mandag 29. oktober 2012

På vegg

En av de største gledene som finnes, er å fly inn i uvitenheten på jakt etter kunnskap. (Robert Wilson Lynd)

Nå er trykket av Therese Sennerholt ferdig innrammet, og det har foreløpig fått plass over konsollbordet, i godt selskap med Jannik Abel.  De kan få stå litt sammen, og så blir det nok litt forandring igjen etterhvert.
Den nye metallbollen fra Bloomingville ble med hjem fra Zanz. Überlekker, i mine øyne!

Her er noen bilder jeg tok idag.
Står snart på farten til å dra på et lite fotokurs. Gleder meg!

Ønsker dere alle fine en god ettermiddag og kveld!

XO

Anette Willemine

Foto: Sunhome
Blogglisten

fredag 26. oktober 2012

Lyset inspirerer

Folk som vil forbedre hele verden, kan med hell starte i dens sentrum og begynne med seg selv. (Piet Hein)

Fredag!

Håper dere har hatt en fin uke frem til nå, gjerne med utfordringer som utvider perspektivet og bygger livserfaring.
Min uke har vært fylt med med begge deler, og jeg kan gå inn i helgen med en god følelse.

Dagens bilde er fra et hjørne i stuen hvor det er mye deilig lys. Jeg synes det gir meg masse energi, og bildet har det uttrykket i farver og form jeg setter mest pris på. Derfor har jeg printet det ut og lar det få henge på min inspirasjonsvegg på hjemmekontoret.
Lyset, enten det er det naturlige eller kunstige, er utrolig viktig for at et rom skal oppleves godt å være i. Jeg planlegger et innlegg om dette ganske snart. Kom derfor gjerne med spørsmål dere måtte ha om dette, så skal jeg svare i innlegget som kommer.

Ønsker dere alle en god helg med mange fine stunder.
Noe på tapetet dere vil dele?

Glad hilsen,
Anette Willemine

Foto: Sunhome

torsdag 25. oktober 2012

En touch grafisk og sort

En kan bare se riktig med hjertet. Det vesentligste er usynlig for øyet.
(Antoine de Saint-Exupéry)

Hei, alle gode!
I alle år som jeg har jobbet med design, har jeg hatt sans for kombinasjonen sort og hvitt, enten det har vært i grafisk sammenheng eller i interiør. Jo renere og enklere form, dess bedre. En titt inn i mitt klesskap vil også bekrefte at dette også gjelder min klessmak. Når det kommer til min personlige interiørsmak har den dog vært preget av en noe mykere stil og helst i dempede farver. Jada, det hender det er sterkere farver hos meg også, men jeg kommer alltid tilbake til de støvete og tørre farvenyansene, alt fra lyst til mørkt.
Jeg ser at lysten til å tilføre mer av de sorte detaljene her hjemme, har vokst de siste årene.
Sammen med de støvete farvenyansene gir det et sobert og lekkert uttrykk, synes jeg.
Dagens bilder er et eksempel på noe jeg liker. Dette er fra Rivièra Maison.

Ønsker dere alle en fin ettermiddag!
Tusen takk for alle skjønne kommentarer på innlegget om julemagasinet. Jeg blir så glad!

Klem,
Anette Willeminetirsdag 23. oktober 2012

Juledrøm

Hvis du venter på det rette øyeblikket der alt er trygt og sikkert, vil det aldri komme. Fjell blir ikke besteget, løp blir ikke vunnet, og varig lykke blir ikke oppnådd. (Maurice Chevalier)

8 uker - til vi sitter samlet rundt julebordet her hjemme. Jeg har ikke tenkt til å skrive innlegg om julen hver dag - ennå, men synes det er hyggelig å komme med en anbefaling dere kan hygge dere med når tiden er inne.
Som de aller fleste interiørfantaster, liker også jeg å kjøpe julemagasiner. I år har det kommet et nytt, denne gangen fra Tara. Magasinet Juleønsker er intet mindre enn vakkert. Nydelige bilder og delikat layout, og masse inspirerende artikler og ideer. Verdensmesteren i blomsterdekorasjon, Stein Are Hansen, viser hvordan man kan lage de fineste adventsstaker. Vi får innblikk i Jette Frölichs juleunivers, tips til julegaver, ideer til innpakking og dekorasjon, og vi lærer å lage en alternativ julebrunch med min store helt; matstylist og kokebokforfatter Paul Løwe.
Blant mye mer så er det også tips til hvordan dekke et julebord, og der har jeg vært heldig å være en av bidragsyterne. Håper at noen kan finne inspirasjon fra det.
Som dere skjønner er det lett å anbefale Juledrøm fra Tara. Her er noen bilder fra magasinet.

Har noen av dere kjøpt julemagasiner ennå?

Ønsker dere en fin ettermiddag!

Klem,
Anette Willemine

Foto portrett: Kjersti Gjems Vangberg. Andre foto: Sunhome og Tara
 

søndag 21. oktober 2012

Dempet sort resultat

Å prøve å forutsi fremtiden er som å prøve å kjøre ned en smal landevei på natten uten lys mens du kikker ut bakvinduet. (Peter Drucker)

Hei, kjære lesere!
Her er søndagsmiddagen snart klar til å fortæres, og i dag er det Mr. Sunhome som kokkelerer.
Han har holdt på et par timer, og etter duften å dømme, er det bare å glede seg!
I dag ser dere resultatet av mitt siste maleprosjekt. Dere husker kanskje den gamle skjenken som kom i hus? Den var malt i en grønnfarve som jeg ikke klarte å bli fornøyd med. Så da ble det en tur til farvehandelen, og valget falt på Jotuns farve Dempet Sort. Jeg har brukt en silkematt Lady Supreme Finish, som jeg også har brukt på et skap og en skjenk. Når jeg først svingte malekosten fikk to kjedelige lysestaker en runde med kosten også.
Jeg er veldig fornøyd med resultatet!

Ønsker dere en deilig søndagskveld!

XO
Anette Willemine

Foto: Sunhome

fredag 19. oktober 2012

Therese Sennerholt i hus


- Hvilken dag er det?
- Det er i dag, svarte Nasse Nøff.
- Min favorittdag, sa Ole Brumm.
(Alan Alexander Milne)


Hei, alle gode!
Gjett om jeg ble glad når jeg fikk vite at premien for beste blogginnlegg på Interiør & Boligmessen i Bergen var et trykk fra Therese Sennerholt! Nå har det ankommet det Sunhomske hjem, og det er så lekkert!
Idag skal det rammes inn og henges opp. Kanskje det blir i forbindelse med den nymalte lille skjenken. Til dere som gjettet på hvilken farve den skulle males i, så hadde Berit, Elin og Anonym rett; det ble sort. Jeg valgte Lady Supreme Finish silkematt i farven Dempet sort. Resultatet har blitt så bra! Bilder kommer.

Her er bildet av det flotte trykket jeg fikk. Det heter Cheese Doodles.

Ønsker alle en glad fredag!

Klem,
Anette Willemine

Foto: Therese Sennerholt Design

tirsdag 16. oktober 2012

Maling på gang

Ingenting er nok for den som synes at nok er for lite. (Washington Irving)

Hei, alle gode. I dag holder jeg på med et maleprosjekt. En gammel grønn skjenk skal bli mørk. Tror og håper det skal bli slik jeg ser det for meg. Pleier å gå bra.
Bildet i dag er fra en annen skjenk, som ble utsatt for malekosten sist vinter. Den gikk fra kirsebærfarvet beis til farven Fabrikk med Jotuns Lady Supreme Finish. Jeg valgte helt blank, da det kunne være en fin kontrast til de helt matte veggene som er malt i Lady Pure Color, Hvit Lin.

Kan dere gjette hvilken farve jeg skal male den andre skjenken i?

Ønsker dere alle en fin ettermiddag og kveld. :o)

XO
Anette Willemine

Oppdatering med svar på leseres spørsmål:
Bildet er laget av kunstner Håkon Bleken.
Kurven er fra Home & Cottage.
Betonglysestaker er fra Dorothea

Foto: Sunhome

søndag 14. oktober 2012

En god søndag

Det finns yta och så finns det sprickor Det är genom sprickorna vi ser människan. (Mark Levengood)

Innevær. Vi fyrer i peisen og tenner stearinlys. Høstens første fårikålmiddag står og putrer på kjøkkenet. Min mor hviler på sofaen med Hakk-i-hæl-Herman på ullpleddet. Jeg hører skravling og fnising fra minstefrøkens gode venninner. Det lukter ny-poppet popkorn som skal nytes til filmen de skal se. Mr. Sunhome har nettopp kommet hjem, våt som en katt etter to timer i regnvær, og demonstrert "MOT nytt tunnelløp i Oslofjordtunnelen og FOR bruforbindelse over Oslofjorden!" Nå gleder han seg til en varm dusj og middag.
 Imens leser jeg de siste sidene i en roman, og gleder meg over den nye puten fra Day. En deilig søndag.
Har dere en fin søndag?

XO
Anette Willemine

Foto: Sunhome

torsdag 11. oktober 2012

Takk!

Jeg liker alltid å se på den optimistiske siden av livet, men jeg er realistisk nok til å vite at livet er en kompleks sak. (Walt Disney)

I et tidligere innlegg om Interiør & boligmessen i Bergen, nevnte jeg at det skulle være et eget mingleområde, Bloggeria, hvor bloggere kunne møtes. Der skulle også 12 av oss alternere på å blogge live, på storskjerm. Nå har NIB kåret det beste blogginnlegget, og det ble sannelig meg. En gledelig overraskende, siden jeg var i selskap med så mange flinke bloggere, med inspirerende og flotte bidrag.
Dette er kriteriene NIB la til grunn for valget av blogginnlegg, sitat:


// bilder i god kvalitet som rører deg
// tekst som tar deg inn i opplevelsen
// layout som smeller
// det lille ekstra, den lille snerten som løfter det hele noen ekstra hakk

// det personlige - det engasjerte - det poengterte - det humoristiske eller det faglig sterke       
ja - dette er vel bare uoppnåelig - men vi har faktisk kommet frem til en favoritt! 

Vi har ledd oss igjennom DEN GODE FEENS styling av hotelrom på heller slitne Scandic og EMMELINEs kommentarer på bikinitemperaturen i Grieghallen. Vi har blitt inspirert av IDEAS TO STEALs herlige bilder av typografi og Bergen og NORSK STILs evne til å trekke ut nøyaktig de fire bildene som passer inn på hennes blogg. LISETTES PERLER strålte like sterkt som Kirsten Visdal og innlegget gir følelsen av å bli kjent med dem begge. BO gjorde ord om til kunst. 

VINNEREN ligger kanskje et lite stykke fra vår personlige stil på interiørfronten, derfor er det ekstra moro å trekke frem denne utrolige oppvisningen i regelrett proff blogging. Å lage dette innlegget i umulig fotolys og under ekstremt tidspress? Klasse!

Tusen takk til NIB for gode ord, jeg er både glad og rørt. Så vil jeg takke Trude Vaaga, gründer og prosjektleder for Interiør & boligmessen, for et flott trykk av Therese Sennerholt, som er på vei i posten.

Ønsker dere alle en inspirerende dag!

XO
Anette Willemine


Foto:   NIB og Fru Fly/Heidi Marie Sperre Flesland

tirsdag 9. oktober 2012

Høst på bordet

Det lønner seg å være elskverdig mot sine medmennesker på veien oppover. Man møter dem igjen r man er på veien nedover. (Harry S. Truman)

Tusen takk for mange skjønne hilsener i forrige innlegg. Det varmer!

Nå bugner det av fine blomster og planter å pynte med, både ute og inne. Jeg har valgt å ha et par Calluna i en nyervervet, men gammel kobber og messingkjele. Siden jeg ikke er noe begeistret for de oransje gresskarene, ble noen lyse og nøytrale med hjem fra blomsterbutikken.
Det er ikke så mye som skal til for å skape litt høststemning innendørs.
I et annet innlegg skal jeg vise bilder fra hvordan inngangspartiet ser ut akkurat nå.

Ønsker dere alle en glad og inspirerende dag!

XO
Anette Willemine

Foto: Sunhome

søndag 7. oktober 2012

Julen blir sanselig!

Bøker trenger seg ikke inn på oss når vi har viktigere saker fore, de avventer diskret det passende øyeblikk - det er aldri for sent å lese en bok. (Uno Floren)

God morgen, kjære lesere!
Strålende vær her ved Oslofjorden idag - herlig etter mange ukers regn og blåst. Hvordan er været hos deg?
I dag tenkte jeg å dele en nyhet. I fjor var jeg så heldig å være med i Franciska Munch Johansens vakre bok, Sanselig sommer. Nå lanserer hun en oppfølger av denne populære boken, med Sanselig jul.
Noen av mine bilder er med i boken - er det lov å si at det er veldig stas? Janteloven sier kanskje ikke det, men for meg er det en glede!

Foto forside bok: Franciska Munck-Johansen

Foto: Sunhome
 Og her er forhandlerne som vil selge den flotte boken.

Ønsker dere alle en deilig søndag!

Anette Willemine 

fredag 5. oktober 2012

Heiberg og Cummings med ny praktbok

The very least you can do in your life is figure out what you hope for. And the most you can do is live inside that hope. Not admire it from a distance but live right in it, under its roof. (Barbara Kingsolver)

Hei alle gode! Høstferien går mot slutten for noen av oss, så helgen skal nytes til fulle. Yngstedamen i huset har dessverre hanglet seg gjennom ferien, og det har kun blitt et par små turer ut. Et utholdende virus synes at høstferien var en fin tid å være i full jobb. Derfor; mye kos innendørs denne uken med baking, lesing og film som tidsfordriv. I går lagde vi blant annet pikekyss - farlig gode.

Jeg har også fått "anledning" til å nyte noen stunder med lesing. I tillegg til å fortsette på Tolstoys Anna Karenina (what's up med alle navnene?), så har jeg drømt meg dypt inn i den nye boken til Heiberg & Cummings.
For en flott bok!
De vakre bildene, fra duoens lange karriere innen interiørdesign, er tatt av Keith Scott MortonHeiberg, som er norsk, og Cummings, som er fra USA, har hentet det beste fra to land og blandet det med en kontinental stil.
De rangeres i dag innen topp 10 designere i USA.

Det er Aschehougs som har laget denne praktboken, og jeg var heldig nok til å få en til gjennomsyn. Jeg gleder meg til å lese mer av tekstene i boken, muntre innblikk og historier om arbeid og interiørfilosofi.
Denne boken bør ligge under mange juletre i år. flott er den, faktisk!

Nyt fredagskvelden!

Anette Willemine

Foto: Sunhomeonsdag 3. oktober 2012

En sober lady?

Poetry is just the evidence of life. If your life is burning well, poetry is just the ash. (Leonard Cohen)

Hvilken farve er du?
Dette spør Jotun om i disse dager.
Jeg ville selvfølgelig prøve denne morsomme quizen, og dette er hva jeg fikk til svar:

LADY SOBER

Dette kjennetegner din personlighet: pålitelig, hjelpsom, harmonisk og utholdende.
Du er en typisk LADY Sober. Det er viktig for deg at fargene harmonerer og skaper god atmosfære i rommet, samt etterlater et solid helhetsinntrykk. Du maler likevel ofte om og gir deg ikke
før du er 100 % tilfreds. - Mulig ikke andre ser forskjellen, men det gjør jeg, og det er det viktigste.
Selv om de graver ny vei 2 meter fra huset ditt, lar du ikke dette forstyrre deg når du tar dine daglige pilatesøvelser. Du elsker å reise og finner inspirasjon i alle verdenshjørner. Du må alltid legge inn en ekstra post på reisebudsjettet, nemlig overvektsgebyr på bagasjen.
Guilty pleasure: Når du skal ha egentid tar du frem fotbadet og finner frem et opptak på TV av Sjette sans.
Motto: Finn indre ro med noe godt å spise.
Dine fargevalg: Du liker duse, jordnære farger som skaper gode assosiasjoner; og det naturlige dempede preget er viktig for deg.

Her er fargene som passer på din LADY Wonderwall:
Hvit Te, Marrakesh, Sober, Oliventre.

 Foto: Sunhome
Så hvor godt traff svaret på quizen? Nesten litt skremmende, 4 av 4 har jeg nemlig brukt i mitt hus! Dette bildet fra kjøkkenet viser to av farvene.
Noen av de horisontale stripene jeg har malt på veggen, er i Marrakesh og Oliven.Nå er jeg med i trekningen av en LADY Makeover til en verdi av 50 000 kr!!
Er du ikke litt nysgjerrig på hvilken farve du er?Lykke til!

Anette Willemine