Sunhomes bidrag til utfordringen: Here I am - this is me, er valgt ut til å være med i galleriet. Tusen takk! Så gøy!

Flere bilder fra innlegget, finnes her.
Her kan dere se de andre bidragene som ble plukket ut.

Ønsker dere alle en fin onsdag!

Anette Willemine

mandag 12. mars 2012

Glimt av vår inn i stuen

Aller mest ensom kan du være når du aldri er alene. (Aksel Sandemose)

Mammahjertet ble glad på søndag morgen, da Arveprinsen kom hjem fra Trondheim på overraskende besøk!
Jeg elsker overraskelser, spesielt når de er som dette! Nå ser jeg frem til noen dager med mye hygge og kos.

Denne morgenen var lyset så flott at det gikk fint å ta bilder såpass tidlig. Vasen med de skjønne rosene har stått så vakkert en uke nå. De var egentlig til en god venninne som jeg besøkte på sykehuset, men det var ikke lov å ha blomster på rommene. Det hjalp ikke at det var enerom. Så da har i stedet jeg hatt glede av blomstene her hjemme. Bilder er sendt til pasienten , slik at hun kunne se hvor vakre de var. Ny bukett med blomster får hun heller få når hun kommer hjem igjen.

Ønsker dere en deilig dag, og en god start på en ny uke!

Anette Willemine

Foto: Sunhomelørdag 10. mars 2012

Lek med farver i hall

Når man har presisert sitt standpunkt, behøver man ikke å slå leir på toppen av det. (Winston Churchill)

Fine lørdag!
Jeg får jevnlig spørsmål via mail om bruken av farver, og hvordan sette de sammen.  Flere ønsker å vite hvordan de kan benytte en eller flere av de aktuelle farvesterke variantene.
Man ønsker gjerne ikke å få det til å se ut som et tivoli, så her er balanse viktig for hvordan man plukker ut farvene. Det ikke nødvendigvis mengden av farve som kan gjøre et rom spennende, men hvordan man setter det hele sammen med rommets størrelse, lyskilder, møblering og funksjon.
I dag velger jeg å vise noen eksempler på hvordan man kan leke seg med farver i en hall og en entré.
Kanskje noen av dere kan se muligheter som kan benyttes i et rom hjemme.

Ønsker dere en glad lørdag!

Anette Willemine

Foto: House to Homeonsdag 7. mars 2012

Here I am - this is me

Hva er det som er så galt med å bli eldre og få rynker? Jeg har fortjent hver eneste en av rynkene mine.
(Laureen Bacall)

Månedens utfordring hos Nib er å vise et interiør som sier noe om hvem vi er.
Jeg liker godt at de grunnleggende farvene rundt meg er i en rolig palett, gjerne i litt støvet uttrykk. Når derimot sneen begynner å smelte og solen stiger høyere på himmelen, kommer lysten på litt mer farve. Blått er det som ligger mitt farvehjerte nærmest. Jeg liker godt kontraster i materialbruk. Røft mot fint og matt mot blankt, og bittelitegranne glam! Kunst er viktig for meg, og jeg flytter gjerne rundt på bildene jeg eier like ofte som nye puter kommer inn av døren. Mr. Sunhome har lært seg til at det ikke nytter å kommentere lenger!
Siden jeg ikke er så himla god på planter som Mr. Sunhome, blir det til at friske blomster finner veien til en av de ørten vasene jeg har. Jeg har lovet meg selv at det nå må en ryddings til. Det er på tide å få inn noen nye! *smiler*
Det er vanskelig å sette stilen min i en bås, for den er en miks av skandinavisk letthet, New England, coastal og kontinental. Alle har elementer som kan gå fint sammen med hverandre.
     
Mitt bidrag blir derfor dette.
Se flere her.

Ønsker dere en fin kveld!

Anette Willemine


Foto: Sunhome