torsdag 14. februar 2013

HJERTERS DAG


Mitt hjerte mot ditt hjerte

Din puls mot min
En kropp med to rygger
Resten er hud og salt og vind
(Tekst: Ole Paus)

St. Valentinsdagen, også kalt alle hjerters dag markeres i dag 14. februar. Det har tidligere vært hovedsaklig engelskspråklige land som har feiret Valentine's Day, men etterhvert har den også fått fotfeste her i Norge. Burde vi egentlig trenge en egen dag for å minne oss på å feire kjærligheten og romantikken med gaver og kjærlighetskort? Hva synes dere?

I dag kan det nok være minstedamen og jeg skal lage noen små kjærlighetskaker til Mr. Sunhome. Denne oppskriften fra Sweet Paul ser nemlig bare helt deilig ut til en kopp te. Gå inn på hans nettside og bli fristet av hans überlekre oppskrifter - for å ikke snakke om de vakre bildene.
Jeg sender Paul Löwe et klemmehjerte for all inspirasjon og glede han deler!

Ønsker dere en fin ettermiddag og kveld!
Anette Willemine

Oppskriften finnes her.

 

... og her er historien bak Valentinsdagen:
Valentinsdagen har blitt feiret i England siden 1600-tallet. Engelskmennene hentet ideen om feiringen fra myten om Den hellige Valentin. Valentin ble fengslet etter at den romerske keiseren Claudius II truet med fengsel og dødsstraff for dem som ikke avsverget seg kristendommen. Valentin ville ifølge myten ikke avsverge sin gud, og ble steinet til døde. Før Valentin ble drept, skrev han et brev til sin kjære Julia og bad henne holde seg til Gud. Brevet var undertegnet med "......fra din Valentin".

9 kommentarer:

 1. Hei Anette, Nam nam:-) klem Siv:-)

  SvarSlett
 2. Dei såg kjempegode ut! Elskar alt Paul presenterer!
  Håper dagen og kvelden vidare har vore/blir fin! <3

  klem,
  e

  SvarSlett
 3. Ønsker deg en fortryllende alle hjerters dag, fine du <3
  -Maiaklem

  SvarSlett
 4. Uhm hvor ser de lækre ud! Lyder som en dejlig beskæftigelse, som nok skal sprede store smil :-) Vi fejrer ikke V-dag, ikke fordi vi er modstander af det, men vi skriver små beskeder til hinanden, gir hinanden et ekstra klem eller gi hinanden et vedholdende kærligt blik hele året rundt :-) håber I har en smuk dag og får en dejlig weekend når den kommer:-) klem!

  SvarSlett
 5. Hei Anette.
  Så nydelig innlegg.
  Håper du får en romantisk kveld, bloggen din er bare helt nydelig.
  Tusen takk for din fine kommentar på mitt bak fasaden innlegg.
  Setter stor pris på slike varme hærlige mennesker som deg.
  Klem fra Karianne

  SvarSlett
 6. Jeg syns det er koselig med en slik dag, men bruker også andre dager på å vise at vi er glad i hverandre. Jeg syns ikke vi skal være avhenig av en Valentines day for å feire kjærligheten. Vi gjør ikke stort ut av det:) En blomsterkvast, ett kort og en film + litt godt å spise:)


  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 7. Ønsker deg en herlig hjertens kveld!
  Nydelige bilder, og så fristende kaker...denne oppskriften må jeg lagre:)
  Ha en fin helg!
  Klem Hanne

  SvarSlett
 8. Hos oss feirer vi ikke denne dagen, men derimot er vi flinke til å gi hverandre oppmerksomhet hele året. Jeg er så heldig å ha en fantastisk ektemann og å yte noe ekstra for ham er bare hyggelig. God Valentines Day eller torsdag om du vil fra Berit

  SvarSlett
 9. Så søte cookies! Happy Valentines Day ♥

  Ha en fortsatt fin kveld!
  Klem Anne

  SvarSlett

Har du noe du vil dele? Legg gjerne igjen en kommentar her, da blir jeg glad!