lørdag 30. juni 2012

Inspirasjon på en lørdag: pudderrosa

Men hva du ga, kan ingen ta ifra deg. (Arnulf Øverland)

God lørdag!

Ingen bombe at jeg liker de støvete farvenyansene. Glad var jeg derfor da jeg fant noen vakre bokser hos Tine K.

Ønsker dere alle en fin lørdag.
Her ved Oslofjorden regner og blåser det, men pytt, pytt intet hinder for å skulle få det gøy på sommerfest likevel.

Anette Willemine


onsdag 27. juni 2012

Nye trekk til stolene

Den eneste sikre måten å huske sin kones fødselsdag på, er å glemme den én gang. (Ukjent)

God onsdag mine venner!
I stuen her hos oss står to lenestoler fra KA International. Veldig gode å sitte i, og fine i størrelsen. De er trukket i et møbelstoff som er så bra at jeg kommer til å gå lei av stoffet før jeg går lei av stolene. Slik går det når man velger god kvalitet. ;o) Hihi. Er derfor på utkikk etter nye slipcovers/løse trekk. Praktisk å kunne ta av for vask eller rens. Noen som vet om steder som har noen fine, så gi meg gjerne et vink.


Dagens bilde er så fint, synes jeg. Deilig stemning i et hyggelig rom. Stolene er nesten identiske mine, så jeg skal ta mål å se om disse kan passe. Liker godt bordet, teppe og lyktene også. Alt er fra Pottery Barn. De har mye lekkert. Går dere inn på nettbutikken deres for å titte, oppgis alle prisene også i norske kroner, og det meste kan leveres til Norge.


Fin dag til dere alle!

Anette Willemine


Foto: Pottery Barn

mandag 25. juni 2012

Rosé gull og kobber inn i bildet


This is what the things can teach us: 

to fall, patiently to trust our heaviness. 
even a bird has to do that before he can fly. (Rainer Maria Rilke)

Ok, så er ikke alle kanskje like fornøyde med været hittil i sommer, men let's face it; dette er i grunnen norsk sommer. Vi får være såpass realistiske. Når varmen en gang kommer, vil vi bli ekstra glade for besøket.

I mellomtiden kan vi se litt nærmere på hva som rører seg i trendbildet om dagen. Både på mote- og interiørfronten har vi sett en større interesse for gull og glitter. Bokstavelig talt. De gyldne metallene er tilbake, gjerne brukt i kombinasjon med sølv og stål. Det kalde mot det varme. Nå sniker det seg inn enda et nytt materiale, som det ikke har vært viet så stor oppmerksomhet på en stund, og det er kobber og rosé gull. Jeg ønsker metallene velkommen tilbake. Jeg ser mange überlekre ting som nå står på min ønskeliste. Noe av det befinner seg på collagen jeg har laget til dere idag. Ja, takk til ringen i rosé gull med diamanter eller keramikk fra Bvlgari, og klokken fra Marc Jacobs.
Godt at jeg har bursdag i august... Mr. Sunhome!

Ønsker dere en fin dag!

Anette Willemine

Collage: Sunhome Foto: Leverandørene

fredag 22. juni 2012

Tenåringen dekker bursdagsbord

Kunnskap kan være to ting; Det vi vet og det at vi vet hvor vi kan lære det vi ikke vet. (Samuel Johnson)


Yngstedamen i huset har endelig fått feiret sin 13-årsdag. Med en kjedelig mononukleose (kyssesyken) som slo til rundt dato for bursdag, måtte selskap utsettes. Nå har hun vært syk i 8 uker, med formaning om å holde seg i ro, og enda verre; treningsforbud. Ikke populært for en som elsker trening. Når sommerferien er tilbakelagt, ser hun frem til å kunne være tilbake på aktiv trening igjen.

Foto: Sunhome

Så i går ble det feiring med noen av de nærmeste vennene. Som den designbevisste unge damen hun er, skulle selvfølgelig bordet pyntes etter hennes ønske. Hun tok en rull med rutete gavepapir og lagde løpere til bordet. Hennes yndlingsfarve er lyseblått (som sin mor), så serviset i lyseblått ble valgt. Til bordkort brukte hun muffinsformer med bunnen opp, hvor hun skrev navnet til gjesten. En blanding av blomstrete og rutete servietter, og noen silkeblomster på bordet. Serviset er fra Mille Moi og glassene fra Riviera Maison.
Elegant og estetisk, slik Christine er.På tallerken ble fruktspydet både en dekorativ detalj og selve forretten. Så var det taco, favoritten mørk sjokoladekake, og tilslutt popcorn og grønnsaker med dipp. En stor favoritt hver gang jeg serverer det.
Vi voksne holdt oss pent og pyntelig i musikkrommet mens tenåringene hygget seg med musikk, spill og mye latter. En vellykket kveld med ord.Christine 13 år. Med en vakker sjel og et varmt hjerte.

Da er det fredag igjen, og her står det samvær med venner på tapetet i kveld.
Ønsker jeg dere alle en deilig fredags ettermiddag og kveld!

Anette Willemine

tirsdag 19. juni 2012

Sølvgrå nyanser i stuen

Beyond myself, somewhere, i wait for my arrival. (Octavio Paz)

Jippi! Endelig en dag med sol. Begynte å tro at 12 grader og regn var den nye sommertrenden. Straks jeg har gjort ferdig et interiørforslag til en kunde, skal jeg ut å nyte litt frisk luft i det deilige været. Tror jeg må ta med meg Hakk-i-hæl-Herman ned til sjøen en tur. Vi fant ut i fjor sommer at han faktisk er glad i å være i sjøen. Med lang line og én av oss sammen med ham i vannet, er det topp å svømme en tur. Tror dog ikke det akkurat frister til en dukkert for denne damen i dag, så jeg får heller se om han er villig til å gå ut i vannet alene.

I dag viser jeg noen bilder jeg tok i stuen i går. Er så glad i den store vasen med en nesten organisk form. Jeg klippet en gren fra en av præriesølvbuskene i haven. Liker så godt de sølvgrå bladene. Puten i skinnremser har litt av de samme nyansene. Fin kontrast til innslaget av syrlige gulgrønne farveklatter og en dæsj blått. Bildet på veggen er laget av kunstneren Bjørg Thorhallsdottir. 

En fin dag ønskes til dere!

Anette Willemine

Foto: Sunhomesøndag 17. juni 2012

Frister med hjemmelaget is

Den som går i andres fotspor kommer aldri forrest. (Lars Larsen)

Hei på en søndag!
Her er dagen viet utendørs, men nå måtte jeg bare inn en tur å hente noe å drikke til oss. Kom over et bilde som viste oppskrifter på Geliato, eller is, som vi nordmenn kaller det. ;o) Mr. Sunhome fikk en ismaskin til sin fødselsdag, som vi allerede har hatt mye glede av. Nå skal jeg sannelig sette igang bollen å lage litt sorbé. Det smarte med denne iskremmaskinen er at den tomme bollen til enhver tid skal oppbevares i fryseren. Når man ønsker å lage is eller sorbé tar man den frosne bollen, putter oppi ingrediensene, og innen en kjapp halvtime er sorbéen/isen ferdig laget. Vår ismaskin er et supplement til kjøkkenmaskinen Kenwood Major, og monteres derfor direkte på maskinen ved bruk.

Har noen av dere noen gode oppskrifter på sorbé eller is? Del gjerne med meg. :o)

Ønsker dere alle en fin søndag!

Anette Willemine

fredag 15. juni 2012

Til en sommerfest

Begynn! Bare på den måten kan det umulige bli mulig. (Thomas Carlyle)

God fredag!
Sommeren inneholder hyppigere og uformelle sammenkomster for de fleste. Vi beveger oss utendørs, og håper å oppleve noen lange, varme sommerkvelder. Et glass vin og tapas på terrassen med nære venner, eller samling av mange til en sommerfest, er noe vi har stor glede av her hjemme.
I dag deler jeg bilder til inspirasjon til slike kvelder.

Må dere alle få en fin helg!
I morgen er vi tre generasjoner som skal stå på sidelinjen å heie frem X-Prinsessesoldaten som deltar i  IForm-løpet som skal gå i Oslo. Så blir det hygge på terrassen om kvelden. Været er ikke meldt det aller beste, men med overbygg, varmelamper og pledd, skal vi nok få det hyggelig for dét.
Hva skjer hos deg i helgen?

Anette Willemine


torsdag 14. juni 2012

Pressevisning hos Polhem PR

Jo bedre vi trives med oss selv, desto sjeldnere trenger vi å tråkke ned andre for å føle oss på høyden.
(Odetta Holmes)

Sist uke var jeg på Polhem PR sin pressevisning av deres kunders nyheter for høst og vinter. Et lekkert bord var dekket til middag for oss, i deres showrom. Her er noen bilder fra kvelden og noe av nyhetene som kommer.

Bordet ble dekket opp med tekstiler fra Balmuir og serviset var en blanding av Christiania Glasmagasin og Jellybean: Grå dekketallerken, hvit mellomtallerken i glass, grå skål og drikkeglass fra Jellybean (www.jellybean.se). Tallerken og skål i porselen fra Porskrund Porselen/Christiania Glasmagasin (www.cg.no). Vinglass og de nye én manns karafler (oppi skålene) fra Hadeland Glassverk/Christiania Glasmagasin. Bestikket er en nyhet fra Christiania Glasmagasin.

Serveringsfatene ble levert av Jellybean, nydelig fargerikt, og sto helt i stil med det orange bordet fra Capti Design.

Menyen var 8 retters av Oliviers & Co, laget av kokken Billie Hvinden. Fingerlicking good!!


Før maten, mens man ventet på at alle skulle ankomme, ble det servert Nespresso martinies. Skummelt godt...

Tekstiler fra Jotex (www.jotex.no), Nille (www.nille.no) og Växbo Lin (www.vaxbolin.se). Noen tekstiler også fra Re-Use (www.reuse.no) og Princess (www.princessbutikken.no).

Nydelig strassdeco & pelspledd av angorageit og toscanalam fra Re-Use (www.reuse.no) og lintekstiler fra Växbo Lin (www.vaxbolin.se).

Tepper fra Re-Use, treprodukter fra Re-Use by Tinja (www.reuse.no) og lykter fra Slettvoll (www.slettvoll.no).

Utstillinger av Christiania Glasmagasin (www.cg.no).

Utstilling av Nille, Jotex og Princess.

Utstilling av Oliviers & Co (www.oliviers-co.no) og Le Palais des Thes (www.palaisdesthes.no)

Utstilling av Balmuir (www.balmuir.com).

Utstilling av JellyBean (www.jellybean.no), fargerikt servise og kjøkkenutstyr.

Sofa fra fra Eilersen (www.eilersen.eu), puter og tøydukker fra Re-Use by Tinja (www.reuse.no).

Ønsker dere å se bildene i større format, så er det bare å klikke på bildene. Foto lånt av Polhem PR.

Ønsker dere alle en fin dag!

Anette Willemine

tirsdag 12. juni 2012

Latter på terrassen

Når jeg tenker etter burde jeg tenkt før. (Dag Evjenth)

X-Prinsessesoldaten og hennes bestevenninne tok i helgen en jente-skravle-ost og rødvin-kveld på terrassen. Latteren sitter alltid løst hos disse to jentene, men akkurat denne kvelden var det som å høre de var 13 år igjen, med knising og latterkrampe. Etterhvert gikk kvelden over til natt, og jentene fant ut at varmelampen i taket og pledd på nakne sommerben var tingen. Og slik satt de ut i de små timer - og skravlet.
Dette er bare én av de tingene som jeg kommer til å savne når hun i august
reiser til utenlandsstudier for de neste 7 årene.


Ønsker dere alle en glad og kreativ dag!

Anette Willemine

Foto: Sunhome
fredag 8. juni 2012

Velkommen ut!

Hva skulle vi gjøre om vi ikke hadde de gode drømmerne blant oss? Det finnes larm som bare kan overvinnes med stillhet, det finnes teknikk som bare kan gjennomskues i drømme. (Inger Hagerup)

Jeg henger meg med på NIB sin utfordring denne mnd med dette bildet fra terrassen vår. Litt sprudelwasser som nytes med Mr. Sunhome... Peoner som dufter og kveldssolen som bader på terrassen. En perfekt junikveld...

Ønsker alle en deilig fredagskveld!

Anette Willemine

Foto: Sunhome

Ny sofa?

Dagen er grenseløst lang for den som forstår å verdsette og utnytte den. ( Johann Wolfgang von Goethe)
Perfekt fredag; akkurat passe mye å henge fingrene i før jeg tar en tidlig helg.
Målet er å få luket i bed og plantet litt nytt i krukker. Balkongkassene står tomme, og de kommer nok neppe opp i år. Riving av terrassegjerde står nemlig for tur i juni, noe jeg virkelig ser frem til. Jeg har tegnet et gjerde som vil gi et luftigere uttrykk og enda bedre utsikt til sjøen.
Bilder kommer nok underveis i prosessen, slik at dere får se forandringen.

Jeg er stadig på jakt etter en sofa til spisestuen, og ble faktisk både overrasket og glad da jeg så at Ikea har kommet med Söderhamn sofaserie, som jeg må se nærmere på. Kanskje den kan brukes med høyere ben?
Hva synes dere om den?

Ønsker dere alle en vakker og inspirerende dag!

Anette Willemine

Foto: Ikea
 

torsdag 7. juni 2012

Hus i Long Island-stil

Kjærligheten får ikke jorda til å snurre. Men det er kjærligheten som gjør det verdt å bli med på noen runder. (Franklin P. Jones)

Hus og interiør i Long Island-stil er noe jeg har likt i mange år, og er den stilen jeg kjenner meg mest hjemme i.
Bildene jeg deler med dere i dag, er fra et hus i Sverige i Long Island-stil. Eierne har bygget på et eksisterende hus, og tilpasset dette etter ønsket stil.

Håper alle har en god dag!

Anette Willemine

PS! Jeg gjør noen justeringer på bloggdesignet, blant annet på headeren. Det kan derfor dukke opp litt ulike varianter her fremover. :o)