mandag 31. desember 2012

GODT NYTT ÅR! HAPPY NEW YEAR!

Årets slutt er verken en slutt eller en begynnelse, men en fortsettelse, med all den visdom som erfaring kan fylle oss med. (Hal Borland)

Kjære lesere!
Med kun noen timer igjen av 2012 vil jeg benytte anledningen til å takke dere alle for vakre ord og hilsener, både på bloggen og på mail gjennom et helt år.
Det gleder meg stort å se at bloggen kan være til inspirasjon for så mange.

Jeg gjør ordene til Hal Borlands til mine og velger å se på det neste året som en fortsettelse, og ser fremover til å dele inspirasjon, erfaring, kunnskap og bilder med dere.
Ønsker dere alle velkommen til å være med på veien videre!

Må dere alle få et vakkert 2013!
Happy New Year!

Varm hilsen
Anette Willemine

Her er bilder fra dagens nyttårsbord.
Foto: SunhomeDe lekre kuvertbrikkene er laget av kunstneren, fotografen og skribenten Tove Hertzberg. Vil dere se noen av hennes vakre bilder, anbefaler jeg dere å gå inn på nettsiden eller bloggen hennes.
fredag 28. desember 2012

Finale

Det å ha det godt, er ikke noe du får, men noe du må bestemme deg for. (Pål Trælvik)

Gledelig jul!
Her har vi en deilig jul, og nyter trivelige og etterlengtede dager med familien. Vi får i oss nok av julemiddager, kaker, godteri, frukt og nøtter. Min mor synger ivrig den ene julesalmen etter den andre, samtidig som One Directions siste hit dundrer fra 13-åringens rom. På samme tid sitter studentene og jammer på piano og gitar. Det hele topper seg når Mr. Sunhome skrur på Mark Knopfler på full styrke mens han står på kjøkkenet for å skrelle julens ørtende kjele med mandelpoteter.  Det er ikke mangel på LYD, for å si det slik!

Uansett hvor hyggelig det er med sang og musikk må jeg bare innrømme at jeg trekker et lettelsens sukk i det jeg, musestille, lukker døren til hjemmekontoret. Her sitter jeg og nyter stillheten en stakket stund - alene - helt til noen oppdager at jeg har sneket meg inn på stillhetens rom. Da er det bare å komme seg ut i stuen for å spille knallharde runder med Trivial Pursuit eller løse verdensproblemer. Er jeg heldig så slipper jeg å synge, i alle fall.
Det er herlig med huset fullt og jeg er takknemlig for å ha en så flott familie, men det er også deilig med noen minutter med stillhet innimellom.
Er det noen av dere andre som trenger slike pustepauser i julen?

En leser gjorde meg forresten oppmerksom på at jeg hadde kommet til finalen i NIBs desemberutfordring
"Jul i huset". Stas! Har dere lyst til å stemme frem bildet mitt, så blir jeg GLAD! I så fall kan dere følge
denne linken. Det er mulig å stemme én gang pr dag frem til det fyres raketter på nyttårsaften. :)

Ønsker dere alle fortsatt deilige juledager.

*
Anette Willemine

Foto: Sunhome

mandag 24. desember 2012

Gledelig Jul


Til hjem og kammer er julen kommen.

Og tent er tusen blanke flammer som lys fra oven, fra helligdommen.
Nu klokker ringer med bud om freden ...
Og julens høytid på hvite vinger helt stille synker innover leden.
(Herman Wildenvey)


Kjære lesere!
Det er jul i huset her ved Oslofjorden. Det sner florlette stjerner fra himmelen. "Det er Han som bor i Engleveien 1 som rister dundynen sin det Mormor!", strålte eldstedatteren da hun var 4 år. Jeg smiler alltid ved tanken på det.
Familien er samlet - alle mann alle er på plass. Medisinstudentene våre på 21 og 23 har velfortjent juleferie, og 13-åringen nyter å kunne gå i kosedress hver dag.
Min kjære svigermor og mor har flyttet inn i julen, slik de pleier.
Julefreden har senket seg og jeg blir myk i hjertet og ørlite granne rørt, må jeg innrømme. Det er så mye jeg er takknemlig for, og på denne dagen føles det ekstra sterkt. Så jeg vil benytte anledningen til å takke alle dere trofaste lesere for rørende hilsninger og kommentarer gjennom året. Til nye lesere ønsker jeg velkommen. Håper dere vil trives her hos meg.

Med bilder fra dagens julebord ønsker jeg dere alle en vakker jul! Måtte den bli slik dere håper og ønsker.

Varm hilsen fra
Anette Willemine

Foto: Sunhome

torsdag 20. desember 2012

* L Y S * J U L *

Det som er vakkert ved et langt forhold, er følelsen av at vi er i den samme filmen. (Tove Nilsen)

I går var lyset her. Noen timer med deilige stråler som snek seg en plass inn hos meg i stuen. Jeg benyttet anledningen til å fange lyset, og det passet fint at jeg akkurat var ferdig med litt mer julepynting.
Jeg liker disse duse farvene, og bruker gjerne nyanser av varme og kalde  gråtoner sammen.
På veggen i stuen har jeg brukt Hvit Lin og den kaldere gråblå Fabrikk på skapet.

I dag har jeg satt frem en lekker førjulsgave fra Julenissefruen. Den er fra Rivièra Maison, og passet rett inn på konsollbordet. Over har jeg hengt opp et bilde som passet godt i farvene, laget av en av våre største norske kunstnere; Håkon Bleken. Bildet er i hovedsak i grønne toner, men også i greige den nye betegnelsen på en blanding av grått og beige. Til de rolige og harmoniske farvene liker jeg å ha noe som bryter, uten at kontrasten trenger å være så stor. Ved siden av konsollbordet har jeg derfor satt en gammel ubehandlet eikestol.

En kurv i grønntoner som tar opp farvene fra bildet, og noen puter i ulike grånyanser er med som enkel dekor. To av dem er nye for sesongen; den midterste er fra Rivièra Maison og den øverste fra Maxbo.
"Jeg tror sannelig jeg må bygge et eget puterom!", flirte Mr. Sunhome når jeg kom hjem med mitt siste varp. "Ja, slike som de har i barnehaver, til å hoppe og base i. På den måten ville jo jeg også få litt glede av dem!"
Er det rart jeg elsker ham?

Torsdag dere, og få dager til vi sitter samlet rundt julebordet her hjemme. Juletreet står klart på terrassen, og skal inn i stuen i morgen. Det er det sikre og siste tegnet på at julen starter hos oss.

Ønsker dere alle en glad og fin dag!

*
Anette Willemine

Foto: Sunhome


mandag 17. desember 2012

Julekalenderen minker og høytiden nærmer seg

Det er to varige gaver vi kan gi barna våre. Det ene er røtter, og den andre er vinger.  (William Hodding Carter jr.)

Hei dere gode!
Er dere innom her på bloggen nå, så betyr det at dere har tatt dere en velfortjent pause i en hektisk førjulstid.
Jeg setter stor pris på å se at dere er innom på besøk. Til alle dere som legger igjen gode ord: Tusen takk!

Jeg har fått noen spørsmål om å vise mer av årets adventskalender, så jeg har tatt noen flere bilder. Gavene er pakket inn med hvitt, matt papir og båndet er av blek rosa sateng. Stjernene har jeg brettet av preget papir, noe tykkere enn kopipapir. Korsene med datoene har jeg klippet ut av blek rosa papir. Så pyntet jeg med en lyslenke av hvite stjerner, noen lyse julekuler og en enkel engel som landet litt tilfeldig en sen kveld.

På veggen henger et papirkors med barnas navn og datoene de skal ha sine adventspakker. Mammahjertet synes det er morsomt å se at de to eldste barna og studentene på 21 og 23 synes det er like stas å plukke ned gaver fra adventstreet, som yngstedamen på 13 år. ;o) "Du kommer aldri til å slutte med å lage adventskalender, du!", sa Mr. Sunhome her om dagen. Sannelig - jeg tror han har rett!

Ønsker dere alle en deilig start på siste adventsuke!
Nyt det dere kan!

Klem,
Anette Willemine

Foto: Sunhomehttp://bloggurat.net/minblogg/registrere/09f2b205bbbe5552ec97c46082d00e0e5bf164ea

torsdag 13. desember 2012

Så fortsetter julepyntingen

Jula skygger veldig ofte for jula, når vi går sånn opp i det materielle. (Rosemarie Köhn)

Hei, alle gode! Har dere feiret Lucia-dagen? Her har vi nettopp spist hjemmebakte Lussekatter, det er hyggelig å ta vare på denne tradisjonen selv om ikke barna går i Lucia-tog med glitter i håret. I stedet tenner vi lys, drikker kakao med krem og spiser så mange Lussekatter at vi ikke har lyst på dem før desember året etter. Her passer det å putte inn ordet koselig! Dette helnorske ordet som ikke kan oversettes eller erstattes med noe annet ord. ;o)

I dag tenke jeg å dele noen flere bilder fra en julepyntet stue. Jeg flytter litt rundt på ting slik at uttrykket blir mer variert. Farvene er hvitt, grått, sort og blek rosa; en vakker kombinasjon, synes jeg.
Silkegardinene er hengt opp igjen, etter en pause med kun hvite trepersienner i vinduene. Det ble straks et lunere inntrykk i stuen, så det var fint å få de på plass. Den noe gyllenvarme farven på gardinstoffet står fint i balanse til veggfarven, som er en varm grå. Man skal ikke være redd for å blande litt varme og kalde farver sammen, så lenge man finner de rette nyansene.

Hvordan går det med juleforberedelsene dine?

*
Anette Willemine

Foto: Sunhome

En ny vakker pute fra Rivièra Maison har funnet seg en fin plass i den ene lenestolen.

Lykten Double Hurricane er fra Rivièra Maison. Det er også flere av julekulenetirsdag 11. desember 2012

Julekuler på fat


Jeg velger meg en god dag
plukket blant stiene av dager
som ligger der
urørte
 flettet i hverandre
til et mønster
bare jeg kan lære
ved å gå stiene selv
Jeg velger meg en god sti
I dag

(Anette Willemine)


Julekuler kan være veldig dekorative på brett, fat eller på bord. Ved å samle ulike størrelser og mønster som harmonerer med hverandre, så får man et spennende uttrykk.
Med disse bildene tatt fra stuen i helgen, ønsker jeg dere alle en fin dag.

*
AW

Foto: Sunhome
Lykt fra Rivièra Maison, bord fra Slettvoll, hvite trær fra Skeidar.

Julekuler trenger ikke nødvendigvis henge på juletreet, men kan også være dekorative på et brett, som her. Den hvite kulen er fra Rivièra Maison, mens de sorte kjøpte jeg i Kristiansand, fra ukjent merke.

Vakker julekule fra Rivièra Maison.

lørdag 8. desember 2012

Jul i vårt hus

Hold julehjertet åpent året rundt. (Jessica Archmint)

Desemberutfordringen hos NIB er, ikke overraskende nok, "Jul i vårt hus".
Her er mitt bidrag.
Som dere kanskje ser er adventskalenderen på plass i stuen. Bjørkestammen er pyntet i blek rosa og hvitt. Var litt spent på om det ble for søtt, men det balanserte fint til den grove stammen og en lyslenke. Stammen er satt i en stor hvit krukke med trepinner som støtte. Enkelt og veldig dekorativt. Med alle tre "barna" samlet til jul er adventskalenderen en av de tingene de så frem til å se. Det varmer et mammahjerte at barna ennå ikke er for gamle til å glede seg over en pakkekalender. :o)
Vil dere se flere fine bilder fra julepyntede hjem, så kikk inn hos NIB her

Ønsker dere alle en deilig lørdagskveld!

*
Anette Willemine

Foto: Sunhome
Lys julestemning hos oss i år. Den nye stormlykten fra Rivièra Maison, som jeg har ønsket meg så lenge, er med og skaper tonen rundt årets tema og farver.

Her er adventskalenderen på plass. I sofaen har jeg brukt toner i blek rosa, grått og naturhvitt, en vakker kombinasjon - også til jul. Den festlige puten med printmotiv av en familie på skitur, passet fint inn.

Adventsgavene er pakket i hvitt papir og satengbånd. Av preget skrivepapir har jeg brettet stjerner som jeg festet til satengbåndet.

Av blek rosa/nude, preget skrivepapir klippet jeg ut små kors som jeg limte på pakkene. I midten på hvert kors skrev jeg datoen med gullpenn.

Hvite trær i keramikk og en arvet gammel lysestake i messing får stå på et stålbrett sammen med den überskjønne lille skålen med lokk fra den norske designerduoen Wik & Valsøe.

torsdag 6. desember 2012

Rødt - gaveinnpakking

Måten det gis på betyr mer enn hva som gis. (Pierre Corneille)

Herlig - solen skinner her ved Oslofjorden i dag! Det oppleves som om dagen har flere timer på slike dager. Med litt sne som lysner opp på bakken, er dette en vakker vinterdag.
Jeg fortsetter i dag med inspirasjon til innpakking i rødt,  litt grønt og hvitt. Selv om dette er de tradisjonelle farvene til jul, så trenger ikke innpakkingen bli lik hvert år. Tenkt litt nytt, klipp og lim, lån pynt fra boksen med juletrepynt. Man trenger ikke være astronaut for å finne enkle måter å pakke inn gaver på. Håper dere kan finne litt inspirasjon.
Flere forslag som jeg har laget tidligere er natur og sort/hvitt

Ønsker dere en fin ettermiddag og kveld!

+

Anette Willemine

Foto: Sunhome
Rødt er aller finest sammen med hvitt, synes jeg. Smak og behag.

Rutete pakkepapir fra årets kolleksjon hos Ikea minner meg om min barndom i Bærum. Satengbånd gjør gaven litt eksklusiv. La barna tegne et kort, last ned et motiv fra nettet og print ut, eller kjøp enkle kort som dette, laget av Cecilie Høgås. Søte, sant?

Måtte legge ved litt juledekorasjon også. De fine keramikktrærne er fra Skeidars julekolleksjon, grenen med bær er fra Rivièra Maison i Sandvika og fuglehuset i porselen er fra By Nord. Snekrystallene er stanset ut fra hvit kartong.

Dette rutete gavepapiret kjøpte jeg hos Panduro i fjor, men jeg tro de fortsatt fører det i år. Båndet med "God Jul" kommer også derfra. Det finnes mange fine dekortape, og disse jeg har brukt her er fra Ikea.

Til og fra-lappen har jeg brettet av en bit av en gavepose fra Ikea. Man kan få mange etiketter ut av en slik gavepose. Enkelt og billig.

Hvitt er vakkert til jul! Her har jeg brukt grønt silkepapir og cellofan til å pakke inn en gave. Med litt dekortape og rutete tekstilbånd blir pakken straks litt mer forseggjort.

Stripete gavepapir fra Ikea med til og fra-lapp laget av en papirpose. Stoffbåndet kommer fra Panduro.

Her har jeg brukt dekortape, hvitt papirbånd og et rødt trehjerte som til og fra-lapp.